Hello There, Guest! Login Register


Espressor mai mic (penru 2 persoane)

#1
Buna ziua. Am început sa consum cafea in urma cu 3 ani. La început cafeaua era cafea. Cu timpul am început sa simt diferente in gustul cafelei si acum sunt in situatia in care, in unele localuri, las cafeaua pe masa fiinca gustul numa satisface. Am realizat că doresc un espressor cel putin bun.
Citesc de ceva timp forumul dvs. Sunt nevazatoare ( poate de aceea gustul este atât de important!) si ma orientez destul de greu pe piata espressoarelor.
V-as ruga sa îmi recomandati câteva modele de espressoare cu rasnita incorporata care au rezervor de apa mai mic, deoarece deobicei consumam cafeaua in 2, împreună cu sotul meu.
Modelele pe care le stiu ca fiind de calitate au rezervor foarte mare pentru 2 persoane. As prefera ceva de aproximativ 1 - 1.25 litru (cred ca mai mic nu exista). Bugetul este mediu ar fi important sa fie relativ usor reparabil (piese de schimb usor de gasit, la costuri accesibile).
Ar fi un mare ajutor pentru mine sa aflu câteva modele dintre care sa pot face alegerea.
 
Reply
#2
Buna ziua si bine ati venit pe forum. Rasnita integrata am i talnit la Lelit. Nu va pot recomanda un espressor care rasneste, tampeaza si extrage doar cu o apasare de buton pentru ca se va simti in ceasca acest comfort. Un espresso adevarat se face cu deranj adica un cantar, rasnita, tamper, espressor. Gaggia produce Classic si rasnita MDF sau Leleit care deasemenea produce si espressoare si rasnite. Bugetul pentru un astfel de combo este in jur de 2500 de lei cam cat pentru un espressor de plastic cu raanita incorporata si tamper in grup dar in ceasca diferenta este maaare.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#3
Hai sa zicem ca majoritatea operatiilor le-am putea face cu ochii inchis... unii... dar cum cantariti ca nevazator ? Confused Huh

Ati putea sa va orientati si catre o solutie mai neortodoxa, cum ar fi minipresso, este ceeace folosesc eu pentru ca nu vreau sa ma complic cu spatiul si cerintele de intretinere ale unui espressor cu boiler.
Inclusiv operarea se poate face bazandu-va numai pe simturi, se simte la mana cand s-a terminat extragerea.
Doar la fierderea apei si turnarea ei as vedea un mic pericol.
Si ati scapat si de cantarire, se foloseste masura care vine inclusa cu el, nu mai cantaresc, operarea pe baza de volum este rezonabil de precisa.

(25-04-2017, 12:42)Andma Wrote: ...Cu timpul am început sa simt diferente in gustul cafelei si acum sunt in situatia in care, in unele localuri, las cafeaua pe masa fiinca gustul numa satisface. Am realizat că doresc un espressor cel putin bun.
...

Destul de probabil ca problema e mai mult de la cafea, si nu de la unealta de preparare...
Daca v-ati intalni cu alti pasionati din Tg.Mures si ati avea ocazia sa experimentati metode de preparare alternative, dar accesibile ca nevazator, ati putea ajunge la concluzia ca nu mai doriti un espressor Smile
Doar la gandul ca as putea apasa pe butonul gresit in timp ce teava de abur este orientata catre piele... si ma trec frisoanele... Smile
 
Reply
#4
"V-as ruga sa îmi recomandati câteva modele de espressoare cu rasnita incorporata care au rezervor de apa mai mic, deoarece deobicei consumam cafeaua in 2, împreună cu sotul meu."

Sper sa nu deranjeze întrebarile, doriți:
-un aparat automat doar să apăsați un buton;
-un aparat manual, soțul se va ocupa să facă cele două cafele;
-un aparat pe care sa-l puteți dumneavoastră sa-l utilizati.


Știu din Media că s-a deschis în Târgul Mureș - Transylvanian Barista Academy, pasionați in domeniul cafelei, cred că o vizita făcută la ei ați câștiga multe informații de care ați avea nevoie, să vă îndrume, poate să testați aparate și să descoperiți gusturi noi.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
Reply
#5
I totdeauna am fost placut de creativitatea persoanelor cu dizabilitati si de modurile diverse prin care acestea au trecut peste impedimente. Este esential sa achizitiinati cafea boabe proaspat prajita si o rasnita oricare ar fii aceasta. Apoi puteti incepe cu ibricul sau french press sau V60. Daca doriti neaparat espresso sunt convins ca va veti descurca cu espressorul as acum o faceti si cu celelalte electrocasnice din casa.
Suntem aici ca sa ajutam asa ca nu ezitati sa ne spuneti ceea ce cautati si noi va vom ajuta sa parcurgeti mai usor drumula pana cand diminetile dumneavoastra vor fi desavarsite.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#6
(25-04-2017, 15:36)SIM78 Wrote: "V-as ruga sa îmi recomandati câteva modele de espressoare cu rasnita incorporata care au rezervor de apa mai mic, deoarece deobicei consumam cafeaua in 2, împreună cu sotul meu."

Sper sa nu deranjeze întrebarile, doriți:
-un aparat automat doar să apăsați un buton;
-un aparat manual, soțul se va ocupa să facă cele două cafele;
-un aparat pe care sa-l puteți dumneavoastră sa-l utilizati.


Știu din Media că s-a deschis în Târgul Mureș - Transylvanian Barista Academy, pasionați in domeniul cafelei, cred că o vizita făcută la ei ați câștiga multe informații de care ați avea nevoie, să vă îndrume, poate să testați aparate și să descoperiți gusturi noi.

Multumesc, am cantarit fiecare raspuns primit.
Realizez ca un espressor manual nu ar fi alegerea potrivita momentan. Insa as dori ceva cat mai reglabil, cat mai mic ca si capacitate si cu rasnita incorporata.
Modul de viata al unei persoane nevazatoare este un subiect mai vast si nu cred ca ar fi aici pe forum de discutat, dar tin sa precizez ca de fapt diferentele in folosirea electrocasnicelor sunt mai mici decat se crede. Probleme mai mari apar la aparatele super-digitalizate cu display, care oricum au si alte neajunsuri chiar si pentru un vazator.
Personal nu sunt o prietena foarte buna cu plasticul, incerc sa il evit.
Am apelat la dvs. Fiindca piata accesibila mie atunci cand doresc sa ma interesez de un aparat bun de cafea este cea a chinezeriilor. Nu am unde sa intreb, nu am prieteni  care se pricep si la Flanco stiti foarte bine ce se recomanda.
Eu sunt cea care prepara acasa cafeaua, nu sotul si asa ar fi bine sa ramana.
De Transilvanian Barista nu am auzit, dar multumesc mult pentru sugestie, voi trece pe acolo neaparat.
Insa oricum v-as ruga sa imi sugerati cateva modele de aparate cu rasnita incorporata care su nt mai mici, deocamdata cred ca este ceea ce caut.
 
Cu cat recomandarile sunt mai precise, cu atat ajutorul este mai mare fiindca de fapt problema mea este orientarea pe piata.
Dintre aparatele acestea pe care nu le recomandati, cele cu rasnita imi puteti totusi numi cateva modele (sau macar unul) ? oricum decizia se mai coace...
 
Reply
#7
Lelit PL042EM. Cautati pe forum la reducerile pentru membrii comunitatii espressoman.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
#8
Bună, eu la lucru am convins câțiva colegi sa bea cafea proaspăt prăjită, unul are un aparat automat Severin, nu mai bea decât cafeaua pe care o consum și eu, boabe și proaspăt prăjită, a spus ca nu se compara cu ce punea el în rasnita mi-a adus și mie sa gust, e baubila deci pot sa vă recomand un aparat automat dar neapărat cafea bună în el.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#9
Rasnita incorporata nu imi dau seama la ce va poate ajuta, decat daca va referiti la un aparat automat si nu la unul semiautomat.

Scuze daca stiti deja de diferenta intre automat si semiautomat si daca precizarile mele sunt redundante, insa mi se pare ca ne referim la aparate diferite, deja stefandinescu recomanda un aparat semiautomat, Lelit PL042, iar orwo recomanda un aparat automat.

Diferenta este ca, la aparatul semiautomat, de exemplu Lelit PL042, rasnita este anexata aparatului, (nu as folosi cuvantul incorporata), adica va trebui sa rasniti in portafiltru doza necesara, sa tampati, sa atasati portafiltrul la espressor, sa dati drumul extractiei si sa o opriti dupa 25 de secunde.

In cazul in care va referiti la un aparat automat, acesta are, intr-adevar rasnita incorporata si, atata timp cat este alimentat cu apa si cafea si intretinut corespunzator, va prepara cafea la apasarea unui buton, teoretic.

Totusi, opinia majoritara pe acest forum este ca acest tip de automat nu prepara espresso veritabil, din mai multe cauze: lipsa unei tampari cu suficienta forta, lipsa controlului granulatiei rasnitei, aspect esential pentru un espresso bun, calitatea mai putin decat buna a rasnitelor incorporate, temperatura, de multe ori, necorespunzatoare din timpul extractiei.

Concluzia mea din scurta experienta cu cafeaua e ca aceasta se prepara in conditii specifice si ca, in lipsa acestora, frustrarea este destul de mare, pentru ca gustul va fi fie acru, fie amar. Si cafeaua buna este scumpa. Un espressor automat nu poate oferi conditiile unei extractii corecte a cafelei.

Spre exemplu, daca majoritatea cafelelor din Brazilia vor fi acceptabile ca gust, la un automat, va fi aproape imposibil de extras o cafea din Etiopia, care va parea extrem de acida/acra.

Prin urmare, daca referirea la "rasnita incorporata" ducea spre un automat, propunerea mea ar fi sa evitati aceste aparate, intrucat nu ofera conditiile unei extractii "corecte" (dpdv al temperaturii si al presiunii, in primul rand).

Nu zic ca nu veti obtine cafea, si eu am baut cafea de la automate si este baubila (uneori), insa va fi o cafea extrasa sub potentialul acesteia de gust. Deci, pacat de cafea.

In schimb, recomandarea mea ar fi spre un filtru de o calitate buna, gen Technivorm sau Technivorm Cup One, pentru o singura cafea, impreuna cu o rasnita electrica sau manuala (de exemplu, o rasnita Kinu M38, dozand cu o ligura dozatoare, pentru repetabilitatea conditiilor de extractie).

Impreuna cu o cafea prajita proaspat cu un profil de prajire pentru filtru, ofera o extractie "corecta". Nu va fi espresso, insa va fi o cafea de o calitate foarte buna, cu un gust excelent.

Later edit: am facut mici corecturi de cuvinte la postul initial, spre o mai buna intelegere a mesajului.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#10
Multumesc pentru rabdare… informatiile primite m-au luminat putin.
Am renuntat la conceptul de rasnita incorporata, iar asta datorita celor citite aici.Suna simplu, insa mi-a luat zile intregi de «cantarit» informatiile. Technivorm mi-a rasturnat cam tot ce aveam in vedere privitor la un aparat  pentru preparat cafea. Mi-a placut ceea ce am aflat despre el.Eram axata sa achizitionez un aparat care exercita presiune la extractie. Acum ma simt in deriva, nu mai stiu ce doresc sa cumpar. Va multumesc chiar si pentru deriva asta, ma simt provocata si am nevoie de cunostiinte.
Asa ca o sa o iau incet si o sa incep sa gust cafea buna.
Ironia sortii face ca orbul sa ajunga cateodata mai usor in locuri indepartate decat in orasul de resedinta. Se pare ca la inceput de iunie voi fi in Constanta, unde cateva zile voi avea insotitor pentru deplasari in oras. Rog cunoscatorii cafenelelor din acest oras sa imi recomande macar o cafenea unde sa pot consuma cafea buna. Eventual o cafenea in care as putea discuta cu cineva despre prepararea cafelei, poate stiti un loc in care au deschidere pentru a da niste informatii unui novice care mai este si nevazator.
 
Reply
#11
http://thecafe.ro/cafea-proaspat-prajita...anta-2016/
 
Reply
#12
(16-05-2017, 07:18)Andma Wrote: ...la inceput de iunie voi fi in Constanta, ... Rog cunoscatorii cafenelelor din acest oras sa imi recomande macar o cafenea unde sa pot consuma cafea buna...

Poţi începe cu Distecco, str. Ţepeş Vodă nr. 9.

Dacă nu îţi este în drum, încearcă la următoarele:
- Noi Caffe, Bd. Mamaia 284;
- OM Urban Bakery, Bd. Tomis 99A;
- CafeGo, str. Primăverii nr 43, (vis-a-vis de stadion).

Nu în ultimul rând, mai poţi vizita:
- Haute Cup, str. Griviţei 20 (în spatele magazinului Tomis);
- CafeGo, str. Primăverii nr 43, (vis-a-vis de stadion);
- Barissimo, Bd. Ferdinand 32, (vis-a-vis de teatrul Fantasio);
- Arabica, Bd. Tomis 3 (în Piaţa Ovidiu);
- The Coffee Shop, str. Ştefan Cel Mare 31;
- Cafeneaua 10 și Zece, Str. Mircea cel Bătrân (zona Pieţei Ovidiu);
- Laboratorul de cafea, Bd. Tomis 101.
Lelit 41TEM+43MMI+XMC013+PL100, IMS CI200, Ascaso filter, Motta 35cl+thermo.
Hario Skerton, Clever Dripper, AeroPress, French press, V60, Moka pot, cezve.
 
Reply
#13
Buna ziua,

Vin si eu cu rugamintea sa ma ajutati cu sfaturi si recomandari pentru un espressor mai mic, pentru 1/2 persoane. 
De ce il iau: cadou de casa noua pentru o bucatarie unde spatiu este limitat. (modelul Lelit PL042EM este deja considerabil de mare raportat la spatiul disponibil)
Bugetul disponibil: in jur de maxim 1300-1400 lei. (mobila este principala cheltuiala prioritara. Espresorul este o investitie pentru relaxare si pentru deschiderea apetitului pentru cafea)
Experienta: foarte limitata. Venim de la baut cafeaua de la birou, facuta de aparatele acelea mari de duzina si numai de cateva saptamani avem un espresor mai de doamne-ajuta in firma.
Disponibilitate: mare. Trecem peste comoditatea obisnuita pentru a obtine rezultate mai bune si a incerca gusturi superioare celor obtinute la o singura apasare de buton.

Cu riscul sa fiu criticat pentru optiunile alese, mai jos puteti vedea cam ce aveam eu in minte sa achizitionez, si anume un Espressor "slim" + o rasnita manuala. Pretul espressor-ului era la oferta zilele trecute (undeva in jur de 900 lei), astazi este la pret neredus:
http://www.emag.ro/espressor-cu-pompa-de...DF8NLMBBM/
http://www.emag.ro/rasnita-manuala-de-ca...DQ6Q17BBM/

Va multumesc.
 
Reply
#14
In aproximativ bugetul celor doua din link ai fi infinit mai castigat dpdv al rezultatelor in ceasca  daca ai merge pe Gaggia Classic + Kinu M38 (1100lei + 500). Chinezarii ca DeLonghi ar trebui sa se bata in zona lui Poemia, la 400 de lei, nu la 1300. Desigur, PL41E e peste Classic dar si peste buget.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)