sa mai adaug si eu la "firul" asta nejustificat de lung pentru o tema ce provoaca respingere, nu din cauza lipsei de toleranta, ci din cauza lipsei de timp si de interes;
cafeaua industriala nu intra in preocuparile acestui forum dedicat unor entuziasti ai prepararii espresso-ului acasa, din cafea proaspat prajita! cumparata de la prajitori de incredere artizani, sau prajita acasa!
cafea pe care ne-o dorim si probabil de cele mai multe ori si este, naturala, fara aditivi si imbunatatitori,
deosebita deci de cafeaua falsificata industrial, de alimentele surogat, de hrana multicolora cu gust fad, ce ni se ofera spre cumparare!
trebuie sa accepti ca foarte probabil ca, atunci cand consumi o cafea buna la gust, intr-un restaurant sau cafenea chiar, sa fie vorba de o cafea industriala, cu posibil sute de adaosuri sintetice de-alungul traseului de formare, de la cultivare, in stadiul de cafea verde si, mai ales in procesul industrial de prajire si aromatizare; insfarsit, nu trebuie ignorata practica unor manuitori de masini espresso, care mai arunca niste prafuri fie in rezervorul rasnitei, fie in portafiltru ;(
"buna la gust" inseamna in acest caz, doar ca ai fost inselat si ca - asa cum spunea RaduCarutasu, nu cunosti, sau nu te-ai obisnuit cu gustul unui espresso veritabil...
btw,
GMO coffee este deja un subiect curent, cu Robusta ca punct de plecare...
merita sa insist (
A Rock Star Bucks A Coffee Shop)...
https://www.youtube.com/watch?v=UC2DpGaykaI#t=104
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)