• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Caut o anumita cafea

#1
Salut,

Are cineva idee ce cafea folosesc cei de la hotelul Radisson Blu? Am fost acolo acum mult timp la o conferinta si am baut o cafea la filtru geniala.
DeLonghi EC 200.CD
 
Reply
#2
Chiar nu conteaza. Treci pe proaspat prajita si vei uita repede. Ma reintorc la articolele de baza - despre cafea aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Dar poate aia folosesc proaspat prajita...omul intreaba si este trimis pe campie....urat
 
Reply
#4
Nu intelege gresit, chiar nu asta e intentia pe acest forum. Dar in 99,99% din cazuri, hotelurile si restaurantele (mai ales cele de lux) folosesc marci nu cafea proaspat prajita, mai ales ca in acest domeniu se ofera "sporuri"  pentru exclusivitate, care la un astfel de hotel pot ajunge la 10.000E pe an.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Elegant, indulgent si defensiv. Asa raspunde lyvyoo la postari tip tanga. Pana cand?
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#6
(24-09-2015, 15:10)culeaalex Wrote: Salut,

Are cineva idee ce cafea folosesc cei de la hotelul Radisson Blu? Am fost acolo acum mult timp la o conferinta si am baut o cafea la filtru geniala.

Mi s-a intamplat si mie sa fiu curios si sa aflu ce cafea folosesc in anumite locatii in care ma aflam cu diferite ocazii . 
Faceam acest lucru pentru a vedea daca ar fi facut sau nu sens o comanda .
De fiecare data de la bar mi-au spus ce cafea folosesc si, de multe ori, mi-au aratat si ambalajul.

In rarele cazuri in care persoanele intrebate nu puteau sa-mi raspunda, deoarece nu lucrau la bar si doar serveau, le spuneam ca am intoleranta la uleiuri rancede si la cofeina ( in incercarea de a afla cate ceva despre momentul prajirii si despre soiurile boabelor ) .
Oricine poate proceda in aelasi mod si , cu siguranta , va primi un raspuns.

Pana in prezent eu nu am gasit o astfel de locatie, de nivelul celei indicate de tine, care sa foloseasca o cafea proaspat prajita si provenind de la prajitori locali .
Daca acolo s-ar inampla sa folosesca boabe proaspat prajite ar fi o exceptie demna de toata admiratia.

Mai mult, nu am baut nicaieri o cafea mai buna decat cea obtinuta acasa din boabe proaspat prajite, fie de mine fie de prajitorii locali.
Un echivalent am gasit in unele cafenelele private care au si propria prajitorie sau folosesc cafea proaspat prajita si unde personalul este pasionat de fenomenul cafea.


De aici si recomandarea colegilor de a incerca acasa cateva soiuri proaspat prajite si macinate inainte de folosire si, garantat, iti vei modifica reperele fata de care vei aprecia cafeaua.
Ofera-ti aceasta experienta . S-ar putea sa te surprinda !

Faptul ca ti-a placut cafaeua pe care ai baut-o in acel hotel si ti s-a parut geniala reprezinta doar o apreciere personala , raportata la experientele tale legate de gustul si aromele pe care le astepti in aceasta etapa in ceasca . 

Extractii reusite tuturor ! 
 
Reply
#7
sa mai adaug si eu la "firul" asta nejustificat de lung pentru o tema ce provoaca respingere, nu din cauza lipsei de toleranta, ci din cauza lipsei de timp si de interes;
cafeaua industriala nu intra in preocuparile acestui forum dedicat unor entuziasti ai prepararii espresso-ului acasa, din cafea proaspat prajita! cumparata de la prajitori de incredere artizani, sau prajita acasa!
cafea pe care ne-o dorim si probabil de cele mai multe ori si este, naturala, fara aditivi si imbunatatitori,
deosebita deci de cafeaua falsificata industrial, de alimentele surogat, de hrana multicolora cu gust fad, ce ni se ofera spre cumparare!

trebuie sa accepti ca foarte probabil ca, atunci cand consumi o cafea buna la gust, intr-un restaurant sau cafenea chiar, sa fie vorba de o cafea industriala, cu posibil sute de adaosuri sintetice de-alungul traseului de formare, de la cultivare, in stadiul de cafea verde si, mai ales in procesul industrial de prajire si aromatizare; insfarsit, nu trebuie ignorata practica unor manuitori de masini espresso, care mai arunca niste prafuri fie in rezervorul rasnitei, fie in portafiltru ;(
"buna la gust" inseamna in acest caz, doar ca ai fost inselat si ca - asa cum spunea RaduCarutasu, nu cunosti, sau nu te-ai obisnuit cu gustul unui espresso veritabil...

btw, GMO coffee este deja un subiect curent, cu Robusta ca punct de plecare...
merita sa insist (A Rock Star Bucks A Coffee Shop)...https://www.youtube.com/watch?v=UC2DpGaykaI#t=104
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#8
Eu stiu doar ca pana acum nu tin minte sa fi baut o cafea cu un asa impact asupra mea. Poate nu am stiut eu ce sa caut, poate am eu gustul mai ciudat, dar tot ce am incercat pana acum e OK, nicidecum ceva ce sa ridic in slavi.
Sau poate are legatura cu faptul ca de obicei beau esspresso si ala era la filtru.
DeLonghi EC 200.CD
 
Reply
#9
Rasnita despre care vorbeai si o cafea proaspat prajita, te vor ajuta cu siguranta sa iti schimbi opinia. Cu rezerva espressorului deocamdata. 

Pur si simplu, experienta prepararii acasa a unui espresso corect, iti da peste cap toate preconceptiile despre cafeaua italiana sau despre cafenele, de afara sau din Romania.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Gata, imi fac un site denumit filterman dupa modelul lui Liviu, caci sunt potentiali membrii  Big Grin
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)