• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Espressoare (Krups)

#1
Salut iubitori de cafea adevarata. Ce nu vad pe acest forum de espressoare este un clasament sau detali despre cei ce detin espresoare de diferite brand-uri. De exemplu eu si inca doi prieteni detinem espressoare de la krups, eu si amici mei zilnic la servici discutam ce combinatii de cafea merg mai bine si cat de bine merg masinile; eu unul zic cu mana pe inima ca pana nu am avut acest aparat, "masina de facut espresso" nu stiam ce inseamna o cafea buna si adevarata. Sunt foarte multumit dar ma bate gandul sa mai cumpar unul sa vad cat e de bun [ pate o fi mai bun ]? si cel ce e mai performant il tin la oras iar celalalt il duc la sat ca acolo cand ma duc, cu adevarat duc lipsa ... Ma uit cu jind la un Lelit care are boiler de alama dar e scump si la un Gaggia care are boiler de inox dar si asta e cam scump Gaggia Baby Twin sau Lelit PL41EM in rest principile de functionare sunt acelasi supape de sens, elecroventile, regulatoare de presiune, schimbatoare de caldura, termostate de cuplare decuplare, pompa de 15 bari - cafea super buna si intretinere usoara .
 
Reply
#2
Game diferite de espressoare pe intelesul tuturor
http://www.youtube.com/watch?v=Wi7rmWt3fZY
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#3
Am achizitionat de curand, la oferta un espressor Krups Espresso Combi XP 2240, la care ma atras pretul si pentru ca are filtru, care e bun cand fac cafea mai multa pentru plecari si pescuit. In rest pot sa zic ca espresso-ul e mai tare; folosesc mai putina cafea in comparatie cu vechiul espressor. Zatul este uscat in port filtru. Minusuri ar fi: zgomot ciudat de 3 secunde la pornire, ca si cum ar ramane pompa fara apa (precizat si in cartea tehnica); port filtrul are si "plastic" si ceva supape de silicon care nu stiu ce rol au, in plus e o supapa de refulare [purjare] a surplusului de presiune care purjeaza in tava de colectare, probabil ca bolerul sa nu ramina cu presiune. Boilerul care e din ceva aliaj il voi desface la prima curatare si voi intra cu detalii din interior, sunt curios. Functia de abur pentru lapte functioneaza bine. Fabricat in China sub licenta Germana !
 
Reply
#4
Salutari, revin cu o mare problema la Krupsul care l-am cumparat, am sesizat atat eu cat si familia, espresso-ul are gust de ars ... dupa parerea mea, temperatura din boler e prea mare, asta o simt si in ceasca de cafea cand o tin in mana. M-am gandit ca ar trebui sa verific termostatul, limita de temperatura daca e ok sau trebuie inlocuit... Dar problema mare e ca nu am cum sa ajung acolo nu am gasit niciunde cum sa desfac un krups xp2240 si va rog sa ma ajutati ... Ce parere aveti ?
 
Reply
#5
Lasa mai multa apa sa curga, apoi monteaza imedat portafiltrul si fa-ti espresso-ul... Sau nu mai folosi cafea arsa, din ambalaje. Treci pe proaspat prajita, mai soft.

Daca si asa persista problema, atunci treci la partea tehnica!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Cred ca aparatul tau e cam ca asta doar ca i-au pus si cafetiera langa.
http://www.youtube.com/watch?v=JxTOZxBTwNc
M-a suprins ce lapte a obtinut tipa cu teava aia. Adevarul e ca si latiera e cam mare si a avut mai mult timp sa prepare laptele... dar vascozitatea aia eu o obtin mai rar.
Anyway eu cred ca tine de presurizarea sitei astfel incat apa fierbinte sta mai mult in contact cu cafeaua. Din ce am citit contactul cu cafeaua trebuie sa fie destul de scurt insa indeajuns incat rezultatul sa fie aceea curgere care se vede si in link-ul de mai sus.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#7
Multumesc pentru sugesti ! Cred ca apa sta prea mult in contact cu cafeaua, am cronometrat si la un espreso dublu imi trebuie un timp de 1 minut din momentul porniri pompei ... Cei de facut ??? Cat despre spumantul de lapte a fost foarte ok, dar cand l-am curatat a 5-6 oara filetul find de plastic si de calitate proasta sa rupt si sa rupt si o clema de prindere de tiava principala un c---t chinezesc; acum trebuie sa cumpar altul cu 96 lei. Am studiat cu atentie sistemul de spumare, tip termos, adica aburul care merge in lapte ajunge in lapte 100% DEOARECE NU SE TRANSFORMA IN CONDENS IN CONTACT CU LAPTELE si eu zic ca e o inventie foarte buna, problema e ca sunt facute componente de plastic si asta nu e ok.
 
Reply
#8
Era de asteptat sa ai probleme de fiabilitate cu o astfel de chinezarie...

Un minut este ENORM. Trebuie sa macini mai gros, iar daca nu ai rasnita, sa pui mai putina cafea in sita. Dar rasnita este totul. Macar una manuala de 100 si ceva de lei, daca nu ai buget de una electrica de calitate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Da voi cumpara si o rasnita deocamdata una manuala si voi vedea testul. Dar indiferent cata cafea pun in port filtru viteza e aproximativ aceeasi; difera putin la cea special macinata ptr espresso, care iese mai greu. Am folosit cafea Tchibo espresso . - voi face o comparatie cand voi face rost de rasnita si voi afla pe aici prin Timisoara unde este cafea proaspat prajita sa fac o comparatie .. O zi buna .
 
Reply
#10
Nu este in timisoara prajitorie. A fost acu cativa ani dar s-a inchis.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#11
Deci un espressoman are ocazia unui start-up pe un teren virgin, in TM Smile Grabiti-va!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Revin cu citeva din testele pe care le-am facut si nus deloc incantat de krups xp2240 ca sa ma intelegeti mai bine cum e gustul la cafea facuta la aceasta tinichea e ca la un espresor din acelea fara pompa care face cafa din presiunea de apa fiarta clocotita .. diferenta e ca face ceva caimac dar de culoare mai inchisa . Am lasat sa curga mai multa apa inainte de a pune port filtrul am cumparat o cafea speciala de espresso boabele sint foarte deschise la culoare nu sint arse si tot degeaba .Am incercat 2 ore sa ajung la termoblocul de incalzire a apei dar nam reusit si nici nu vad cum deoarece acest rahat de espresso nu e conceput sa se desfaca nu stiu lam studiat pe toate partile ..cred ca dau cu el de pamant ..
 
Reply
#13
Revin cu citeva noi descoperiri la prepararea unui espresso bun la krups xp2240 ..am efectuat mai multe teste si iata procedura 1 Cafeaua trebuie obligatoriu ce din comert gata macinata ,2 se pune cafeaua in port filtru ' nu se tampeaza''si se monteaza la espressor.. 3 se porneste butonul indicator si se lasa numai 25 secunde ,dupa care se porneste butonul de preparare si se lasa in functie cit de tare doresti sa iasa espressoul eu las 40 secunde la un espresso, la dublu las sa curga 1 minut...Asa am reusit sa nu ard cafeaua si are un gust super ..Am masurat temperatura apei atunci cind indicatorul luminos aprins si am constatat ca are o temperatura a apei de 100 grade dupa care scade la 89 grade , vazand ca apa are temp.de 100 grade am redus timpul de incalzire si pornesc mai repede prepararea de exemplu apa ajunge la 100 grade la 50 de secunde .cind pornesc la 25 secunde ese numa bine apa ajunge la 94 grade...Mentionez ca port filtru se poate demonta si se poate scoate supapa de spumare care se foloseste la cafeaua macinata din comert..am facut si cafea fara supapa cu cafea macinata ptr, espresso ese cam aiurea deoarece se infunda sita ca are orifici mai mari [adica sita are gauri mari] si cafeaua curge mai greu picura...Am reusit sa demontez espressoul si am vazut ce si cum arata un termoblok si termostatele limita care imi strica cafeaua ,am facut citeva poze la aceasta statie termoblok le voi posta curand .. O zi buna cu o cafea buna .
 
Reply
#14
(10-12-2012, 14:38)Lyvyoo Wrote: ... imi doresc ca aceasta comunitate sa creasca, dar nu neaparat in statistici ci in calitatea informatiei.
intervin, doar pentru ca si eu am folosit (dupa o onorabila faza french press) un fel de espressor, Krups XP5220 cu rasnita Krups GVX2 (cutite conice), pana cand am inteles ca nu ma duc nicaieri ;(
(elementele cheie sunt aceleasi cu XP2240);
problema cu aceste espressoare de nivel consumer este ca - la fel ca in zicala - nu poti face... prastie din ele Smile
bautura obtinuta poate fi baubila, mai ales daca e capuccino, dar experienta ce rezulta din ore si ore ce se strang in fata cutiei respective este absolut inutila, chiar contraproductiva, daca e sa faci un pas dincolo... in lumea prepararii espresso-ului in casa - adica, din cate inteleg, tematica acestui forum;
pana la urma, a avea cu ce sa prepari un espresso acasa este un privilegiu, la care cei mai multi, la noi, ajung cu sacrificii serioase si in urma unei optiuni tare motivate;
(cum spunea cineva in home-barista: Because home espresso making is an aesthetic pursuit, the "law of diminishing returns" does not really apply.)

revenind la (RPC)Krups, da, tamparea e 'automata' (nici nu mai conteaza la filtre presurizate) si mi s-au stricat si mie 5 duze de abur (acel panarello din plastic in tub inox la fel ca la XP2240), dar culmea, nu la ghiarele de prindere (de care se plang pe net toti posesorii de XP5220/40/80), ci tubul central de plastic ce crapa sistematic, inclusiv la duzele de tip nou, care se prind prin rasucire; le-am mentinut in functiune printr-un bandaj cu banda de teflon;
paradoxal, aceste duze manson de spumare lapte, de design prost si material execrabil, sunt singura amintire pozitiva: Krups, ca parte a Groupe SEB (Tefal, Rowenta, Moulinex etc.) leader in electrocasnice mici, are un backup serios si cei de la SEB Romania srl mi-au trimis de fiecare data prompt si gratis, o duza noua; toate le am gramada intr-o cutie undeva Smile

bottom line, IMO: inceputul nu e cu Krups, ci dupa Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#15
@Gigi - asteptam pozele, asa de curiozitate. Oricum iti trebuie multa rabdare cu chinezaria asta Smile

Am adus si eu de la socri primul meu espressor, celebrul Ufesa 7140, care in principiu se mai taraie, dar daca nu faci espresso cateva zile apa are un damf ordinar de canal Smile Va intra in curand in operatie pe cord deschis.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
(30-07-2012, 21:08)Lyvyoo Wrote: Deci un espressoman are ocazia unui start-up pe un teren virgin, in TM Smile Grabiti-va!

Pai da.. .asteptam o prajitorie in Timisoara.
 
Reply
#17
Krups XP2240

[Image: IMG_3873.jpg]

[Image: IMG_3872.jpg]

[Image: IMG_3871.jpg]

[Image: IMG_3869.jpg]
 
Reply
#18
Aparatul asta costa aprox. 900 de lei si din cate vad nici nu are boiler, ci thermoblock! Cata japca!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
Da asta e de aceia l-am si pozat daca eu am muscato sa nu pateasca si alti ....la ce are in el pretul corect ar trebui sa fie la 500 lei ptr, e combi in rest daca ai vazut in prima poza termostatul limita e prins in ext, cu 2 holdsuruburi iar grosimea Al, e mare pina ajunge temperatura sa-l decupleze i-mi arde cafeaua . voi da jos termoblocul la prima revizie si voi da cu freza sau burghiu de grosimea termostatului sa-l ingrop in trmobloc si voi face si o gaura ptr sonda de temperatura ca poate voi testa si un PID.... In rest ma descurc cum pot ma-m obisnuit cu ce am pana voi avea buget sa-mi cumpar un Lelit sau Gaggia .
 
Reply
#20
Salut iubitorii de cafea si as dori daca se poate ceva informatii. Detin un expresor Krups XP5220 cam de 3 ani si pentru un necunoscator al acestor aparate pot spune ca am fost cat de cat multumit. Foloseam o cafea pe zi dimineata cam de 120 ml. Dupa ce intre timp am achizitionat o rasnita Lelit PL43MMI si am citit mai multe discutii pe acest forum pot spune ca nu prea mai sunt multumit. Pana sa cumpar rasnita foloseam cafea Lavatzza macinata la pachet de 250g iar acum fiind din Craiova folosesc cafea boabe proaspat prajita de la Hedone.

O intrebare ar fi daca pot sa folosesc la acest aparat un alt tip de portfiltru cu sita nepresurizata si daca ar fi mai indicat? Daca cineva ma poate ajuta cu modelul si un link de unde as putea procura deoarece nu prea as vrea sa investesc in alt filtru sau ce alte modificari as putea face.

As dori sa cumpar un tamper de plastic de min.54 mm daca are cineva primit la achizitionarea expresorului si pe care nu il foloseste.

Astept sfaturi din partea dumneavoastra.
 
Reply
#21
Salut la acest tip de espreeso nu are rost sa investesti in rasnita deoarece este conceput sa se foloseasca cafea gata macinata [ comerciala ] . Dar merita sa incerci un portfiltru nepresurizat care se poate gasi daca cauti pe net.. Eu folosesc tot un Krups si folosesc ambele tipuri de cafea boabe rasnita si cumparata gata rasnita ca sa mai schimb din arome,ma-m obisnuit si zic ca e bun ,dar nu e cum trebuie sa fie cu adevarat .Ozi buna.
 
Reply
#22
La chinezarii nu prea gasesti accesorii compatibile. Deci trebuie sa privesti lucrurile asa cum sunt si sa te gandesti la solutii "romanesti". Cum ar fi sa te duci la un strungar care sa iti taie fundul portafiltrului. Insa chiar si asa vad o problema - portafiltrul Krups nu pare sa aiba o sita ci un opritor pe fund, prins cu surub, pentru a presuriza extractia. Deci daca vei pune o sita, e foarte posibil ca buza ei sa acopere prea mult marginea portafiltrului si sa nu-l mai poti inchide etans cu acel sistem ciudat in trepte. Daca este asa, atunci o eventuala sita ar trebuie si ea prelucrata la strungar, prin taierea cat mai mult posibil a marginilor. Iar o eventuala sita compatibila ai putea gasi la un magazin de piese, unde sa te duci cu portafiltrul si sa tot probezi... In Craiova nu stiu daca sunt dar cauta pe Google si poate ajungi intr-un oras unde sunt astfel de magazine, ca sa probezi.

Dimensiunile ar fi acestea:

[Image: wm_480622248b.jpg]

In afara gustului mai plasticos, specific aparatelor chinezesti, de ce nu esti multumit mai exact? Practic spui ca inainte cu Lavazza gata macinata obtineai un espresso mai bun decat acum cu o rasnita foarte ok si cafea proaspat prajita?

Pana la eventuale modificari strungaresti, un pas important ar fi prepararea corecta a unui espresso, respectand cantitatile si timpii cunoscuti. Un tutorial simplu ai aici. La 120ml nu se poate numi espresso. Eventual pune o filmare cu o curgere.

Later edit: daca Gigi spune ca se gasesc portafiltre nepresurizate, ar merita incercat. Pana la urma are o sita acolo? Poti pune o poza cu portafiltrul demontat complet?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
Asa este, nu este cum ar trebui sa fie dar as dori sa incerc cu alt portfiltru poate e ceva mai bine sau sa vad diferenta si nu as vrea sa investesc si o suma prea mare, poate numai in cazul in care as putea scapa de ce am acum si sa fac o noua achizitie dar nu prea mare. Eu am cautat pe net si nu am gasit ce se poate potrivi la modelul meu. Daca ma poti ajuta cu ceva link-uri. Multumesc.

Am vrut sa spun referitor la ce cafea foloseam inainte ca a fost ok. Acum cu aceasta cafea boabe este mai bine si ca nu mai sunt multumit de asa numita ciorba pe care o faceam inainte si parca as vrea ceva si mai bine pentru ca dupa cateva teste cu rasnita am reusit din indicatiile de pe forum sa scot o cafea cat de cat mai buna, cam 60 ml in 25-35s si asta ar fi motivul pentru care as dori sa schimb portfiltrul sa vad diferenta.

in acest moment nu pot pune o poza cu portfiltrul deoarece am incercat sa-l desfac pentru curatare si am rupt unul din capetele de curgere a cafelei si am dat comanda pentru altul. pana atunci nu mai umblu ca sa il pot folosi macar asa pana cand primesc altul si apoi o sa il desfac si pun poze.
 
Reply
#24
parerea mea despre acest... electrocasnic de facut cafea, merita considerata, de cei ce se gandesc sa-si cumpere espressor de la un magazin de electrocasnice;
as adauga ca, mai putin la noi, cei dispusi sa bricoleze, deci munca si piese, au alternativa unei masini espresso second-hand, probabil HX...Craiglist, Ebay etc.
lucrul la imbunatatirea acestui electrocasnic mi se pare contraproductiv;
adica, daca exista niste parametrii orientativi care duc la obtinerea bauturii espresso, atunci cu acest dispozitiv nu se poate obtine asa ceva! dar, pana la urma cafeaua are suficiente resurse ca sa dea gust la orice preparat comestibil Smile
masina trebuie luata asa cum e, si daca nu ti-a 'crapat' nici un panarello, atunci chiar poti face o bautura mai buna decat pe la unele baruri...
cu conditia insa, sa folosesti o cafea buna, proaspat macinata (!); pe-al meu, l-am folosit vreo 8 luni, dar deja prajeam cafea acasa si aveam o rasnita, tot Krups, dar cu cutite conice; espressorul il am si-acum intr-o cutie, dar rasnita a cedat la utilizare intensiva pentru condimente Smile
nu as fi modificat sistemul de tampare automata, pentru ca prin strangerea aceea progresiva se realizeaza si etansarea; doar ca sita dusului, cu rol de tamper, prinsa cu un surub central, trebuie curatata frecvent;
cu Krups-ul respectiv am reusit cu ai mei, sa deosebim si sa clasificam de ex, un Yirgacheffe de Kenya Fancy sau Guatemala Antiqua Smile si erau boabe de foarte buna calitate...
am inceput sa ma gandesc la schimbare, exasperat fiind de calitatea execrabila a materialului folosit de chinezi la fabricarea tubului de abur, dar si de lipsa oricarei asemanari in ce faceam eu, cu ce am inceput sa inteleg ca inseamna prepararea espresso;

am desfacut portafiltrul ca sa pun o poza aici, si am gasit mare mizerie in maruntaiele... presurizatoare! ma intreb ce poate fi acolo dupa cativa ani;
plus, totul e plastic, eventual imbracat in folie metalica, si asta erodata pe alocuri...

eu as incerca o prima varianta de depresurizare, scotand supapa de presurizare; o a doua varianta, mai apropiata de realitatea espresso, ar fi renuntarea la toate piesele din portafiltru, cu exceptia fundului cu cele 2 tevi de scurgere, iar in locul "paharului" metalic as pune o sita mai adanca, de 53-54 mm pe incercate; si cu mare atentie la pastrarea unui spatiu liber intre suprafata tampata a pucului si dusul de dispersie apa, pentru ca acea tampare automata nu ar trebui sa mai fie folosita;
aceastea ar fi componentele portafiltrului krups:
   
   
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#25
daca stii unde as putea gasi acea sita care sa se potriveasca eu as incerca sa vad daca e ceva mai buna aceasta varianta. acel plastic e ordinar se macina in timp, am vrut sa desfac fiind intepenit am fortat ceva mai tare si am rupt una din tevile de curgere. ar fi mai bine daca se gaseste un portfiltru complet care sa se potriveasca din inox sau aluminiu care poate nu mai da acel gust de plastic incins.
 
Reply
#26
Incearca la un service Saeco eu acolo am gasit pentru un espresor Delonghi.
 HX,Mazzer



 
Reply
#27
Domnul Radudani va rog daca imi puteti spune cum desfac portafiltrul asa cum arata in pozele atasate. nu gasesc cele 3 suruburi si nu fortez ca poate rup ceva.
 
Reply
#28
azi am intrat tarziu pe forum:
totul incepe cu surubul imbus (allen screw) care tine filtrul:
   
apoi, pe partea opusa se desface capacul cu cele 2 tevi de scurgere si apoi, se desurubeaza butonul de ejectare puc:
   
in continuare, am numerotat mai jos ordinea de demontare;
   
probleme sunt la surubul allen si la cele 3 suruburi cu cap in cruce pentru ca e nevoie de surubelnite potrivite cat mai exact pe dimensiuni si unghiuri; apoi, 'paharul' acela metalic e ultima piesa, bine intepenita de murdaria de cafea de pe pereti;
sper sa-ti fie de folos Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#29
multumesc pentru ajutor iar saptamana viitoare cand o sa primesc fundul cu cele 2 tevi o sa il desfac pentru curatare.
 
Reply
#30
revin cu intrebari

pentru prepararea unui expreso de calitate prioritara este rasnita din cate am inteles. am reusit sa fac din rasnita reglajul sa ma apropii de 60 ml in 25 s la modelul 5220. din ce am mai citit pe forum si cum am mai spus ca mi s-a stricat portafiltrul si pentru modelul care il detin nu se gaseste inlocuitor am hotarat sa iau alt expresor tot din gama krups modelul xp 4020 care are portafiltru de inox la care nu are ce sa se mai strice, cu site pe care le pot face nepresurizate. problema este ca aici am nevoie de tamper de 51 mm deoarece cafeaua trebuie presata ca la modelul xp 5220 se presa singura. acum la acest expresor 4020 am un fel de zeama lunga fara crema. am incercat sa presez cafeaua cu ce am avut la indemana pana fac rost de tamper. asta sa fie buba ca nu presez bine cafeaua sau acest expresor sa fie mai rau decat 5220? din ce se discuta aici chinezariile toate sunt identice si au acelasi mod de functionare. am recurs la aceasta varianta de a lua alt expresor la care pot modifica sitele, portafiltrul sa il fac fara fund si care nu se mai strica. am dat pe el cat as fi dat pe portafiltrul de la 5220. la modelul 5220 pucul de cafea era aproape uscat iar la 4020 este umed mai ramane si apa deasupra si nu il pot scoate prin scuturare decat cu ajutorul unei lingurite si apoi spalat. la modelul anterior il stergeam cu un servetel ceea ce la noua varianta nu pot ca e plin de zat.

astept indicatiile dumneavoastra cum reusesc sa obtin un espresso mai de calitate cu noua achizitie sau ce modificari sa fac. daca este novoie si se poate schimba din cele 2 sa fac unul mai bun nu ma deranjeaza acest lucru. modelul 4020 este mai galagios si imi cam fuge ceasca. se poate schimba tot sistemul de prindere al portafiltrului de la un model la altul?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)