Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

(16-04-2016, 16:11)vladdooo Wrote: Si cafeaua verde de unde stii ca e ce scrie pe sac?

Hai ..acum nu ma face sa mi-o si cultiv  [Image: biggrin.gif]

Reply
dupa tabelele de mai sus, cea mai buna treaba pentru noi sunt boabele  la 7E/kg, adica ce cumparam noi la 40-45lei/250g, daca vorbim de calitate. Brazilia sare din schema, 3-4E la ei, 22lei/250g la noi si o arunci la cos.
Cum o fi Geisha la 68E, adica 1700lei/kg la noi espressomanii.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
90-100 cu tot cu reduceri [Image: smile.gif]

Ca un exemplu pe care il stiu, la Yume unde cafeaua costa 140-200 lei, nu exista cafea sub 10-12E/kg pret minim
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
da, pe privat cam toti spun de Yume ca sunt cei mai buni...

Reply
Pregatirile de Paste :57: :P

[Image: t2WWLIz.jpg]

Reply
(28-04-2016, 15:08)bogy Wrote: Pregatirile de Paste :57: :P

[Image: t2WWLIz.jpg]

Eu n-am mai găsit Ethiopia , in schimb am luat Kenia
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
A primit ieri numai cafele bune.

Reply
(28-04-2016, 15:21)bogy Wrote: A primit ieri numai cafele bune.

Am trecut pe la el si am luat o Ethiopia Yirgachefe , lot nou .
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
Adaddo natural de la Claro.Exceptionale arome,o nebunie.
Se bate cu GEISHA.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(30-04-2016, 14:27)organon Wrote: Adaddo natural de la Claro.Exceptionale arome,o nebunie.
Se bate cu GEISHA.

Am aflat pretul pe care l-a platit Ecuator ca sa cumpere "Geisha". [attachment=3997]

[Image: 57.gif]
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
In timp ce concurenta prajeste, tu ai timp de calcule inutile. Rusinos!

Reply
PJ, eu nu vreau sa supar pe numeni, dar "Geisha" de la Ecuator era belea rau de tot, te cred cand ne spui ca nu are cum sa fie Geisha mai jos de 68E la voi, mai ales ca avem si un forumist  acum in Panama si a confirmat cat este de scumpa, dar ar fi bine sa gasiti toti prajitorii sursa aia de "Geisha" pentru ca este altceva, super de buna.

Reply
(13-05-2016, 10:57)Mariano Wrote: PJ, eu nu vreau sa supar pe numeni, dar "Geisha" de la Ecuator era belea rau de tot, te cred cand ne spui ca nu are cum sa fie Geisha mai jos de 68E la voi, mai ales ca avem si un forumist  acum in Panama si a confirmat cat este de scumpa, dar ar fi bine sa gasiti toti prajitorii sursa aia de "Geisha" pentru ca este altceva, super de buna.

Nu pot sa-ti raspund acum ca trebuie sa plec la treaba. Iti promit un raspuns satisfacator in cel mai scurt timp posibil.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
Ok. Apropo, ar fi bine sa intrii pe forum cu reducere si plata ramburs, am pm -uri ca prajesti foarte bine.

Reply
Etiopia Adado natural de la Claro Cafe.Am mai laudat cafeaua asta ,dar ceea ce vreau sa spun este ca propunandu-mi sa vad cat de rezistente in timp sunt aromele ei,am constatat azi cu entuziasm ca la 26 de zile de la prajire ,desfacand ultima punga din comanda lunara,aromele s-au dovedit la fel de intense si de numeroase.Practic este identica ,calitativ vorbind cu cea pe care am baut-o la 3 zile de la prajire.Ceea ce nu e deloc un lucru obisnuit.Este adevarat ca este meritul incontestabil al prajitorului.Bravo!
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Organon , ai dreptate sa stii ca si eu am simtit la fel...posibil cam la aceeasi perioada, imi place beldurile de la ei, in special Luxury si Caramel; eu deschid punga si pun in hopperul rasnitei, iar uneori tin cafeaua intr-un termos din acesta nou de inox, e incapator si sta inchisa acolo....stiu, posibil ca nu e bine, ca nu e tinuta corespunzator, la fel cum nici nu  e prea bine sa fie tinuta cafeaua in hooper ca este la lumina  [Image: cool.gif] [Image: cool.gif] [Image: cool.gif]  dar eu nu sunt asa de pretentios, poate daca as praji acasa as bea doar cafea super proaspata, dar ca si majoritatea comandam online si primim prin curier o cantitate suficienta macar pentru 2-3 saptamani.
Felicitari Clarocafe

P.S.  imi plac foarte mult si ceaiurile de fructe de la ei...un deliciu !!!
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
(13-05-2016, 08:46)Papa Jacques Wrote:
(30-04-2016, 14:27)organon Wrote: Adaddo natural de la Claro.Exceptionale arome,o nebunie.
Se bate cu GEISHA.

Am aflat pretul pe care l-a platit Ecuator ca sa cumpere "Geisha". 

[Image: 57.gif]

si eu care (fiind in faza de incercare prajitorii) ma gandeam sa dau urmatoarea comanda la Papa Jacques. m-am razgandit
Gaggia pure , Macap MC4 

Reply
(13-05-2016, 10:57)Mariano Wrote: PJ, eu nu vreau sa supar pe numeni, dar "Geisha" de la Ecuator era belea rau de tot, te cred cand ne spui ca nu are cum sa fie Geisha mai jos de 68E la voi, mai ales ca avem si un forumist  acum in Panama si a confirmat cat este de scumpa, dar ar fi bine sa gasiti toti prajitorii sursa aia de "Geisha" pentru ca este altceva, super de buna.

@ mariano:
N-am nici cea mai mica urma de indoiala ca "Geisha" de la Ecuator era belea rau de tot.  [Image: biggrin.gif]  Dar nu era Geisha. 
Sursa de "Geisha" a lui Ecuator era la Interamerican. P-astia ii cunoaste toata lumea. Cred ca nu e prajitor in Europa care sa nu fi luat macar odata de la ei. 

El a gestionat foarte prost toata discutia asta referitoare la Geisha.
Daca spunea de la inceput "Imi cer scuze. Am gresit ca eu nu ma pricep asa bine ca tine. A fost Boquete dar eu am denumit-o Geisha ca am vazut eu la un film la TV cu geishe si mi-a placut numele. n-am stiut ca exista un soi de cafea care se numeste Geisha." il lasam in pace. Efectiv n-aveam ce sa-i mai spun. Imi inchidea gura. Imi dadea sah mat. 
Dar el a ales cealalta strategie, una agresiva. N-o mai repet. O cunoaste toata lumea care a urmarit discutia. Ori atunci cand alegi sa te bati cu mine pe subiecte de cafea, trebuie sa fii extrem de bine pregatit din toate punctele de vedere. El a zis ca joaca la cacialma cu toata lumea de pe forum. Ori eu stiu jocul asta prea bine. Asa ca i-am dat call. 

Pentru toti forumistii: 
Cand treci de la ambalate la proaspat prajita ti se pare un miracol. Incearca sa pastrezi starea aia de miracol cat mai mult timp posibil.
Daca vrei cafea buna si foarte buna la preturi corecte, daca vrei rezultate in competitii internationale, construieste-ti un sistem de referinta solid. Actualizeaza-l permanent. Fa turul tuturor prajitoriilor. Da feedback. Cand esti comod si stai la un singur prajitor, la o singura cafea, ca iti e lene sa cauti altul, ca nu-ti place stilul combativ, ca are preturi mari, ca are preturi mici, ca n-are mot la basca, etc. in final, tu esti singurul care pierde. 

Referitor la reduceri: 
Stiu ca nu sunt foarte popular pe aici: sunt agresiv, sar repede de fund in sus, am un stil imposibil, n-am discount-uri, nu cant in struna, etc. Apropo de discount-uri: cati bani fac informatiile pe care eu le-am postat aici de-a lungul timpului? Cati prajitori profesionisti ai vazut ca vin aici si discuta aspecte tehnice cu voi, pe forum? Cati barista profesionisti? Cati tehnicieni de espressoare au venit aici si ti-au explicat detalii tehnice sau ti-au dat informatii precise despre diferente de calitate intre furnizori de componente ca tu sa-ti poti alege in cunostinta de cauza cel mai bun espressor pentru bugetul tau? Nimeni. Bate vantu' frunza'n dunga. 
Cu alte cuvinte, degeaba iti raman mai multi bani (in buzunar) daca tu ai sau daca iti formezi un sistem de referinta gresit. Pentru unii dintre prajitori, asta e o situatie foarte confortabila. Ei o sa faca bani (multi) pe spinarea ta dar tu n-o sa faci niciodata performanta pe cafeaua lor. Intelegi ce zic? 

@edy: iti multumesc frumos.

Reply
Papa Jacques (Radu) este singurul prajitor care incurajeaza clentii sa incerce cafeaua tuturor prajitorilor de pe piata. Asta ar trebui sa va spuna ceva.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Pe mine tot nu m-ati lamurit ce are Behmor-ul asa deosebit :)
Programul, tamburul, cuptorul ...

Reply
Aceasta polemica ne pune noua, consumatorilor de cafea, la dispozitie niste informatii, atat despre ecuator cat si despre pj. Ce face fiecare cu ele este treaba lui...dar este bine sa folositi informatia fara atata patima. De exemplu, afirmatia lui @bogy, de mai sus, nu mi se pare ca are legatura cu discutia. Este acolo doar ca sa ia partea cuiva...intr-un mod foarte agresiv dar, trebuie sa recunosc, hilar. Din pacate, in ultima vreme, am inceput cu totii sa fim combatanti...probabil din cauza lipsei de subiecte reale. Lasati-i pe cei doi implicati direct in discutie sa isi prezinte argumentele si trageti concluzii...nu gloante.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Doar mie imi suna ciudat problema...?
E ca atunci cand vine un circar si da spectacol, moment in care fura si un portofel. Cineva il observa si il da in vileag, dar lumea de pe margini zice " Da' ne-a distrat bine, bre, ce aveti cu el?".

Pe scurt, prajitul e prajit, cafeaua e cafea si preturile sunt preturi. Nu a zis nimeni ca e proasta, nici ca e scumpa. Doar ca denumirea nu e corecta...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Urmaresc acest subiect încă de la început, nu am intervenit, o fac acum doar în stil de remarcă și nu vreau sa iau partea cuiva : am invatat despre cafea aici și dacă va mai aduceți aminte la întâlnirile pe care Radu (PJ) le organiza în fiecare săptămână și timp de multe ore vorbeam despre cafea și tehnici de prăjire / preparare. Repet, nu intervin ca sa susțin pe cine însă : acest prăjitor este singurul care a pus informații legate de achiziție, păstrare, sortare, prăjite pe masa forumului! Și-a "vândut" for free multe din secrete pentru ca noi, consumatori pasionați, sa știm pe e dam banii și, mai important sa știm ne dorim și ce să cerem. Este cel care după 3 comenzi succesive mi-a zis ca nu-mi lucrează pana nu gust ceva de la Sarkis! Și de la hotspot și tot asa. Dacă era un om mercantil nu făcea asta! Îl apreciez pt asta. Nu spun ca are sau nu dreptate, însă, să fii agresiv e ușor mai ales când vb despre lucruri despre care doar ai impresia a le cunoști. "viața e complexa și plina de aspecte!" și tocmai aceste aspecte fac diferenta între prăjitori.
Rămân cu o curiozitate : @edy de ce nu mai comanzi de la JP?
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Da, inca o discutie care ne pompeaza sange in vene. Din punctul meu de vedere, problema e simpla, si ti-am zis-o si tie Radu. Atat timp cat Interamerican a scris pe factura (originala, printata, stampilata) "Rainforest cert Panama EP Geisha Blend", trebuie trase "gloante" in Interamerican probabil sau in vreun for mondial ori panamez care raspunde de certificarea si conformitatea cafelelor. Ecuator a prins ocazia, a luat cafeaua respectiva cu pretul respectiv (mic) si a vandut-o cum scria pe factura. Daca tot a fost eugenm in Panama, poate are o relatie acolo si poate confirma cu ei aceasta denumire.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Acum ca ai pronuntat 'Geisha Blend', lucrurile par mai clare pentru mine. Este vorba de boabe de cafea Geisha calitatea 2 sau chiar 3 (dupa sortare si dupa selectie) care a fost amestecata cu restul de varietati, Typica, Caturra, Catuai. Nu fac decat sa speculez dupa ce am vazut cum se desfasoara lucrurile acolo, NIMIC nu se arunca. Banuiala aceasta o am deoarece pe plantatie lucrurile sunt foarte clare, Geisha si Pacamara se culeg separat si intra in loturi cu preturi complet diferite. Din pacate nu am vazut pe nimeni acolo sa evalueze procentele din amestec, poate doar acei cumparatori care vin direct la ferma si impun anumite reguli fermierilor. Initial am crezut ca este un lot mai vechi, dar acest lucru este putin probabil avand in vedere popularitatea varietatii. 'Geisha Blend' raspunde la intrebare in opinia mea.
Am sa incerc sa abordez pe cineva de acolo si sa vad daca obtin ceva raspunsuri !

Reply
Cum problema care starnea animozitati in aceasta discutie era daca exista dreptul legal si moral de a-ti numi sortimentul "Gheisha", si daca e ok ca pe acest forum, noi ca si oameni mai destupati pe cafea sa cumparam ceva ce nu este de fapt .... vorba lui Radu, QED , exista si Geisha Blend  [Image: smile.gif]  Da, poate si mai moral era sa se dea intreaga denumire, ca sa nu creada unii clienti ca iau Geisha lui Florescu, dar aici a intervenit si marketing-ul meseriei voastre.

Reply
PJ, daca Stefan pe care-l cunosc foarte bine, are vorbe bune despre tine, nu trebuie sa ne intalnim ca sa-mi fac o parere. Eu sunt mai nou pe forum, daca informatiile tale au fost valoroase, atunci fac cat toate discout-urile.
(poate dai drumul la ramburs [Image: smile.gif])

Reply
Marian nu te mai împiedica de ramburs si comanda de la Papa Jacques o Rwanda de exemplu, sunt sigur ca nu îți va părea rău!

Si încă ceva, Radu (PapaJacques) are o politica foarte corecta pentru clienții care nu sunt multumiți de ce primesc!
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
Am sa comand, dar nu-mi vine sa dau bani la cineva pe care nu-l cunosc, pana nu vad ceva, un pachet, o punga...fiecare cu pasarica lui. Comanda si mie o Rwanda de la PJ si ne intalnim noi [Image: smile.gif]

Reply
Mariano, da-mi pe PM ce vrei sa comanzi de la Paoa Jacques si imi va trimite idata vu V69-ul pentru mine. Ca fovada a seriozitatii lui radu, platesc eu comanda si imi achiti tu ramburs :)
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)