• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Colectie link-uri utile despre preparare

#1
Ori de cate ori gasiti un link util, legat de tehnicile de preparare espresso, postati-l in acest topic, cu doua trei explicatii alaturi.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Un articol de la Hasbean care adreseaza întrebările de baza pentru prepararea unui espresso.

http://www.hasblog.co.uk/wp-content/uplo...aining.pdf
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#3
https://www.facebook.com/photo.php?v=354...=2&theater

Pe langa remarcabila indemanare la turnat (latte), pe langa eficienta (6 cappuccino ca la carte in mai putin de 4 min) ma impresioneaza modul in care face crema de lapte. Smile
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#4
Am gasit un link destul de interesant. Nu e doar despre expresso, e despre cafea in general, dar sper sa fie interesant.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#5
Interesant !
Locul 2 WBC 2013 , schimba cam tot ce stim despre tampare !
Tehnica noua si abilitatile deosebite au fost apreciate cu un loc pe podium !





Pete Licata , locul 1 este si el in clipurile din dreapta , insa australianul Matthew Perger vine cu ceva complet diferit . Pe langa tampare , foloseste o altfel de rasnita EK43 Mahlkonig ( o rasnita din categoria commercial and retail ) si propune pentru crema laptele provenit de la o vacuta ce a beneficiat de o dieta speciala , pentru a imbunatati calitatea cremei pentru cappucinno !
Enjoy !
LaMarzocco GS/3-AV
K30 Vario
Kinu M68
Hottop P
 
Reply
#6
(25-08-2013, 12:19)RaduCarutasu Wrote: Locul 2 WBC 2013 , schimba cam tot ce stim despre tampare !

omu-si vinde marfa pana la urma...si desigur, e un talent de exceptie;
da, incearca niste carari mai putin circulate, dar nu noi;
privite de unii cu rezerva, de altii, ca revolutionare, printre care:

- macinare 'uni-modala', deci fara dispersie de dimensiune; rasnitele corespunzatoare nu sunt cele folosite in espresso; nici K60, nici Robur (cu roti conice de 83mm) nu fac asta; distributia lor e bimodala; ne-am apropia de idee, daca am folosi site calibrate;
cum mai controlezi fluxul cu un puc din graunte egale, fara 'fines'? inteleg ca Aurelia II poate face asta, are fluxul controlat electronic, independent de rezistenta hidraulica a pucului...
eu nu pot si nici nu vreauSmile
- cani... congelate;
- dozare "single", in pahar inox, turnat prin palnie mare in cosul din portafiltru si ciocanitul/scuturatul fiecaruia din astea - pahar, palnie, portafiltru - pe rand;
- tampare fina: rostogolirea tamperului (nutation) si apasare foarte usoara;
- ca tehnica de preparare filtru, un espresso mai slab (lungos), fara nutation la distributie, filtrat cu hartie;
- lapte din sursa unica - o vacuta 'pistruiata' hranita cu... specialitati; o amintisem si eu;

multe din cele de mai sus, par preluate din practicile espressomanilor casnici, spectaculoase, migaloase, cu aplicabilitate limitata in lumea comerciala a cafenelelor populare;

in ce ma priveste, imi doresc o cafea foarte buna, nu o cafea foarte deosebita Smile
si inteleg asa, dece locul I i-a fost acordat lui Pete Licata;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#7
Am filmat de dimineata o extractie cu "botomless portafilter", cafea Bolivia:



HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#8
Frumos!
Cum te impaci cu Reneka?
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#9
Foarte frumos
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#10
(14-12-2013, 19:16)Pascalau Wrote: Cum te impaci cu Reneka?

Pare o sita buna, dar n-as spune ca e peste VST. Pare cam sensibila. Cred ca trebuie protejata partea din interior. Daca uit pucul in portafiltru "se cimenteaza" acolo si imi e teama sa nu o distrug cand il desprind. La gust nu pot sa zic inca ceva semnificativ in plus sau in minus. Am si schimbat multe cafele in ultima saptamana si nu am facut in paralel teste.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#11
yummi!
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)