• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


DeLonghi EC221.B

#1
Am văzut espressorul ăsta la eMag, preț bun, sunt curios ce spuneți de el? Asta vis-a-vis de postul de pe blog.
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#2
Espressor - minim Gaggia classic cel mai bine Lelit PL41TEM
Rasnita minim - Lelit 043mmi cel mai bine Sfantul Graal - Vario.
Cafea proaspat prajita si (dupa cateva kg de cafea si cativa l de espresso nebaubbil aruncate) gata espresso.
Ti-am rezumat discutiile de cand exista forumul cu produsele actuale
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#3
Alegerile sunt mult mai largi ca si paletă de alternative, dar întâi trebuie să te hotărăști dacă vrei să ieși cu adevărat din lumea iluziilor automate.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Pai ce vrea el scrie ca e manual ... Confused Huh
 
Reply
#5
M-am uitat selectiv la postare, greseala mea. Atunci de unde pana unde legatura  cu articolul de pe blog legat de automate?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
(18-03-2016, 10:44)renatoa Wrote: Pai ce vrea el scrie ca e manual ...  Confused  Huh

Da, de asta am și întrebat, am văzut că scrie că e manual. Altfel nu mă/vă oboseam Smile

(18-03-2016, 11:09)Lyvyoo Wrote: M-am uitat selectiv la postare, greseala mea. Atunci de unde pana unde legatura  cu articolul de pe blog legat de automate?

Nu cunosc suficient de bine domeniul încât să-mi dau seama dacă produsul respectiv chiar este manual și scoate un espresso adevărat, de calitate, sau doar este o altă găselniță de marketing. Aveam impresia că espressoarele adevărate sunt mult mai scumpe de 350 de lei.
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#7
Este clar un semiautomat, dar din categoria celor chinezesti, unde fiecare ia pe riscul lui. Intr-un fel se aplica discutia de aici.   Nu stiu exact care sunt considerentele de costuri versus profit, dar uite ca e foarte greu de gasit un espressor nou, multumitor la categoria "entry level low cost", sub Gaggia Classic, adica sub pragul de 1100. Ce vremuri cand puteai alege intre Evolution, Pure la 700 de lei si cu o rasnita manuala intrai bine de tot in lumea espresso, cu bani putini.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
(18-03-2016, 11:18)Lyvyoo Wrote: Este clar un semiautomat, dar din categoria celor chinezesti, unde fiecare ia pe riscul lui. Intr-un fel se aplica discutia de aici.   Nu stiu exact care sunt considerentele producatorilor de costuri versus profit, dar uite ca e foarte greu de gasit un espressor nou, multumitor la categoria "entry level low cost", sub Gaggia Classic, adica sub pragul de 1100. Ce vremuri cand puteai alege intre Evolution, Pure la 700 de lei si cu o rasnita manuala intrai bine de tot in lumea espresso, cu bani putini.

Mulțumesc pentru clarificări, știam eu că am venit în locul potrivit pentru un răspuns complet Smile
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#9
Sergiu, am eu Delonghi de-ala.
Sa-ti povestesc putin evolutia mea.
Acum 6 luni beam clasica halba de cafea facuta la filtru, cafea Jiulius Meinl... si cam asta era.

De craciun mi-a adus mos craciun acest espressor, Delonghi EC221B.
A durat o perioada de invatare cu el, testat cu diverse cafele din comert, dupa care am dat de forumul asta, de pe care am aflat ca in iasi exista prajitorie de unde imi cumpar regulat cafea boabe cat mai proaspat prajite.

A urmat imediat depresurizare site, rasnita Porlex Mini, tamper Motta, pitcher si termometru Motta pentru lapte.
Am luat si niste site normale de la un Krups (comandat la firma de service din oras, 60lei sita dubla+simpla), care spre norocul meu se potrivesc perfect si la Delonghi. Acum cat de cat obtin un espresso baubil (dupa standardele mele). Repet, sunt la inceput de drum.

Azi am dat si prima comanda de cafea la Sarkis.

Cafeaua obtinuta initial la Delonghi era oricum mult mai buna decat ce bei pe la automatele din comert. Acum deja pot zice ca imi iese mai ok decat la cafenelele astea de cartier unde se folosesc capsule sau cel care manuieste espressorul habar nu are cum se face, ori cafeaua e de proasta calitate.

De-acum incolo, pot doar sa visez la trecerea la un Lelit Pl41TEM cu rasnita electrica cat mai buna.

Delonghi e un semiautomat, nu ai control decat la butonul de oprire a apei. Temperatura apei habar nu am cat e, presiunea de extractie la fel. Incerc cat de cat sa ma reglez din finetea macinaturii si din tampare.

In concluzie, daca iti permiti, ia direct ceva mai bun.
 
Reply
#10
(18-03-2016, 15:45)xcuseme Wrote: In concluzie, daca iti permiti, ia direct ceva mai bun.

Cam ăsta era și feelingul meu. Mulțumesc!
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#11
E foarte greu de conceput la inceput de drum, dar decat sa alegi intre o chinezarie de espressor sau alta mai bine alegi o rasnita cat de cat ok, fie si manuala, niste cafea proaspat prajita si incepi sa prepari intr-un fel sau altul, ori cu metodele alternative, prezentate si pe forum, ori cu un clasic ibric. Mie nu imi place nici una nici alta, dar decat ceva cu gust de plastic sau metal,  dintr-un espressor chinezesc, parca mai bine rasnesc cafeaua aia buna si o trec printr-un aeropress sau moka pot. Am si acum in minte amprenta de gust incomfundabila despre care vorbeam mia sus a primului meu espressor, un Ufesa la fel de chinezesc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#12
Momentan nu vreau să investesc într-un espressor serios. Costă prea mult pentru bugetul meu și când am poftă de un espresso bun, am de unde alege. E ca și cu unele feluri de mâncare, parcă nu merită efortul de a le pregăti acasă, tot la restaurant ajungi când vrei ceva bine făcut. Nu mă deranjează să dau 5 lei pe un espresso bun, o dată la câteva zile. În rest, mă distrez acasă cu cafeaua mea proaspăt măcinată și cu ustensilele din semnătură. Investiția e mai mică, plăcerea aproape la fel de mare. Ok, nu obțin un espresso, dar o cafea bună la V60 sau la moka pot mă mulțumește și măcar știu că nu am dat o căruță de bani pe instrumente.
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#13
Are si reclama pe TV aceasta cutie :Smile sa vezi cate superlative de la emag  Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
am luat si eu unul din asta, dar 300 a fost bugetul .daca ar fi fost mai mult , nu as fi luat . tinand cont ca am trecut de la espresso ibric ... oricum nu stiam de acest forum si daca stiam ,  nu cred c-o sa-mi permit vreodata sa dau peste 1000 lei numai pe  espressor. deci ... 
acum , ca l-am luat , am notat cam ce e de facut . ROG seniorii acestui forum , sa ma indrepte spre topic sau sa-mi spuna cum pot sa imbunatatesc , calitatea cafelei , dpdv al aparatului .
multumesc anticipat 
ps. sunt din tg jiu . ma indoiesc c-ar exista in acest mititel oras locuri de unde as putea gasii piese de schimb sau chiar cafea buna
 
Reply
#15
Site găsești aici
https://www.mag-pro.ro/romanian/525709.html
Si aici
http://www.piese-horeca.ro/expresoare/si...tru-pavoni

Tamper poate găsești pe forum unul de 53 eu asa am facut.
Si cafea proaspăt prăjită.
PID nu te mai complic.
Vibiemme Domobar Lever (Piccolo) + urmează PID (REX C100), Tamper LELIT 58mm. Rasnita manuala Kinu M38.
Bialetti Fiammetta RED pusa deoparte pt. zile negre.
 
Reply
#16
Salut cyrusct82
poti sa-mi dai mai multe detalii te rog despre cum ti-ai montat PID la Delonghi? Si eventual o poza cu sita la pavoni modificata? Multumesc!
DeLonghi EC221.B, sita depresurizata, tamper Motta 51mm, Porlex mini, Latiera Motta 350ml, duza frotare 0,6mm :)
 
Reply
#17
Sita am luat-o un pic la polizor
           
Tamper-ul la fel deoarece trebuia un pic mai mic de 53 deoarece sita este conica.    
PID-ul am tras firele afară din espressor prin gaura lăsată după ce am scos tamper-ul de plastic al espressorului    
PID-ul + SSR le-am montat în această carcasa care stă în spatele espressorului.    
Vibiemme Domobar Lever (Piccolo) + urmează PID (REX C100), Tamper LELIT 58mm. Rasnita manuala Kinu M38.
Bialetti Fiammetta RED pusa deoparte pt. zile negre.
 
Reply
#18
si din toate magazinele astea , nu s-a gasit o sita depresurizata la masurile perfecte ? asa cum am spus , sunt din tg jiu , aici nu gasesti cafea proaspat prajita ,doar , poate , cafea la sac , varsata , iar pentru piese , era odata un magazin cu produse profesionale pt restaurante ,dar si acela s-a mutat ...

la ce am vazut si citit aici , categoric mi-am largit orizonturile , dar tare as fi curios sa vad , sa gust un espresso perfect , facut de un profesionist. nu ma intelegeti gresit , in week-end-uri sunt ospatar de ocazie (de eveniment) si am pus mana pe o gramada de aparate profesionale fara sa stiu sa le operez cum trebuie. oricum , nu ar fi fost nici o diferenta , pentru ca ori serveam cafea la pahar de plastic, facuta la oala de 50 l ori "espresso" , ar fi fost acelasi lucru (vis-a-vis de pretentiile consumatorilor) .am baut un espresso facut de barman inr-un restaurant , din "illy" , dar stiu sigur ca numai illy nu era .pe aici , se practica . multi vad, putini cunosc . ma numar printre ei [Image: sad.gif](
DeLonghi EC221.B
 
Reply
#19
Marius, nu contează că nu găsești cafea proaspătă în oraș, majoritatea prăjitorilor au serviciu de livrare, la costuri ok. Iar în link-ul de mai jos îi găsești și pe aceia care oferă discount-uri comunității:
http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Di...r-de-cafea

Tot ce-ți mai trebuie e o râșniță capabilă espresso, în caz că nu o ai deja.
Lelit PL41TEM | Ascaso Mini i2 | Aeropress | Hario Mini | Alte acareturi (tamper, pitcher, OCD replica)
 
Reply
#20
recomandari , la un tip de cafea anume ? am luat azi , cafea boabe ,arabica, care mi-a macinat-o pe loc . 45  / kg. din pacate , cafeaua respectiva are acelasi gust cu lavazza gold, care o am si trebuie s-o consum . mi s-a parut ... iute .mi-a placut mai mult robusta
DeLonghi EC221.B
 
Reply
#21
de fapt , cred ca are acelasi gust din cauza aparatului , de care sunt dezamagit . din punctul meu de vedere , ramane o copie dezamagitoare a ceea ce se numeste espressor si cred c-o sa il returez . cred c-o sa caut un gaggia classic sh , pentru ca asta nu imi place, si in plus nu vreau sa investesc in el ca sa il aduc la limita inferioara a unui aparat de espresso "adevarat" , mai bine iau unul gata facut . stima !
DeLonghi EC221.B
 
Reply
#22
Daca nu vei folosi o cafea buna poti sa iei si un espressor de 5000€ că gustul tot de c....t va fi.
Mai bun e un ibric si o cafea buna decat un espressor bun si o cafea proasta.
Vibiemme Domobar Lever (Piccolo) + urmează PID (REX C100), Tamper LELIT 58mm. Rasnita manuala Kinu M38.
Bialetti Fiammetta RED pusa deoparte pt. zile negre.
 
Reply
#23
@cyrusct82 as vrea si eu te rog schema de montaj a PID-ului si senzorului, daca se poate prin mail (ne si putem intalni, dar nu stiu cand voi ajunge acasa).
multumesc,
Brewtus 4, Eureka Zenith 65, Minipresso, Kinu M38,  IMS 7g+17g, multe accesorii CA si Motta
 
Reply
#24
Eu nu am montat PID după o anumită schemă. Daca sunt doritori pot face o schema de mana pe care s-o postez aici pt toata lumea si niste poze in interiorul espressorului. Oricum mare lucru nu e. Trebuie sa ai cunostinte minime de electronică (mai repede fizica).

(28-11-2016, 08:28)Costa79 Wrote: @cyrusct82 as vrea si eu te rog schema de montaj a PID-ului si senzorului, daca se poate prin mail (ne si putem intalni, dar nu stiu cand voi ajunge acasa).
multumesc,
Pun aici pt toata lumea.

Schema    

Montaj termocupla K    

Firele care sunt izolate acum, dar le-am pus cu papuci    
Atentie aici trebuie vazut care este firul cu tensiune în permanență (procedati în felul următor: deconectati unul din cei doi papuci de pe senzorul vechi si cu un creion de tensiune verificați care din cele doua are tensiune cu espressorul aprins ATENTIE PERICOL DE ELECTROCUTARE) acesta se va conecta la F pe PID conform schemei de mai sus.

Conexiunea la nul a PID-ului pe rezistenta de încălzire    

Si o vedere mai largă    

Șuruburile arată în felul acesta    
Trebuie un TORX cu gaura in mijloc.
Vibiemme Domobar Lever (Piccolo) + urmează PID (REX C100), Tamper LELIT 58mm. Rasnita manuala Kinu M38.
Bialetti Fiammetta RED pusa deoparte pt. zile negre.
 
Reply
#25
recomanda-mi o cafea buna, te rog . oricum , ce-am luat ,nu e defel ieftina. cel putin, pentru mine . multumim pt scheme
DeLonghi EC221.B
 
Reply
#26
Cafea buna la tine in zona n-as putea sa-ti recomand. Poate altii colegi de forum. Daca nu comanzi prin curier. Problema asta am avut-o si eu până am dat de Stefan Dinescu.

Sau te apuci de prăjit.
Vibiemme Domobar Lever (Piccolo) + urmează PID (REX C100), Tamper LELIT 58mm. Rasnita manuala Kinu M38.
Bialetti Fiammetta RED pusa deoparte pt. zile negre.
 
Reply
#27
cine e ,ca nu dau de el .am espressorul de nici 2 saptamani .inca ma lupt cu el sa il chinui sa dea ce poate mai bune. pana la prajire ...cale lunga
DeLonghi EC221.B
 
Reply
#28
(18-03-2016, 11:18)Lyvyoo Wrote: Este clar un semiautomat, dar din categoria celor chinezesti, unde fiecare ia pe riscul lui. Intr-un fel se aplica discutia de aici.

Nu am experienta cu sitele presurizate, dar nu inteleg ce s-a intamplat aici. Sunt depuneri din apa care s-au strans in timp? Prefer sa cred ca producatorii nu ar folosi un plastic sau cauciuc care ajunge sa arate asa in contact cu un lichid la 90-100 C.
Vibiemme Domobar Piccolo, AeroPress, Kinu M47
 
Reply
#29
Doar resturi de cafea, împreună cu uleiurile de rigoare și nerespectarea unei rutine de desfacere și curățare.
În imagine e sistemul de presurizare plasticos de la Philips Saeco, care poate fi demontat ușor, sita propriu-zisă fiind nepreaurizată și de o calitate destul de buna. Depinzând de cafea poți înghesui până la 17g în ea.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#30
Super folositoare informatiile!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)