• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Cappuccino sau latte...machiato?

#1
Deoarece nu mi.a iesit crema de lapte, nu am mai incercat sa fac latte art si m.am orientat catre un layered latte..sau cappuccino sau...cum s.o numi, ca inca nu mi.e clar Huh
Nu am pus clip ca nu am filmat, dar poza am zis sa o share-uiesc, pentru inspiratie Big Grin
Oricum, mi.a iesit ceva de genul:


Attached Files Thumbnail(s)
   
Dip Dks65 || LS Vivaldi
 
Reply
#2
un latte machiato
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
 
Reply
#3
Am o nedumerire cu privire la diferența între cappuccino si latte. Am găsit in unele locuri ca pentru cappuccino sunt necesare părți egale de espresso, crema de lapte si spuma de lapte, pe când pentru latte o parte espresso, 5 părți crema.

In alte locuri am găsit ca diferența e data doar de proporția spumei, așa ceva:
http://www.bestespressomachineforhome.in...-cappu.gif

Întrebarea mea e o băutura cu 60ml espresso, 120ml crema de lapte cum se numește? Smile
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
 
Reply
#4
Daca 120ml sunt doar crema de lapte, se numeste flat white.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#5
Flat white
 
Reply
#6
Flat white nu cumva e făcut dintr-un doppio + lapte, pe cand latte sau cappuccino single espresso + lapte?
SanRemo OPERA...
 
Reply
#7
Flat white e tot cu single.....si cappuccino asemenea. Stim cu totii ca un espresso are 30ml si in toate infograficele apare retea dev cappuccino cu espresso 1/3 din bautura adica 60ml. In realitate ceasca de cappuccino ar trebui sa aiba 120ml din care 30 ml espresso si 60ml lapte frotat care dublat in volum ocupa 120ml. Parerea mea. Flat white se face prin baruri in cesti de 150ml cu mai mult lapte. La WBC crema de lapte din ceasca trebuie sa aiba minim 1cm grosime sub care este laptele amestecat cu cafea iar in regulamentul WBC un espresso are 30ml +-5ml. In concluzie e gresit sa spunem 60ml espresso, 60ml lapte frotat (crema) si 60 ml spuma de lapte iar daca am folosi regul de 1/3 a fiecarei componente am ajungev la doar 130ml. Tot in regulamentul WBC scrie ca ceasca dev cappuccino poate fi umpluta pana la 5mm de buza cestii pt a fi considerat un cappuccino corect nu un underpour si atunci putem avea o cantitate intre 130 si 150ml in ceasca.
Asteptam si parerea unui barista profesionist.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#8
Eu stiu ca flat white e cu double
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig K30 Vario, Kinu M47
 
Reply
#9
Din ce am discutat cu cativa baristi, la flat white froteaza diferit laptele fata de cappuccino, pt flat white frotand astfel incat sa ovtina mai multa crema si mai putin lapte in pitcher.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#10
In cafenelele care se respecta, cred ca se foloseste double espresso ca baza. De exemplu la Guido am baut intotdeauna un capuccino sau un flat, cu un doppio din 20g de cafea la baza. Probabil si la Origo se intampla la fel.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Din cate imi aduc aminte, la Origo, flat white costa cat un cappuccino + 1 leu. Diferenta de pret cred ca e doar pebtru mai mult lapte pt ca folosesc cesti mai mari decat la cappuccino.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)