• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Decent Espresso Machine

#1
Tocmai am primit de la fratele meu un link cu un espressor în curs de dezvoltare, cât se poate de controlabil. Cel puțin din ce pare la prima vedere.

https://decentespresso.com/dem_buy
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#2
Ar trebui reevaluata un pic definitia decentei... Confused

Si pana la urma, nu e un automat ? Huh
 
Reply
#3
la 999$ pe modelul cel mai simplu zic ca e mult.
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#4
Foarte interesant, daca intr-adevar reusesc sa implementeze ce si-au propus: profilare de presiune, de flow, de temperatura, controlul rampei in fazele relevante, masurare de parametri pe puc, programare de prioritati pt parametri, memorare de profile, etc...etc...totul intr-o forma compacta.
Deci, poti sa alegi sa ai o Strada EP sau un Slayer, daca vrei. Suna cumva prea frumos, ca sa devina adevarat, dar imi inchipui ca se poate realiza.
Consider ca Pretul e ok, daca masinaria iese asa cum este prezentata, chiar daca nu inteleg de ce varianta de 220V costa 150$ in plus. Dar sa nu ne legam de amanunte de astea.
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#5
Cumva cred că se rezumă la calitatea componentelor. Atâta timp cât controlarea se face prin intermediul tabletei, atunci senzorii și componentele care reglează efectiv temperatura, presiunea și algoritmul prin care se controlează debitul ar face toată treaba. Dacă funcționează cum trebuie, iar aparatul este stabil / previzibil dpdv termic, atunci ar trebui să aibă rezultate bune.

Oricum, e de urmărit.
 
(12-11-2016, 11:05)renatoa Wrote: Ar trebui reevaluata un pic definitia decentei... [Image: confused.gif]

Si pana la urma, nu e un automat ? [Image: huh.gif]

De ce ar fi automat, atâta timp cât controlezi orice parametru ți-ai putea imagina, iar măcinătura și tamparea le faci tu?
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#6
https://www.instagram.com/p/BMj4CI8h1FY/?hl=en

Un clip cu aparatul in actiune. Aparatul pare interesant.
Bezzera Strega (de vanzare);  kinu M-68
 
Reply
#7
Si utilizarea unei tablete a la longue in locatia aceea mi se pare problematica... ia puneti una, sau un smart, pe suportul de cesti la un espressor sa vedeti cum face ecranul Wink Nici o grija, nu e distructiv, odata racite revin la normal.
 
Reply
#8
Ajuta faptul ca decent espresso nu are boiler.. nu deja atata caldura
Bezzera Strega (de vanzare);  kinu M-68
 
Reply
#9
Adica are instant ?! Huh
Pai doar asta este un motiv de erezie... crunta Big Grin...

Pentru unii, nu pentru mine... ma intreb de la inceputuri, cu atat electronica, cine ii opreste pe fabricanti ca sa faca modularea fina a caldurii in etapa finala, chiar la intrarea in grup... Confused
Uitate ar fi toate kilogramele adaugate numai ca sa fie acolo o masa cu intertie termica mare... Huh si rezistentele care mananca la kW timp de juma de ora...
 
Reply
#10
Pai daca face tot ce zic acolo e cel mai tare espressor ever. Pt pretul ala, desigur.
Rocket R58/OE Pharos/Kinu M47
 
Reply
#11
Pai asa si face. Apa calda e adusă la temperatura ușor mai mare decât necesar si este mixată cu injecție controlată de apa rece pentru a obține targetul de temperatura in puc/deasupra lui. I-am urmărit de ceva vreme, ca toate chestiile noi bănuiesc ca va avea probleme la inceput. Dar le vor rezolva probabil. Oricum livrările încep in februarie, pe varianta ne-"certificata".
Softul si API-ul sunt publice, vor avea programe care sa emuleze comportamentul oricărei mașini vestite. Consider ca este o prima încercare de adaptare la tehnologia de azi. Adică e absurd sa ai nevoie de zeci de kg de metal cu singurul scop de a crea stabilitate termică. La fel de absurd cum pare sa tunezi termisifoane in loc sa tunezi electronica.
Om vedea peste 1-2 ani ...
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#12
Ai dreptate. Cam ce a fost iPhone pentru celulare, ar trebui sa fie Decent in espresso. Doar numele brandului e cam nasol.
Rocket R58/OE Pharos/Kinu M47
 
Reply
#13
am intrat pe thread si 'bag' si eu un post, fara sa fi citit ce-i aia 'decent espresso machine'...
incercati sa nu-mi sanctionati gestul! incerc si eu sa dau cu parerea, ca asa se obisnuieste - din ce-am inteles - in forum...

(amuzant, dar ultimii 3 'posteri' sunt in 'ignore list'-ul meu (alaturi de alti 16... sa vedeti cum e aia sa deschizi un thread si sa nu ai nici un post explicit, toate sa fie cu "The contents of this message are hidden ...")  [Image: smile.gif]

Liviu.Mihu: "... ca toate chestiile noi bănuiesc ca va avea probleme la inceput..." (subl mea)
probabil nu te referi ca noua, la chestia cu injectia de apa rece in apa de extractie; asta e ceva practicat de ceva decenii in urma... de ex.
La Spaziale ITC... "is an Independent Temperature Control system that allows cold water to enter the group head to mix with the hot brewing water. This gives the barista the option to brew at any temperature."
la Aurelia (NS) sistemul era deja descris in 07/2009;

Liviu.Mihu: "...e absurd sa ai nevoie de zeci de kg de metal cu singurul scop de a crea stabilitate termică. La fel de absurd cum pare sa tunezi termisifoane in loc sa tunezi electronica. "

(eu asta as pune-o intr-un hall of fame al zicerilor de espressoman!)

sa zicem ca un espressoman, cu skill-urile necesare, impaneaza espressorul cu piduri si arduinouri si dacuri si traductoare si actuatoare si vibratoare...in final, apasa pe un buton, sau, insfarsit, face o miscare magica de declansare si dupa oarece timp dintr-o teava, sau sita, curge lichidul negru, exact la parametrii de procesare introdusi in specificatia de lucru; si asa fac toti, ca-n lumea lui Wonka!

dar cu automatele ce-aveti, oameni buni!? automatele mai performante, care or tot aparea, la mii de euro...
dece nu-s bune si ele?! pentru cei cu bani si fara skill-urile necesare bricolajului...
cu ce se va deosebi - si asta-n curand -  un automat (cu o rasnita manuala alaturi, desigur si cu cafea proaspata si recent prajita in plecare), de un DB  sau de o masina tunata si... adunata?
pentru distributie si tampare sunt deja scule-sablon care ne scutesc de inconsistenta inerenta acestei parti dintr-un workflow clasic; in rest, misti ceva ca sa declansezi procesul prepararii si gata...

o fi absurd in ziua de azi, nu atunci, cand au fost concepute masinile inca folosite azi; si numai pentru unii...  
pe home-barista, in america aia inteleasa de noi pe romaneste, sunt tare multi care se mandresc cu restaurarea si utilizarea unor masini de acum cateva decenii - bine-nteles fara sa le impaneze cu piduri....
o Olimpia Cremina (productie originala intre 1965-1992) costa acum  pe e-bay sau aiurea, peste 2000$ si e considerata printre cunoscatori, drept cea mai buna masina espresso de casa! n-are nimic electronic...

ma gandesc la ea, pentru ca probabil, acesta noua masina in topic, va avea in lista de "programe care sa emuleze comportamentul oricărei mașini vestite" si varia modele de Cremina...ha!
tot mai aproape de pilulele alea pentru sete pe care le refuza Micul Print...

ajunsi aici, cred ca incepe sa se vada deosebirea...
odata, cu siguranta, acesti nelinistiti ai unei revolutionare electronici de inlocuitori, si placeri software, vor pleca pe camp, la capalit [Image: smile.gif]
* disclaimer


nu erai tu, Liviu.Mihu, cel cu procentele alea intr-o absurda manipulare ca sa demonstrezi ca, potrivit celor ce le-am citat, entuziastului barista ii mai raman 1-2% sa se bucure de masinile ce le are si ca restul e cafeaua... cea importanta?!
pai are rost sa te superi pe risipa asta energetica - kg de metal in loc de grame de (micro)circuite electronice?! pata neagra pe verdele care acopera tot mai mult planeta? cafeaua adica; neprajita [Image: smile.gif]

"om vedea peste 1-2 ani..."  ... ei nu chiar, dar in 7-10 ani nu vad dece, chiar nu vad dece nu o sa existe o majoritate de tineri entuziasti ai cafelei care, cu rasnite manuale (reminiscente din traditia forumului) si espressoare portabile automatizate, aeromodelate (un fel de super gadget, care vine firesc sa marcheze vindecarea de "upgradita") au sa lase balta discutiile de socializare virtuala  [Image: smile.gif]

si apropo de procente: cati or sa fie? 2-3% ? poate e mult, din membrii forumului, care, IT-cisti de formatie, vor discuta despre cafea direct in limbaj de cod; iar restul, impreuna cu cateva milioane de bautori de cafea isi vor vedea mai departe de obicei, ca si acum...
sper...


* sunt si eu un specialist IT, profesionist odata, in ale sistemelor si retelelor mari de calcul;
si, precum altii unii, din forum, pana cum 5-6 ani am baut cafea foarte putina, doar mult ceai;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer si gauge pompa, datalogger)| Macap M7 900R| Sette 270| site HQ, IMS| Hario V60| prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#14
Aparent, intr-o sâmbăta linistita nu ai găsit alte motive pentru a fi arțăgos. Sau nu ti-a răspuns nimeni la vre-o postare cu 10 paranteze imbricate si te-ai supărat pe asta?Sau nu te-a laudat nimeni. ?
Daca ai citi threadul, ai vedea ca masina e plină de senzori. Daca ai putea sa tragi o gura de aer, sa te calmezi si sa citești mai bine, ai vedea ca răspunzi la doua fraze diferite de ale mele, presupunând doar care este legătura. Dar evident, e greu sa faci asta cand de fapt cauți motiv sa faci pe băiatul care vrea sa fie șmecher si popular. Si căruia i se pare ca corul de susținători e prea mic.
Acu' 50-100 de ani, era alt "state of the art". Nu vad care e problema cu evoluția. Evident ca restaurările au farmecul lor. Dar in general consta in frumusețe, valoare, etc. Nu in performanța.
Iar asta cu piduri, sw, etc...îmi e greu sa o inteleg de la cineva care logheaza temperaturi si măsoară presiuni in diverse puncte de prin fieratanie.
Eu nu ma feresc sa afirm ca iti citesc in continuare cu interes postările. Si constat cu surprindere ca de data asta nu ai terminat amenințând ca pleci si ca ai gatat cu scrisul pe aici...
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#15
Chiar daca sunt pe ignore list-ul tau, te intreb, ca nu stiu daca am inteles bine: pentru tine e la fel de important procedeul clasic de obtinere a espresso-ului ca si gustul lui?
Ca din cauza generozitatii obisnuite a scrierilor tale nu am putut sintetiza foarte bine. [Image: confused.gif]

Daca e asa, intr-o oarecare masura, te inteleg. Ce satisfactie ai mai avea daca ai incarca un profil si ti-ar iesi cafeaua cu un gust perfect? Ca sa te bucuri de ceva trebuie sa te opintesti, sa ai parte de esecuri multe, iar cand iti iesi asa cum crezi ca trebuie, sa poti sa strigi in gura mare sau macar sa jubilezi in sinea ta[Image: undecided.gif]

Si sincer ma doare-n cot pe ignore lisit-ul cui sunt, dar spus asa, in gura mare, e destul de batjocoritor.
Postarea ta apare ca ceva de genul "ma aia pe ce ziceti voi ca oricum sunteti niste fraieri, oricum nu dau doi bani pe parerile voastre, dar cum ma plictisesc crunt, hai sa va explic, ca oricum stiu de 1000 de ori mai bine."
Chiar sunt curios ce fel de espresso iti place. Probabil ceva foarte amar[Image: smile.gif]
Rocket R58/OE Pharos/Kinu M47
 
Reply
#16
Mai, mai usor! Eu nu sunt, probabil, pe ignore list (sincer nici nu stiu ce inseamna exact [Image: smile.gif]  ) dar daca vreti sa-i raspundeti lui radudani, nu o faceti in stilul teabe. E prea mult si prea dur. Luptati-va in argumente, iar ironia poate exista, e catavencesc, dar in acelasi stil, fara a cobori nivelul.

Stiu o vorba, "computers today is garbage tomorow" deci orice soft de acum 5-20 de ani este pe ignore. Asta nu inseamna ca  espressorul din topic sau calificarile profesionale ale lui Radudani vor fi uitate peste ani. Dar e clar ca software-ul va inlocui mult din hardware. Doar facem cruci si rugaciuni la o rasnita din plastic cu niscaiva senzori de cantarire incorporati, desi mergem pe single dose, la salariul mediu pe economie de 2200 de lei. 

Stand in apropierea unei fabrici mari de pompe, Aversa, care a devenit de cateva zile mall (Veranda), inteleg spiritul postarii lui Radu, dar trebuie sa fim constienti ca multe masini, autobuze,  (in special electrice) se repara cu laptop-ul, desi sunt ditamai monstri. Pe de alta parte, excavatoarele care (nu) fac autostrazi nu vor putea fi inlocuite niciodata de jucariile Lego.  Espressomania e un domeniu impredictibil in urmatorii 5 ani. Cert este ca espressoarele E61 cu profilare de presiune, odata cu aparitia acestui model din topic, isi dovedesc inca odata statutul de teapa grosolana / teapa deceniului / teapa tepelor, cu a lor nivel de 3600E. 

Eu mi-as dori sa testez un asemenea decent espresso, insa voi avea mereu reticente in ceea ce priveste legaturile ombilicale fata de producator. Ma uit la telefonul meu HTC One M7. Daca nu exista forumul de software XDA, acum telefonul era la gunoi, dupa 2 ani si ceva. Cu XDA, am un custom ROM de zboara, aproape la nivelul unui telefon bun din 2016. Ce garantie avem ca un astfel de espressor cum e Decent Espresso, va avea suport software si peste 5-10 ani? Exista sanse ca acest suport sau update obligatoriu sa fie conditionat de sume de bani? Exista sanse ca softaware-ul sa nu mai beneficieze de update-uri de functionalitate peste cativa ani? Probabil ca da...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
(13-11-2016, 02:44)Lyvyoo Wrote: ...Eu mi-as dori sa testez un asemenea decent espresso, insa voi avea mereu reticente in ceea ce priveste legaturile ombilicale fata de producator. Ma uit la telefonul meu HTC One M7. Daca nu exista forumul de software XDA, acum telefonul era la gunoi, dupa 2 ani si ceva. Cu XDA, am un custom ROM de zboara, aproape la nivelul unui telefon bun din 2016. Ce garantie avem ca un astfel de espressor cum e Decent Espresso, va avea suport software si peste 5-10 ani? Exista sanse ca acest suport sau update obligatoriu sa fie conditionat de sume de bani? Exista sanse ca softaware-ul sa nu mai beneficieze de update-uri de functionalitate peste cativa ani? Probabil ca da...

Se pare ca nu ai ajuns la parte cu... "Open Minded

Our tablet software is open source, as is our API. This allows the community to extend the capabilities of our machine. Even if you're non-technical, you'll benefit from the free software community's creations."

In clipa cand un producator are curaj sa treaca in partea asta a fortei, aparent legatura cu el este rupta... oricine iti poate face din masina aia orice... in limitele imaginatiei si priceperii ca programator. La fel ca la telefon Wink

(13-11-2016, 02:44)Lyvyoo Wrote: ...Eu nu sunt, probabil, pe ignore list (sincer nici nu stiu ce inseamna exact ...

O chestie care nu merge prea bine... chiar daca aici postarile celui ignorat sunt inlocuite cu o linie, tot imi vin notificari in email ca a postat...

(12-11-2016, 22:03)teabe Wrote: ...Cam ce a fost iPhone pentru celulare...

O tragedie... greu imi pot inchipui directie de evolutie mai dezastruoasa a unui instrument de comunicare.
Vad ca se feresc ca de tamaie sa faca statistici cu mortii datorita textingului la volan in epoca pre-touch si dupa... Wink
 
Reply
#18
@Lyvyoo: eu nu țin mortiș sa ii răspund. De fapt in general nici nu o fac. Pot sa citesc si eu HB si alte forumuri, iar cugetările adânci din puțul gândirii care completează haotic mesajele nu prea ma interesează. Dar cand vine cu declarații belicoase adresate personal, nu ma pot abține.
Revenind la oi/espressoare. Nu stiu daca acest "decent espresso" este cel care va schimba paradigma, dar direcția este interesantă. Apreciez ca au puterea sa își ducă pana in implementare ideile precum si faptul ca au fost foarte transparenți in timpul implementării, legat de toate problemele întâmpinate si schimbările aduse. Da, se poate ca un produs de genul acesta sa fie bun de aruncat in câțiva ani ( estimarea lor e 10000 de shoturi pe de1 si de1+, care sunt variantele casnice). Si evident, vor fi mai greu de reparat decât cele de acum, care conțin cam aceeași piese standard in diferite cutii de inox). Dar si prețul e pe măsura. Daca va fi adoptat de comunitate, suportul va exista, si lucrurile vor înainta. Dar ma gândesc ca la inceput vor fi si multe probleme. Si sette, imediat dupa lansare, a pornit singura noaptea si i-a împrăștiat unui user un hopper întreg de cafea pe blat. Si va mai face dinastea. Dar asta nu devalideaza ideea, ci doar maturitatea implementării.
Si o sa existe in continuare slayer and co. Dar o sa le cumperi pentru ca sunt frumoase, de serie mica, cu finisaje si materiale exclusiviste, produse in Seattle, Florența, sau mai stiu Io unde. Nu o sa le cumperi doar pentru o valva cu ac si un stagiu de limitare a presiunii pompei. Si mai iti trebuie si casa/decorul potrivite ca sa se încadreze.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#19
Daca nu insel ceva similar a proiectat/ construit Cosmin de la Bloom Cafe
 
Reply
#20
Lucrurile sigur vor evolua. Probabil nu asa repede cum vor unii, probabil nu asa incet cum vor altii. Prima data sa vedem ca jucaria livreaza macar o parte din ce promite. In al doilea rand, fiind un mod de a construi radical diferit de ce s-a facut pana acu probabil va avea nevoie de vreo doua generatii ca sa ajunga la maturitate tehnologia. Vom invata sa bem cafeaua in digiti, ne vom adapta.

In cazul asta vom pastra forumul pt schimb de profile si pasionati de scule retro si ne gasim alte pasiuni. Ne ducem pe forumul de aeromodelism si le explicam baietilor de acolo conceptul de ieftin si bun. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#21
No nimerisi, miscarea din ultimii ani este inapoi la lemn si construit de mana, cost 1-200, vs compozit facut de masina, cost ++1000
http://www.rhcforum.ro/topic/68248-f3b-r...no-arfrtf/
 
Reply
#22
La noi la atelier se fac panouri laterale taiate la cnc pt customizarea unui aparat (din aluminiu texturat + piele):

Acesta e aparatul.

http://www.keesvanderwesten.com/mirage.html
Bezzera Magica PID + Bezzera conical grinder, Cafea prajita acasa, fara zahar.
 
Reply
#23
(13-11-2016, 14:19)renatoa Wrote: No nimerisi, miscarea din ultimii ani este inapoi la lemn si construit de mana, cost 1-200, vs compozit facut de masina, cost ++1000
http://www.rhcforum.ro/topic/68248-f3b-r...no-arfrtf/

E imposibil ca pe un forum de pasionati sa nu gasesti modalitati de a trage parturi. Si nu sunt multe forumuri asa grijulii cu libertatea de exprimare ca asta.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#24
(13-11-2016, 13:51)Fane Wrote: Lucrurile sigur vor evolua. ... Vom invata sa bem cafeaua in digiti, ne vom adapta.
... In cazul asta vom pastra forumul pt schimb de profile si pasionati de scule retro si ne gasim alte pasiuni. Ne ducem pe forumul de aeromodelism si le explicam baietilor de acolo conceptul de ieftin si bun. [Image: smile.gif]

chestia cu evolutia, mi se pare simptomatica... adica in mai fiecare dintre noi, e deschisa supapa cu utopia viitorului luminos, in care toate se vor repara si evolua...
eu ii zic - ca de-aia-s inginer - sindrom 'stiinta si tehnica' [Image: smile.gif] 
indus, desigur, la cei mai multi...

atentie, nu vorbesc dintr-un 'butoi cu nostalgie', cu gandul la vinul si... tocana/friptura - incomparabil mai bio si mai naturiste decat tot bullsh..-ul actual - ce se puteau consuma intr-o crasma, 'la sosea', a anilor 1930-40!
sau cu gandul la cafeaua turceasca ce-o faceau ai mei, prajind boabele in tigaie si macinandu-le intr-o rasnita turceasca si ea... servita in cescute mici de portelan fin, translucid, cu caimacul pus deasupra...

ma gandesc insa la oamenii de-atunci, si ce anume a evoluat intre timp...daca...
deci, Fane, daca o sa incerci sa mai dezvolti ideea - nu merita, zic eu - incearca te rog sa definesti evolutia aceea care sigur va avea loc!

as fi multumit daca cineva ar intelege ca in spusele mele incerc sa atrag atentia asupra subiectivitatii perceptiei la oameni in general;
si ca, o abordare in note de bigotism tehnologic poate crea in colectivitati reduse, perceptii calibrate stiintific, dar nu la toti bautorii de cafea si nu intotdeauna...
 
(13-11-2016, 14:19)renatoa Wrote: No nimerisi, ...

chiar ca n-o nimerisi!

si nu alegeti repede 'perfectionism uscat si stupid', cum e cel mai usor de inteles interventia mea!
ci pentru ca particula aia lipsa de mai sus, poate da impresia de gresala intentionata, intr-un amalgam de atitudine neglijenta/superficiala/agresiva, sau in orice caz, inadecvata unui dialog peer-to-peer...
mentiune: cele de mai sus nu sunt adresate lui renatoa, ci colegilor de forum...
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer si gauge pompa, datalogger)| Macap M7 900R| Sette 270| site HQ, IMS| Hario V60| prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#25
este nasol ca nu prea am ce surubarii la Decentul asta, doar sa montam interfete GPRS pentru a ne transfera profilele intre noi[Image: smile.gif] Daca face ce zic producatorii, este cel mai bun aparat pentru espresso...(o Strega electronica [Image: smile.gif] )
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E(ambele de vanzare)
 
Reply
#26
Nici viitorul nu mai e ce a fost... Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#27
surubareala se muta pe software
Gaggia Classic RI8161, meCoffee PID, IMS Gaggia GA 200 IM, IMS B68 12/18 g, Kinu M47, Zassenhaus 105, tamper 58,5mm
 
Reply
#28
Anii 80, in laborator la facultate deja aparusera glume de genul "cel mai bun hardware e o unitate de control microprogramata..." Wink
 
Reply
#29
Oricum s-a mai incercat implementarea tehnologiei in lumea espresso iar rezultatul a fost/este un fiasco iar automatele ne-o demonstreaza in fiecare zi. Si eu sunt un iubitor de tehnologie ( apropos de telefoane ..acelasi HTC M7 ,xda,s-off, twrp 3.2 ,cyanogenmod 13 ,etc) si as vrea s-o vad introdusa in cat mai multe sectoare ,desi constient ca produce o "slabire " a intelectului persoanelor utilizatoare. Dar in prepararea produselor alimentare ,iar cafeaua e si ea un produs alimentar, nu ii gasesc beneficii. O sa prefer mereu mamaliga la ceaun de tuci,sarmalele in oala de lut la foc mic ,pizza intinsa la mana si coapta in cuptor cu lemne si espresso la un Faema E61 old style  vs orice la microunde  [Image: biggrin.gif]
OFF topic : legat de ignor list ,deja era un precedent si nu s-a scandalizat nimeni atunci. De ce atata tevatura acum ?  [Image: smile.gif]
E amuzant sa vezi utenti care intr-un topic exalteaza suprematia umana asupra masinii iar in altul exact contrariul. Coerenta...acesta necunoscuta !  [Image: biggrin.gif]
 
Reply
#30
sa vezi ce simplu se face mamaliga la microunde... Smile de fapt e printre putinele mancaruri care se pot face la el inafara de incalzit.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Vario Home, Gene cafe cbr 101, prajitor DIY fluid bed cu TC4
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)