• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Espressor | Rancillio Silvia | V3 | Aproape nou

#1
Vand Espressor Rancilio Silvia V3 (varianta cu 1 hole steam wand pentru frothing mai eficient), cumparat in Octombrie 2013 (din Berlin, Germania). Folosit incepand cu jumatatea lunii Noiembrie 2013 (1 espresso/zi). In ambalajul original cu toate accesoriile. A fost folosit impreuna cu un Mahlkönig Vario.

Motivul vanzarii: Nu este folosit suficient si doresc sa achizitionez un Gaggia Classic care va fi mai potrivit nevoilor mele.

Pret: 1900 RON

E-mail: ccristian227@gmail.com
Telefon: 0721.697.488


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
#2
Esti sigur ca asta e motiviul? E prea bun si vrei unul mai slab? Cred ca esti primul pe care il aud ca vrea un downgrade.
Bezzera BZ10, Bezzera BB005 TM, Tamper Motta 9BAR, Latiere Motta Europa 35 si 50, si altele
 
#3
Poate are nevoie de bani! Smile
Lelit PL42EM (rasnita incorporata), Tamper:Lelit, Site:nepresurizate, cantar MH-500.
 
#4
Smile 
(12-03-2014, 11:59)chetiv Wrote: Esti sigur ca asta e motiviul? E prea bun si vrei unul mai slab? Cred ca esti primul pe care il aud ca vrea un downgrade.

Sunt constient ca este un downgrade, insa unul intentionat. Rancilio Silvia este un espressor excelent dar e facut pentru un uz ceva mai intens. Eu am descoperit ca pentru mine este putin overkill si am nevoie de ceva mai mic. Oricum, multumesc pentru sfat Smile
 
#5
Aici te inseli, espressorul nu este facut pentru uz mai intens, ci este facut pentru o extractie mai buna. Espressorul este un SB, facut doar pentru folosire in regim casnic.

Fiecare are motivatii personale penrtu alegerile pe care le face, dar sincer, eu unul nu o inteleg pe a ta. Sper sa nu fii dezamagit dupa schimb.
Bezzera BZ10, Bezzera BB005 TM, Tamper Motta 9BAR, Latiere Motta Europa 35 si 50, si altele
 
#6
Ba chiar revino cu o parere Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
#7
Dintr-un anumit punct de vedere, cred ca pot sa te inteleg.....in comparatie cu Gaggia Clasic, rancilio silvia necesita mai multa atentie si timp in tot procesul acesta.
Spre exemplu, cand apelez la varianta de rezerva (Philips Saeco cu pf bottomless), tot procesul dureaza max cinci minute: pornit aparat-incalzit-rasnit-tampat-extractie-oprit si spalat toate accesoriile.
In schimb, la rancilio silvia numai incalzirea boilerului pt a-l aduce in parametri minimi de extractie dureaza 20 min.
Rezultatul intre cele doua ? dpdv al aspectului, curgerii, consistentei s.a., avantajul este net in favoarea silviei. Dar in privinta gustului? ....o chestie de gust Smile
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
#8
Smile 
(12-03-2014, 16:19)Silvio Wrote: Dintr-un anumit punct de vedere, cred ca pot sa te inteleg.....in comparatie cu Gaggia Clasic, rancilio silvia necesita mai multa atentie si timp in tot procesul acesta.
Spre exemplu, cand apelez la varianta de rezerva (Philips Saeco cu pf bottomless), tot procesul dureaza max cinci minute: pornit aparat-incalzit-rasnit-tampat-extractie-oprit si spalat toate accesoriile.
In schimb, la rancilio silvia numai incalzirea boilerului pt a-l aduce in parametri minimi de extractie dureaza 20 min.
Rezultatul intre cele doua ? dpdv al aspectului, curgerii, consistentei s.a., avantajul este net in favoarea silviei. Dar in privinta gustului? ....o chestie de gust Smile

Exact acesta e si motivul meu, mersi Silvio. De multe ori cand prepar un shot sau doua cu Silvia, imi da impresia ca de-abia acum se "incalzeste" dar eu deja am terminat. Am citit aici si am ajuns la concluzia ca daca vreau ceva care sa isi arate intregul potential intr-un timp scurt fara sa sacrifice prea mult din calitatea shot-ului, Gaggia Classic ar fi. Acum, sunt sigur ca rezultatele vor fi sub Silvia dar este un compromis pentru convenienta. Asta, plus pretul considerabil mai mic (desi nu e neaparat un factor atat de mare). Multumesc din nou pentru ganduri, acest forum se simte intradevar ca o comunitate dedicata si dispusa sa ajute.
 
#9
Quote:Asta, plus pretul considerabil mai mic (desi nu e neaparat un factor atat de mare).

De fapt este un factor destul de mare, de unde si succesul international imens al Classsic-ului, pe langa rezultatele remarcabile in ceasca. Pai in Romania Classic e 1160 iar Silvia 2200 de lei... Si, ironia sortii, din ce am auzit "pe surse" importatorul Rancilio pe Romania (din Brasov daca nu ma insel, nu sunt conoscuti) e cam nemultumit ca Silvia are pret cam mic fata de cel la care s-ar fi gandit ei Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
#10
Nu cred ca se poate face o comparatie intre ele, diferitele sunt evidente, atat in constructive/materiale/durabilitate/fiabilitate cat si in extractii. Nu mai spun ca posesorii de Gaggia sunt nevoiti sa faca unele modificari pentru a creste putin performantele aparatului si culmea, folosesc printre altele steamer-ul de Silvia Smile)

Pana una alta, pe plan mondial, Silvia pare a fi inca cel mai vandut espressor din categoria lui. Eu cred ca pretul este un element de comparatie doar pentru cineva care fie nu-si permite mai mult, fie-si impune o limita maxima in ceea ce priveste investitia intr-un aparat de cafea, considerand ca a plati mai mult pentru "o cafea" nu se justifica.

Classic-ul consider ca se incadreaza intr-o limita de pret care este socotita drept rezonabila pentru mult mai multa lune. Eu asa justific succesul acestui aparat. Nu neg ca in banii astia obtii extractii rezonabile si suficiente pentru cineva care nu are pretentii foarte mari.

Si ca sa fac o analogie cu segmentul auto, si Dacia Logan si Sandero au succes, chiar si in Germania, dar nu se pot compara cu nici un Opel de clasa similara. Succesul lor este dat de pretul mai mic, nu neaparat de cumulul calitatilor (motor, siguranta, performante motrice, confort, finisaje, dotari.

Din punctul de vedere al importatorilor, problema este ca an de an Rancilio, in loc sa mentina sau chiar sa scada pretul unui aparat care inainteaza in varsta, ei il cresc cu 2.5%...

Din punctul de vedere al consumatorilor... sunt multe de spus dar e decizia fiecaruia in ceea ce priveste achizitia espressorului.

Editat de admin.
Bezzera BZ10, Bezzera BB005 TM, Tamper Motta 9BAR, Latiere Motta Europa 35 si 50, si altele
 
#11
Quote:Nu neg ca in banii astia obtii extractii rezonabile si suficiente pentru cineva care nu are pretentii foarte mari.

O precizare - cine are "pretentii foarte mari" nu oscileaza intre Silvia si Classic, sa fim seriosi. Pentru asta exista HX-urile si DB-urile, fie ele si SH.

Concluzia disputelor de pe forumurile internationale este ca , modificate cu PID, ambele aparate scot shot-uri similare, imposibil de deosebit intre ele, desi pretul e cam dublu. Am pomenit de PID pentru ca se poate seta o temperatura similara de plecare.

Nemodificate, depinde doar de mana utilizatorului sa scoata o nuanta de gust mai buna, profitand de cei 200ml in plus la boiler de pe Silvia. Pe partea de aburi nu se pune problema, Silvia avand avantaj. Insa ne intoarcem la oportunitatea achizitiei unui Rancilio nou, cand Lelit PL41TEM cu PID sta la panda, la un pret chiar mai mic, problema dezbatuta pe topicul dedicat.

Scuze cristian_ pentru poluarea topicului. Poate ar fi mai ok sa mut discutiile acestea pe alt topic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)