• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Deschid "cafea la pachet" Bucuresti.

#1
Buna ziua,
Tocmai ce m am inteles cu propietarul unui spatiu din Bucuresti si o sa incep de luni amenjarea lui pt.un mic cooffe to go. Suprafata 17m2, forma dreptunghiulara.

As vrea sa ma ajutati/sfatuiti cu orice lucru de care credeti ca ma pot folosi:
-probleme intalnite de voi, cei care au o mica afacere de genul asta
-recomandare barista bun/pozitiv/carismatuc/sociabil!. O sa am nevoie de o persona!
-aparatura
-cafea
-sfaturi pt.achizitii diverse lucruri necesare.
-orice!

Am un plan in legatura cu aparatura/cafeaua, dar astept si parerea voastra! Nimic nu e batut in cuie!

Ps: sper ca am scris unde trebuie!
Multumesc!
 
Reply
#2
Daca as stii asa putine despre domeniu... l-as lua pe barista asociat Wink
Nu glumesc, e asa mica distanta de la succes la faliment... si de el depinde majoritar.
Nu cred ca in meseria asta barista cu adevarat buni someaza Wink
 
Reply
#3
Asa este dar cam astea sunt conditiile. Cand vorbesc de barista, ma refer la o persoana la inceput de drum, care are ceva cunoatinte/experienta/pasiune pt.frumos, seriis si vrea o noua provocare.....vreau sa cred ca o sa gasesc persoana asta!

E buna si o persona cu putina experinta dar ambitioasa, pozitiva, corecta!

Vreau sa cred ca mai exista oameni din acestia printre noi.
Dovada si voi, colegilor!
Va consider niste oameni minunati, corecti, educati!

Visez??
 
Reply
#4
3 cuvinte fac diferenta intre succes si esec:

locatie...locatie...locatie...
 
Reply
#5
Bun bun bun
Baieti, stiu toate astea...le stiu foarte bine dar "mortul de la groapa nu se mai intoarce". Adica, am locatia , niste bani si sunt singur.
Sa vedem ce putem face, zic......
?
 
Reply
#6
felicitari!
actele si autorizatiile o sa iti ocupe urmatoarele 2-3 luni. in timpul asta, iti pot veni si echipamentele comandate, deci e 'la fix'. daca deja stii ce o sa iti cumperi, nu vad rostul unor alte recomandari. nu vor face decat sa iti aduca alte variabile. daca e strict to go, si exista si traficul pentru un astfel de loc, echipamentele sunt extrem de importante, asa ca ai mare grija ce alegi. la fel si cu cafeaua. daca vei avea (si sper ca da) macar cafea proaspat prajita, cred ca furnizorul iti poate da mai multe detalii.
meseria de barista nu exista in mod oficial si pana acum 2-3 ani, nici nu auzeai de ea. de aceea, un barista bun in acest moment e dificil de gasit. iar o persoana pe care sa o transformi tu in barista devine costisitoare si risti sa iti plece dupa prima luna sau primul curs terminat. asa ca mare grija ce alegi. si da, unii barista merita o parte a unei astfel de afaceri, daca vrei sa aibe calitatile de "bun/pozitiv/carismatuc/sociabil". toti angajatorii cauta asa ceva. persoanele care sa se muleze pentru acest job, vei vedea, sunt extrem de putine. din pacate, explozia de cafenele are acest efect negativ de lipsa acuta de forta de munca. mai ales cand trebuie sa concurezi salarial cu ce se intampla in berlin sau londra, unde salariul de incepator pentru astfel de posturi e de 8-9 euro pe ora. putine locuri din romania dau o astfel de suma. tu poti da macar jumatate?
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)