• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cat timp v-a luat sa deprindeti latte art ?

#1
Eu cand m-am apucat de studiat intens latte art pe youtube, am inceput de la a invata cum se face corect crema de lapte.
Asta a fost acum fix 3 luni... Pe atunci, puneam spuma cu lingura la cappucino (lame...)
Dupa o luna si jum mi-a iesit si prima "rosetta", pana sa imi iasa ma mai jucam cu toppingul si cu scobitoarea.
Acum imi iasa rosetta si inimioara de fiecare data, tulip o singura data mi-a iesit si era oricum chinuit rau, dupa cum puteti vedea in imaginile de la topicul cu poze.
Fiorenzato F 5 G/T; Astoria S/N 571491 model SAE/2-PA
 
Reply
#2
Corect, pentru un palmier perfect trebuie sa faci o crema, aici e "smecheria", prin frotare realizam si un gust mai bun si cremos al cafe-latteului nu numai aspect...
Multi cei care consuma capucino&cafelatte, se lasa pagubasi in incercarea de a invata sa faca o crema perfecta din lapte insa le spun ca treaba asta aduce si mari imbunatatiri de gust produsului final.
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#3
Deja cand spui latte art spui...arta, si e mai greu sa prinzi din zbor tehnica perfecta, fara extraordinar de mult exercitiu. Cred ca munca de invatare ar trebui evaluata in cati litri de lapte si cate kg de cafea, nu in timp. De exemplu, cei pe forum care au fost la cursurile acelea de home barista au invatat tehnica de baza intr-o zi, stiind ce anume sa exerseze acasa, deci volumul total de lapte consumat si timpul dedicat youtube s-au scurtat foarte mult. Dar un incepator, care o ia de la 0, fara trainer doar cu youtube, fara vreo 15-20 de litri de lapte nu cred scapa Smile

liviu88s, sa iti pui aparatura la semnatura
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
@Lyvyoo : ai perfecta dreptate.... Daca stau sa ma gandesc, cred ca am consumat in jur de 10l de lapte si aprox 1kg de cafea
Fiorenzato F 5 G/T; Astoria S/N 571491 model SAE/2-PA
 
Reply
#5
Felicitari Liviu, o luna jumate e excelent, mie mi-a luat mult mai mult timp si cam 500 de l de lapte
MCE START EVD 2 grupuri, K6, tamper Cafelat 58mm, pitcher Motta 500 ml
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)