• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Descentralizarea statiei de preparare espresso

#1
In Melbourne am vazut un lucru interesant care s-ar putea sa schimbe destul de mult abordarea aparaturii in cafenele, iar pentru cei excentrici poate chiar abordarea casnica. Aici ma refer la descentralizarea si modularea statiilor de lucru pentru preparare espresso si frotare lapte.
Va ca La Marzocco are deja pregatita o astfel de linie de produse pentru piata Australiana: Modbar
Daca incercati sa faceti un zoom pe una din pozele cu Matt Perger postate de mine pe topicul cu Melbourne o sa vedeti statia de frotare lapte unde lucra in acea zi la St. Ali.
In cazul St. Ali era vorba de pragmatism deoarece cafeaua se prepara la trei posturi, astfel un barista se ocupa doar de rasnire, tampare si pregatire portafiltru, un alt barista se ocupa cu extractia de espresso si alti doi baristi de frotarea laptelui si pregatirea bauturilor pe baza de lapte. Cand ai doi baristi care se ocupa numai de lapte pe langa alti doi care se ocupa de rasnire si extractie spatiul devine insuficient si atunci o abordare de tip descentralizat cu modulare pe blatul de lucru fluidizeaza prepararea bauturilor.
I-am povestit lui Lyvyoo si mi-a spus ca a vazut o postare a lui Mihai Panfil acum un an cu un alt producator care se ocupa cu asa ceva. Poate reuseste pana la urma sa gaseasca acel link, sunt curios.
 
Reply
#2
(06-01-2017, 21:43)eugenm Wrote: iar pentru cei excentrici poate chiar abordarea casnica. Aici ma refer la descentralizarea si modularea statiilor de lucru pentru preparare espresso si frotare lapte.

astfel un barista se ocupa doar de rasnire, tampare si pregatire portafiltru, un alt barista se ocupa cu extractia de espresso si alti doi baristi de frotarea laptelui si pregatirea bauturilor pe baza de lapte. Cand ai doi baristi care se ocupa numai de lapte pe langa alti doi care se ocupa de rasnire si extractie spatiul devine insuficient si atunci o abordare de tip descentralizat cu modulare pe blatul de lucru fluidizeaza prepararea bauturilor.

Scuză-mă dar nu ma pot abtine sa nu fac o glumă legata de abordarea casnică.
Sa inteleg ca fiica-mea trece la rasnire, eu ma ocup cu extracția si nevasta cu frotarea.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#3
Că bunica bate toba.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#4
Daca vecinii de bloc sunt majoritar australieni, cu sotia si fiica tot nu o sa faci fata Smile
 
Reply
#5
nu stiu linkul lui Liviu, dar te referi poate la asa ceva?
http://uebermilk.de
aparatul asta face chiar singur, fara sa ai nevoie de niciun skill, ma rog, doar sa torni.
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | VST 18/20g | BULLET R1
 
Reply
#6
Salut bogdan_geor,
Este si nu este ceea ce vreau eu sa punctez. Aparatul din link-ul tau este intradevar un echipament ce prepara lapte separat dar este in continuare un aparat relativ voluminos.
Eu vorbesc de un concept in care toata "tehnica" este "ingropata" sub blat iar baristaul vede la postul de lucru doar o bagheta ce distribuie abur pentru frotare lapte sau doar capul de infuzie
Am mai gasit un articol aici: Sprudge
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)