• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Doua saptamani de Gaggia Clasic

#1
Doua Saptamani de Gaggia Clasic.

Constructie din inox.  buna, solida, poate putin cam din topor pe ici pe colo. cu finisaje mai de vara. Tava de scurgere este o solutie nefericita.  N-am inteles de ce au ales varianta aia nefericita  din plastic ieftin care tremura toata in momentul in care pornesti pompa.  Zdrangane ingrozitor. Cred ca o tava de inox cu un magnet in spate ar fi rezolvat problema. Au mai pus un plastic (denumit generic antistropitor) care cade de fiecare data cand vrei sa clatesti tavita. Solutie inutila si nepotrivita. Mai simplu era daka inclinau fundul tavii cu cateva grade si se rezolva prob imaginara a stropitului. 

Vasul de apa e ok, suficient de mare iar orificiul de umplere inspirat ca pozitie si marime. E drept, capacul putea fi din inox pt impresie artistica, dar e ok si plasticul ala. Insa este dificil sa vezi nivelul apei, mai ales daka pui aparatul intr-o zona in care nu are lumina. Rezervorul este incastrat in carcasa de inox si trebuie sa te apleci sa te uiti sub portafiltru si cum acolo nu prea intra lumina e greu sa vezi cata apa mai ai. Mult mai simplu era daka taiau o fanta pe lateralul aparatului in dreptul rezervorului, cam ca la filtrele de cafea. Ar fi fost muuult mai bine si mai vizibil.

Soclul de alimentare curent este pus in spate in partea de sus (la ce s-or fi gandit cand l-au asezat acolo) si estepericulos de aproape de orificul de umplere a rezervorului.  Trebuie mare mare grija cand  pui apa, sa nu-ti curga  pe langa pentru ca exista riscul ca apa sa se prelinga pe carcasa si sa ajunga pe stecher si de acolo, booom, face scurt si iti iese o cafea electrica!  

De ce nu l-or fi facut mai inalt, n-am inteles...? Oare pagubea Gaggia daka  inaltau aparatul, ca portafiltru sa fie mai sus?  Asa cum e acum...nu poti sa pui in el decat cescute de expresso, dar ce te faci daka vrei sa pui o cana mai inalta pentru un latte de ex. Nu intra nici aplecate, nici culcate si nici rugate. Sa ne intelegem, nu vrea nimeni turnul Eifel in varianta italiana dar,  Gaggia friends and designers, mergea sa faceti aparatul putin mai inalt. Stim ca poate era mai scump dar va spun cu lacrimi in ochi... Pentru ca sunteti simpatici, plateam noi diferenta de pret. 

Au schimbat butoanele. Pacat, erau muuult mai misto cele vechi iti dadeau senzatia de aparat profesional. Hmmm degustibus.

 Au pus picurator de plastic...Plastic, pe bune?  Cata economie trebuie sa se fi facut cu aceasta modificare uriasa. Erau oare rezervele de fier ale italiei erau in pericol? Ce si-au zis aia de la putere... Domnilor trebuie sa facem ceva cu astia de la Gaggia, ne mananca tot fierul, chiar si pe ala pe care  il avem in sange!  Trebuie facut ceva! Si au facut... Au pus plastic. 

Butonul de aburi trebuia pus pe partea cealalta, opus tevii de aburi. Cand frotezi lapte sa presupune ca tii cana in mana dreapta, ori butonul de abur e  tot pe dreapta. In cazul asta, ca sa poti ajunge la el usor,  iti trebui doua maine drepte... dar cum nu prea avem asa ceva, o folosim pe stanga.  Numai ca iti vine peste peste mana si e cam dificil. 

Eu beau cu predilectie expresso si  capuccino, sotia bea exclusiv latte. Ca sa avem lapte proaspat  ne-am cumparat o vaca Holstein pe care o tinem pe balcon. Asa avem si ingrasamand natural pentru flori.

Teava de abur la Clasic e o gluma. Un cacatel subtire, fara varf din care iese un abur. Panarelo este inutil. Pana la urma iti iese crema de lapte dar te  cam chinui. Ce avea daka ii puneau o duza in cap? Se prabusea lumea? Drept razbunare Rancillio here I come, take my money and bring me o  teava de abur! 

Sitele presurizare sunt alta zgarcenie pe care n-am inteles-o. Produci aparat cu valente de profesional si pui doar site presurizate ? De ce, ca sa mai cumparam ina un set de site de la tine si sa mai castigi un ban? Dar ce te faci ragazzo,  daka le luam  din alta parte?  Profit de ocazie sa multumesc expresoman.ro si importatorului de la noi pt cadoul facut la achizitie.

 Concluzia?  

Clasicul este un aparat care face o cafea exceptionala. Nu stiu daka l-as mai cumpara odata daka s-ar strica, dar raportez cu mana pe inima...  ce iti pune GC generos in ceasca,  este savoare, aroma, gust si calitate! 

Multumesc pentru rabdare
Al dvs Alex
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#2
Cu ce sampon speli vaca, sa nu iasa petele ?... Confused

PS: Review-ul este si el o gluma ? Smile
 
Reply
#3
(28-01-2017, 15:49)renatoa Wrote: Cu ce sampon speli vaca, sa nu iasa petele ?... [Image: confused.gif]

PS: Review-ul este si el o gluma ? [Image: smile.gif]
Pe sâni?
Este review-ul unui om bucuros de cafeaua ce o bea, de ce ar fi o glumă, Gaggia Classic este?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#4
(28-01-2017, 15:52)baloozzy Wrote:   

(28-01-2017, 15:49)renatoa Wrote: Doar cu Head&Shoulders. Doar asa coafura resista!
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#5
Classicul a fost conceput pentru espresso, iar daca e musai poti sa faci si o crema buna de lapte pentru cappu.
Legat de crema de lapte eu nu pot sa-mi dau seama cum frotezi tinand lattiera cu mana dreapta. Eu o tin cu stanga si cu dreapta coordonez mișcările lattierei si presiunea aburului pde la robinet, dar simt cu ea si temperatura. Nu sunt stângaci dar îmi este imposibil sa frotez cu lattiera in mana dreapta.
Legat de criticile asupra aparatului, nu sunt de acord cu tine, mie îmi place totul la el, totusi e un echipament entry si cu pret pe masura.
Legat de vaca, nu o chinui, punei sutien sau mut-o in casa ca altfel vei bea icemilk.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#6
@PredAlert: mi-a placut dizertatia, parca as fi gandit-o eu! In caz ca te hotarasti sa inlocuiesti picuratorul cu unul de inox sau teava de abur  am rugamintea sa ne spui si noua, nu de alta dar nu stiu nici sa masor nici unde sa caut exact [Image: biggrin.gif]
Gaggia Classic/Kinu M38/PF naked/7g IMS/LM-VST 14 g/Tamper inox 58 mm
 
Reply
#7
Orice picurator cu filet 3/8 ar trebui sa se potriveasca fara probleme...
Dip Dks65 || LS Vivaldi
 
Reply
#8
(28-01-2017, 22:07)nickso Wrote: Orice picurator cu filet 3/8 ar trebui sa se potriveasca fara probleme...


multumesc, si teava de abur trebuie inlocuita cu totul sau pot sa iau doar duza?
Gaggia Classic/Kinu M38/PF naked/7g IMS/LM-VST 14 g/Tamper inox 58 mm
 
Reply
#9
Eu cu asta am inlocuit-o, cu totul.

https://www.mag-pro.ro/romanian/529339.html
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#10
Mi-a placut si mie interpretarea, zici ca citeam academia catavencu Smile 

Legat de picuratorul metalic si sita dubla nepresurizata, nu cred ca mai este o noutate,  vin incluse, pentru espressomani. Cat am insistat pt treaba asta...

Butoanele erau mai ok inainte, dar la aburi e mai bine comutator cum este acum, decat roata ca inainte, caci oricum nu ai nevoie de presiune intermediara. Pozitionarea...cu stanga tii latiera de maner, comuti aburul pe ON din "roata", si cu dreapta stai sub latiera sa verifici temperatura si sa corelezi fazele de frotare.

Per total, e bine ca "am scapat doar cu atat", avand in vedere ce "potential" avea Philips. Sa ne inchipuim thermoblock in loc de boiler, teava ca la Poemia, portafiltru de jucarie tip delonghi/poemia/krups/carezza, site de 5x mm in loc de 58, etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Nu stiu ce aveti cu termoblocul, eu il vad tehnologic solutia cea mai potrivita pentru casa, fata de un boiler.
Incalzire mai rapida, consum de apa mai misc, depuneri de calcar mai reduse si curatare mai simpla...
Stabilitatea temperaturii e banal sa o asiguri azi electronic, boilerele voluminoase sunt gandite pentru bar si anii 60, cand nu era electronica capabila.
 
Reply
#12
Scris ft.bine.
Se schimba usor teava de pe GG 2015 cu cea Rancillio?

As vrea sa o schimb si nu prea sunt un mester prea bun....
 
Reply
#13
Am urmărit si eu cu interes acest aspect di citind multe a rezultat ca nuveste nevoie, rezultatele fiind similare, asa ca am rămas cu cea originala.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#14
Asa o sa fac si eu, deocamdata!

Gozmin, la tine, cand pornesti GC, pica cateva picaturi de apa?
 
Reply
#15
Da. Picura si când apas butonul de abur.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#16
Ca si fost posesor de Gaggia Classic ce pot sa zic,l-a inceput cand intri in aceasta comunitate, si ai un buget redus si sa presupunem nu iti permiti/doresti un aparat mai scump,si nu esti nici foarte sigur daca acel entuziasm se va transforma intr-o pasiune, parerea mea e  ca ai ales o varianta potrivita.Ulterior cred ca iti vei dori un upgrade.
Lelit PL41TEM,Kinu M47,tamper,portafiltru bottomless,sita Ascaso competition,OCD 3D print.
 
Reply
#17
Imi pare rau ca  mica mea dizertatie ref la GC a fost  mai negativa. Va jur ca n-am vrut si promit ca numai fac.

GC e un aparat care, asa cum am mai spus, scoate o cafea foarte misto, ceea ce e cel mai important. Insa vorba proberbului, pana Dzeu te mananca sfintii. Pana la cafeaua din ceasca, neagra si savuroasa ca o negresa goala,  gaggia iti pune gheata la inima cand pui apa in rezervor sa nu cumva sa dai pe langa si sa cada pe stecher iar cand sotia sare suparata din pat dimineata  trezita de zdranganitul tavii de apa, pazea frate...  Noi barbatii insurati stim ce inseamna o sotie nervoasa de dimineata...  

(Pana si vaca de pe balcon muge suparata cand aude zgomotul infernal iar laptele ei proaspat si dulce refuza sa mai iasa din uger cand stie ca trebuie sa intre in contact cu teava aia de abur.)  

Inca n-am gasit teava lui Rancillio, si nu am s-o caut prea aprig pentru ca la modelul GC 2015, nu se monteaza la fel de usor ca la precedentul. La cel vechi trebuia doar sa desfaci un surub, la asta nou, te doare capul..

Si totusi imi place GC,
Ce asi fi pus in plus la el...
In primul rand un buton cu timer de extractie setabil ca la profesionale. Dimineata cand esti chior de somn,  asa ceva e mult mai indicat decat  sa stai cu mana pe buton sa nu dea pe afara cafeaua pretioasa. 
Pe urma, in loc de panarello as fi pus o duza. Ba  nu... as fi pus si panarello sa nu ma injure lumea dar asi fi pus in varful tevii un filet pentru o duza. Sa se bucure si  avansatii. 

As fi taiat, sotto,  o fanta  in stanga aparatului sa pot vedea nivelul apei fara sa ma chioresc pe sub portafiltru sau as fi inclus in pachet, ochelari de superman cu care sa vezi prin el. 

Voi ce imbunatatiri ati fi adus la aparat daka ati fi avut bagheta magica. Intreb, sa vad daka raspunde cineva. Daka nu rasppunde nimeni inseamna ca io sunt un nebun si GC este un Rolls Royce cu caroserie de dacia 1310. 

... comenteaza cineva?
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#18
Din ceea ce tu ai spus, pot sa-mi dau seama ca esti doar la inceput si inca nu stapanesti cu adevarat aparatul. Eu pot sa spun ca acum dupa un an cu Classicul, doua lucruri as inbunatatii la el: PID si Portfiltru naked. Si nici asa nu mi-as face nu stiu ce griji, merge si fara. Inainte de a ma gandi la imbunatatiri la Classic, ma roade de o perioada ce este mai important, upgrade la rasnita.
Legat de alimentarea cu apa, iti faci griji degeaba, asta numai in cazul in care nu cumva alimentezi cu galeata sau de la hidrant.
Oricum, este un aparat cu care poti sa-ti faci cu succes ucenicia. Chiar daca as face upgrade, nu cred ca l-as vinde. Cred ca l-as transmforma in colegul de drum in toate excursiile sau calatoriile mele ca sa-mi unga sufletul diminetiile si dupa-amiezile departe de casa.
Cu privire la timer, eu am cumparat de la FourCarre un cronometru fain cu sunet cu prindere magnetica, pe care il montezi foarte usor pe fata aparatului.
Ce sa-ti mai spun, odata ce te obisnuiesti cu el, peste o perioada toate astea nu le mai bagi in seama, le vei face instinctual, adica piticii se vor obisnui si nu te vor mai deranja...
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#19
La niciunul din aparatele pe care le-am avut după GC (trei modele Bezzera) nu aveam nicio idee despre câtă apă mai este în rezervor decât dacă ridicam capacul de deasupra, cu cești cu tot sau nu, și incercam sa estimez privind în rezervor de sus în jos. Nu am avut nicio problemă în schimb la GC cu estimarea cantității de apă rămase. De fapt și actualul espressor avea acest neajuns în primele luni de utilizare până am scăpat de problemă conectându-l la rețea.
Chiar zilele trecute am pus mâna din nou pe GC, culmea, exact exemplarul care a fost al meu si l-am vândut unui prieten și am fost surprins de ce shoturi reușite se pot face cu el. Nici la capitolul cappuccino nu m-a dezamăgit. Big Grin
Proudly made on Gaggia Clasic:
[Image: thibdph.jpg]
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#20
@Gozmin
Asta cu stapanitul aparatului este tare. O fi GC  vreun bidiviu salbatic, vreun mustang de preerie tropaind din copite care trebuie imblanzit? In alta ordine de idei,  Gozmin, am cautat in toate manualele de barista...Ce inseamna sa ”stapanesti cu adevarat aparatul”?
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#21
Inseamna sa-i anticipezi fiecare miscare, in functie de doza de cafea cantarita, de brew ratio, de trick-urile pe acre le poti face legat de temperatura (vezi clip), sa iti cam dai seama cand trebuie reincarcat rezervorul, cand trebuie decalcifiere si alte observatii ce tin de functionarea optima a apartutului propriu



Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(30-01-2017, 15:28)PredAlert Wrote: @Gozmin
Asta cu stapanitul aparatului este tare. O fi GC  vreun bidiviu salbatic, vreun mustang de preerie tropaind din copite care trebuie imblanzit? In alta ordine de idei,  Gozmin, am cautat in toate manualele de barista...Ce inseamna sa ”stapanesti cu adevarat aparatul”?
Eu refuz sa cred ca m-ai întrebat asa ceva ! Serios.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#23
(30-01-2017, 17:27)Gozmin Wrote:
(30-01-2017, 15:28)PredAlert Wrote: @Gozmin
Asta cu stapanitul aparatului este tare. O fi GC  vreun bidiviu salbatic, vreun mustang de preerie tropaind din copite care trebuie imblanzit? In alta ordine de idei,  Gozmin, am cautat in toate manualele de barista...Ce inseamna sa ”stapanesti cu adevarat aparatul”?
Eu refuz sa cred ca m-ai întrebat asa ceva ! Serios.
Domnilor, pe bune?  E un gaggia clasic chior! In pielea goala. Nu e vreo uzina si nici centru NASA al cafelei! Are 3 butoane amarate. Face cafea la cate grade e setat din fabrica. Presiunea e tot din fabrica. Ce sa stapanesti la el? Gozmin, vorbesti de el de parca ar fi vreun Expobar Brewtus IV... M-am uitat la el mai de aproape, mi-am pus chiar si ochelari de citit pe nas... NU E!

 Stiam de faza cu incalzitul si racitul din steamer dar fara termometru e empirica operatiunea.  Si total nepractica. Pana iti iese shotul asa cum vrei, cu acea nuanta pe care crezi tu ca o cauti,  raceasti si incalzesti boilerul  si tragi la duble (ca la cinema) de iti trece de cafea.  Hai sa fim seriosi, cu GC vrem sa bem cafea buna si nimic mai mult. Vrei mai mult,  atunci ti-ai cumparat aparatul gresit. 

Aaaa, vrei sa bei cafea si nu zeama neagra. Fa-ti rost de rasnita buna, cumpara cafea proaspat prajita, vezi cum si cat rasnesti, nu umple ca disperatul portafiltru de cafea si nu tampa cu picamerul. Si o sa-ti iasa asa cum trebuie. Daka nu iese, inseamna ca ai gresit aici si nu la  ”stapanitul aparatului” .

Pe bune, nu vedem padurea de crengi!
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#24
Ai uitat cantarul Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
(30-01-2017, 22:26)PredAlert Wrote:
(30-01-2017, 17:27)Gozmin Wrote:
(30-01-2017, 15:28)PredAlert Wrote: @Gozmin
Asta cu stapanitul aparatului este tare. O fi GC  vreun bidiviu salbatic, vreun mustang de preerie tropaind din copite care trebuie imblanzit? In alta ordine de idei,  Gozmin, am cautat in toate manualele de barista...Ce inseamna sa ”stapanesti cu adevarat aparatul”?
Eu refuz sa cred ca m-ai întrebat asa ceva ! Serios.

Aaaa, vrei sa bei cafea si nu zeama neagra. Fa-ti rost de rasnita buna, cumpara cafea proaspat prajita, vezi cum si cat rasnesti, nu umple ca disperatul portafiltru de cafea si nu tampa cu picamerul. Si o sa-ti iasa asa cum trebuie. Daka nu iese, inseamna ca ai gresit aici si nu la  ”stapanitul aparatului” .

Pe bune, nu vedem padurea de crengi!

Eu doar incercam sa te ajut legat de aparatul pe care il ai de 2 saptamani. Dar vad ca tu acum ai chef de caterinca cu mine. Si ca sa stii espresso imi iese foarte bine, nu am cerut instructiuni de utilizare de la nimeni, la acest capitol stiu ce sa fac.
Dupa mai multe utilizari o sa-ti dai seama la un moment dat ce inseamna ceea ce am spus.
Succes.
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#26
Cred ca de asta urasc espressomanii automatele de fapt... Wink
Ca nu pot sa le "stapaneasca" Smile
 
Reply
#27
O "provocare" pt.colegii cu GC din Bucuresti!

Am GC si fol.cafea de la Sarkis macinata de ei(iau cate 200 g). Astept sa fiu contactat de catre cei cu Kimu.

Daca vrea cineva sa mi faca o vizita intr o dimineata( de preferat in week sa se bucure si sotia) si sa ma faca de ras cu ce poate el pe aparatul meu.

Imi place ceea ce scot, dar parca nu e ceea ce trebuie. La frotat e dupa noroc?...

Locuiesc in Sec.3, Dristor!


Ps: sper ca nu am incalcat vreo regula a forumului!
 
Reply
#28
Pana nu ai rasnita, orice espresso e o joaca. Deci nu-ti bate capul deocamdata cu ce scoate espressorul si fa mai bine capuccino, ca sa maschezi nereusitele Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#29
(31-01-2017, 09:26)Gozmin Wrote:
(30-01-2017, 22:26)PredAlert Wrote:
(30-01-2017, 17:27)Gozmin Wrote:
(30-01-2017, 15:28)PredAlert Wrote: @Gozmin
Asta cu stapanitul aparatului este tare. O fi GC  vreun bidiviu salbatic, vreun mustang de preerie tropaind din copite care trebuie imblanzit? In alta ordine de idei,  Gozmin, am cautat in toate manualele de barista...Ce inseamna sa ”stapanesti cu adevarat aparatul”?
Eu refuz sa cred ca m-ai întrebat asa ceva ! Serios.

Aaaa, vrei sa bei cafea si nu zeama neagra. Fa-ti rost de rasnita buna, cumpara cafea proaspat prajita, vezi cum si cat rasnesti, nu umple ca disperatul portafiltru de cafea si nu tampa cu picamerul. Si o sa-ti iasa asa cum trebuie. Daka nu iese, inseamna ca ai gresit aici si nu la  ”stapanitul aparatului” .

Pe bune, nu vedem padurea de crengi!

Eu doar incercam sa te ajut legat de aparatul pe care il ai de 2 saptamani. Dar vad ca tu acum ai chef de caterinca cu mine. Si ca sa stii espresso imi iese foarte bine, nu am cerut instructiuni de utilizare de la nimeni, la acest capitol stiu ce sa fac.
Dupa mai multe utilizari o sa-ti dai seama la un moment dat ce inseamna ceea ce am spus.
Succes.

Cred ca am fost inteles gresit.
Jur pe rosu ca n-am cerut nimanui intructiuni de folosire si nici ajutor la apasat butoane. Am facut un review la un aparat de facut cafea pe care il am de doua sapt. Am folosit o abordare mai comica pentru ca sunt satul de review-uri super serioase, sobre ca la inmormantare  si pline de intelepciune tehnica.
M-au amuzat intotdeauna abordarile superioare si pline condescendenta pe care unii le arunca cu superioritate nemascata de genul...”nu stapanesti aparatul sau, esti inca la inceput si nu ai cum sa stii tu incepatorule, despre ce vb noi aici, experimentatii”  si le am tratat cu umor benign.
Evident, cineva tot trebuie sa se burzuluieasca si sa se umfle ca ariciu  cand le arati ca limbajul folosit de ei nu e intotdeauna sincer si ca sfaturile atunci cand se ofera  se dau fara ingamfare si superioritate.
Chill out Gosmin, nimeni nu-ti contesta aptitudinile de barista sef si sunt super convins ca le ai, dar trebuie sa stii ca amandoi avem doar un  amarat de GC  de 300 de euro acasa si nu vreo scula de jdemii de euro.  Facem cafea cu el si daka  ne iese buna suntem tari si o bem plini de mandrie patriotica. Daka iese proasta o dam soacrei si dam vina pe aparat. 

PS.   Sita ta IMS Competizione de 14 g cu  641 găurele scumpa si desteapta (care mandra sta la tine in semnatura) are mult mai multe gaurele decat sita mea pe care am primit-o cadou  (adika mocca,  n-am dat bani pe ea, intelegi). Acum inteleg cum vine treaba.   Nu stiu cate gaurele are a mea, dar ma apuc acum sa le numar. Iti spun cand termin.  

Al dvs
Alex
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#30
M ai facut sa zambesc dupa ce am vazut Breaking News.ul orei!!!!!!


Ps: iese sau nu iese cafeaua buna la GC.ul meu, dar macar da bine pe blatul de bucatatie, ca decor?!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)