Hello There, Guest! Login Register


Espressor Lelit pl42em

#1
Posesorii de acest model sa ne spunem parerile, eu de exemplu sunt nou cu acest model si nu stiu prea multe!
Lelit PL42EM (rasnita incorporata), Tamper:Lelit, Site:nepresurizate, cantar MH-500.
 
Reply
#2
Salutari

Ca sa nu mai deschid un alt topic postez aici. 
Sunt interesat sa achizitionz un espressor si rasnita ceva peste entry level. 

Ma tenteaza espressorul Lelit cu rasnita incorporata, mai exact modelul PL42EM. Se va folosi in regim de 1-2 espresso pe zi. Ma intereseaza din punct de vedere fiabilitate si daca e vreo diferenta intre a le cumpara separat sau ca o singura unitate. 
Stiu ca in cazul unui upgrade poti sa pastrezi rasnita, insa nu e cazul, nu cred ca voi face upgrade cel putin nu in viitorul apropiat. Ma intereseaza mai mult pareri privind produsul in sine, atat ca fiabilitate cat si calitatea cafelei ce o scoate atat din punct de vedere al rasnitei cat si al espresoruluii.

Daca aveti alte variante in bugetul de 2200 de lei sunt deschis la opinii Smile.

Multumesc
 
Reply
#3
Eu folosec acest model de aproape un an. A fost folosit cam 60% cu cafea rasnita si restul diverse cialde E.S.E.
Ma voi rezuma la ati spune despre cafeaua macinata...Este foarte important sa fie proaspat prajita si macinata corespunzator.....um am început cu setarea rasnitei pe pozitia 3 (conform manual producator) si acum am ajuns cam la 2.1. Am folosit in preponderent cafea de la Guido ( Ethiopia, Columbia si Peru). Foarte important este si modul de tampare...si de asezare a macinaturii in portafiltru. Daca nu sunt facute ok, va rezulta o presiune scazuta de 3-4 bari si mai mult o zeama. De fiecare data am cantarit 18 gr cafea pentru doua expresso. Am folosit numai apa plata si filtru....si am facut o singura decalcifiere. Dupa decalcifiere a mers cam naspa in sensul ca nu reuseam sa mai am presiune, dar acum si-a revenit. Din pacate nu am reusit sa obtin niciodata crema de lapte pentru capuccino...aparatul scoate destul abur insa nu m-am priceput.
Inca ceva...la rasnit se pierd cam 1 gr...palnia rasnitei arunca si peste portafiltru....acolo cred ca mai trebuie lucrat putin.
Palnia de aburi am mai folosit-o pentru apa la ceai Smile
Pentru intretinere exterioara am folosit solutii pentru inox.




Trimis de pe al meu SM-A710F folosind Tapatalk
 
Reply
#4
Multumesc frumos de raspuns. M-ar mai interesa daca din punct de vedere preparere si gust este vreo diferenta intre a lua espresor-ul si rasnita separat sau nu. Pe mine m-ar avantaja mai mult sa fie ambele in acelas loc din motiv de spatiu si aspect, iar daca nu e nici o diferenta din punct de vedere performante si gust atunci as merge pe acest model.

Cele bune,
 
Reply
#5
Salut!

In teorie e diferenta. Caldura de la boiler se transfera spre rasnita si boabe.
In practica, in cele 20-30 de minute cat vei folosi espressorul pt prepararea bauturilor rasnita nu se incalzeste foarte tare, daca tii espressorul pornit toata ziua, atunci se poate simti o diferenta. Solutia cea mai buna ar fi sa nu tii cafeaua in hopper ci sa pui atat cat folosesti. In felul asta o poti cantarii inainte.
Detin modelul cu PID 42TEMD si sunt multumit de el.
In caz de upgrade, chiar daca ai separat rasnita si espressorul tot le vei schimba pe amandoua. Ma indoiesc ca o sa faci upgrade la DB sau HX si o sa pastrezi rasnita. Sau upgrade la rasnita si pastrezi espressorul.

Sper sa fie de folos parerea mea si sa nu ma injuri dupa. Smile
 
Reply
#6
(03-11-2016, 22:09)alecu Wrote: In caz de upgrade, chiar daca ai separat rasnita si espressorul tot le vei schimba pe amandoua. Ma indoiesc ca o sa faci upgrade la DB sau HX si o sa pastrezi rasnita. Sau upgrade la rasnita si pastrezi espressorul.

Daca le ai separate, poti face upgrade-ul pe bucati. Daca sunt impreuna, va fi mai greu.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
Cred ca depinde de consum daca este mai ok sa le ai separat sau nu. Eu am macinat exact cat am folosit 18gr....nu am lasat niciodata boabe in rasnita. Am folosit si cafea deja rasnita ptr espresso dar nu se compara cu cea pe care ti-o macini tu inainte de extractie. Nu stiu ce sa zic daca este mai bine sau sa ai rasnita separat....si despre rasnite sunt fel si fel de discuții asa ca probabil dupa un timp vei vrea sa inlocuiestibo rasnita cu alta pe care o vrei mai buna. Pe de alta parte cu rasnita separata poti rasnita si pentru rude Smile

Trimis de pe al meu SM-A710F folosind Tapatalk
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)