• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Cumpar tamper 51mm, sita de 53.5mm, PID, wand pentru DelonghiEC221

#1
Salutare,

Asa cum zice si subiectul caut sa cumpar tamper si sita pentru un suport de filtru cu 53,5mm diametrul interor.
Este de la un DeLonghi EC221.B pe care vre-au sa-l modific maxim, mi s-a pus pata pe el rau de tot.  [Image: biggrin.gif]
Vreau sa-i pun PID, reductor de presiune, sa-i tai porfiltrul si sa-l fac fara fund (asta se face extrem de simplu, chiar banal), sa-i iau sita nepresurizata si tamper pe masura, ah, si am vazut ca merge schimbata si teava de la abur cu una de-i zice Rancilio Silvia, dar care este pe la 90 de lei, si ma gandeam ca poate gasesc o idee mai ieftina aici pe forum sau ma poate ajuta cineva cu o teava pentru el.
O sa revin la sectiunea expressoare cu intreg proiectul, sper sa-l duc pana la capat cu toate piesele, poate mai ajuta pe cineva munca mea.

Asadar, daca aveti de vanzare, donare sau mai stiu eu ce modalitate, piesele de mai sus v-as fi profund recunoscator.
Am gasit pe ebay sau in china, dar ma gandeam ca poate le gasesc si aici, nu de alta dar nu vreau sa astept dupa ele. [Image: smile.gif]

Multumesc mult penru orice ajutor si raman dator cu ce oi putea si eu pe ici pe colo. [Image: smile.gif]
 
Reply
#2
esti sigur ca se merita? nu cred sa aiba o stabilitate termica minima...
La Scala Butterfly HX; Mazzer Mini Timer || Chisinau, RM
 
Reply
#3
M-am gandit si eu la asta, si nu sunt foarte sigur, dar ma gandesc ca daca nu fac 10 cafele una dupa alta si-l las sa se incalzeasca suficient poate merge.
Plus ca mare investitie in echipamente nu prea e, PID-ul ce costa mai mult, daca-l iau de aici, ca daca stau dupa ebay e vreo 60 de lei.
Eu estimez ca fara reductia de presiune, care mi se pare ca ar fi cam ultima pe lista si teava de abur, cu restul nu ma duc mai mult de 300 de lei, plus-minus acolo, ceva.
Ce mi se pare esential este depresurizarea si temperatura corecta.
De exemplu, acum, dupa ce scot ceasta de sub espressor nu ca nu pot sa o beau, dar nu pot sa ma ating de ea, de cafea e vorba. Ori, am fost la Pinion, acolo mai beau eu espreasso cand vreau ceva bun, si acolo cafeaua este baubila foarte repede de cand a fost scoasa de sub aparat. Stiu ca nu e bine sa o bei chiar imediat ci trebuie lasata un pic, dar era vorba de comapratie, deci e clar ca al meu incinge mult prea tare apa si de acolo si gustul mai amar si ars.
Avand in vedere ca aparatul m-a costat 180 de lei, resigilat, ma gandesc ca daca ies in 500 cu el cu pid, depresurizat si tamper eu zic ca-i bine. Ce pot sa iau la banii astia, nou cu cele de mai sus?
Mai pun poate un 200-250 si fac modificarea de presiune si teava de abur, ori la 750 nu cred ca iau nimic cu PID, reductie de presiune, teava abur, depresurizat si tamper, cel putin asa cred, voi ce ziceti?

Ca fapt divers, am depresurizat aseara sita cu care vine aparatul si s-a schimbat un pic in bine, dar vreau sa iau o sita la pavoni, asta am vazut ca s-ar potrivi la mine.
Am inteles ca userul @nikso m-ar putea ajuta, cel putin cu teava de la abur.
Sunt nou pe aici si nu prea stiu foarte bine cine-ce stie sa faca. Smile

Multumesc, Teo.
 
Reply
#4
Salut, detin si eu acelasi aparat si i-am facut ceva modificari. Momentan sunt multumit de cafeaua pe care o scoate, folosind boabe proaspete de la Sarkis rasnite cu Kinu M47.

Sita am luat de pe forum un Pavoni in care imi incap 20,5g macinatura si scot din ea 41g de cafea baubila.

Daca esti interesat am de vanzare niste site de la un Krupps (single si double) care se potrivesc, diametrul interior fiind de 50mm, si un tamper Motta care l-am primit cu sita Pavoni de la un user de pe forum. Tamperul avea 53mm si respectivul user l-a luat la polizor pana l-a facut de 51mm ca sa-i intre in sita Pavoni. Avand in vedere ca eu deja aveam tamper de 51mm pentru sitele de la Delonghi, nu am ce face cu el.

Pentru teava de abur nu iti recomand sa te chinui cu schimbatul ei, eu doar i-am pus in cap o duza de sudura de 6mm cu filet M6 si sunt relativ multumit de frotare. Oricum mai mult nu ai ce sa ceri din cauza boilerului f mic.
DeLonghi EC221.B, sita depresurizata Pavoni, tamper Motta 51mm, Kinu M47, Latiera Motta 350ml, duza frotare 0,6mm
 
Reply
#5
Aha, bun, cred ca stiu de unde este tamperul, am vazut un thread cu cel care a modificat si a pus pid pe acest aparat, am si vorbit cu el, nu e cyrusct82?
Cum e tamperul, se poate folosi cu succes, este relativ rotund? Smile Ma intereseaza daca este folosibil. Smile
O sa iau, totusi, site la pavoni. Ai luat de 51 sau de 53,5? Cred ca aia de 53,5, cel putin asa mi-a iesit mie interiorul la masuratoare, cea de 51 cred ca-i prea mica si joaca.
Oricum am de gand sa tai plasticul de dedesubt, operatia e banala si nu afecteaza cu nimic manerul, ca sa ramana numai sita si daca bag sita fortat o las acolo, nu o mai scot.
Nu are nimeni vreuna pe care nu o mai foloseste? Smile
Zi-mi cu tamperul, cat ai vrea pe el, cu toate ca o sa ma coste transportul cat nu face, dar hai ca vedem, poate gasim o solutie. Smile)
Capat din ala de teava de sudura de unde oi gasi, prin dedeman, ceva de bricolaj, nici nu stiu.
Ma gandeam sa o schimb si din prisma lungimii, este cam scurta asta si doar cu cap din ala cum zici tu o sa fie si mai scurta, doar daca nu gasesc si o bucata de teava sa o prelungesc.
 
Reply
#6
Am si eu o baza de tamper de 51, knock, am folosit-o initial pt Pavoni, insa acum am luat de 51.5 pt Pavoni. Ne auzim pe pm, daca esti interesat.

Am si o sita dubla in plus de 51 de mm de la Pavoni.
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#7
Din păcate sita de 51 cred ca-i cam mică, nu cade când o scuturi, adică e diferența destul de mare între 53.5 și 51. Cu baza aia de tamper ce sa fac, cum o pot folosi? Da-mi, te rog, pe pm cât vrei pe sita și pe baza de Tamper sau chiar aici, nu ma deranjează.
In alta ordine de idei, de unde ai luat Tamper de 51.5?
Multam.


Tapatalk
 
Reply
#8
Am zis "baza de tamper" pt ca poti sa ii pui un "maner de tamper" si sa ai un tamper Smile De 51.5 am luat de pe caffea.ro, au acolo mai multe dimensiuni. Cele de la joe frex asa se vand, baza plus maner.
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#9
Aha, am inteles, nu știam ca se desfac. E mai bun ala de 51.5 pentru la pavoni?


Tapatalk
 
Reply
#10
Pentru sita mea, da, e mai bun 51.5. Depinde si de preferinte, mie imi place sa fie tamperul cat mai aproape de peretele sitei, ridic cu grija dupa ce tampez, altii folosesc si 51 mm si sunt multumiti.
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#11
La asta te referi? http://www.piese-horeca.ro/expresoare/si...tru-pavoni
Asa ceva ma gandeam sa iau.
 
Reply
#12
Masor cu sublerul si revin. Daca scrie ca e pt grup de 60 de mm, atunci aia e, e grupul nou, Millenium, care foloseste sita de 51, sa vad ce e cu masura aceea de pe link-ul tau.
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#13
Hmm, nu prea înțeleg ceva, dimensiunea 60 înseamnă ce? Dimensiunea grupului?
53,5 - dimensiunea de montaj, asta se referă la cât are portfiltru la interior și implicit sita la exterior, nu, bănuiesc? Și la dim asta ar merge Tamper de 51, max. cel de 51,5, corect? 60-ul ala nu prea mi-e clar ce reprezintă. Portfiltrul la exterior are 62.


Tapatalk
 
Reply
#14
(24-03-2017, 18:55)cradun Wrote: Am si o sita dubla in plus de 51 de mm de la Pavoni.

Cand zici ca este de 51mm te referi la interior sau la exterior?
Din ce am gasit, la pavoni are o sita de 51 dar aia este dimensiunea de montaj, deci cea exterioara, rezulta ca la interior are un 49.5, cam asa.

https://www.mag-pro.ro/romanian/529179.html

Am masurat sita originala si are 52mm la interior si 53.5mm la exterior, deci dimensiunea de montaj. Aici tamperul de 51 este perfect, si daca vreau sa fiu perfectionist ala de 51.5. Smile
Aici s-ar potrivi aia din link-ul de mai sus pe care l-am dat, adica asta:

https://www.mag-pro.ro/romanian/525709.html
 
Reply
#15
A mea la interior are 51.5 (e normal, dc am tamper de 51.5, ar fi trebuit sa ma gandesc, insa cum eu folosesc un subler pt a doua oara in viata mea, e de inteles). E ca in al doilea link pe care l-ai pus. La exterior, diametrul din extremitate in extremitate, e 60 de mm, de aia ii zice ca are grup de 60 mm. Si 53.5 mm are in punctul in care sita atinge grupul, pe "culmea" sitei (extremitatea superioara).
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#16
Bun, nu am inteles foarte clar unde e 53,5, dar banuiesc ca este dimensiunea de montaj, daca zici ca este ca cea din al doilea link din postul anterior.

https://www.mag-pro.ro/romanian/catalog/...age/58891/

Uite aici un desen cu dimensiunile de pe site de la cea de 60mm, al doilea link.

Dimensiunea maxima, totala, adica Ø 60mm si EBØ este 53.5mm, nu?
EBØ este dimenisunea de motaj, atat, sau un pic mai mult, ar trebui sa aiba portfiltrul la interior.
Aia totala este cu tot cu umarul pe care se sprijina sita.

Oricum, daca e ca cea din linkul 2 m-ar interesa, ca pana la urma nici la asta nu prea are ce sa se uzeze, mai ales ca ai zis ca o ai in plus, deci probabil ca nu-i folosita prea mult. Smile

Am totusi o nedumerire, totusi interiorul ar trebui sa fie 52 ca sa intre tamperul de 51,5, pentru ca daca ar fii de 51,5 ar intra fest, asa intra, nu are deloc spatiu intre tamper si sita?
Adica daca ar avea 52 si tamperul 51,5 ar merge, cu toate ca tamper de 51 cred ca ar fi mai indicat, dar nah, acum fiecare cu dileala lui. Smile)
 
Reply
#17
Am masurat din nou, sita e 51.6 sau 51.7. Tamperul se potriveste cam fix, scot cu grija tamperul dupa ce tampez, sa nu creez vid si sa nu stric pucul. Dar il prefer celui de 51.

La sita mea, EB0 ar fi 52.9.

Pot sa trimit si poze, ca sa iti dai seama, dar maine Smile
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#18
Sita se potriveste ca si dimensiune, dar are buza un pic bombata fata de cea originala care este plata fata de cos si in concluzie intra cam fortat in grup, acum nu stiu ce as putea sa-i fac, s-o iau la ciocan si sa o fac plata, sa fortez garnitura din grup poate se lasa, nici nu stiu. Treaba asta nu o luasem in calcul atunci cand m-am uitat dupa site, credeam ca sunt oarecum la fel toate.
Oricum, este singura varianta de sita, asa ca una cu margine dreapta nu am de unde sa gasesc.
 
Reply
#19
Vine cu money back guarantee, daca nu se potriveste, ne vedem sa iti dau banii inapoi pe ea. Iti arat si cum rasneste Kinu cu ocazia asta.
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#20
Aaa, nu, ca oricum nu cred ca am ce sa pun in loc, nu asta era ideea. [Image: smile.gif])
Incercam un brainstorming, incercam sa aflu daca a mai facut cineva asta, sa modifice buza aia. Este cam tare, ce-i drept, si nu prea merge cu un patent. [Image: smile.gif]))
Ma gandesc, poate gasesc o solutie, inca nu stiu cum.
Nu stiu cat de rau poate sa faca la garnituri in timp, intra destul de greu, dar poate se lasa in timp.
Pana la urma cat poate sa fie garnitura aia, o schimb daca se buleste, aia e. [Image: smile.gif])

PS: De venit, vin sigur sa vad cu rasneste Kinu, chiar sunt curios cat de repede, aia e durerea, ca de bine sigur face treaba, nu cred ca stiau atatia aici fara sa fie adevarat. Smile)
 
Reply
#21
Daca e vorba ca nu se mai roteste portafiltrul pana la capat, dar "etanseizarea" e ok (nu curge apa pe langa buza sitei in timpul extractiei), nu cred sa fie o problema daca fortezi putin. La fostul Lelit, nu ajungea niciodata portafiltrul rotit la pana la capat (in pozitia indicata pe eticheta, adica sa faca o rotatie de 90 de grade din pozitia in care il atasam -ramanea pe la 45 - 60 de grade si era ok).
Quamar Q13/75 E (de vanzare), La Pavoni (de vanzare), Kinu M47, Magica
Ex: Lelit PL81T
 
Reply
#22
Da, la asta ma gandesc si eu, daca intra acolo 1-2 cm, si in timp poate inca unul cred ca e bine.
 
Reply
#23
Poate să-ți sară în timpul extracției.
Eu pe a mea am luat-o la polizor până am făcut-o aproape plata.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#24
Pai o iau la polizor, dar ma gândesc ca o sa fie poroasa și o sa-mi strice garnitura și doi ar trebui luată destul de mult și ma gândesc ca se subțiază prea mult din grosime. Ar trebui aplatizată cumva, dar nu-mi dau seama cum, momentan. Poate bătută cuciocanul marginea pe o nicovala sau pe ceva foarte dur, dar am observat ca-i solid materialul, nu-l îndoi cu una cu doua.


Tapatalk
 
Reply
#25
Of.
O iei la polizor pe partea de jos nu partea care intră în contact cu garnitura. Uită-te pe pozele postate de mine (ți-am trimis si in PM acu cateva zile). O sa vezi acolo cum e polizată.

Uite aici http://www.espressoman.ro/forum/showthre...6#pid54796
Se vede ca buza e mult mai mică, iar pe marginea sitei se observa cum a fost atinsă de piatra polizorului (n-o poți ține fixa fără să o atingi).
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#26
Ahaa, acum am vazut, ai dreptate, m-am uitat atunci si chiar ma intrebam de ce e polizat pe margine ca de intrat intra lejer in portfiltru.  La vreme la care ma uitam si cautam sita nu am bagat de seama ca buza aia e mai mica la tine dupa polizare. haha, multam mult, raman dator cu o cafea sau o bere. Smile
Am un mini polizor de mana, ma duc sa-l bag in functiune, sper sa nu ma auda nevasta, ca dorm afara asta seara. Smile))
 
Reply
#27
Am bricolat sita, ete perfecta acum, se inchide foarte bine portfiltrul pe grup.
Espresso iese mult peste ce iesea pana acum cu sita presurizata, chiar s-a schimbat situatia, in bine, evident. Smile
Mi-am luat si maner pentru baza de tamper pe care am cumparat-o impreuna cu sita de la cradun, multam pentru ele.
O sa fac, la un moment dat, nu prea am avut timp, un topic la espressoare despre evolutia proiectului. O sa pun si fotografii acolo.
Momentan sunt foarte multumit de rezultat.
Pun cam 18-20g, tampez pe la 15kgf, poate si mai mult, curge vreo 28 de sec, in jur de 60ml si vreo 35g produs finit. Eu zic ca e bine, momentan.
Ideea cu presatul asa de tare este ca am o rasnita skerton care este cu pozitii si se pare ca pentru o preasare de 13-14kgf as cam fii intre pozitia 2 si 3 Smile)), asa ca am ales sa rasnesc pe 3 si sa presez mai tare.
Am incercat si pe 2 cu presare mai slaba, pe la 7-8Kgf si a iesit relativ bine si asa, o sa mai experimentez pana gasesc o varianta optima sau incerc sa-mi iau o alta rasnita, o sa vad.
 
Reply
#28
Sau până îți iei alta o modifici pe asta. Cauta "hario stepless mod"
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
 
Reply
#29
Da, am vazut ceva-ceva, poate ma bag si la modificat rasnita.  [Image: cool.gif]
Vad ca merge cu modificatul. Smile Sper sa nu o stric.  [Image: biggrin.gif]
Multam.
 
Reply
#30
eu am comandat urmatoarele (poate se potrivesc si la tine) :

https://www.aliexpress.com/item/2-Cup-51...0.0.HUlzxP

si (bineinteles varianta de 51 mm)
https://www.aliexpress.com/item/Big-Coff...0.0.HUlzxP
Heinner Soft Cream 250 - filtru depresurizat, French Press, Rasnita DeLonghi KG79
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)