• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Carezza sau Classic?

#1
Salut,
Scuze daca s-a mai dezbatut subiectul, dar nu l-am gasit. Sunt in Italia pentru cateva saptamani si, intrucat expresorul ala vechi mi s-a stricat, ma gandesc sa-mi iau unul de pe aici, ca sunt mai ieftine.

Tot citesc de vreo 2 saptamani dar nu reusesc sa ma dumiresc ce sa aleg intre cele doua modele. Carezza DeLuxe costa cam 204 euro iar Classic-ul costa cca. 220 de euro. In mod normal as merge pe Classic, dar vad ca celalalt are indicator pentru temperatura, adica ce se chinuie unii sa-si motez after.

Voi ce ma sfatuiti sa iau?

Ca si gadget interesant mi-am luat asa ceva:
   
Smile
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#2
http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=435

Nu-mi dau seama ce e ala...poți detalia?
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#3
Indicatorul de temperatura la Deluxe e pus ca sa fie, nu te ajuta cu nimic. Portafiltrul este presurizat, deci nu te complica cu Deluxe decat daca vrei sa surubaresti la el.
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MM, Lelit LLTPL100 Tamper, Concept-Art Tamper, Lelit LLT09832 Bottomless, Lelit single spout, Concept-Art knock-box, Motta tamper stand, Espro Toroid pitcher x2, Ascaso pitcher, Gaggia Carezza Deluxe, Isomac Giada portafilter, Hario Skerton.
 
Reply
#4
(18-07-2013, 23:14)nickso Wrote: http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=435

Nu-mi dau seama ce e ala...poți detalia?

Am citit acel subiect, dar nu e ceea ce caut (ca si raspuns). Pe mine ma intereseaza daca am suficiente motive sa ignor glasul ratiunii care-mi spune sa iau Classic. Se pare ca nu.

Daca te referi la gadgetul pe care l-am aratat in postul meu, e o lingura-cantar. Nu stiu daca am voie sa pun link-uri, asa ca m-am marginit sa pun o poza cu produsul.
Hint: search google bilancia elettronica a cucchiaio
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#5
Nimeni nu îți poate da un răspuns clar...doar sfaturi și argumente. Nu cunosc foarte bine carezza și dețin un classic...iar prețul de 220 de euro pentru classic este foarte bun.

Indicatorul de temperatură și pid-ul pe care mulți încearcă să îl monteze sunt lucruri diferite. Pid-ul controlează temperatura, prin niște algoritmi. Indicatorul...indică...

Am classicul de două luni și ... este un aparat bun dar pe care vei vrea să îl îmbunătățești. Se simte mărimea boilerului, mai ales când faci spumă de lapte sau când vrei să faci două espresso unul după altul...daaar, faptul că este solid și realizat simplu îți permite să îi aduci modificări ce îl pot îmbunătăți...asta dacă îți dorești și îți place să meșterești.

Dacă aș fi avut banii necesari sau aș fi găsit o ofertă bună, știind ce știu acum, probabil mi-aș fi luat rancilio silvia.

Ps: ai voie să pui link-uri. Nu este reclamă să ne spui de unde ți-ai luat un accesoriu.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#6
Cam asta ar fi lingura.

Nu as vrea sa cheltui foarte mult pe aparat. Mai ales ca trebuie sa-mi schimb si rasnita (am un Gaggia MM). Pana imi voi lua una competenta, voi merge pe un Hario Mini Mill sau pe un Porlex.
De asta m-am oprit initial la Classic. E un best-seller, merg pe drumuri batatorite. Numai ca am fost prin magazine pe aici si am vazut si celelalte modele, dintre care mi-a atras atentia Carezza ala prin indicatorul ala de temperatura. Da' daca ziceti ca nu-i mare scofala, decizie e simpla: Classic.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#7
O alta intrebare daca se poate: ce diametru au sitele de la Gaggia Classic? Am un tamper hand-maded din inox, facut de cineva la strung, pe care il foloseam la vechiul expressor. Dar (cand voi ajunge acasa) va trebuie sa-l modific si as dori sa stiu exact la ce diametru sa-i spun strungarului sa-l ajusteze.
Multam!
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
#8
Classicul are site de 58 mm. Dar vezi că sunt presurizate..sau cel puțin așa sunt în românia. Dacă îți iei și rasnita și ai tamper, va trebui să îți iei și site nepresurizate.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#9
(18-07-2013, 23:02)kum Wrote: , dar vad ca celalalt are indicator pentru temperatura, adica ce se chinuie unii sa-si motez after.

Sa nu incurcam indicator pentru temperatura (termometrul) cu PID-ul.
Indicator de temperatura nu cred ca a montat cineva pe espressor, PID da.
 
Reply
#10
In acest buget, Classic fara niciun fel de discutie. Motive sunt mai sus. Carezza e o ciudatenie creata de Philips pentru anul 2013, in conditiile in care Lelit de exemplu face espressoare cu PID sau teava profesionala de abur sau dual boiler (mic) inca de acum 2-3 ani. Deci gandeste-te la viitor. Daca vei dori modificari, mai strange bani si ia mai tarziu un espressor cu acele modificari implementate din fabrica. Altfel, mergi pe Classic cu incredere. Oferta e buna la 220E, cu aprox. 170 de lei sub pretul din Romania. Sa zicem ca la un espressor mai mare, de tip HX sau DB, nu s-ar fi meritat pierderea a doi ani de garantie pentru aceasta diferenta, dar aici mai merge...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Multam mult pentru raspunsuri. Ma enervati, ca, pe masura ce stau a citesc mai mult, pe atat ajung la concluzia ca tre' sa scot mai multi bani din buzunar.
Am pierdut azi toata ziua pe net citind si cautand peste tot. Pana la urma m-am gandit ca decat sa merg pe Classic + Nemox, mai bine imi iau direct un PL41TEM (cu tot cu reducere ies la 2080 RON) si un Hario pana mai strang bani de o rasnita si am terminat povestea. Macar nu mai stau peste un an sa fac upgrade-uri si nu imi mai bat capul cu modari (teava, PID etc.)
Cred ca e cea mai buna solutie.
Lelit PL41TEM + Mazzer SJ + Porlex Hall + Lelit Tamper Inox PL100 + Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)