• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Espresso la colt de strada

#1
Rainbow 
Salut, vreau sa deschid un mic butic "la coltul strazii" in care sa vand cafea.

Ma astept sa vand aproximativ 60 de cafele pe zi si vreau ca espressorul sa fie manual pentru ca are o "priza" mult mai mare la public decat cel automat si in plus de asta cafeaua pe care vreau sa o livrez vreau sa aiba o oarecare calitate asa ca as prefera ceva semi-profesional.

Totodata bugetul pe care vreau sa il aloc aparatului este maximum 3000 lei si mentionez ca nu am instalatie de apa disponibila.

Eu m-am gandit la LELIT am vazut ca au aparate ok din ce am citit pe forum.

In plus am nevoie si de o rasnita relativ buna, ce recomandati la un buget cat mai redus?



Salutari,
Stefan
 
Reply
#2
Salut Ștefan și bine ai venit. 60 de cafele pe zi este un obiectiv optimist și probabil va depinde și de calitatea cafelei... Vrei sa mergi pe proaspăt prăjită sau pe cafea ambalata? În butic oamenii vor avea un loc în care sa stea sa savureze o cafea sau doar sa o ia pe drum?
Eu îți pot da un setup profesional, cu espressor nou, la puțin mai mult decât bugetul tău alocat:
http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=837

Tu știi dacă ți se potrivește ca mărime, capacitate, preț și alte aspecte.

PS: nu e ok sa postezi același lucru în două locuri pe forum. Chiar dacă ai greșit aria în care ai deschis un topic administratorul forumului îl va muta unde trebuie și, oriunde ai scrie, va fi văzut de cei care intra regulat pe acest forum.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#3
(21-08-2014, 17:16)StefanStoian Wrote: Ma astept sa vand aproximativ 60 de cafele pe zi (...)semi-profesional.

bugetul pe care vreau sa il aloc aparatului este maximum 3000 lei
La volumul asta iti va trebui un aparat cu 2 grupuri care nu se prea incadreaza in acest buget. Apoi bugetul e doar pentru expressor sau si pentru accesorii?
Cel mai bine ar fi sa te gandesti la suma totala ce o poti investi pentru toate cele necesare si apoi vorbim de configuratii.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#4
(21-08-2014, 20:51)amarok Wrote:
(21-08-2014, 17:16)StefanStoian Wrote: Ma astept sa vand aproximativ 60 de cafele pe zi (...)semi-profesional.

bugetul pe care vreau sa il aloc aparatului este maximum 3000 lei
La volumul asta iti va trebui un aparat cu 2 grupuri care nu se prea incadreaza in acest buget. Apoi bugetul e doar pentru expressor sau si pentru accesorii?
Cel mai bine ar fi sa te gandesti la suma totala ce o poti investi pentru toate cele necesare si apoi vorbim de configuratii.

O sa fie un doar take away fara mese si scaune. Ideea e ca vreau sa fac o cafea buna la un pret acceptabil si cu "scule" cat mai profesionale. Iar bugetul alocat este doar pentru espressor la rasnita m-am gandit sa aloc nu mai mult de 1000 lei.
Ca espressor am vazut astazi un Lelit cu 2 boilere la 3800, as putea face un mic salt peste buget insa cred ca e tot ce imi pot permite, insa nu stiu daca poate face fata la intensitatea la care vreau eu sa il folosesc.
Eu as fi multumit si cu un espressor second hand ca sa ma pot ajuta de el pana imi iau putin avant.

Cafeaua as vrea sa fie prajita, ambalata dar nemacinata.

Merci pentru raspuns Smile
 
Reply
#5
La bugetul asta te apropii de propunerea lui nickso, eventual poate mai cedeaza si el putin... Wink
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
Ce inseamna pentru tine espressor manual?

Var. 1 - adevaratul manual, cu levier

Var. 2 - urmasul manualului cu grup E61 si manetuta, dar semiautomat ca si functionare

Var. 3 - semiautomat, cu diverse controale electronice de dozare

Rasnita ar fi ok sa nu aiba dozator, ca sa poti macina mereu cat ai nevoie, nu sa stai cu boabele macinate in dozator de dimineata pana seara, cum se intampla des prin cafenele. Dar la 1000 de lei va trebui sa cauti una SH neaparat, caci cele noi cu veleitati profesionale (fiabile, rapide la macinat, cutite mari) sunt mai scumpe.

Foarte importanta si cafeaua. Daca deschizi un nou business frumos azi si vinzi tot cafea de marca, n-ai facut nimic. Trebuie sa te diferentiezi ca sa rezisti in piata. Uite aici o sinteza a ceea ce inseamna cafea proaspat prajita, adica obiectul discutiilor noastre pe acest forum. Daca tot esti din Bucuresti, bea un shot de espresso la Guido, Origo sau Coftale si compara cu ce bei la o cafenea ordinara care foloseste cafea de brand. Vei ramane uimit si vei avea o revelatie in ceea ce priveste sensul afacerii tale.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)