• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Espressor automat Philips Saeco Xsmall HD8643/09

#1
Profitand de oferta (959 lei) am luat esspresorul automat din titlu.
Amplasamentul jucariei nu permitea amplasarea unuia manual din motive de timp / banuti.
Am zis ca nu are rost sa stric cafeaua aiurea si am luat o cafea ce o cumparasem cu 20 de leuti kila din kaufland. Rezultatul?!
Surprinzator de bun: ca si tarie si aroma peste GC in varianta site presurizate. Nu se ridica la nivelul tandemului GC (nepresurizate) + Vario, dar isi face treaba la o treime din bani.
Raport pret / calitate (in ceasca): EXCELENT!
   
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#2
Din poza pare ca isi face treaba la 1% un la o treime Smile Poate pui si un video cu un pahar transparent, macar asa de fun...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
N-am facut eu video la gagiutza si sa fac la dolofanu' asta?!
Merg pe acolo cam de 2 - 3 ori pe saptamana, dar de amoru artei o sa-ncerc sa fac si un film (cred ca avem niste cani transparente pe acolo. Mai greu cu uploadu' ca sonache filmeaza fullhd si fisierele-s imense.
Ideea e ca pentru cei mai putin mofturosi face un espesso bunicel, mult peste copia de mokka espresso ce o aveam inainte.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#4
Pentru uploaduri de pe telefon recomand tapatalk.
Se ocupa aplicatia de comprimare.
                                                          
                                    Vario Mahlkoning Home | Expobar Office Leva (HX) | Tamper Tidaka Epico | IMS basket                                               Timer KitchenKraft | Latiere Motta Europa | Cafelat Knockbox & Tamping Mat | d'Ancap & Inker cups | Cantar On Balance 
 
Reply
#5
Si de pe tableta merge bine Tapatalk pentru multimedia, nu am încercat pentru filme
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#6
Youtube este cel mai ok. Clipul ramane acolo si pentru viitor.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Am facut o data un film la niste teste de lucru. Fisieru era de ordinul sutelor de MB
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#8
Am cumparat in 2008 un xsmall si 2 ani am fost fericit cu el, apoi brusc nu mai dadea cafea decat cativa stropi. Era in garantie si Metro din Bremen la luat si reparat, cand au vazut aparatul au fost mai nefericiti decat mine. Dupa 2 saptamani au spus ca a fost calcar si o problema la butonul de pornire. Seara functiona si dimineata era lesinat/apatic/adinamic ca si mine fara cafea. Apoi am fost iar fericit pana in primavara anului 2011 cand a fost furat din casa.(sper ca intre timp sa se fi stricat de tot) In aprilie 2011 am cumparat un saeco odea care a tinut pana de curand cand cum fac ele(automatele) cedeaza brusc. Comparativ cafea de la xsmall era mai buna.(parerea mea).

Nu stiu sa pun semnatura dar am pana acum un quamar m80e nou nout.
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,
 
Reply
#9
In panoul tau (dai click pe nume) selectezi din stanga sus langa wellcome "numele tau" sageata in jos + click. De aici alegi "change signature". 
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
Zilele trecute am fost la un vecin cu un Saeco Xsmall, cumparat de curand.
Am fost servit cu ... o ... un ... o chestie pe care stie el sa o faca, pe care am refuzat-o politicos.
”Miscat” intrucatva de forma simpatica, usor ingamfata de bondar hi-tech, am decis ca e momentul sa fac o incercare, asa ca am prajit o Mugaya (prajire usor peste medium), cu care m-am autoinvitat ieri, duminica fiind. Eram convins ca voi schimba lumea (lumea de prin casa aia ... si era destula ...)
Ei, nu a fost asa.
Reactiile au fost destul de ferme:
- A, dar asta nu-i cafea, uite miroase a prajituri!
- Ce-i asta, ciocolata?
- Ce-i asta, ca aduce cu ceva dar nu stiu cu ce?
- Totusi, ii cafea? Cu ce ai stropit-o? ...

Pana la urma o persoana s-a aratat interesata si surprinsa total de arome, doar una.
A urmat o incercare, apoi inca una ... si inca una ... si inca 4 sau 5 ... , am reglat la maxim fin rasnita aia incorporata, am incercat din nou, ... am repetat, iar in final, pierzand si unicul posibil interesat, am inteles. Nu am demonstrat nimic, obtinand constant un fel de dilutie de cafea cu o ceata alba (ok, usor spre crem) pe deasupra, in locul cremei obisnuite.

Apoi, mandrul posesor al bondarului mi-a aratat figura cu autocuratarea. Inca o treaba inutila. La insistentele mele, dupa autocuratare, am desfacut acel panou lateral. Era peste tot numai cafea, cu miros puternic de cafea veche, mucegaita.

Mi-am mai dat o sansa. Am curatat in totalitate cam tot ansamblul, l-am uscat cu un feon si am incercat din nou.
Acelasi rezultat slab (dupa standardele personale, ar trebui sa spun rezultat submediocru). Pur si simplu am obtinut aceeasi spalatura albicioasa si nu exagerez deloc cu descrierea asta.

Dupa parerea mea, cu aceasta masinarie nu se poate obtine nimic.
Daca nu era defecta (si nu parea sa fie), as sugera oricarui potential comparator sa se mai gandeasca. 
Pana aici am considerat ca o cafea proaspat prajita poate schimba datele, indiferent cu ce espressor este preparata.
Saeco Xsmall mi-a demostrat ca am gresit.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#11
+1
n-as fi fost in stare de atata tenacitate... chestia cu prastia Smile

pentru unii dintre noi, ar trebui sa fie o pledoarie, ce mai, in favoarea adevaratului espresso;
care din pacate, nu se poate face acasa decat cu echipamente si materie prima care costa foarte mult!

dar si o lectie despre puterea sociala a ignorantei, cand e majoritara...

daca ne gandim insa ca e doar o joaca de oameni mari, atunci, cu atat mai rau, pentru ca joaca de-a cafeaua e rezervata celor cu imaginatia de copil;
superb gestul unui tata care i-a 'cioplit' copilului de 3 ani - privitor entuziast la 'joaca' tatalui cu un La Marzocco Linea - o masina si mai frumoasa (credit home-barista): 
   
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#12
AdrianT, foarte tare experimentul! La cata propovaduiala faci, in scurt timp de botezam Mare Maestru Smile Deja oamenii din jurul tau te vad in sutana cand deschizi gura despre cafea Smile  Te inteleg perfect, eu sunt tabacit de ani de zile pe tema asta si deja m-am obisnuit cu procentul tau de acceptare (sociologie curata ce faci tu), 1/5 fiind chiar un raport optimist.

Radudani, mi-ai facut seara mai luminoasa cu o zicere cum nu se putea mai frumoasa:

  "joaca de-a cafeaua e rezervata celor cu imaginatia de copil;"

Acum stiu si ce cadou sa-i fac pustoaicei mele peste un an/doi (in prezent, la nici un an si jumatate urmarind fiecare secunda cu pf naked, de la preinfuzie chiar, plus verificarea rezultatului final)
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Am scris pe scurt povestea de duminica doar pentru ca am simtit ca prezentarea de aici contravine complet experientei si perceptiei personale (sub rezerva subiectivismului clasic / sunt convins ca exista oameni mai mult decat multumiti, chiar mandri de acest model de Saeco).
Mai mult, Xsmall pare sa fie alegerea multor oameni de conditie medie dpdv financiar. Cei care nu au vreo limita baneasca impusa, aleg Xelsis (ma refer acum la cunostintele mele: 3 Xsmall, 2 Xelsis).
Cum spuneati si voi, e bine ca informatiile de aici sa fie corecte, chiar argumentate (pana cel putin la un nivel de "popularizare").
Fiecare dintre noi schimbam ceva in jur, minim de cele mai multe ori, dar se intampla. La randul nostru, suntem intrucatva o suma a tuturor lucrurilor pe care le facem, ne modelam partial dupa cei cu care venim in contact, imprumutam la un nivel de multe ori subconstient expresii, modele rationale, gesturi... In functie de personalitatea noastra, schimbarea asta continua, modelarea, preluarea pana la imitatie, este orientata (ca medie) intr-unul din sensuri, spre sau dinspre noi.
Din cele observate pana acum, aici ne strangem incet incet oameni cu personalitati bine definite, puternice deopotriva. 
Sigur ca de multe ori opiniile difera sau avem prea mult consens, dar pana la urma se distinge o directie de urmat, aproape de fiecare data. 
Iar lucrurile astea vor ramane pe-aci o vreme... 
Modelele aparatelor se vor schimba, insa cel mai probabil, principiile de baza vor ramane aceleasi, experienta, ideile, problemele, rezolvarile sau intrebarile fara raspuns ramanand ca niste indicatoare in timp pentru oricine doreste sa le foloseasca.

PS: Am apreciat si eu constructia lui radudani... (am scris initial constructia verbala, dar nu este potrivit, simt ca are un continut mult mai elaborat, dificil de configurat prin cuvinte). 
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#14
Doamne ce scump este Xelsis! E drept ca din descriere pare sa fie un DB...
La pretul asta scoate totusi ceva cat de cat? Intrebare pentru cine a avut ocazia sa incerce ....
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#15
Pe scurt,este mama si tatal tuturor variantelor de material plastic.Punct.Pretul este pe masura capacitatii cu adevarat iesite din comun de a specula cu cel mai mare cinism posibil nevinovatia atator oameni.Asta ,sa-mi fie iertat,dar nu mai este comert, este vanatoare,firmele astea devenind pe zi ce trece niste pradatori feroce.La aceeasi bani iti iei un produs adevarat ce te poate tine daca nu o viata poate zece sau 20 de ani, aducandu-ti satisfactii maxime.Cumparatorii  sunt victime inocente in fata seductiei agresive plasticoid- screenoide.Acum ,fara a fi ipocrit,ca mai toti de aici am inceput cu vreo trasnaie de aparat,dar la un pret hai sa zicem decent,cel mai mic posibil,insa ceea ce vad acum este sticla chioara la pret de diamant.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#16
(26-05-2015, 08:59)vct1976 Wrote: Doamne ce scump este Xelsis! E drept ca din descriere pare sa fie un DB...
La pretul asta scoate totusi ceva cat de cat? Intrebare pentru cine a avut ocazia sa incerce ....

Una dintre cunostintele mele cu Xelsis este prea arogata/ignoranta (nu ma pot decide), iar afirmatiile de genul: "e cel mai tare", "face cea mai buna cafea", "zi-mi altul mai scump", nu cred ca pot fi luate in serios.

Cealalta cunostinta, o fire dinamica, superficiala, cu un comportament coleric, ar fi vrut sa ma serveasca cu o cafea dar era ... defect. Spunea ca ar fi vorba de o placa de 200 si ceva de euro, el, espressor-ul, fiind foarte destept, adica exact dupa modelul stapanului, dar ca probabil o discutie intre ei intr-un ritm mai alert ar fi generat arderea acelui modul. Tocmai iesise din garantie, pana atunci problemele aparute (a fost cazul din pacate) fiind rezolvate gratuit in service.
De la aceeasi persoana am aflat ca:
- in perioada de garantie trebuie dus lunar la o reprezentanta pentru curatare (informatia poate sa nu fie reala);
- cea mai buna cafea pentru el este "categoric" Stretto si data fiind pozitia hotarata, asa a ramas deocamdata, dar, intr-o zi, dupa ce isi va lua electronica defecta (e asa de cateva luni), ar putea urma o incercare cu cafea proaspat prajita.

Teoretic, masinaria este complexa, multipotenta, arata bine, numai buna pentru cei grabiti, prinsi in dinamica exagerata a zilelor noastre, fara inclinatii tehnice (imi pare rau, dar nu pot include in categoria asta interactiunea cu interfata grafica a unui espressor), sau de alta natura.
In practica, din cate se pare, are probleme legate de fiabilitate.

Dar, pentru unii e simplu si pare alegerea finala. As cita aici cunostinta nr. 1: "si daca se strica ce-i? iau altul, viata merge inainte..."
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#17
Mă întreb, oare în câte alte domenii, pățim chestii asemănatoare, doar pentru că nu avem timpul, răbdarea sau pasiunea de a studia, întelege si discerne.  Undecided Însă bagam mâna in buzunar adânc si așteptăm miracole. 
Ceado E5P, Gaggia Classic, La Marzocco 7 & 17 g, tamper Motta Bubinga
 
Reply
#18
(25-05-2015, 16:25)Dupa parerea mea, cu aceasta masinarie nu se poate obtine nimic. Wrote:
Daca nu era defecta (si nu parea sa fie), as sugera oricarui potential comparator sa se mai gandeasca. 
Pana aici am considerat ca o cafea proaspat prajita poate schimba datele, indiferent cu ce espressor este preparata.
Saeco Xsmall mi-a demostrat ca am gresit.

Gresala ta a fost faptul ca nu ai incercat cu o cafea banala. In astfel de automate nu bagi cafele speciale pentru ca le bagi degeaba.
Testul tau e o aberatie din start pentru ca nu ai control pe gradul de rasnire si de tampare.
DAR ca si utilizator de GC pot spune ceva cu siguranta: GC in varianta de vanzare (asa cum o scoti din cutie) e o porcarie la fel de mare. Cu sita presurizata + tamparelul de plastic + cafea macinata pe o rasnita de 2 bani face o zama lunga mai slaba decat negriciosul de la philips. Si in plus pentru un neinitiat nu e cel mai usor aparat de utilizat.
Pentru un birou sau pentru un amator un automat e o alegere buna: e rapid, arata bine (conteaza si asta), necesita mentenata infima, si in final face o zama mai putin lunga decat alte solutii tehnice.

Forumul asta are 1789 de membri, probabil utilizatori de expressoare de orice fel sunt muuuult mai multi, majoritatea trecuti de la moka (cum sunt eu) sau "filtru". Pentru acestia din urma saltul la un esspressor automat e imens... Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#19
Ce chestie! Smile Chiar azi ,venind de la piata,am trecut pe langa un automat ce era asezat pe trotuar.Si tocmai era alimentat cu cafea de un tanar.Intamplarea  a facut sa trec exact in momentul in care varsa,asta este termenul,varsa , continutul unei pungi mari in aparatul respectiv.Ce mi-a atras atentia a fost mirosul extrem de persistent al materialului sau materiei(spuneti-i cum vreti) , ce te trasnea peste nari .Ceva imi spune ca acolo mai erau ceva "adaosuri",fiind prea multa aroma pentru asa o distanta.Ca sa incerc o comparatie ,cred ca numai un parfum prost poate fi atat de insistent cu receptorii nazali.In copilarie veneau bietii oameni de pe la rude de prin Bulgaria,si aduceau ziceau ei ,din Valea Trandafirilor ,diverse sticloante cu un continut  dulce gretos ,ce persista crunt pe pielea transpirata a bietelor taranci venite seara sa vada un film cu Winnetou  printre trosnete de seminte de dovleac , floarea soarelui ,si ceva fum de Marasesti disipat pe la intrarea in sala, de curand data cu petrol lampant pe dusumea.Amestecul asta de odori si urdori avea ca intensitate ceva din persistenta materialului sau materiei pe care tinerelul nevinovat o arunca in focarul utilajului.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#20
Nu cred ca saltul de la Moka Pot sau filtru la un automat este imens (ca si gust). Dupa ani de zile in care am degustat cafele de la automatele astea comerciale (gen 1 leu cafeaua) nu mi-a trecut o secunda prin cap sa "investesc" intr-un automat (intr-o chinazarie manuala da, am luat asta in calcul, dar studiind forumurile - acesta si altele din afara - mi-am adat seama ca nu se merita).
Pentru mine saltul urias a fost de la boabe de cafea din comert la cele proaspăt prajite, depsre care nu stiam ca exista! In rest ma descurc sa scot ceva gustos si cu un ibric si apa buna (dar nici un fel de metoda de preparare care am incercat-o nu poate scoate ceva comparabil cu un shot zdravan de espresso!)
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#21
"Aberatie" nu este testul cu siguranta, caci omul s-a straduit sa scoata cu o cafea buna ce se putea mai ok. Nu cred nici ipoteza in care daca ar fi folosit o cafea proasta, de marca, ii iesea un espresso mai bun. Daca nici potentialul de cremozitate si gust al unei cafele proaspat prajite nu ajuta robotelul atunci ce?! Si ca sa imi raspund singur, il ajuta o rasnita reglama mai strans, prin interventia la interior, doar ca asta ar avea ca urmari imprastierea unei cantitati mai mari de praf de cafea si murdarirea mecanicii fine.

Din contra, total gresit e sa folosesti un Gaggia Classic asa cum vine el, cu sita presurizata si cafea din comert gata rasnita. Comparatia cu automatul, in acest caz, poate sa fie pierduta, pentru ca automatul are rasnita iar Classic foloseste ce i se da de catre stapanul neinformat. A, ca sunt multi care fac asta, e alta discutie, dar exista Google pentru cine are dubii legate de "spuma".
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
Ideea e ca majoritatea consumatorilor folosesc electrocasnicele asa cum vin in pachet.
Ca idee folosirea unei masini de facut paine cu retete ce vin in pachet a dus la rezultate dezamagitoare. Cu nenea guugal alaturi am ajuns intr-un final la cu totul alte rezultate. Exemplele pot continua.
O rasnire mai fina nu va rezolva problema. La o GC cu sita presurizata vei ajunge la o infundarea sitei si la zero cafea.

PS Cam toti ridicati in slavi sculele din dotare. Distractiv e ca totusi la un moment dat le schimbati pe altceva... Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#23
(26-05-2015, 13:49)amarok Wrote: PS Cam toti ridicati in slavi sculele din dotare. Distractiv e ca totusi la un moment dat le schimbati pe altceva... Big Grin

Mai progreseaza lumea, ce sa-i faci?
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)