Hello There, Guest! Login Register


Solutie decalcifiere mai eficienta decat otetul sau sarea de lamaie

#1
Salut espressomani,
M-ar interesa o solutie capabila sa descompuna uleiurile, cafeaua, oxizii si calcarul din locurile greu accesibile ale grupurilor si boilerului.
Pentru inceput am pus la murat timp de 24 ore cateva tevi, fitting-uri, rezistenta si un grup(dreapta) in interiorul caruia am gasit o mazga cleioasa pe care am reusit sa o curat partial.


[Image: gJ2wPCAm.jpg] [Image: 5LThfPcm.jpg] [Image: FyBqjJ4m.jpg] [Image: LeJDZbum.jpg] [Image: 3aTiO0lm.jpg]
 
Reply
#2
Ai marfa interesanta :-)

Cred ca ai nevoie de doua solutii: una pt uleiuri și una pt calcarului.

Pentru ulei eu m-am găsit bine cu PulyCaff.
Pt calcar am folosit
CLEANEX FE-CU PLUS care a fost super eficient (astăzi l-am folosit sa cureț litiera lui motan care avea pete de nisip/silica și a fost nemaipomenit).

Folosirea:

Se utilizeaza pentru inlaturarea depunerilor de calcar si murdarie din boilere, schimbatoare de caldura si din alte elemente de instalatie, realizate din cupru, fier, otel, fonta.

Excepţie fac componentele de inox, aluminiu ,zinc şi aliajele acestora.
Utilizat in concentraţiile recomandate, produsul nu ataca garniturile de cauciuc, fierul ,cuprul, otelul şi fontă.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#3
Despre PulyCaff am auzit numai de bine asa ca il adaug in wishlist, cu toate ca mi-as fi dorit o cantitate mai mare pentru boiler si grupuri.
Problema este ca nu am folosit pana acum si nu stiu cum se prepara dar banuiesc ca dintr-o cutie de 900 grame se obtin cel putin 2L de solutie.
 
Reply
#4
Din 900g (o cutie mare) se prepara aproximativ 90 l de solutie. Spor la treaba
 
Reply
#5
Multumesc pentru clarificare, @bogy .
La otet renuntam oricum pt ca deja miroase a otetarie/distilerie in casa si ma astept sa fiu intrebat de vecini cum au iesit muraturile sau cat rachiu am facut Big Grin
 
Reply
#6
(19-03-2018, 05:00)micrenda Wrote: Pt calcar am folosit
CLEANEX FE-CU PLUS care a fost super eficient (astăzi l-am folosit sa cureț litiera lui motan care avea pete de nisip/silica și a fost nemaipomenit).
Boilerele alea sunt de centrală termică, așa că nu știu cât de food safe este. Nu ai zis nimic de neutralizator. Sper să apuci să ne dai un răspuns.  Angel
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#7
Da, neutralizator se vinde în același magazin, la sticle de 1Kg. Este normal ca înainte so folosești pentru a extrage cafele o speli aprofundat, sa nu rămână reziduuri.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)