Hello There, Guest! Login Register


Ecuator Cafe Pitesti

Poti sa uiti de aceasta poza ca nu iti foloseste la nimic, eu fac la Kinu espresso, aeropress sau V60 mai fin de cat scrie acolo in functie de ce gust sper sa iasa si natura cafelei.

Am avut cafele bine procesate de Columbia pe care le-am rasnit si la 0.7-0.8 din ce imi aduc aminte pe sita high flow de 58mm VST. Cu Kinu poti sa faci cum zice Liviu fara niciun stress pana nu iese cafea deloc din espressor, e oricum mult mai potrivita pentru aceste experimente fata de o electrica la care e posibil sa ai nevoie de aliniere a cutitelor daca mergi spre extreme.
Lelit Anna, William
 
Reply
A trecut o saptamana, sunt curios cum ai procedat si cum a iesit cafeaua. Daca tot am pornit discutia hai sa vedem si rezultatele si solutia, pentru cei care mai citesc.
Voi muta postarile pe un thread mai potrivit.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Pai am mers mai fin cu răsnirea... pentru sita tripla în care puneam 20g am râșnit la 0.9.0 si apoi am pus vst-ul de 18g si am râșnit la 0.8.0 dar doar pentru Columbia asta în rest râșnesc mult mai grosier

Mulțumesc colegului @Talisker pentru sfat!

Nu stiam de Columbia ca trebuie sa mă duc cu răsnirea atât de fin.
Stone / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Eureka ORO STARK / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
În sfârșit am (E)-migrat. Și nu în Columbia
Te anunțăm că am (E)-migrat. Nu într-o țara mult mai caldă și unde crește cafeaua - deși ne-am gândint intens la asta -  ci pe o nouă platformă - ecuatorcafe.ro, într-o regiune mult mai bună unde vei avea ocazia să-ți explorezi originile - de specialitate, desigur. Suntem aceeași prăjitori pasionați care își continuă călătoria în lumea fascinantă a cafelelor de specialitate, dar cu o nouă versiune, mai dinamică, mai sustenabilă și orientată către preferințele oaspeților noștri.
 
Îți recomandăm să-ți (re)faci contul de utilizator (în caz că l-ai pierdut) pe noua noastră platformă, pentru a beneficia de o reducere valabilă la prima comandă, dar și pentru a explora noutățile din prăjitoria noastră. Vom încerca să te surprindem, constant, cu origini noi dar și cu reduceri oferite exclusiv membrilor comunității noastre!

Folosește codul FIDELITY20 pe ecuatorcafe.ro pentru o reducere de 20% aplicată coșului tău de cumpărături, la prima comandă.
 
Reply
Mai verificati odata scara de preturi, nu pare logica si produce confuzie.
Nu numai ca nu e nici o diferenta intre 2kg si 4x500g, ba la una e mai ieftin sa comand 4x500g decat o punga de 2kg.

De asemenea, personal apreciez ca e mai bine ca verdele sa fie sectiune separata, cum era inainte.
 
Reply
Textul din descrierile cafelelor e prea mic.
ECM Puristika + DF64 SSP MP
 
 
Reply
Nu mai incercasem de ceva vreme o cafea de la Ecuator si m-am lasat pe mana lui Alex cu alegerile:

1. Columbia Piendamo, pe filiera Diego Samuel, o cafea ce intra direct in topul celor mai bune baute anul asta dar cu o mare precizare - descrierea procesarii (corecta, dupa cum am verificat cu Alex de la Ecuator) nu are nicio treaba cu gustul din ceasca. Am mai vazut cafele procesate anaerobic care sa nu aiba touch de ferment, probabil depinzand de durata procesului. Ce vreau sa spun este ca in ceasca am avut un espresso floral, cu o continuare naturala spre un gust de piersici parfumate. Nu are nevoie de nicio profilare, un shot simplu de 19g, 1:2 in 25s, 92 de grade, fiind ceea ce trebuie. 

[Image: SpreW4S.jpeg]

2. El Salvador -  prajita la limita dintre light si mediu, cat sa poata fi extrasa cremos foarte usor, dulce si zic eu pretabila la inceput de drum pentru exploratori caci am constatat o  reactie foarte rapida la temperatura reglata pe PID. Imi mai scriu unii useri ca nu simt gustul modificat atunci cand se joaca pe PID. Pe genul acesta de prajire la limita dintre medium si light s-a simtit foarte usor virajul spre ciocolata cu lapte la 94 (pornind de la 92 cat avusesem pe Columbia de mai sus) si spre fruct usor acid cand m-am dus la 90 de grade.

[Image: URwvW0b.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)