Hello There, Guest! Login Register


Decalcifiere espressoare SBDU, HX, DB - proceduri, solutii

Cineva mai experimentat in E61 îmi poate spune ce este acest "nisip" găsit la ciuperca de sus și pe țeava de retur ?

https://photos.app.goo.gl/PWnmw7BgwK2V59KT6

Nu este calcar, este un nisip ca un Quartz care se spala cu apă foarte ușor.

Mulțumesc.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
(19-01-2021, 19:48)umarianos Wrote: https://photos.app.goo.gl/PWnmw7BgwK2V59KT6
Nu este calcar, este un nisip ca un Quartz care se spala cu apă foarte ușor.

Doamne, ce nașpa arată!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
Este un fel de oxid cum se depune pe bornele de la baterie de mașină sau dacă lăsăm bateriile mai mult și încep sa curgă..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
Buna ziua. Am o problema de ceva vreme la al meu Gaggia classic model 2019. Cand apas butonul de brew curge apa putina prin grup si destul de multa pe teava inapoi in tavita. Mentionez ca il am din decembrie 2019 si nu am facut decalcifiere pana acum niciodata. Asta sa fie problema? Multumesc frumos
#Lelit PL 81T-Grace  # DF 64-VS  

 
 
Reply
[align=left]Lelit PL41TEM , Mazzer Super Jolly[/align]
 
Reply
(19-01-2021, 19:48)umarianos Wrote: Cineva mai experimentat in E61 îmi poate spune ce este acest "nisip" găsit la ciuperca de sus și pe țeava de retur ?

https://photos.app.goo.gl/PWnmw7BgwK2V59KT6

Nu este calcar, este un nisip ca un Quartz care se spala cu apă foarte ușor.

Mulțumesc.

Folosesti cumva filtru cu rasina anticalcar in rezervorul de apa?

(19-03-2021, 12:26)Rala Wrote: Buna ziua. Am o problema de ceva vreme la al meu Gaggia classic model 2019. Cand apas butonul de brew curge apa putina prin grup si destul de multa pe teava inapoi in tavita. Mentionez ca il am din decembrie 2019 si nu am facut decalcifiere pana acum niciodata. Asta sa fie problema? Multumesc frumos
Pare ca valva solenoidala cu trei cai este blocata intr-o pozitie intermediara. Incearca mai intai un backflushing. Folsind detergent poate se deblocheaza.

@Rala ca sa deblochezi valva solenoidala mai incearca o varianta : da comenzi succesive ca sa curga apa calda pe wand cateva secunde si apoi sa curga apa calda pe grup cateva secunde si tot asa, repeta aceste curgeri succesive fortand valva sa se deblocheze. Pt lamuriri uitate pe acest filmulte :https://youtu.be/rQvJpwcV3KI.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
Photo 
Salutare!
Detin espressorul Lelit PL92T Elizabeth de aprox. 5 luni, din care doar 3 luni a fost utilizat (aprox doua shot-uri / zi). In primele doua luni, espressorul a stat sigilat in cutia lui.
Apa utilizata: Bucovina 5 L apa plata. Filtrul cu rasini (lelit PLA930S) a fost montat din prima zi de functionare. 
Pana in prezent a consumat cam 5 bidoane de Bucovina 5L.

De aprox. doua saptamani, aparatul introduce abur in bazinul pt. apa rece, prin furtunul de retur (OVP). Treaba asta se intampla sporadic, in medie cam de doua ori pe saptamana. De curand a aparut si eroarea nr. 3 
Quote:The steam boiler filling phase has exceeded the maximum time of 150 seconds.Error 3 is the steam boiler not filling fast enough. The problem may be that water sits for more than 2 weeks inside the machine which causes a small build up or low water pressure.
Water line pressure to low. It needs to be 35-40 psi. When low, the pump is usually louder than normal.
Second, the solenoid valve or a related pipe to refill the boiler may have build up as well as the pump having build up. We would suggest running a descaler through the coffee boiler and steam boiler (through the hot water wand as it refills).
Never remove more than 4 ounces of water through the water wand as you can burn out the heating element.
Sursa: https://www.1st-line.com/technical-suppo...it-bianca/
Urmatorul pas a fost contactarea service-ului. Raspuns: "cel mai probabil sunt depuneri de calciu".
Am verificat bazinul de apa si intr-adevar se simteau depunerile pe pereti.
In urma unui test de duritate, apa Bucovina a avut un rezultat de 10 dH (unitati germane) = 178 mg/L CaCo3.
Apa de la robinet a avut un rezultat de 1.5 dh (27 mg/L CaCo3).
Apa plata Aquatique care este mai moale decat Bucovina, conform etichetei, a avut un rezultat de 5 dH.

Duritatea permanenta aproximata
Am fiert aprox 0.5L de apa Bucovina, timp de 20 minute, apoi am lasat-o sa stea cam 3 ore. 
La o inspectie vizuala, pe suprafata interioara a vasului, se puteau observa depuneri fine.
Fara sa agit apa din vas, am preluat 10 ml pt. urmatorul test. 
Rezultat: 5.5 dH (98 mg/L CaCo3).

Espressorul este DB, deci trebuie sa-l trimit in service pt. indepartarea depunerilor.
Lelit PL92T Elizabeth | G-iota DF64
 
Reply
Dupa cum s-a mai discutat pe topicul de apa, Bucovina la 5l are o alta compozitie, dupa cum scrie pe eticheta, iar din ce analize ai facut se pare ca e destul de dura la 10 grade germane. Doar cea ambalata la 2l, 1.5l, 0.5l vine dintr-o sursa saraca in calciu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
N-am stiut ca sunt diferente asa de mari intre Bucovina de 5L si cea de 2L. Am cautat cateva thread-uri cu subiectul asta si am gasit aceste detalii. Totusi, exista persoane care au utilizat Bucovina de 2 L si au observat depuneri si pers. care nu au avut depuneri. O sa testez si Bucovina la 2 L.
Lelit PL92T Elizabeth | G-iota DF64
 
Reply
(15-07-2022, 12:34)raz8020 Wrote: N-am stiut ca sunt diferente asa de mari intre Bucovina de 5L si cea de 2L. Am cautat cateva thread-uri cu subiectul asta si am gasit aceste detalii. Totusi, exista persoane care au utilizat Bucovina de 2 L si au observat depuneri si pers. care nu au avut depuneri. O sa testez si Bucovina la 2 L.
Salut, și eu am tot PL92T cu filtru din prima zi și folosesc apa "La Fântâna" - bidoane de 8 litri (am dozator și să nu mai iau separat apa pentru espressor). N-am avut nicio problemă până acum, am băgat și Borsec o singura datã. Am văzut că e recomandata și decalcifierea după aproximativ un an...

Trimis de pe al meu Pixel 6 Pro folosind Tapatalk
 
Reply
Apa x sau y e legenda urbana, si clar cel mai nou aparat "trebuie" sa fie mai bun, mai ales daca l-a primit careva in teste.
Depunerea de calcar depinde foarte mult de regimul de functionare al expresorului, si clar nu schimbi aparatul ca s-a depus calcar pe el decat daca te dau banii afara din casa sau "promovezi" pe forum aparate.
Oscar|mia|Dose|Poemia "inox"| De'Longhi Automatic ..|Vario Mahlkonig si multe altele
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)