• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Ecuator cafe

#1
M-am uitat azi pe site-ul celor de la Ecuator cafe si am vazut ca au destul de multe sortimente de cafea si la niste preturi foarte mici. A comandat cineva de la ei?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#2
(05-10-2012, 09:14)Cosmin Wrote: M-am uitat azi pe site-ul celor de la Ecuator cafe si am vazut ca au destul de multe sortimente de cafea si la niste preturi foarte mici. A comandat cineva de la ei?
Da, s-a discutat pe aici ca sunt ok. Urmatoarea comanda o fac si eu la Dl. Mitran daca tin bine minte.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
O sa-l invit sa spuna si el doua vorbe aici.

Mi-a trimis niste mostre si asa cum spuneam si pe Softpedia, cafeaua este foarte frumos prajita. Adica il plasez lejer langa prajitorii nostri cunoscuti deja. Sunt de incercat toate. Mie mi-a placut Australia Skybury, Sumatra, Ethiopia Sidamo. Am avut o problema de gust cu Ethiopia Harrar, insa lui Hexagon i-a placut mult. Oricum Harrar era foarte foarte cremoasa si ceva mai corpoasa. Mie imi plac cafelele mai soft, fructate, florale, acide.

Intrebati mereu de data prajirii caci nu prajeste chiar zilnic. Omul este sincer.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
(05-10-2012, 12:08)Lyvyoo Wrote: O sa-l invit sa spuna si el doua vorbe aici.

Mi-a trimis niste mostre si asa cum spuneam si pe Softpedia, cafeaua este foarte frumos prajita. Adica il plasez lejer langa prajitorii nostri cunoscuti deja. Sunt de incercat toate. Mie mi-a placut Australia Skybury, Sumatra, Ethiopia Sidamo. Am avut o problema de gust cu Ethiopia Harrar, insa lui Hexagon i-a placut mult. Oricum Harrar era foarte foarte cremoasa si ceva mai corpoasa. Mie imi plac cafelele mai soft, fructate, florale, acide.

Intrebati mereu de data prajirii caci nu prajeste chiar zilnic. Omul este sincer.

da am reusit sa ma inscriu si imi face placere sa spun cateva vorbe
in primul rand vreau sa multumesc celor care au comandat de la mine fie ca le-a placut fie ca nu le-a placut cafeaua
eu personal cred ca este o chestie de gust si ce poate fi divin pentru cineva poate sa nu spuna nimic altuia
de asemenea cred ca este vorba de obisnuinta
eu am inceput sa prajesc in momentul in care am comandat cateva cafele de afara (germania,austria ) si am mai citit cate ceva
de la inceput vreau sa va spun ca priceperea mea la preparare tinde spre 0
avand ceva bani am luat un prajitor toper cu calculator (pe atunci credeam ca dupa cateva incercari ii fixez un program si gata)
vreau sa va spun ca nu este de loc asa
nu am pretentia ca am nu stiu ce retete si ca scot cafeaua la nu stiu cate sec dupa primul crack
s-ar putea ca in unele zile sa nu-mi iasa
am observat ca depinde de atatea lucruri (sau poate nu stiu eu) ca ai de fiecare data ocazia sa o dai in bara
am avantajul ca pe calc poti sa-ti dai seama de alura pe care o ia temp in functie de timp si iti dai seama ca exista un palier unde sta pe primul crack
apoi este un punct de inflexiune unde pleaca spre crack 2
eu nu prajesc nimic cu crack 2 plin
imi cer scuze daca spun prostii dar eu atat mi-am dat seama
acum 2 ani cand erammai la inceput am fost si la cupa mondiala de cafea (a fost in acel an la viena)
m-am inscris si la un curs de prajit cu speranta ca ies maestru
deceptie totala
prajitorul a facut demonstratii pe un aparat cu aer cald
nu spun ca nu stia dar mi-am dat seama ca s-a dus bine de tot in crack2 (era italian)
cand am ajuns acasa cu notatii de temp timpi culoare... si am prajit a iesit un dezastru
asa ca acum eu incerc sa aduc timpul pana la crack 1pe la 8.30-10 min si sa termin pe la 12-13 min
imi cer scuze ca bag atatia termeni dar sa stiti ca eu am cautat mult pana am dat de fiecare data
ce e rau la prajitul cafelei este ca iti dai seama de rezultat abia dupa cel putin 2 zile cand nu prea mai poti face nimic
partea buna e ca e putin probabil sa scoti ceva mai prost decat gasesti in supermarketuri
vrea sa raspund ceva si celor care se intreaba de preturile mele maimici
1.nu-mi propun sa fac cine stie ce profit -macar sa pot sa-mi cumpar cafeaua care imi place (mai in gluma mai in serios am calculat ca imi scot investitia in 15 ani)
2.site-ul mi l-a facut un prieten care a plecat in italia deci preturile sant cele de acum 2 ani . tot imi propun sa vorbesc cu cineva dar nu am avut timp
deci de acum imi cer scuze daca voi mari un pic pretul in viitor-un pret corect ar fi pentru majoritatea cafelelor 15 ron/250 gr (nu am pus in calcul si nici nu cred ca o sa pun munca mea)
si inca ceva
deoarece am cu totul alta activitate s-ar putea sa nu am timp sa prajesc
in general prajesc in functie de cerinte cam 1 data pe saptamana
si pentru cei care au avut rabdare sa citeasca pana la capat vreau sa va spun ca acum din ce este pe site nu am hawai kona dar am in plus fata de ce este pe site (din aceleasi motive aratate mai sus) columbia supremo huila si costa rica tarazzu
 
Reply
#5
Felicitari si mult succes!
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#6
jos cu palaria in fata d-lui Mitran de la Ecuator Cafe

amabilitate, descriere detaliata a soiurilor de cafea, promptitudine la expediere si calitate garantata!

am comandat si eu 4 tipuri diferite de cafea in urma recomandarilor voastre de pe forum si am fost placut surprins de calitatea, aroma, prospetimea si cremozitatea cafelei comercializate;

pana in prezent pe primul loc dupa gusturile mele - Etiopia Sidamo si Australia Skybury;

avantajul acestei prajitorii este ca poti cumpara orice soi de cafea ambalat la pungi de doar 250g (nefiind obligat sa cumperi 1kg dintr-un singur soi, astfel ca poti sa degusti 4 soiuri diferite de cafea in pretul a unui singur kilogram) si pretul extrem de atragator;

un alt avantaj ar fi ca expediaza cu posta normala ramburs cu taxe de 8 ron/kg astfel ca nu esti obligat sa platesti vreo 30 RON la un curier rapid doar pt. livrarea mai rapida cu 1 singura zi

Recomand tuturor sa incercati
Gaggia Evolution modificat la 9 bari + Ascaso Mini i2

 
Reply
#7
Si pentru mine, Ecuator a fost o surpriza foarte placuta. Hexagon a mai incercat si a fost multumit. Doar Okayo a avut ceva probleme de gust cu Ecuator, dar fiecare apreciaza dupa propriile papile.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
"Doar Okayo a avut ceva probleme de gust cu Ecuator"... not quite. Reiau... am cumparat 3 persoane. O persoana ibric, eu boabe (latte/capucino) si inca un prieten boabe (espresso). Am inceput cu Sidamo care a fost ok insa nu m-a dat pe spate. A doua zi mi-am intrebat "colegii de comanda". Ibric - dezamagita, espresso - nu prea incantat (de Mandhendling). Dupa 250gr de Sidamo, am zis sa incerc Harrar care mi-a placut si pe care am terminat-o intr-o sapt (500gr). Acum sunt pe Guatemala care e si ea ok. In concluzie am lasat la o parte remarca legata de boabe care nu cred sa aibe vreo importanta in rezultatul ecuatiei care este gustul si am dat deja a doua comanda ieri seara.

Paradoxman a punctat bine... amabilitate si disponibilitatea maxima. Eu sunt placut impresionat pentru moment.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#9
Am pe masa de azi inca 4 sortimente Ecuator, este vorba de Galapagos, Salvador, Panama si Brazilia. Oricum, chiar daca denumirile cafelelor mai seamana de la un butique la altul, mana prajitorului va face intotdeauna ca doua cafele Galapagos de exemplu sa fie total diferite la gust!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
(22-10-2012, 12:39)Lyvyoo Wrote: Am pe masa de azi inca 4 sortimente Ecuator, este vorba de Galapagos, Salvador, Panama si Brazilia.

si care ti se par mai bune dpdv a gustului tau dintre cele 4?
am mers pe mana ta data rrecuta cu australia skyburry si e excelenta!
Gaggia Evolution modificat la 9 bari + Ascaso Mini i2

 
Reply
#11
Deocamdata Salvador Pacamara am desfacut si este minunata, dulce si pe undeva asemanatoare cu acele nuante de cacao din Australia Skyburry. Are in plus si o urma de aciditate care se potriveste foarte bine. Am mai spus-o, mie imi plac cele mai acide, dar in combinatiile unde se simt arome de cacao nu prea isi are rostul aciditatea...

Saptamana asta o sa le desfac pe toate si mai revin cu impresii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
O intrebare - putem fi siguri 100% ca racirea nu se face cu apa? Incercam sa deslusim itele curgerii imprastiate la rasnire a unor tipuri de cafea, inclusiv (mai ales) de la Ecuator...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
(29-11-2012, 23:11)Lyvyoo Wrote: O intrebare - putem fi siguri 100% ca racirea nu se face cu apa? Incercam sa deslusim itele curgerii imprastiate la rasnire a unor tipuri de cafea, inclusiv (mai ales) de la Ecuator...
Eu parca am observat o legatura intre conditiile "meteo" de langa rasnita si acea electrizare de imprastie cafeaua.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#14
D-le Mitran, trimiteti-mi cafeaua, va rooog! Am intrat in a treia saptamana de Jacobs si altele asemenea asteptand comanda, e deja prea mult. Din pacate, daca nu imi raspundeti nici la mail pana maine, voi fi nevoit sa anulez comanda. Multumesc!
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#15
(03-03-2013, 22:33)adif Wrote: D-le Mitran, trimiteti-mi cafeaua, va rooog! Am intrat in a treia saptamana de Jacobs si altele asemenea asteptand comanda, e deja prea mult. Din pacate, daca nu imi raspundeti nici la mail pana maine, voi fi nevoit sa anulez comanda. Multumesc!

Sunt probleme cu comenzile? Huh Intreb pentru ca vreau saptamana viitoare sa comand ceva cafea!!!
Expobar Brewtus IV, site IMS Competition, Ceado E5P / Kinu M47, T. D. Concept Art, ceșcuțe Concept Art
 
Reply
#16
Eu am comandat sapt trecuta miercuri si am primit sambata. Deci nu au fost probleme.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#17
Dl. Mitan are si o alta afacere, din cate am inteles, iar prajitul cafelei este doar o pasiune.
Asa ca sunt si ceva intarzieri, sau "probleme" la livrari prin Posta Romana.
Una peste alta eu am fost multumit.
 
Reply
#18
Am primit cafeaua vineri (pentru ca am intrebat la Posta, altfel notificarea a ajuns tocmai luni). In prima saptamana de la comanda stiam ca dl. Mitran a fost plecat, iar in cea de-a doua nu a fost trimisa, probabil, dintr-o eroare (eu sunt si mai "norocos" din fire Wink ). Inclin sa cred ca a fost un caz izolat si sper ca nu vor mai fi probleme.
Gaggia Evolution + Rancilio Silvia steam wand, Fiorenzato F5
 
Reply
#19
vin si eu cu laude ptr ecuator si ptr domnul Mitran,deja am comnadat de trei ori si de f iecare data foarte promt si super cafea,
BFC JUNIOR PLUS,la pavoni europiccola,mini moka,-- rasnita isomac profesional ,tamper motta
 
Reply
#20
Si eu am numai cuvinte de lauda pt domnul Mitran si pt cafeaua oferita.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#21
Haideti nu doar sa laudam ci sa mai dam si cartonase galbene. Am fost in general multumit de ce anume am comandat de la Ecuator. Am fost placut impresionat si de pret si de sortimente. Ultima mea comanda a constat doar in Panama, 1kg. N-a mai fost ce trebuia sa fie. Nu stiu care-i motivul. Cand am deschis pungile nu a mai navalit aroma, gustul nu a mai fost atat de pregnant iar curgerea desi cremoasa se decolora dupa 15 sec. Pot banui doar ca nu era tat de proaspat prajita cum am fost obisnuit.
Am lasat acest post tocmai sa nu ne obisnuim doar in a lauda.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#22
Aveai data pe pachet?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#23
Nu dau mare importanta la ce scrie pe pachet. Cand comand o fac telefonic. Dl. Mitran o prajeste in urma comenzi primite. Cel putin asa imi lasa impresia. Ar fi un lucru bun daca s-ar putea dezvalui un pic mai mult. Ce aparat foloseste, unde anume o prajeste, in ce conditii e depozitata. Cred ca asta ar fi fost un bun inceput ptr dansul. Anyway, in afara ultimei comenzi nu as avea decat cuvinte de lauda.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#24
Discutia este frumoasa si perfecta pentru topicul "Asteptari de la prajitori", initiat de hateganul, unde sper sa o continuam. Doar asa vor sti si ei constant ce dorim noi.
Zic sa-i lasam lui Ecuator subiectul clean Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
Ieri am primit de la d-l Mitran cafeaua comandata cu o saptamana in urma. Cei de la posta romana, cand i-am intrebat daca exista vreun pachet pe numele meu, au spus ca nu am, iar doua ore mai tarziu postasul a sunat la usa sa imi transmita ca am un pachet neridicat de cateva zile. Halal servicii ......
Despre cafeaua de la d-l Mitran as spune ca este buna, eu fiind la prima experienta cu Ecuator Cafe. M-am pacalit comandand si un pachet de Brasilia Santos, care nu se preteaza deloc la espresso. In schimb, Kenia Mugaya este mai potrivita, are consistenta, crema.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#26
Eu am deschis pachetul de Brazilian Santos de la Ecuator cu doua zile in urma si mi se pare minunata, are note de ciocolata, aciditate medie, corp usor si crema foarte faina. De ce zici ca nu se potriveste la espresso ? Uite aici ce am facut cu cafeaua asta: http://www.youtube.com/watch?v=uXVLK1HvrJA
Bezzera BZ10, Rocket Boxer, 2 x Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#27
Am comandat de 2 ori si nu am fost dezamagit de viteza de livrare.
Prima comanda a fost Ethiopian Sidamo, Brazilian Santos si Guatemala Antigua. Nu au fost pe gustul meu.
A doua comanda: Sumatra Mandeling, Kenya Mugaya si Ethiopia Wild Forest (la recomandarea dl. Mitran).
Ethiopia Wild Forest este pe gustul meu si merita incercata.
Kenya este de asemenea aromata dar nu le nivelul Ethiopia WF.
Sumatra are o aroma deosebita. Interesanta si binevenita pentru varietate.
Gaggia Color + Gaggia MDF
 
Reply
#28
De cateva zile ma delectez cu Ethiopian Wild Grown Coffee, de la Ecuator Cafe.Are o aroma deosebita, prajita frumos(medium) si un gust putin picant.Produsul final arata bine, merita incercata.
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
 
Reply
#29
Salut. In asteptarea achizitionarii unui espresor, as vrea sa comand una-doua cafele la ecuator cafe, dar as vrea sa stiu ce cafea imi recomandati care sa aiba o aroma placuta, sa fie putin dulceaga dar sa se simta si taria cafelei, sa nu fie amara sau acra, bleah, intr-un cuvant o cafea savuroasa care sa incante papilele gustative; am s-o prepar la ibric sau filtru pana una alta.
 
Reply
#30
Prima comanda de la ecuator...am comandat pe 21 mai, data de expediere a fost pe 24 iar in bucuresti ar fi ajuns, conform functionarilor de la posta, pe 28. Am primit reavizare pe 01.06 si abia astazi am reusit sa o ridic deoarece pe 01 aveau program pana la 13 si eu am gasit avizul la 16.. Per total, 13 zile intre comanda si ridicare. Ei bine toate astea nu ar fi o problema prea mare ca intre timp am mai dat pe la sarkis..dar, exista doua probleme mari:
1. Dupa ce am facut contul si am dat comanda pe site, nu m-am mai putut loga pe site sub nici o forma...si nu sunt tocmai un incepator in ale calculatoarelor
2. Pe unul dintre pachete (ethiopia) scrie a se consuma inainte de data inscrisa la baza pachetului. Pe kenia nu scrie. Insa ambele pungi au data de 22.05.2013 inscrisa la baza (ethiopia chiar pusa peste 08.04.2013).

Ei bine punctul 2 imi ridica mari semne de intrebare. Sper ca aia vrea sa fie data prajirii desi...nu cred.
Niste lamuriri din partea domnului mitran cred ca ar fi binevenite pentru transparenta tranzactiilor si pentru posibilii viitori clienti printre care, pana la eventualele lamuriri, nu ma voi mai numara...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)