• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cum obtin un espresso decent cu Rowenta Allegro ?

#1
Va salut,
legat de curgere espresso, lansez si eu o intrebare de incepator si anume, cum pot sa obtin un espresso folosindu-ma de o jucarie Rowenta Allegro? Va intreb deoarece am incercat mai multe variante, iar rezultatul a fost unul...dezamagitor, am obtinut un ^^ceai negru^^, fara aroma, din pacate....
Stiu ca^^ jucaria de Rowenta^^ are o presiune de 4 bari, iar daca actionez comutatorul pe ultima pozitie, acesta isi face datoria cu repeziciune...cateva sec....^Nu stiu ce sa fac in afara de ... a investi intr-un Expobar/Bezzera. Va rog daca aveti sfaturi sa imi spuneti si mie!
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#2
Quote:cum pot sa obtin un espresso folosindu-ma de o jucarie Rowenta Allegro?

Daca nu va fi imposibil va fi , oricum , o provocare !
Ce rasnita si ce cafea ai imprumutat ?

Daca ai citit pe forum ai vazut ca fara cafea proaspat prajita si fara o granulatie corespunzatoare nu poti reusi decat acel " ceai negru "
Si asa , cu o presiune de 4 bari , e greu de crezut ca vei depasi faza de ceai .

Pentru un rezultat bun nu este nevoie , neaparat , de Expobar sau Bezzera.
De o rasnita buna , cu siguranta , vei avea nevoie .

Succes !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#3
Multumesc pentru incurajare, sunt convins ca este o misiune ^^aproape imposibila^^ si totusi ma incapatanez sa sper ca voi reusi intr-un viitor apropiat !!! :]]]] Dar probabil cu un ^^ ansamblu/utilaj^^ adecvat...Cat despre cafea am incercat mai multe variante, incepand cu cea din supermarket si continuand cu ce proaspat prajita, macinata cu o rasnita semi-pro. Stiu ca nu pot sa obtin ceea ce imi doresc, ceea ce caut si pe acest forum, cu ^^fierbatorul de Rowenta^^...

Inca o data multumesc pentru sfat si sper ca acel viitor apropiat de care vorbeam sa fie...apropiat!!!
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#4
Bun venit Sorin! Ti-am deschis un topic separat pe problema ta, mutand discutiile aici.

Cheia este rasnita, chiar si cu plasticaraia de Rowenta. Insa va trebui sa rasnesti tu, chiar inainte de preparare, o cafea proaspat prajita, LA GRANULATIA POTRIVITA ESPRESSORULUI SI BOABELOR UTILIZATE, cu ajustarile de rigoare, pana nimeresti setarea corecta. Altfel, daca te duci la barul din colt unde au o rasnita profi de 2000E, si iti rasnesc ei la granulatia folosita acolo in bar, nu-ti va folosi la nimic. Mergi pe una manuala mai intai, Porlex, Hario sau altceva. Evident ca vei avea un gust mai dubios in ceasca datorita materialelor si constructiei, de ultima calitate, a chinezariei Rowenta, dar vei observa o schimbare RADICALA.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Bine v-am gasit, prieteni espressomani!
Lyvyoo, iti multumesc pentru urare si pentru incurajare. Ma aflu aici cu un scop bine definit, sa gasesc sau sa obtin in ceasca de espresso acea licoare magica care ne schimba diminetile, acea aroma unica si inconfundabila a unui espresso vero...acea aroma pe care voi, din fericire, o degustati in fiecare dimineata!
Va multumesc pentru incurajare, urare si sfaturi! Va multumesc ca sunteti espressomani, in sensul pur al...espresso-ului!
Bezzera BZ10 ,ranita Hario si multa pasiune;)...ajutata de Macap M2M
 
Reply
#6
Quote:" Ma aflu aici cu un scop bine definit, sa gasesc sau sa obtin in ceasca de espresso acea licoare magica care ne schimba diminetile, acea aroma unica si inconfundabila a unui espresso vero...acea aroma pe care voi, din fericire, o degustati in fiecare dimineata!"

Faptul ca te afli aici si iti doresti acest lucru este in inceput excelent .
Multi am pornit pe acest drum doar cu dorinte si bune intentii , fara sa banuim , macar , cam ce se poate obrine din boabele de cafea !
Azi stim !
Iti dorim acelasi lucru !

Succes !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)