• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Ce-ti doresc eu tie, dulce...cafenea (un fel de regulament)

#1
[Image: 8HapwvU.jpg]

Cred cu tarie ca motorul de dezvoltare al fenomenului cafelei proaspat prajite va fi cafeneaua de specialitate. Este locul unde prajitoriile de cafea vor gasi sprijin in promovarea bunului gust la nivel de masa. Poate si locul unde un proaspat roaster pasionat isi poate pune in valoare conceptia proprie despre origini, miscelle ori stiluri de prajire.
De aceea am creat aceasta noua sectiune, unde sper sa vedem de-a lungul timpului cat mai multe cafenele din Romania si de prin lume, recenziile putand veni din partea tuturor espressomanilor care le calca pragul.

Practic, cred ca topicul "unde ai baut o cafea buna" a ajuns la maturitate, si putem sa-l ducem la rangul de arie separata.

Pentru ca Romania se afla totusi la inceput de drum, m-am gandit ca acceptiunea de cafenea de specialitate sa fie totusi ceva mai permisiva, dar cu limite, pentru ca as viza in primul rand popularizarea fenomenului 3rd wave nu neaparat cautarea elitei, ce va iesi oricum la iveala din review-uri.

Sa ne referim in recenziile noastre la calitatea bauturilor preparate, a personalului, la diversitatea meniului incluzand bauturile pe baza de cafea dar si o referire la alte craft-uri gen bere artizanala. Ne mai intereseaza si preturile, ambianta si caldura locului, si neaparat prajitoria de unde se aprovizioneaza, dar fara a diseca bobul in 4 caci avem sectiune separata pt prajitori, aici punand accent pe prepararea respectivei cafele. Fotografiile sunt binevenite, inclusiv cu meniul.

Trebuie considerat ca fiecare opinie va reflecta o anumita doza de subiectivism, si asta nu trebuie sa deranjeze pe nimeni si nici sa faca angajatii sau managementul locatiei sa intervina pentru "a-l pune la punct" pe forumist ca nu are aceeasi viziune. De cealalta parte, sunt sigur ca vom ramane in nota civilizate si eleganta care ne-a consacrat ca si comunitate.

Unele conturi vor fi "comerciale" si marcate ca atare, cu nume si titulatura de owner. Asta nu ii transforma cafeaua intr-una mai buna, ci ii semnalizeaza prezenta transparent, poate insotita si de facilitati pentru forum, in functie de caz.

Poftiti, va rog Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)