• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cumpar espressor + rasnita sh

#1
Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un espressor si o rasnita second hand , cu precizarea ca sunt incepator si m-ar ajuta
daca aveti un pachet complet .

Astept propuneri si sugestii, poate se gandeste cineva la un upgrade.

Va multumesc.
Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80
 
#2
Si eu caut acelasi lucru, un pachet complet de incepator.
 
#3
daca vrei o rasnita folosita  3 luni ,cumparata de noua te pot ajuta eu ,suna-ma la 0722272885
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
#4
(05-10-2016, 10:21)orwo Wrote: daca vrei o rasnita folosita  3 luni ,cumparata de noua te pot ajuta eu ,suna-ma la 0722272885

ai putea pune un link, niste poze ?
 
#5
si eu as vinde Gaggia Classic-ul meu, ca de cand mi-am luat SAB-ul, chiar nu-l mai folosesc.
E un Gaggia Classic, luat nou acum vreo 6 luni, are montat PID (pentru controlul temperaturii), vine cu toate accesoriile originale, plus o sita nepresurizată de 22 grame, plus un portafiltru fara fund.
Pentru detalii mail sau mesaj privat.
Gaggia Classic 2015 + Sesto PID, OE Pharos, SAB E 96, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g si IMS 7g, frother Aeroccino 3, cantare Joe Frex si Brewista, tamper Lelit 58mm, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
#6
daca sunteti interesati eu caut sa imi vand la pavoni europiccola cumparat nou in primvara. eu am inceput cu el dar nu stiu daca se potriveste oricui.
Bezzera Strega; La Pavoni Europiccola; kinu M-68
 
#7
Pun la bătaie setul meu pt prețul corect Wink[Image: 98cf42d801388738693ef3ce116a09c2.jpg]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
#8
uite o rasnita Fiorenzato
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...enzato-T80

si un Nuova Simonelli Oscar 
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...elli-Oscar

Pret 1700 ambele, fiecare revizionate curand, pe oscar voi monta si jiglerele de debit in weekend, le am dar inca nu le-am pus din lipsa de timp

si deja ai un setup HX trecut de stadiul de incepator
La Spaziale S1 Vivaldi 
Ibric de urgenta
Sab E96 + Fiorenzato F5 - EX
Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80 - EX
 
#9
Si eu am de vanzare espressorul din semnatura, fiind din acelasi oras ne putem intalni.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
#10
Precizari:
In primul rand cu cat citesc mai mult acest forum cu atat imi dau seama ca sunt extraordinar de incepator [Image: rolleyes.gif] .
Cum am spus mai sus caut un espressor si o rasnita second hand cu un buget intre 2000 si 3000 lei .
Cu aprox. 2600 lei din cate am vazut pe site pot lua un echipament nou (Ascaso I-mini I1 si Lelit PL41EM + tamper inox cadou) care pare ok pt. nivelul meu . In concluzie cau ceva care sa merite sa renunt la avantajele unor produse noi, in garantie.
Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80
 
#11
Eu as alege una din rasnitele oferite de forumisti. T80 sau altlele cu cutite mai mari decat i1 sau hiar o rasnita Che daca nu te deranjeaza o manuala.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
#12
grele cu inceputurile astea Stefane, nici eu nu te-am ascultat [Image: angry.gif] Zici ca merge pentru inceput cam orice, dar dupa 3-4 luni.....
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
#13
Si eu zic la fel. Sunt la al treilea espressor si la a doua rasnita...
Vibiemme Domobar Piccolo, Eureka Mignon, Hario Skerton, Reneka 16 g, VST 15 g, Bodum Frenchpress
 
#14
Bucuria cea mai mare este atunci cand cu un aparat simplu reusesti sa scoți o cafea mai buna decât cea de ieri sau cand ii aduci o modificare tehnica si te bucuri de ea. Trecere la un aparat superior o faci cand ai scos untul din cel pe care il ai in prezent Smile spor la cumpărare


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
#15
(08-10-2016, 09:01)Ciprian Wrote: Bucuria cea mai mare este atunci cand cu un aparat simplu reusesti sa scoți o cafea mai buna decât cea de ieri sau cand ii aduci o modificare tehnica si te bucuri de ea. Trecere la un aparat superior o faci cand ai scos untul din cel pe care il ai in prezent ...

ok, asa e - fiecare intelege pe ce stie si ce are... aparat simplu, suna bine, dar asta daca ne gandim nu la simplitatea constructiei mecanice, electronice etc., ci la simplitatea principiului de functionare, ca opusa progresului tehnologic ce ni se spune ca duce la imbunatatirea calitatii vietii..
in opinia mea, merita observat ca:

o imensa majoritate a celor ce-si prepara acasa cafeaua - care n-au auzit nici de espressoman.ro, nici de Slayer, Synesso, KvdW, sau ...Kinu - lucreaza cu aparate simple, o cana, un ibric, sau, in extrem, un mocapot si nu sunt dispusi sa aduca modificari tehnice metodei lor, sau cu atat mai putin, sa treaca pe un aparat superior; cei ce evadeaza din liga respectiva inspre aparate de cafea, se opresc in majoritate la automate de casa;
si toata aceasta lume foloseste cafea comerciala; folosirea cafelei proaspat prajite este de regula un act de snobism, de iesit afara din gloata...
sigur, traim cu propria noastra cafea si cele de mai sus trec alaturi de cele ce se invatau pe vremuri la marxism-leninism cu inechitatea sociala [Image: smile.gif]

a 'scoate untul' din aparatul pe care-l ai in prezent, poate fi privit in majoritatea cazurilor, ca a te chinui cu masini entry-level, in frustrarile provocate de acele masini si limitele lor inerente!
iar scosul untului, adica ciorchine de modificari si nesfarsite incercari, te baga pe carari intortocheate, unde cel mult te intalnesti cu alti derutati de 'biblia' espresso si din care va trebui cu certitudine sa iesi, sa te retragi, pentru a o apuca pe alt drum, care nu e in continuare, ci mult alaturi, cel al unor masini prosumer cu care sa poti simula performanta profesionala;
sigur, la toate astea, exista 'talpi' de genul: 'gustul in ceasca e al meu si sunt multumit' sau ' daca platesc dublu pe o masina o sa am un gust de 2 ori mai bun'?
uitand ca simturile noastre lucreaza logaritmic si ca aceasta 'cautare a mai binelui' e de natura 'artistica', oricum afectiva, nu numai rationala (...'Bucuria cea mai mare') ...

sunt impotriva invatarii pe calea cea grea, cu masini de capabilitati limitate! asta ar fi calea de mijloc pentru a-ti prepara cafeaua...
nu-ti poti permite (speri, deocamdata) ceva mai mult? ok, exista metode alternative cu care te poti delecta cu toate minunile cafelei! 'cafea naturala', cum se spunea mai demult...
solutia de a bea o cafea buna e la extreme deci: sau un echipament performant, prosumer cum i se zice - calificat nu numai de laudele de piata ci mai ales de experienta si competenta in exploatare si de preferintele noastre; in timp;
sau o dotare minimala, de la cana in care fierbi apa, la un V60 sau un mocapot clasic...

este normal sa fim intr-un asemenea forum stransi si multi 'mecanici ai cafelei', dar pana la urma ceea ce-mi doresc ar fi sa citesc despre si cu, 'bautorii de cafea'
si in cazul nostru, cu problemele noastre, nu ma refer la poezie si figuri de stil, incepand de la terroir-ul cafelei si pana la senzatiile unei inghitituri... sau la poze si 'coffee porn' [Image: smile.gif]
da, toate astea-s stimulante si intretin o atmosfera pozitiva, entuziasm si motivatie, mai ales pentru noii veniti,
dar nu, as dori sa stiu cum si unde se poate gasi o cafea nu scumpa dar foarte buna (!), de (prajit si) preparat acasa... nu cu vorbe si laude, ci cu fapte, informatii aflate sau dezvaluite de prajitori; sau de fabricantii de masini de cafea, deopotriva rasnite si espressoare!
deschidere, competenta, tehnologie de testare...
magia in care invaluim pe unii profesionisti cu care avem de a face atunci cand nu stim si nu ni se spune prea multe este o 'magie de transfer', care ne apartine de fapt!
si cu care - impresia mea - am putea face mai mult, uneori macar!

simpla utopie adica? ... si iar de la capat, ca tot s-a discutat atata;
dar ramane ideea, sau speranta, ca unii, oricat de putini, dupa ce-au 'urcat in vagon', pun un stop scurt la frenezia asta a regulilor espresso intr-un mediu consumerist, adica schimbare continua in vanatoarea de cifre si de marcaje proprii;
si se opresc pe o culme de deal si-si savureaza cafeaua, preparata cu ce sunt multumiti ca au...ha!
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
#16
Ciprian, in situatia asta sunt si eu, am scos untul din Silvano, de la preinfuzie pana la PID pe abur, dar limitarea tehnica nu te lasa sa te duci mai departe, fiecare aparat cu pretul lui, iar la aparatele sub 1000E nu prea ai ce "unt" sa scoti.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
#17
Aveti idee sunt diferente semnificante intre Espressor Bezzera BZ07S si Bezzera Unica ?
Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80
 
#18
primul este HX iar celalalt SB. Am pus un Eric pe Unica, dupa ce faci un lapte trebuie sa astepti 15min consumand 1L de apa pentru stabilizare la 92C.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, Gene CBR 101.
 
#19
Am cumparat Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80 de la fisherman . Se poate inchide.
Multumesc.
Nuova Simonelli Oscar + Fiorenzato T80
 
#20
Nu ai facut deloc o alegere rea. Am primit recent un varf de teava de abur de NS Musica si mi se pare extraordinar iar adaptorul cu care vine ajuta mult prin prelungirea tevii. Sa le folosesti cu placere!
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
#21
Buna ,
sunt un bautor de cafea si sunt in cautarea unui pachet rasnita + espresor .
Am tot citit pe ici pe colo si imi dau seama ca, cu cat ma adancesc mai mult in lectura imi dau seama cat de putin stiu ...
Ma gandesc totusi la un Gaggia classic si o rasnita Lelit PL043MM ...undeva pe la 1800 lei !
Poate ma mai ajutati totusi sa iau decizia corecta ...
Multumesc anticipat !
 
#22
Pai vrei sa le iei sh?Nu de alta dar in banii astia (1800 Ron)le iei noi,sau,ma rog,cu o mica diferenta.Vezi tabloul de reduceri.
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)