18-06-2014, 00:52
Salut,
Urmaresc forumul de aproximativ 2 luni si am urmatoarea nelamurire - cat de bun poate deveni un Gaggia Classic?
Am invatat ca in prepararea celui mai bun espresso exista urmatoarele variabile (inclusiv cel mai bun espresso este o variabila pentru ca tine de gust ):
1. Cafeaua (soi, tip, caracteristici, prajire)
2. Gradul/tipul de macinare - determinat de rasnita care este cea mai importanta, accesoriul espressor-ului cum am gasit pe aici
3. Temperatura apei din timpul extractiei (96 grade insa depinde si de cafea)
4. Tipul sitei (VST pare cea mai laudata)
5. Tipul de tampare (20 kgf optim, important este si tamperul si mai ales procedura de tampare)
6. Calitatea apei
7. Presiunea apei (9 bar optim)
Va rog sa ma corectati daca gresesc si sa completati daca am omis ceva.
Acum, daca luam in considerare ca avem o cafea f buna, rasnita conform setarilor optime de un Vario si un espressor Gaggia Classic modificat la 9 bar, cu PID, sita VST, tampata optim ce altceva mai poate interveni in calea celui mai bun espresso?
Un R Epoca sau un hx e61 cu ce scoreaza mai bine? Iti corecteaza mai bine erorile care pot interveni in variabilele de mai sus?
Eu am inceput cu un Gaggia Classic dupa o excursie in Florenta,Italia unde am baut espresso foarte bun apriape la orice colt de strada iar la intoarcere Nespresso-ul nu a mai fost satisfacator.
Nu eram mare bautor de cafea, 3 pe saptamana, insa acum sunt pe cale sa devin. )
Ma gandesc sa pun si un PID pe classic dar inainte as vrea sa inteleg mai bine daca mai sunt si alte variabile ca sa stiu daca sa fac direct upgrade sau merita "joaca" de 6-12 luni ca sa am satisfactia progresului.
Multumesc.
Urmaresc forumul de aproximativ 2 luni si am urmatoarea nelamurire - cat de bun poate deveni un Gaggia Classic?
Am invatat ca in prepararea celui mai bun espresso exista urmatoarele variabile (inclusiv cel mai bun espresso este o variabila pentru ca tine de gust ):
1. Cafeaua (soi, tip, caracteristici, prajire)
2. Gradul/tipul de macinare - determinat de rasnita care este cea mai importanta, accesoriul espressor-ului cum am gasit pe aici
3. Temperatura apei din timpul extractiei (96 grade insa depinde si de cafea)
4. Tipul sitei (VST pare cea mai laudata)
5. Tipul de tampare (20 kgf optim, important este si tamperul si mai ales procedura de tampare)
6. Calitatea apei
7. Presiunea apei (9 bar optim)
Va rog sa ma corectati daca gresesc si sa completati daca am omis ceva.
Acum, daca luam in considerare ca avem o cafea f buna, rasnita conform setarilor optime de un Vario si un espressor Gaggia Classic modificat la 9 bar, cu PID, sita VST, tampata optim ce altceva mai poate interveni in calea celui mai bun espresso?
Un R Epoca sau un hx e61 cu ce scoreaza mai bine? Iti corecteaza mai bine erorile care pot interveni in variabilele de mai sus?
Eu am inceput cu un Gaggia Classic dupa o excursie in Florenta,Italia unde am baut espresso foarte bun apriape la orice colt de strada iar la intoarcere Nespresso-ul nu a mai fost satisfacator.
Nu eram mare bautor de cafea, 3 pe saptamana, insa acum sunt pe cale sa devin. )
Ma gandesc sa pun si un PID pe classic dar inainte as vrea sa inteleg mai bine daca mai sunt si alte variabile ca sa stiu daca sa fac direct upgrade sau merita "joaca" de 6-12 luni ca sa am satisfactia progresului.
Multumesc.