• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Espressoare - alimentare cafea macinata si capsule

#1
Poate ne spune cineva daca aduce plusuri sau minusuri.
Daca scriam de GC sunt sigur ca raspundeti prompt, si umpleti cu topicuri, daca nu e despre GC, nu prea se zbate lumea, o fi marketing? Vezi pe forumurile de afara si ati scapat sa postati, ca nu este vorba de CG.
Espressoman se invarte doar pe langa GC, va rog schimbati-mi parerea Smile)
 
Reply
#2
Dacă ce s-a scris pe aici și mai ales ce simți tu ca gust, nu te-au ajutat, înseamnă că ești unul din cazurile "fericite" care se mulțumesc și cu paharul de 1 leu, de care te împiedici peste tot.
Află întâi despre ce shot vorbim aici și apoi vezi cu ce-l poți obține.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Acesta e un forum care nu trateaza capsulele. Pur si simplu est eo diferenta enorma de la real espresso la fake espresso, incat nu merita sa ne batem capul. Si asta se poate experimenta de catre oricine, mai ales ca esti din Bucuresti. Adica mergi la un bar (de obicei in restaurante) unde se folosesc capsule (din cele mai comerciale marci gen Illy, Lavazza) si apoi mergi la o cafenea de specialitate (Origo, Steam, Fellow One mai nou, Coftale etccc). Vei observa o diferenta de gust atat de mare, incat o sa-ti dai seama imediat de ce nu ne consumam energia pe Espressoman sa abordam subiectul capsulelor, dincolo de orice explicatie teoretica sau tehnica pe care ar putea-o oferi cineva in acest topic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Sunt doua tipuri de espessoare cafea macinata si cu pad-uri si mai nou, cele care inlocuiesc pad-urile cu capsule, nu ma inteteseaza pad-urile sau capsulele.
Da un aparat genetatie noua, 19 bari, e un plus la portafiltru utilizat cu cafea proaspat prajita si rasnita pe loc, nu m-am referit la capsule, uni duc discutia spre ele sa faca off topic, neinteresant daca nu e despre GC, Smile).
GC foloseste pad-uri, ca si majoritatea espressoarelor si se discuta date tehnice si moduri de retete de cafele pajite proaspat rasnite.
Daca espresso, are posibilitatea capsule, nu-l folosim, cu cafea macinata, poate espressoru aduce un plus spre cafea perfecta facuta de utilizator cu cafea proaspat prajita, rasnita atunci, si daca tot procedeu ma costa doar 1 leu pentru un espresso acasa, cum zice membru de mai sus, as bea zi de zi.
Nu incercam inovati, nu suntem curiosi ce tehnologie ascunde inauntru, ce materiale se folosesc.
JOS CAPSULELE. JOS CU PADURILE.
Smile). Eu doar intreb, nu va suparati pe mine, cred ca aduc un plus forumului, pareti negative sau pozitive, va ajuta pe viitor alti espressomani.
 
Reply
#5
Lasa classic-ul, daca te uiti in semnaturile oamenilor sunt cel putin 20 de modele de espressoare...  e vorba de aceasta speta - de ce consideri ca 19 bari este o presiune mai buna, cand toata lumea (informata) cauta 9 bar? Marimea presiunii e doar marketing ca la megapixelii aparatelor. Adica de ce crezi tu ca ar trebui sa preferam espressoarele cu 19 bar? 

Si inca ceva - capsulele sau ESE Pods contin cafea deja macinata. Cum putem tehnic si practic sa comparam calitatea in ceasca oferita de o cafea deja macinata cine stie cand (prajita acum X luni sau ani)  cu o cafea rasnita de tine chiar inainte de preparare?

Deci nu vorbim de marci de espressoare ci de tipuri de aparate si implicit de tehnica de preparare. POate ai gasit anumite experimente sau informatii suplimentare, pe care noi nu le-am descoperit.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
SIM78, recomand să citești un pic Aici.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#7
@SIM78 Ai atins in viata ta un portfiltru? Daca nu, lasa-ne tata cu concluziile si mai citeste putin.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, Ceado e37s, Popper Roaster DIY cu Artisan (controller WiFi by Csabitec)
Trecut: GC 2014 (PID XMT7100+PT100+SW RS3), Macap M2D, Kinu M47
 
Reply
#8
Merci, da scriu de pe telefon si nici nu sunt atent, nu ma supar, cand fac mai multe lucruri si ma grabesc, mananc litere, si tastez gresit, folosesc la greu radierea digitala si nu sunt atent. Dau mesaje si scriu printre alte lucruri pe care le fac Smile. Imi cer SCUZE.
 
Reply
#9
Eu sunt de partea lui SIM78 ! Daca unii ,nu dau nume dar....ma gandesc la renatoSmile pot da faca espresso cu pompa de bicicleta , SIM de ce n-ar putea cu masinile lui ? Smile Smile Smile
 
Reply
#10
Stai sa vezi lever pavoni style din aeropress si presa storcator de citrice Big Grin

Si da, domne.... ESTE espresso ! 40ml din 16g, 9 bar, 25 secunde... nu asta este definitia ?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)