• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Poll: Motiv pentru care nu prajesc acasa
This poll is closed.
Costuri
15.38%
6 15.38%
Spatiu/Curatenie
23.08%
9 23.08%
Timp
17.95%
7 17.95%
Calitate rezultat
35.90%
14 35.90%
Altul, detaliat in topic
7.69%
3 7.69%
Total 39 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

De ce nu prajim mai multi acasa ?!

deci, ce ar trebui sa faca Gene, si nu face?
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
Forumul e pentru informații. Cu cât mai mulți prajitori amatori cu atât mai multă informație pentru ceilalți membri

Dar dacă tot vorbim de pasiune în domeniul prajirii ar fi de preferat sa încercați diverse profiluri de prăjire și corespondenta lor în ceașcă. Și mai ales comparativ cu o cafea de prajitorie...
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
(19-05-2016, 21:52)Papa Jacques Wrote: Pai de banii pe care i-ar da cineva pe un Gene ar putea cumpara de la mine 30 de kilograme de cafea. 30 de kilograme de cafea iti ajung mai bine de doi ani daca bagi 40 grame pe zi.
Pai de ce sa ne mai cumparam autoturisme daca sunt autobuze ??????  Sincer ,nu avem nici o confidenta ,dar sunt din ce in ce mai dezamagit de afirmatiile tale . Daca e sa ma aliniez la modul tau de gandire pot sa afirm si eu : am tamper dinamometric pt a elimina variabila constanta in tampare si...prajesc acasa pt  a elimina variabila prajitor din experienta mea de espressoman . [Image: huh.gif]
 
Reply
(19-05-2016, 22:26)Tito Wrote:
(19-05-2016, 21:52)Papa Jacques Wrote: Pai de banii pe care i-ar da cineva pe un Gene ar putea cumpara de la mine 30 de kilograme de cafea. 30 de kilograme de cafea iti ajung mai bine de doi ani daca bagi 40 grame pe zi.
Pai de ce sa ne mai cumparam autoturisme daca sunt autobuze ??????  Sincer ,nu avem nici o confidenta ,dar sunt din ce in ce mai dezamagit de afirmatiile tale . Daca e sa ma aliniez la modul tau de gandire pot sa afirm si eu : am tamper dinamometric pt a elimina variabila constanta in tampare si...prajesc acasa pt  a elimina variabila prajitor din experienta mea de espressoman . [Image: huh.gif]

Nu inteleg ce vrei sa spui. Poti sa fii mai explicit, te rog?
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
Toata discutia asta devine un mic circ.

Cred ca majoritatea celor de pe forum au ca pasiune ( hobby ) cafeua de calitate. Si la fel pentru toti pretul unei cafele este peste cel pe care l-ar plati la o cafenea ( iau in calcul echipamentul folosit ). 

Un hobist va merge cit ii permite bugetul si nu va pleca de la premiza recuperarii cheltuielilor, va incerca in permanenta si is satisfaca hoby-ul cit mai bine posibil. 

Cred ca sunt foarte putini forumisti care isi calculeaza la ce pret le iese o cafea ... cei care o fac nu vor avea niciodata acasa o mica cafenea, pentru ca la ce echipamente avem , am putea chiar usor sa avem o mica cafenea.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
(19-05-2016, 18:19)amarok Wrote: De unde până unde espressoman înseamnă și prăjitor nu știu. În ritmul asta o sa discutam despre creșterea cafelei în seră sau pe balcon, și alte bazaconii. Atitudinea asta de nu ești cu noi, ia cu bannu nu e tocmai ok.
 
(19-05-2016, 21:50)amarok Wrote: O fi de la noxele rezultate în urma prajirii cafelei. Până sa tot prăjim era ceva mai multă liniștite pe acilea

Curios acentul tau de banatean ! Influente oltenesti ? [Image: cool.gif] . Chiar voiam sa te intreb o chestie. Uite eu mi-am luat un prajitor ,sunt "indragostit " de prajire ( desi la inceput ), sunt in sectiunea de prajit acasa si incerc sa propavaduiesc acest "sport " tot in sectiunea prajire acasa. Inteleg ca tu nu esti interesat de prajire, chiar  o consideri o pierdere de timp ,ironizezi si chiar iei in ras pe cei care o fac. Si toate astea in sectiunea prajire acasa. Care dintre noi crezi ca e nebunul ? [Image: huh.gif] [Image: smile.gif]
 
Reply
Tu. Eu sunt doar membru al acestui forum
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
(19-05-2016, 17:28)Tito Wrote: Dar sunt constient , desigur si de faptul ca bunul simt nu e obligatoriu prin lege si ,facultativ,tine de educatia fiecaruia.



Chiar asa Tito. Acest citat cred ca este valabil si pentru postarile despre fabrica de la Reghin si rashitele Kinu. Incearca si tu sa-ti sustii parerile cu mai multa politete ca nu strica.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
PS. La asemenea întrebare ai primit un răspuns pe măsură.

Dar analizeaza-ti postările cu atenție. Nu prea ești în măsură să mă critici pe mine

Eu sunt critic, tu ești agitator.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
(19-05-2016, 23:14)amarok Wrote: Tu. Eu sunt doar membru al acestui forum

Perfect. M-ai lamurit. [Image: smile.gif] . Uitam: felicitari pt postarea cu nr 1000 !!! Te-ai chinuit un pic,nu-i asa? Smile
 
Reply
Poate ar fi cazul sa te lămurești. Apelative de acest gen nu își au locul în posturile acestui forum. Putina autocenzura personala pentru a te încadra în limitele bunului-simț sunt valabile pentru toată lumea.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
OT. Rog administratorul sa stearga toate postarile de la nr 216 ( inclusiv )in jos pana la nr 222 ( inclusiv ). Cer scuze...m-am lasat antrenat intr-o discutie inutila, nefolositoare topicului. Multumesc .
 
Reply
Revenind la subiect.
Precum am scris m-am documentat referitor la prajitoare, dar nu am găsit unul care sa aibă un echilibru optim intre confortul utilizării, rezultatele finale (conform diverselor hituri google) și preț.
Dar cea ce ar trebui să ne întrebăm de fapt e prajitorul un must have or not? Intra pe același grad de importanță ca și espressorul sau rasnita, sau o cafea achiziționată de la un prăjitor local e arhisuficienta?
Pe de alta parte am o rugăminte. Nu cred că sunt mai mult de 5% membri ai acestui forum posesori de prajitoare. Noi ceilalți de 95% suntem mulțumiți de discountul oferit membrilor și am vrea să-l păstrăm...
Asa ca încercați să accentuati avantajele jucăriilor dumneavoastră și nu neajunsurile celorlalți.

Altfel eu am făcut o promisiune personală în a încerca cafeaua fiecărui prăjitor ce oferă reduceri membrilor forumului. Măcar asa pot sa spun și eu "mulțumesc"
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
Curg report-urile cum nu s-a intamplat niciodata in forum, de la celebrul Adri@n minune incoace. Tot el impreuna cu personajul care s-a dus sa inregistreze Espressoman la OSIM, au consemnat singurele ban-uri din istoria de 5 ani a forumului. In acelasi timp, se scrie de parca e ultima postare si se autosolicita banarea. Inclusiv Tito isi da report-uri singur...  Probabil si Kim Jong-un isi iubeste tara si e pasionat de ceea ce face, dar uite in ce a transformat-o...  Avand vii in memorie amintirile de la recentele targuri din Bucuresti unde indiferent ca esti prajitor sau nu, se discuta intre noi espressomanii cu atata placere despre cafea sau / si despre prajire, punctul in care s-a ajuns mi se pare absolut jenant. Eu unul am obosit, ma duc la culcare...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
(19-05-2016, 23:57)amarok Wrote: Pe de alta parte am o rugăminte. Nu cred că sunt mai mult de 5% membri ai acestui forum posesori de prajitoare. Noi ceilalți de 95% suntem mulțumiți de discountul oferit membrilor și am vrea să-l păstrăm...
Asa ca încercați să accentuati avantajele jucăriilor dumneavoastră și nu neajunsurile celorlalți.

Altfel eu am făcut o promisiune personală în a încerca cafeaua fiecărui prăjitor ce oferă reduceri membrilor forumului. Măcar asa pot sa spun și eu "mulțumesc "
Nuuuuu !!! Amarok ,te rog spune-mi ca ai argumente mai solide sa combati prajirea acasa !!!! Nu doar pt sconturile de la prajitori  [Image: undecided.gif]
 
Reply
Și eu Lyvyoo. noapte bună! Se scrie atât aici, că ar fi prea mult ca să vă urmăresc și nu cred că sunt singurul.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|[size=small]MYY47 Aerolite|[/size]Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
(20-05-2016, 00:13)Lyvyoo Wrote: Curg report-urile cum nu s-a intamplat niciodata in forum, de la celebrul Adri@n minune incoace. Tot el impreuna cu personajul care s-a dus sa inregistreze Espressoman la OSIM, au consemnat singurele ban-uri din istoria de 5 ani a forumului. In acelasi timp, se scrie de parca e ultima postare si se autosolicita banarea. Inclusiv Tito isi da report-uri singur...  Probabil si Kim Jong-un isi iubeste tara si e pasionat de ceea ce face, dar uite in ce a transformat-o...  Avand vii in memorie amintirile de la recentele targuri din Bucuresti unde indiferent ca esti prajitor sau nu, se discuta intre noi espressomanii cu atata placere despre cafea sau / si despre prajire, punctul in care s-a ajuns mi se pare absolut jenant. Eu unul am obosit, ma duc la culcare...

Daca tot ma raporteaza toti ...ma conformez si eu "spiritului de ..echipa " si-mi dau si eu report  [Image: biggrin.gif] . Cred ca mi s-a urcat si mie cofeina la cap...ma duc si eu la culcare. Ne mai certam maine  [Image: biggrin.gif] . NB.
 
Reply
Ai înțeles greșit. Eu nu combat prăjirea acasă. Doar nu-i vad rostul.
Aștept însă o prezentare realista a fiecărui tip de prăjitor, întâlniri locale, comparații intre o cafea home made și una cumpărată, comparații făcute de mai multi useri din zona, etc.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
Oameni buni, de ce se consuma atata energie pe niste discutii care nu au nicio substanta, niciun continut dar chiar NIMIC , ABSOLUT NIMIC !
Se posteaza mult, cu patima si se asteapta, raspunsuri, reactii. Angry
Dar cafea mai bea cineva? Idea
Atata lume prajeste acasa, dar mai scrie cineva si cum face acest lucru?
Mai spune cineva si ce rezultate are dupa prajire si cum le apreciaza?
Posteaza careva din experientele lui si ne spune si noua ce si cum face atunci cand doreste sa schimbe ceva in gustul din ceasca, modificand parametrii prajirilor anterioare! Sad
S-a pornit de la bun inceput cu o abordare negativa : " motive pentru care NU PRAJIM acasa " si s-a ajuns la acest dialog neproductiv si distructiv.
Daca cineva nu doreste sa prajeasca acasa este problema lui si nu trebuie sa se justifice pentru asta, la fel cum nu trebuie sa se justifice acela care nu poate explica cum isi amortizează motocicleta, aeromodelul, masina mai scumpa, concediul la un hotel de cinci stele, berea Corona, vinul mai scump trabucul, țigările, televizorul cu diagonala exagerata, boxele audio, computerul ultra performant, cămașa de firma, mersul zilnic cu masina, mâncatul la restaurant si cate si mai cate alte placeri sau pasiuni. Tongue

La fel de multe argumente ar putea fi exprimare si in cazul unui capitol intitulat "motive pentru care prajim acasa" si, din start, argumentele ar trebui sa fie unele motivante, pozitive. Shy

Nu doresc sa intru in niciun fel de dialog sau polemica, nu acuz, nu judec ci doar constat ca nivelul discutiilor a coborat prea mult, pe fondul indeciziei sau al lipsei de placere a unora de a praji acasa.
Cine doreste sa prajeasca o face iar cine nu vrea nu o va face. Aici nu este cale de mijloc
Daca cineva crede ca va exclama " of, mai am cafea doar pentru o zi si iarasi trebuie sa prajesc!" mai bine sa sa stea in banca lui si sa cumpere cafea de oriunde, decat un cuptor. Dodgy
Dar daca se va gandi ca " boabele astea ar putea avea alt gust daca..." atunci da, acela va fi pregatit pentru a praji acasa. Angel
Pentru asta trebuie si putin studiu, si putin timp, si...multa dorinta.
Dragoste cu sila nu exista . Wall

Dar, sa se prajeasca in afara controlului minim al unor patrametri legati de temperatura si de timp inseamna sa mirosi un trandafir cu masca de gaze pe figura ( cei care au facut armata stiu ce zic).
A praji nu inseamna doar sa se realizeze schimbarea culorii boabelor si sa se aud cum pocnesc la un moment dat.
Daca nu se poate controla modul in care acestea se rumenesc si pocnesc nu se va putea obtine in ceasca gustul asteptat. Sad
Daca nu se urmareste obtinerea unui anumit gust prin prajire, atunci nu are rost sa facem acest lucru acasa. Abia acum s-ar privi achizitia unui prajitor din rațiuni economice ( rentabilitate, amortizare..)
In aceleasi conditii sau chiar mai bune, putem lua cafea de oriunde .
Dar daca se cauta satisfactie, gust, adica altceva, atunci prajitul acasa are rost si nu trebuie privit ca o investitie ci ca pe o alta cheltuiala, alaturi de multe altele. Big Grin

Dpmdv s-a ajuns intr-o zona cu mult in afara a ceea ce ar trebui sa cuprindă acest forum.
Pe o astfel de platforma oamenii care participa vor sa impartaseasca experiente pentru a evolua in pasiunea comuna care i-a adus aici.
Personal incep sa găsesc din ce in ce mai putine informatii care sa ajute. Daca la inceputurile acestui forum bucuria cea mai mare o reprezenta faptul ca, de fiecare data cand intram, găseam o multime de comentarii si experiente din care invatam acum, cel putin eu, intru din ce in ce mai rar deoarece cancanul a inlocuit informatia utila . Sad
Din fericire avem membri care au si cunostinte, experiente dar si disponibilitatea de a le impartasi.
S-a ajuns sa se discute constructiv mai mult in privat, informatia sa ramana acolo si, practic, sa se piarda.
Se dau solutii despre, preparare, frotare, prajire, echipamente, samd prin e.mail.
Sunt multi membri care nu mai intervin si nu mai posteaza deoarece nu se mai regasesc in acest mod de comunicare. M-am uitat la vechile posturi despre prajire si nu am putut sa nu-mi aduc aminte cu placere despre comunicarea eleganta cu colegii din tara si nu numai, de ideile si experientele de aunci. Desi nu erau toate in acord nu se iscau asemenea războaie verbale ca acum .
Altfel se invata pe vremuri ! Huh

S-a ajuns ca orice initiativa sa fie contestata, ca orice postare sa fie suspectata, ca orice opinie sa fie atacată cu agresivitate si nu discutata si prezentate alternative.
Acest mod de manifestare cred ca nu este unul sanatos, constructiv si nu-i ajuta pe cei care chiar vor sa faca ceva ca sa evolueze intr-o pasiune pe care fie au avut-o mai de demult fie si-au descoperit-o recent.
In loc sa stabilim intalniri intre forumistii care doresc sa prajeasca si cei care chiar fac acest lucru, in care sa se discute despre ce si cum este mai bine de facut pentru a avea un rezultat cat mai bun in ceasca, se consuma exagerat de multa energie pe discutii sterile, fara o alta finalitate decat cea a unui gust amar , pe care nu il dorim nici macar in ceasca ! Sad

Poate se îngroapă securea războiului si reîncepem sa prajim ca sa bem un espresso perfect ! Confused
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Hottop kn-8828p-2k, Acaia L.

 
 
Reply
foarte bine zis Radu, patima nu-si are locul aici, dar sa zici ca raul din tine l-a scos forumul.... pai nu trebuia sa ai raul ala pacatos, zacand in tine! 
Si eu sunt adeptul intalnirilor fata in fata, cat mai curand posibil, este o comunitate super, cu multi oameni de calitate!
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
Eu in schimb cred ca interventiile lui radudani si renatoa ..au fost PERFECTE si la timpul POTRIVIT. Mariano ..am vaga impresie ca orgoliul prajitorilor DIY e mult mai mare decat lasa sa se întrevadă . Si au toata stima si admiratia mea 😛

Iar mare parte a puterii sectiunii astea ,prăjire acasa ..e in mâinile lor. Si pe buna dreptate.
 
Reply
Tot nu te astamperi?! Dacă tot aprobi postul, încearcă sa-l și aplici în posturile tale.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
Sa ma astampar ??????? Hahaha......prietene nu stii cu cine te pui ! Postarile gen al tau imi dau forta sa fac si mai mult scandal . Si stii de ce ? Cu cat o sa demonstrez ca prajirea e usoara cu atat mai tare o sa va scot in evidenta incapacitatile ascunse dupa chaff-uri si fumuri .
 
Reply
Mai citeste o data postarea lui Radu de azi de dimineata, mi-e clar ca nu ai inteles niste chestii. Importante.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Eu citesc de doua ori postarile tuturor INDIFERENT CAT SUNT DE LUNGI (e o performanta in era whatsupp ,unde lumea oboseste dupa 2 randuri, nu-i asa ?). Am spus-o si o repet: reperele mele un acest forum sunt :RăduCarutasu , G.Serban si radudani. Am invatat multe de la ei, ii ascult cu multa placere si atentie... dar..nu sunt "sclavul " părerilor lor .
 
Reply
Cred ca polemica si atacul la persoana ar trebui sa se opreasca aici.
Expobar Brewtus IV Rotary Pump, Fiorenzato F4E Nano,Gene Café CBR-101
 
Reply


Atacul la persoana CUI ? In sectiunea prăjire acasa acasa incerc sa incurajez aceasta practica. Deci unde e polemica ? Cine o crează ? In ce scop ...in afara de sconturile lui amarok ?
 
Reply
Tito cum ai rezolvat cu racirea la Gene? Pune si tu o poza, cu ventilator si boabele in sita?
Daca dureaza sub 30min la 250g boabe toata operatiunea de prajire, chiar se merita sa prajesti in batatura [Image: smile.gif]
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
(20-05-2016, 11:52)Mariano Wrote: Tito cum ai rezolvat cu racirea la Gene? Pune si tu o poza, cu ventilator si boabele in sita?
Daca dureaza sub 30min la 250g boabe toata operatiunea de prajire, chiar se merita sa prajesti in batatura [Image: smile.gif]

Dureaza sub 20 min cu tot cu racire prajirea efectiva . Sub 30 min cu tot cu  montat si strans tot "tambalacul ". O sa pun si video cu " parjirea mea dupa ureche " si racire. Stai linistit ca ai sa vezi ca o sa te distrezi la maxim [Image: smile.gif]
 
Reply
(20-05-2016, 08:08)Tito Wrote: Sa ma astampar ??????? Hahaha......prietene nu stii cu cine te pui ! Postarile gen al tau imi dau forta sa fac si mai mult scandal 

Cam asta s-a intamplat. Ai facut scandal, ai adus niste nori negri de furtuna deasupra forumului si ai reusit sa-ti pui in cap o multime de useri, la vedere pe forum sau prin cel mai mare nr. de report-uri si mesaje primite vreodata de mine.

Imi pare rau, dar senzatia ca atunci cand deschid iar espressoman trebuie sa ma astept la o noua polemica, imi displace. Ai timp 14 zile de azi inainte ( ca sa nu zic o luna), sa te reanalizezi si sa iti impui in forum anumite limite de comportament, limbaj si atitudine. Am observat cu totii jumatatea ta pasionala (in ce priveste cafeaua) dar si o anumita instabilitate emotionala ce dezvaluie o alta jumatate, incompatibila cu zen-ul si respectul reciproc care domina in aceasta comunitate. Ai pomenit de vreo cateva ori in forum de ban, prea insistent, parca facand tot ce se poate ca sa-l iei, iar pana azi eu chiar nu m-am gandit la asta, zambind mereu. Si nici acum nu cred ca asta e o solutie, sa banam permanent useri. Insa  uneori o scurta vacanta e necesara, timp in care nu strica sa mai recitesti de 10 ori aceasta postare (mai ales ultima parte).  Vacanta tine pana pe 3 iunie 2016, ora 11.15.

Tot in urma acestui topic renatoa a cerut stergerea contului si postarilor. Din pacate, a doua parte nu se poate, pentru ca se destabilizeaza discutii intregi care devin fara de inteles, la care multi useri au contribuit cu timp pretios din viata lor. Probabil a fost un mesaj la nervi. Suntem diferiti, nu avem cum sa fim de acord toti intre noi, dar contrazicerea trebuie sa insemne dezbatere tehnica si schimb de idei, nu sageti si gloante.  Chiar acum cand am filmat tutorialul de prajire acasa si am pus bazele primei intalniri intre home roasteri  [Image: smile.gif]  (vom reveni cu detalii). 

Ii rog de asemenea pe toti userii din acest topic (inclusiv pe mine) sa isi pondereze interventiile si sa caute cea mai inteleapta si impaciuitoare atitudine vis a vis de eventuale viitoare situatii cu potential de incordare. 

Voi incerca sa fac curat in acest topic, caci e pacat sa-l inchidem, fiind multe opinii pentru care, repet, userii si-au rupt din timpul lor.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)