• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Espressor Rowenta Perfecto Es4400

#1
O intrebare practica: la espressorul Rowenta Perfecto Es4400 cele 25 de secunde se iau in calcul de la momentul apasarii butonului de pregatire a expresso-ului sau de la momentul in care incepe sa cursa "licoarea" in ceasca? Smile
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#2
(25-08-2013, 19:27)silviu_ac Wrote: Multumesc de raspuns! acum o intrebare practica: cele 25 de secunde se iau in calcul de la momentul apasarii butonului de pregatire a expresso-ului sau de la momentul in care incepe sa cursa "licoarea" in ceasca? Smile

La espressoarele mai mici tine mai mult pana curge prima picătură iar la hx-db cam 3 secunde. De aceea, desi se spune ca masori de la pornirea pompei, eu as spune ca regula nu se aplica si la espressoarele mici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Sunt la inceput de drum...si am pornit cu un expressor Rowenta Perfecto Es 4400, pe care l-am vizualizat aici http://www.youtube.com/watch?v=_fF1HjYSwoc si o rasnita manuala Porlex Tall...initial am comandat un Hario, dar am renuntat in favoarea primei.
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#4
Atat de mult ai dat pe jucaria asta chinezeasca?

Partea buna ar fi ca pare sa aiba portafiltrul "semimetalic" (cu ceva plastic in interior). Sita se poate scoate din el? E presurizata sau nu? E foarte important atunci cand ai rasnita ta, sa nu intampini presurizare in portafiltru, astfel incat rezistenta pucului de cafea (data de gradul de macinare/distributie/tampare) sa fie singura care incetineste fluxul de apa, nu si o sita cu o singura gaura.

Daca sita ar fi nepresurizata si detasabila, atunci portafiltrul ar putea fi decupat in partea de jos, la un strungar, eliminand partile din plastic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Pe expresor am dat 460 lei...era o reducere la maginul Domo, nu si online...cat despre sita ...cred k e nepresurizata...am citit pe forum inainte sa-l iau ca este preferata cea mai multe gaurele pe fund...i-am cerut baiatului de la magazin sa-mi desfaca sita sa vad gaurelele, dar nu prea a reusit...singurul lucru care m-a facut sa cred k portafiltru are gaurele reale si nu desenate, a fost cand am bagat aleatoriu in cateva gauri un ac subtire...Aici se poate da click pe imaginea portafiltrului
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#6
Chestia neagra care se vede pe margini e plastic? Daca da, e destul de grav in privinta gustului de plastic incins, si ar trebui sa incerci sa desfaci acel surub si sa scoti sistemul de presurizare. Poate ai o poza si cu ce se afla dedesubt, daca desfaci surubul. Nu imi dau seama daca portafiltrul are montat pe el o sita, peste care sta sistemul de presurizare.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Cam asa arata portafiltru prin interior...


Attached Files Thumbnail(s)
               
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#8
Da...din pacate e un portafiltru presurizat, construit extrem de prost si complicat si nu are sita separata, ci un fel de fund de sita prins cu suruburi. Exista o minima posibilitate de upgrade, ca masurand diametrul sa poti folosi o sita normala de alta marca, la fel ca la orice espressor cat de cat mai rasarit.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Ma indoiesc ca voi gasi o sita care sa se potriveasca ca dimensiuni cu acest portafiltru si nu ma refer neaparat la diamatru cat la posibilitatea de a se incadra pe inaltime...practic noua sita ar trebui sa fie pusa peste acel plastic negru ...si nu cred k se va incadra...din pacate...
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#10
Pai mie mi se parea ca merge scos tot. Asta era si ideea, sa elimini plasticul din portafiltru.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Da, ai dreptate se poate scoate..am reusit!...Cam asa arata fata/ spate...

Acum daca pun numai o simpla sita nepresurizta(cu mai multe orificii) va fi bine, chiar daca am scos tot sistemul de presurizare al portafiltrului?


Attached Files Thumbnail(s)
       
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#12
Si tot mai ai 3 suruburi acolo... Cred ca merg scoase si alea, iar portafiltrul ar ramane fara fund, ceea ce ar fi extraordinar. Si ma gandesc aici la ce a facut userul csabitec dintr-un Philips Saeco. Incearca sa vezi.
In stadiul actual descris de ultimile poze, cred ca va fi mai dificila curgerea, chiar daca ai avea o sita nepresurizata pentru ca acel fund cu doua gauri nu cred ca are inclinatie corecta spre interior si ceva timp va balti cafeaua acolo (pare plat), racindu-se si mai tare pana sa ajunga in ceasca. Dar marea greutate va fi sa gasesti o sita. Eventual mai incerca prin supermarket o sita nepresurizata de la un Philips Saeco, poate ai noroc.

Raspunzand la intreabarea ta, poti folosi portafiltrul fara sistemul de presurizare doar daca vei gasi o sita compatibila pe dimensiunea necesara. Si da, rezultatele vor fi mai bune cu siguranta decat asa, prin trecerea lichidului peste un plastic infirbantat.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Si uite ca portafiltru tot nu a vrut sa ramana fara fund...surpriza... dupa ce am desurubat si cele 3 suruburi...am contatat ca a iesit o sita metalica decupata ca in imaginea urmatoare...Acum ce mai e de facut?Smile


Attached Files Thumbnail(s)
       
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#14
Doamneee, ce gandire au avut si astia de la Rowenta cand au proiectat portafiltrul...

Pai nu iti ramane decat sa te duci la un strungar si sa iti decupeze interioul acela metalic, facand portafiltrul bottomless (fara fund). Insa doar in cazul in care gasesti o sita compatibila caci altfel vei face espressorul inutilizabil.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
da...cine stie ce-au gandit ...poate asta era din punctul lor de vedere solutia tehnica pentru a implementa si acea functie a portafiltrului....apesi pe butonul de jos "push" si te ajuta la evacuarea pucului de cafea dupa extractie...
Acum mie nu stiu ce-mi ramane de facut...sa gasesc sita care se potriveste e mai greu pe net...desi dimensiunile acelei site metalice din dotarea expressorului, le-am masurat:
56 mm diametru exterior/ 59 mm luand in calcul gulerul si ei/ si inaltime 31 mm. Oare cea de aici se potriveste? http://www.mag-pro.ro/romanian/525709.html

Sau sa iau legatura cu un strungar si sa-mi copie fidel acel sistem de presurizare de plastic intr-unul de inox, ramanand in continuare tot cu un portafiltru presurizat?
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#16
Faza e ca in afara de acel disc de plastic care tine sita, mai ai o bucata de plastic mai jos, deci degeaba reproduce strungarul o piesa caci ramane cealalta. Cel mai bine este sa gasesti cumva o sita si sa-l faci bottomless, altfel te complici cam mult si nu obtii mare lucru. Intreaba pe la magazinele de piese (mag-pro, piese-espressor, echipamentehoreca etc.) ce ar avea pe dimensiunile tale si mergi si in magazine gen Flanco/Domo sa mai probezi site de la alte espressoare (urmand a le comanda apoi de la alt service).
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
Din pacate esti din Iasi, pentru ca ai fi putut sa vii cu portafiltrul pe la mine. Este posibil sa se potriveasca filtrele de la Bezzera Hobby daca zici ca are 56 mm la interior. Am si tamper potrivit pentru dimensiunea asta, tot Bezzera.
Nu am sitele astea acum in stoc, dar puteam verifica daca se potrivesc pentru ca am un Hobby in Showroom si daca se potriveau, la prima comanda la producator iti aduceam.
Bezzera BZ10, Bezzera BB005 TM, Tamper Motta 9BAR, Latiere Motta Europa 35 si 50, si altele
 
Reply
#18
Cred ca solutia era cea a cumpararii si daca nu se potriveste, se poate returna in 10 zile...asa zice legea cu comertul online...numai k de fapt sita la exterior are 56 mm si la interior 54 mm. Acum clar k as lua o sita de calitate, numai sa se potriveasca...
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#19
Poate merge cea de 53mm de la Saeco.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#20
A gasit cineva filtru pentru asta?
Se potriveste ceva ?
 
Reply
#21
Asadar a gasit cineva o sita potrivita? Sunt mai multe persoane interesate...
Am o intrebare: a fost cineva curios sa masoare cat coboara temperatura apei pana la sfarsitul extractiei pe un aparat dotat cu thermoblock si nu cu boiler? Merita toata bataia de cap cu modificarea portafiltrului si schimbarea sitei, sau gustul este influentat in mai mare masura de (in)stabilitatea temperaturii apei ?
 
Reply
#22
Portafiltrul este si el o parte extrem de importanta a stabilitatii termice. De aceea trebuie sa fie solid si mereu fierbinte atunci cand te iei sa faci extractia. Dar pana la portafiltru sunt mute alte elemente care impreuna dau sau nu stabilitatea termica mult dorita. Iar espressoarele chinezesti sunt departe de acest tel. Se discuta pe un topic despre vreo eventuala diferenta de stabilitate de la un boiler de 200ml la altul de 300. Deci in contexul celor dezbatute acolo, thermoblock-ul vine ca un exemplu clar de reducere a costurilor in defavoarea "stabilitatii termice", caderea de temperatura fiind mult mai mare ca in cazul boilerului. Oricum, avand in vedere dimensiunea si solutiile tehnice actuale, espressoarele mici nu vor atinge prea curand stabilitati termice de invidiat, Lelit PL41TEM de exemplu, indicand pe PID aprox. 7-8 grade pierdute pe timpul celor 25 de secunde. Deci o chinezarie cu thermoblock va pierde cam 20 de grade lejer...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
Salut tuturor! Aveti idee unde as putea gasi un portafiltru dedicat sau compatibil pentru expresorul Rowenta Perfecto Es 4400?
Multumesc anticipat!
Espressor Gaggia Classic 2015, rasnita manuala Porlex Tall, sita IMS nepresurizata, tamper CNC
 
Reply
#24
(13-01-2016, 01:04)silviu_ac Wrote: Salut tuturor! Aveti idee unde as putea gasi un portafiltru dedicat sau compatibil pentru expresorul Rowenta Perfecto Es 4400?
Multumesc anticipat!

Dedicat nu, dar compatibil posibil sa fie cel de pe Krups.
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)