• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Dezamagire , cafenele cu renume.

#1
Este vorba de cafeneaua Hedone de pe Str Al. I. Cuza , unde in general serveste cafeaua unul din conducerea Hedone (cel care este in majoritatea pozelor de pe facebook) . Azi , fiind prin zona, am trecut sa beau o cafea la ei si am plecat dezamagit si umilit .
Intrand in magazin mi-a spus ca are un blend nou , foarte bun , la pretul de 8 lei . Fiind foarte curios, am decis sa-l comand . La prepararea espressoului am vazut anumite nereguli , cum ar fi :
- nu a curatat portafiltrul de la ultima cafea , nu a curatat dusul de la ultima cafea si dupa ce fixat portafiltrul in espressor , a dat drumul la extractie in aproximativ 8-10 secunde . In ceasca s-a regasit ceva mai mult amar , ne fiind capabil sa recunosc aroma cafelei .
Acest aspect dar si cele legate de preparare s-au mai intamplat ( am discutat de ele chiar pe forum http://www.espressoman.ro/forum/Thread-U...trat-da-da ) si i le-am reprosat .
A fost foarte deranjat de ce i-am reprosat , zicand ca nu am fost pregatit sa beau o cafea de genul acesta si ca nu am habar de modul de preparare al cafelei , vorbindu-mi pe un ton agresiv si foarte foarte "de sus" , ajungand sa ma jigneasca , facandu-ma si prost .
Precizez ca nu ma consider un expert dar aveam asteptari mult mai mari de la cineva din conducerea Hedone , care ar trebui sa fie un exemplu in acest domeniu .
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#2
Asa-i romanasu.
Cand se ajunge la un nivel nu mai poate accepta critici, fie ele constructive sau distructive.
Cineva civilizat isi accepta greseala sau chiar mai invata cate ceva nou, dar se pare ca ai dat peste o persoana aroganta care crede ca le stie pe toate.

Din experienta pe care o am cu persoane de genul, am invatat ca e mai bine sa le eviti decat sa incerci sa comunici cu ele, pentru ca la final oricum nu ajungi la nici o concluzie.
Saeco Aroma, Bottomless PF + Sita La Spaziale, Lelit 043MM(semi-defecta), Tamper 53mm
 
Reply
#3
Am citit pe forum " feedback is a gift " , dar se pare ca nu pentru toata lumea.
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#4
Buna seara!
La sesizarea lui Liviu, am vazut acest mesaj. De mine este vorba in povestioara domnului, care il suport de ceva vreme deja, ba ca vrea sa cumpere un espressor, ba ca ne cunoaste din copilarie, etc. Azi a fost doar picatura care a umplut paharul. Blend-ul pe care i l-am oferit azi spre degustare, desi l-am atentionat ca s-ar putea sa nu-i fie pe plac, cunoscandu-i comentariile de alte dati, este unul foarte rafinat ( Yemen Mocca Matari Gold, Ethiopia Harrar Longberry, Brasil Flor de Montanha, Malabar Monsoon, si alte secrete). Cu niste ifose de te miri unde, incepe sa-mi recite niste aiureli, ca am golit portafiltru (in relitate era curat si uscat cand el a intrat in pravalie), ca nu am dat flash (folosesc un espressor productie proprie cu 3 boilere, abur, preincalzire, iar cel de cafea este controlat electronic PID, are o variatie de 1 grad Fahrenheit la 12 cafele facute in 5 min, etc), ca e cafeaua arsa (in realitate fiind prajita Full City, cu grafic de prajire controlat PID profesional). Rasnita este tot o productie proprie, demultiplicata pe curea la 500 de rotatii (cold), cu cutite conice de 71 Mazzer.
Nu-mi pare rau absolut de nimic din ce i-am zis, omul e o tentativa de espressoman si vi-l pot "recomanda" sa va streseze numai pe voi de acum in colo. Cred ca am mult feedback de la locatiile pe care le avem acum, si mult mai mult cand vom veni la Bucuresti, curand, sa va invitam la degustari si replici, dar cat de cat fondate.
I love any challenge, anyway!
Va doresc: Cafea cum trebuie!
*EVO*, one Faema Wega group, triple boiler, PID + *HONNE* step-less, conical 71 Mazzer burrs, cold grinding belt-drive 500 rot/min + VST 7g La Marzocco + VST 18 ridge-less + manual tamper double headed
 
Reply
#5
Am considerat ca nu e bine sa propagam acuzatii fara sa fie si cealalta parte in discutie.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Dupa cum am spus si in alte thred-uri "recomand Hedone " inca se mentine . Au locati super misto , espressoare cu care orice bar/cafenea s-ar mandri , cafea buna . Toate acestea duc inevitabil la ceva foarte bun in ceasca . Dar sa nu uitam omul , omul cu care poti vorbi , omul care iti aduce cafeaua si te intreaba daca e ok sau nu . Cand raspunsul este bun , omul este multumit , dar cand raspunsul nu este cel asteptat din motive plauzibile , omul care face cafeaua ce trebuie sa faca ? Sa jigneasca , sa se comporte ca un badaran sau sa existe o comunicare intre barista - client prin care sa rezulte un bun comun? In final EU am platit amareala din ceasca , nu a fost "spre degustare" , moca etc ... si iti sugerez sa te lasi de meserie , ne fiind capabil sa accepti un comentariu negativ la adresa cestii tale . Cred ca este ok si DOAR patron ?

Din motivele de mai sus sunt dezamargit de cafenelele care " au cu ce " .
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#7
Tu, personal, esti un un frustrat care nici macar nu intelegi nimic; faci prea mult caz de amanunte de care nu ai habar, si nu ai bunul simt sa faci o acuzatie macar pe ceva real; nu amintesti aici cam cate ore de discutie ai avut cu mine, in care ti-am impartasit multe din ceea ce stiu, desi se pare ca nu meritai? Te-ai ofticat ca nu ti-am vandut espressorul tunat?? Era deja promis altcuiva, mult mai indreptatit sa-l foloseasca. Eu nu te-am invitat la mine, nu esti prietenul meu; chiar si asa, am incercat sa-ti explic multe si marunte, fara sa se lipeasca de tine ca apa de gâsca. Sustii lucruri pe care doar crezi ca le-ai vazut, not my fucking problem. Incearca sa stresezi pe altcineva, nu am timp si nici spatiu pentru surogati. Muta baraca, undeva unde iti convine, nu te aduce nimeni cu forta! Noapte buna!
*EVO*, one Faema Wega group, triple boiler, PID + *HONNE* step-less, conical 71 Mazzer burrs, cold grinding belt-drive 500 rot/min + VST 7g La Marzocco + VST 18 ridge-less + manual tamper double headed
 
Reply
#8
Rugamintea mea ar fi sa pastram discutiile in eleganta caracteristica acestui forum. Altfel, exista si mesagerie privata, email, telefon...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Mai NENE , eu nu am nimic personal cu tine Smile . Eu am postat pe un forum de profil , experienta mea dezamagitoare . Experienta pe care sunt convins ca multi espressomani au intalnit-o si o vor intalni . Una amara ...

(22-05-2014, 00:41)Lyvyoo Wrote: Rugamintea mea ar fi sa pastram discutiile in eleganta caracteristica acestui forum. Altfel, exista si mesagerie privata, email, telefon...

Imi cer scuze daca am depasit limita dar aceasta "dezamargire" este de actualitate in multe din cafenelele cu renume din Romania . Poate ca printr-un dialog civilizat putem rezolva aceasta problema .
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#10
Buna ziua,

Cred ca noi ''oltenii'' nu trebuie sa ne dam in stamba, problema adevarata a fost de felul in care este servit clientul, eu zic ca Agop este ok iti da sfaturi, comunica cu tine dar de cateva ori recunosc produsul din ceasca nu este de top ori este cafeaua dusa la un grad de prajire mai mare sau nu suntem noi obisnuiti cu miscelele tale. Eu personal m-am bucurat cand in Craiova a aparut un pasionat si un atat de bun cunoscator in arta prajirii cafelei ca si sfaturi ca si locatii eram satul de "cafelele" comerciale dar nu de acestea ci de persoanele care te serveau care nu au nici un fel de cunostiiinte. De fapt hai sa fim sinceri daca te duci intr-un bar din Craiova si intreaba cate tipuri de cafea servesc si ei nu stiu ce e o miscela sau o arabica sau o robusta ,sunt angajati doar daca arata bine. Eu oricum am o vorba multumesc Agop ca existi si nu il laud. Nu sunt nici un fan al lui sunt o persoana obisnuita care il cunosc de cand si-a deschis prima locatie am putut sa discut cu cineva si consider ca nu am pierdut timpul ci dimpotriva.
rasnita Mazzer Super Jolly, Microcimbali, Gaggia Evolution
 
Reply
#11
Eu am comandat o cafea , am indraznit sa spun ca nu-mi place si atata mi-a trebuit Smile . Cred ca este constructiv sa comentezi asupra "ce este in ceasca" , in ideea de a iesi ceva mai bun ,nu? Cel putin asta a fost scopul meu , dar cand iti raspunde cu prostule , surogat etc ... Adi , tie ti se pare ok ?
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#12
Salut!
Repet: nu a fost vorba de ce anume e in ceasca, tu ai venit cu niste pretentii de barista, fara sa fii, urmarind mai mult ce miscari fac eu in loc sa teb concentrezi la "ce e in ceasca". Asta a fost si discutia, nici macar nu ai inteles ce faceam si ai facut acuzatii total aiurea; eu acolo sunt ca la mine acasa, nu poti sa vii cu figurile astea, de aceeasi parere fiind si dei 2 alti clienti care erau prezenti si au asistat la toata discutia. Oricum, vei ajunge sa-ti dai seama mai tarziu de ce spun. Extractia a fost ideala, stiu si eu ca nu-mi iese absolut de fiecare data, dar am o rata de peste 80%, a ta fiind una dintre cele reusite Tongue

Merci Adi Cappuccino! Dau un Gold, cu prima ocazie! Te astept in week-end la Piano!
<3 coffee
*EVO*, one Faema Wega group, triple boiler, PID + *HONNE* step-less, conical 71 Mazzer burrs, cold grinding belt-drive 500 rot/min + VST 7g La Marzocco + VST 18 ridge-less + manual tamper double headed
 
Reply
#13
@Adrian86 - In general, modul de lucru al unui barista este diferit de modul de lucru al nostru, acasa. Eu unul bibilesc sita cu flush-uri si inainte sa pun cafeaua si dupa ce am aruncat pucul, o sterg cu servetelul sa nu aiba apa etc. In bar, unde totul merge la foc continuu, nu se respecta mereu toate aceste rigori, espressorul este adeseori mai murdar decat al nostru si totusi, exista premise mai mari sa bei o ceasca ceva mai buna ca acasa, daca s-ar folosi aceeasi cafea ca la tine acasa. Si mi s-a demonstrat asta in doua randuri. Deci amarul sesizat, putea veni mai mult de la gradul de prajire mai "apasat" al cafelei (am mai primit pe email astfel de review-uri despre unele sortimente Hedone), nu de la un stil mai neglijent (in ipoteza ta) al unui barista, experimentat totusi.

Plus ca vorbim de ceva profund subiectiv - gustul. Uite, Leonard Cafe din Bucuresti prajesc dincolo de Full city+ si la o discutie cu ei in anii trecuti, aratandu-le o punga de la Hasbean, au spus ca aia sunt asa si pe dincolo, ca perpelesc cafeaua nu o prajesc. Deci cine avea dreptate? Clientul care va cumpara sau nu pe viitor... Fiecare isi face un business cu un anumit profil de gust al cafelei in cap si merge pe acea filosofie, vezi Sarkis sau Coffee Map Roastery de exemplu, cu doua prajiri antagonice, dar constante in ideile lor.

E foarte ok sa isi exprime fiecare parerea pe forum despre cafenelele vizitate, insa incercati in general sa dialogati si cu barista la fata locului si daca a fost vorba de o subextractie sau supraextractie, de exemplu, sa-i returnati cafeaua si sa cereti alta, explicandu-i motivele. Doar prin comunicare se face acest fine tuning.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
Sunt convins ca s-a inteles despre ce este vorba . O zi minutata !
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#15
Probleme de comunicare ,dar nu iau apararea niciuneia din parti ptr. ca nu am fost martor, dar referitor la Agop dupa ce afacerea a pornit , nu mai este omul care a fost si ma refer la om , nu poti sa spui ca esti la tine acasa acolo servesti un client si acesta trebuie respectat indiferent ce se intampla, nu cred ca adrian te-a jignit oricum asta e boala veche in sangele nostru, cand ne vedem cu boii in caruta ne dam in petec, am uitat de unde am plecat. Afacerea ta se dezvolta si ce vrei sa iti spun, multi clienti au renuntat sa intre la tine din cauza felului cum te porti in ultimul timp sa nu ne ascundem insa cred ca dezvoltarea afacerii tale macar 30% se bazeaza pe reclama pe care ti-am facut-o si noi , insa fiecare e dator sa se comporte cum a fost educat , tu ai clienti din ce in ce mai multi care nu stiu sa faca deosebirea intre o cafea de la automat si o cafea buna iar de cealalta parte nu cred ca trebuie sa ne legam de toate lucrurile observate ci sa ne concentram asupra a ce se serveste efectiv in ceasca , sa dialogam si sa aducem critici constructive, nu sa ne legam de orice amanunt. Mai bine sa incercam sa educam mai multa lume, cu ce inseamna o cafea buna , sa aducem lumea inspre cafele proaspat prajite si nu spre cele comerciale , in primul rand ptr. sanatatea lor . De ce trebuie noi oltenii sa ne certam tot timpul . Mai bine sa ne ingrijoram ca de exemplu cafeneaua de la timisoara cu baietii care aduceau cafea de la Hasbean s-a inchis intr-un oras ca Timisoara
rasnita Mazzer Super Jolly, Microcimbali, Gaggia Evolution
 
Reply
#16
Nu am inteles niciodata insistenta clientilor in a arata unui prestator de servicii ca face ceva gresit. Daca ai ceva de reprosat fa-o! Daca insa vezi ca nu apreciaza gestul nu insista pentru lucrurile vor degenera.
Eu unu am o vorba: daca poti sa faci ceva mai bine decat mine fa-o nu ma bate pe mine la cap cum sa o fac! Big Grin
Dar pentru orice apelare constructiva zic intotdeauna "MULTUMESC".
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#17
Wow...uimitor. Si totusi, daca tot a ajuns in spatiul public, hai sa ne lamurim si noi nelamuririle, cu ajutorul lui Cosmin, ca daca raman nelamurite nu e bine pentru afacere. Aspectele care pun semne de intrebare sunt urmatoarele:
- de ce un client care e interesat sa cumpere un espressor, sau care iti spune ca te cunoaste din copilarie, trebuie "suportat"? vorbeste prea mult?
- flush-ul ce precede un shot mai are doua roluri, pe langa racire: curatare grup si improspatare apa in grup. Espressorul se ocupa singur si de aceste doua aspecte?
- tu ai gustat din extractia aia? Ca, de obicei, acreala e subiect de discutat in cafea...amareala nu.

Daca intrebarile mele sunt impertinente imi cer scuze anticipat...nu stiu in ce masura te intereseaza parerea unui potential client, dar reactia ta aici chiar arata o mandrie exagerata bazata pe realizarile tehnice pe care le-ati avut, precum si un orgoliu imens ranit de un om care ti-a pus la indoiala metodele de lucru. Zilele trecute ma uitam pe site la voi sa vad ce cafea as putea comanda...dar nu o sa o mai fac, deoarece ai aratat destul de clar ca nu esti deschis la discutii pe marginea eventualelor probleme ce pot aparea oricand vinzi un produs. Iar din post-ul lui Adi de mai sus se intelege, cu greu, ca mai sunt oameni care va evita...si nu pentru ca nu ati avea produse bune. Asta e imaginea pe care vrei sa o promovezi? Sau pur si simplu nu conteaza?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#18
Eu m-as fi asteptat la un astfel de raspuns din partea prestatorului http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...4#pid14914 . Sunt clienti de toate tipurile, dar chiar daca unii sunt mai dificili (eu ma consider unul dintre acestia si cateodata fara un motiv bine intemeiat, vezi posturile mele precedente), asta nu justifica reactia lui Cosmin din magazin si nici cea de pe forum, unde s-ar fi putut repara disputa din cafenea. Pe langa faptul ca nu face nici un efort sa amelioreze situatia, mai da si cu clientul de toti peretii.

Pacat ca la noi nu clientul face piata altfel asemenea situatii ar fi fost exceptii.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig K30 Vario, Tamper Concept Art Technic (dinamometric), Concept Art tamping Station, VST 18g Ridgeless.
 
Reply
#19
Buna seara! Vad ca ati facut o gramada de polemici aici, si ma bucura. As dori sa ma cunoasteti cu totii, nu doar din doua replici, ci mai aprofundat, cu bune , cu rele. In primul rand, nu aveti cum sa sustineti ca m-ati sti cum eram inainte si dupa inceperea afacerii, pentru ca nu ne stim, eu am fost mult timp plecat. Orgolios si foarte acid am fost de cand ma stiu, o pot confirma cele mai cuonstiinte Rolleyes In acelasi timp, nu il cunoasteti pe Adrian86. Ma rog, asta e mai putin important, ideea este ca, flash nu era necesar, grupul si filtru fusesera curatate in prealabil, eu asa le tin, deci oricum eu am fost exasperat de ce pretindea el ca a vazut. In al doilea rand, daca vreunul vrea sau nu vrea cafea HEDONE in functie de ce crede despre mine personal, mi se pare chiar funny, cafeaua prajind-o si fiind creatia lui Dragos, deci, ce sa zic, nu stiti ce pierdeti, bazandu-va doar pe supozitii.
In al treilea si nu in ultimul rand, este doar unul contra multi care are ceva de spus pe dos, si asta ar trebui sa va spuna ceva.
Nu-mi pot cere scuze pentru ceva ce consider exact la fel in continuare. Sunt si unii "clienti" de care chiar vrei sa te lipsesti, considerati ca e sau nu e dreptul meu?
*EVO*, one Faema Wega group, triple boiler, PID + *HONNE* step-less, conical 71 Mazzer burrs, cold grinding belt-drive 500 rot/min + VST 7g La Marzocco + VST 18 ridge-less + manual tamper double headed
 
Reply
#20
Daca intri intr-un club vei gasi la intrare afisul "ne rezervam dreptul de a selecta clientela" Smile Il poti adapta la cafenea Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
Smile Am o singura persona non grata, si chiar si pe el nu ma voi pute abtine sa nu-l incalzesc cu o cafea buna, dar nu-i pot promite si calmitatea mea eterna, sunt un caracter coleric, chiar vulcanic, as putea spune. Cat despre club, nu mi-l doresc, eu promovez cafeaua in general si espresso in special, sunt owner-operator de la inceput pana la sfarsit si unii sunt de parere ca ma descurc binisor. Fac uneori sute de extractii pe zi, dintre care 10 le beau eu. Cred ca sunt in stare sa recunosc una reusita fara sa o gust neaparat. As astepta o reuniune a espressoman-ilor, unde sa ne prezentam fiecare extractiile, ce zici?
*EVO*, one Faema Wega group, triple boiler, PID + *HONNE* step-less, conical 71 Mazzer burrs, cold grinding belt-drive 500 rot/min + VST 7g La Marzocco + VST 18 ridge-less + manual tamper double headed
 
Reply
#22
(25-05-2014, 22:50)Lyvyoo Wrote: Daca intri intr-un club vei gasi la intrare afisul "ne rezervam dreptul de a selecta clientela" Smile Il poti adapta la cafenea Smile
Da, dar cam scump, ca trebuie angajat si un BAbaRdISTA la intrare Tongue.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#23
Unii lucreaza si pe gratis Big Grin
*EVO*, one Faema Wega group, triple boiler, PID + *HONNE* step-less, conical 71 Mazzer burrs, cold grinding belt-drive 500 rot/min + VST 7g La Marzocco + VST 18 ridge-less + manual tamper double headed
 
Reply
#24
Mai glumim si noi, dar vorbind serios, chiar si pentru un singur client abordarea cred ca ar trebui sa fie altfel.

Uite, mai demult, cand nu descoperisem prea bine cafeaua proaspat prajita, am scris ceva (nu mai stiu ce, dar nu virulent) despre cafeaua Bristot. Dupa ce m-a abordat pe Facebook, Nimrod, managerul Bristot Romania, m-a chemat la sediul lor unde aveau amenajat un minibarulet, si timp de doua ore mi-a pus pe masa toate sortimentele, a pus un barista sa execute extractii perfecte (cu repetitie pe ce nu era ok) pentru tot ce vand ei, mi-a demontat cu desgustari unele presupuneri, mi-a impartasit filosofia lui de business, pentru ca in final sa plec cu zambetul pe buze si cu parerile inversate. Desigur, timpul a trecut, am inceput sa fac cunostinta cu ceea ce inseamna cafea de origine consumata in maxim 3 saptamani de la prajire, si acum blend-urile Bristot nu m-ar mai impresiona, dar ramane omul, Nimrod in speta, a carui atitudine fata de un om care doar scria pe un forum insa nu avea experienta in cafea, mi-a ramas intiparita.

Daca spui ca vrei sa ataci serios Bucurestiul, asta e calea de urmat si nu numai aici. Cu un client asa cum l-ai prezentat pe Adrian86, Mihai Panfil de la Origo sau Antonio de la Coftale, de exemplu, ar fi aplicat oricand "metoda lui Nimrod". Ca sa nu mai spun de cazul cand iti intra in cafenea simultan si nickso si vvv850 Smile))
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
In final , consider ca thread-ul meu a fost folositor si daca-mi faci din nou amaraciune ,iar ne certeam si tot asa .... Smile)) .
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#26
Discutia asta a pornit de undeva si a ajuns (din fericire) altundeva.
Eu unul nu prea inteleg ceva: dupa ce cheltuiesti 3-4 mii de lei pe ustensile de facut expresso ce mai cauti sa bei unul intr-o cafenea?!
Culmea-i (dupa spusele initiatorului topicului) mai e si naspa??? Tongue
In alta ordine de idei, 10 expressouri / zi? Nene ori esti cosmarul cardiologilor ori faci o zama lunga rau! Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#27
(26-05-2014, 01:55)amarok Wrote: Discutia asta a pornit de undeva si a ajuns (din fericire) altundeva.
Eu unul nu prea inteleg ceva: dupa ce cheltuiesti 3-4 mii de lei pe ustensile de facut expresso ce mai cauti sa bei unul intr-o cafenea?!
Culmea-i (dupa spusele initiatorului topicului) mai e si naspa??? Tongue
In alta ordine de idei, 10 expressouri / zi? Nene ori esti cosmarul cardiologilor ori faci o zama lunga rau! Big Grin

La Hedone , in general, bei o cafea buna si daca ai noroc gasesti si un blend nou sau ceva ce nu ai baut . Din acest motiv trec pe la spatiile lor .Problema mea a fost cu "omul"
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
 
Reply
#28
Pentru ca tot sunt in tara cu ceva probleme, am zis sa beau un cafe latte la Starbucks, unde am intalnit aceleasi probleme ca cele de mai sus, ba mai mult baristii nu stiau nici macar din ce regiune provine cafeaua...cica este arabica Smile)
In fine, trebuie luat in calcul ca atunci cand intri intr-un bar cu un barista ai parte ori de explicatii profesioniste ori de un sictir inteligent Big Grin care pentru expressomani precum Adrian a fost usor sesizabil, de aici mini incidentul.
In final ma intreb cum naiba se poate bea o cafea prajita peste gradul full city? Huh Confused
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#29
Pai asta e, ca nu va cunoastem pe nici unul decat prin prisma acestui topic...da-ne ocazia sa te cunoastem altfel. Chiar recent am avut ocazia sa observ ca nu cunosc un om cu care am lucrat timp de 4 luni...deci sa spun ca te cunosc pe tine prin prisma a doua replici pe un forum ar fi ceva cu adevarat de ras...

Legat de alegerea de a fi client...este o alegere bazata pe mai multi factori, impresia despre cel care se afla la "carma" afacerii fiind unul dintre ele. De aceea s-a inventat marketing-ul...pentru impresii.

Oricum, daca tot ai ajuns sa iti petreci timpul pe forum, ramai si impartaseste din experienta ta...nu are cum sa-ti faca rau si poate ajuti pe cineva.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#30
(26-05-2014, 10:47)nickso Wrote: recent am avut ocazia sa observ ca nu cunosc un om cu care am lucrat timp de 4 luni...
Anul trecut am constatat ca nu "cunosteam" un angajat care a fost la mine 5 ani de zile si in care (din pacate) aveam incredere.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)