26-02-2013, 18:09
De curand am avut o degustare, dorind sa vad ce calitate are cafeaua unui prajitor. Barul in care a avut loc intalnirea (extra forumistica) avea un jeg de espressor profesional, cu grupul murdar, cu portafiltrele neintretinute etc. + o rasnita Mazzer SJ cu dozator. La butoane insa era un barista cu experienta, inclusiv in concursuri.
Ce m-a frapat pe mine a fost aroma pe care o avea fiecare shot in parte, de la Kenya, la Honduras sau India. Gustul era subiectiv, vizibil afectat in primele shot-uri de blend-ul cu robusta rasnita de obicei in locatie dar si de intretinerea espressorului, dar ok dupa vreo 6-7 cafele facute. Insa AROMA fiecarui shot te dadea pe spate, fiind mult peste ce obtin acasa.
Ceva de genul remarca si hadriano in trecut pe Softpedia, cand povestea de vizitele la Terzi. Ei bine, acea aroma a fiecarui shot, eu nu reusesc sa o reproduc acasa nicicum, desi am folosit aceeasi cafea, un HX semiprofesional, bine intretinut cu grup solid si apa cu siguranta mai curata.
Sa fie aroma, acea bariera mai sensibila intre un aparat profesional care sta toata ziua in priza si un semiprofesional folosit acasa la nevoie? Sau e nevoie de anumite ajustari in tehnica de preparare?
Ce m-a frapat pe mine a fost aroma pe care o avea fiecare shot in parte, de la Kenya, la Honduras sau India. Gustul era subiectiv, vizibil afectat in primele shot-uri de blend-ul cu robusta rasnita de obicei in locatie dar si de intretinerea espressorului, dar ok dupa vreo 6-7 cafele facute. Insa AROMA fiecarui shot te dadea pe spate, fiind mult peste ce obtin acasa.
Ceva de genul remarca si hadriano in trecut pe Softpedia, cand povestea de vizitele la Terzi. Ei bine, acea aroma a fiecarui shot, eu nu reusesc sa o reproduc acasa nicicum, desi am folosit aceeasi cafea, un HX semiprofesional, bine intretinut cu grup solid si apa cu siguranta mai curata.
Sa fie aroma, acea bariera mai sensibila intre un aparat profesional care sta toata ziua in priza si un semiprofesional folosit acasa la nevoie? Sau e nevoie de anumite ajustari in tehnica de preparare?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan