• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Campionatele nationale de barista, 12-15 nov. 2015

#1
Nu am primit un comunicat detaliat de la SCAE, dar retransmit invitatia de pe pagina de Facebook SCAE:

In perioada 12- 15 noiembrie 2015 in cadrul Romhotel (Romexpo) SCAE ROMANIA va organiza campionatele nationale de : LATTE ART, COFFEE IN GOOD SPIRITS, ROASTING, CUP TASTING.

Ajunge cineva dintre colegi? Eu cred ca pe 13 o sa fiu pe acolo, vineri. Accesul la Romhotel se plateste si costa 10 lei pe zi.

In curand voi primi de la Silvia programul si actualizez si acest topic.

P.S. Presedinta SCAE, Silvia, mi-a comunicat ca este nevoie mare de voluntari pe perioada competitiei, incepand de pe 11 de fapt, pana pe 15. Anul acesta, fiecare voluntar va primi drept multumire un curs barista de o zi la SCAE Romania. Daca sunteti doritori sau cunoastesti pe cineva care ar fi dispus si pasionat, anuntati-va pe topic si va transmit numarul Silviei sau dati-mi un PM.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Pe mine m-ar interesa sa particip...fara a fi voluntar !
E. Brewtus IV , MK. Vario , Accesorii Joe Frex , Recipiente&etc. Motta , Portafiltre E. Diamant , Site IMS
 
Reply
#3
vreu sa trec si eu pe acolo - sper sa reusesc...
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#4
Si eu as vrea sa ajung. Ca spectator, mai facem si poze...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
hello, si eu cred ca ajung, tot ca vizitator. merci de info
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | OE Lido E | VST 18/20g ridgeless | Tidaka 58.5 tamper
 
Reply
#6
Exista si spatiu pentru spectatori?...se poate intra fara invitatie sau se intra cu bilet?
 
Reply
#7
(04-11-2015, 18:10)Lyvyoo Wrote: ... Accesul la Romhotel se plateste si costa 10 lei pe zi.

Pare destul de clar...  Wink
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#8
Sper sa nu apara nimic neprevazut si sa fiu unul dintre vizitatori .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#9
Avem ceva detalii...?
Nu de alta, dar pe pagina de la Romhotel e trecut un site care nu are nicio treaba cu scae romania  Big Grin
Singurele date concrete acolo sunt orele (duminica e programul mai scurt).

Nu se mai pot insera poze, apare acelasi menu ca la "Insert a link".
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#10
Am inteles ca e sponsorizat de Don Cafe. Nu stiu daca e cea mai inspirata asociere.
expobar hx, vario home, vst 18 ridgeless, espro tamper & pitcher 35 cl, sotie intelegatoare
 
Reply
#11
Ceva ...noutati ! Cine , cum si cand vine ? Sau fiecare cu treaba lui ?
E. Brewtus IV , MK. Vario , Accesorii Joe Frex , Recipiente&etc. Motta , Portafiltre E. Diamant , Site IMS
 
Reply
#12
Ar trebui sa primesc de la Silvia programul, azi. Il pun imediat cum vine.

De ajuns în weekend nu voi putea că sunt de muncă. Poate vineri...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
...
 
Reply
#14
Avem niste ore relevante pentru sambata? Mai am niste treaba si daca tot imi fac timp sa ajung, macar sa prind ceva interesant...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#15
Sambata este cea mai complicata zi, sunt TOATE finalele : cup tasting, latte art, CIGS si prajire. Din ce mi-a ajuns la urechi Duminica nu se mai intampla nimic.
Astept si eu confirmarea  zvonurilor acestea !
 
Reply
#16
As este , cele mai multe lucruri se vor intampla sambata . 
Voi incerca sa ajung si eu pe la 11-12 . 

Seara va fi petrecerea iar duminica spartu' târgului , nu inainte de finala la latte art si la coffee in good spirit . 
Niciun reper orar insa ! 


Pana acum am inteles ca este miscare foarte slaba in tot pavilionul .
Nu ma mira deoarece totul se desfășoară in mare taină .
Daca pe un forum de specialitate , care are peste 2000 de membri înscriși si vreo 40-50.000 de vizitatori lunar nu s-a publicat nimic , atunci nu stiu pe unde au popularizat evenimentul .  Sad

Nici Google nu stie prea multe ! 
Mister , mult mister !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#17
Daca imi aduc bine aminte in comitetul SCAE Romania sunt mult mai multe persoane acum, printre care Paul C. Ungureanu, Ernest de la Origo, Cezara Cartes, etc...

Am decis ca pentru moment sa nu abordez acest subiect avand in vedere ca numirea in functii a fost facuta relativ recent.
 
Reply
#18
Prajirea s-a tinut la Coffee Shop Baniei din ce am inteles. Au participat Alex Niculae, campionul de anul trecut si ex-rostmasterul lui HotSpot, Stefan Dinescu, Ernest Origo si un baiat de la Coffee Shop (imi pare rau dar nu il cunosc). In juriu a fost si Papa Jaques. Duminica este blind tasting si se desemneaza castigatorul.

La CIGS, a fost Paul C. Ungureanu (locul III mondial), 3 ucenici de la Origo si altii.

La Latte Art, a participat Sebastian Farcas, campionul national de anul trecut, si multi altii. Nica de la Cluj nu a participat, a spus ca nu s-a pregatit si o sa participe doar la cup tasting.

Acestea sunt informatiile ce mi-au ajuns la ureche pana acum. Maine am sa fiu si eu acolo !
 
Reply
#19
On the way to...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#20
Ne vedem acolo
 
Reply
#21
Apar si eu la 15:00. Ma recunoasteti dupa geaca de piele de rocker, cu skulluri.
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#22
La competitia nationala de roasting au participat urmatorii, in ordine alfabetica:
1. Alexandru Niculae, ex-Hotspot;
2. Catalin Talvar (Nezza) de la Coffee Shop Baniei;
3. Stefan Dinescu-Craciun de la Espressoman;
4. Valentin Marin (Ernest) de la Origo.

Eu am fost asistentul persoanei care a jurizat si am avut urmatoarele atributii:
- Am ajutat la desfasurarea competitiei: pregatire-cantarire cafea verde, cronometrare timpi de prajire etc.
- Am fost data-logger pentru prajirile competitorilor.
- Am ajutat la calcularea punctajelor.

Nu am participat la cupping si nici juriul nu a facut-o.

Astazi, blind cupping au facut alte 4 persoane, cele care au jurizat si competitia de barista. A fost public, MihaiL a facut fotografii.

Nu stiu cand se anunta castigatorul.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#23
O reala placere sa ii cunosc pe VladP si MihaiL !
Pot spune doar atat, astazi m-am simtit bine langa oameni pasionati de cafea.
In afara de totala lipsa de comunicare in ceea ce priveste aceasta nationala, la sfarsitul zilei nu mi s-a parut o nereusita. Felicit comitetul national SCAE Romania pentru un eveniment corect realizat. Mai sunt multe lucruri de rezolvat pe viitor dar astazi nu am avut 'retrogust' neplacut.

Rezultatele publicate de Stefan Dinescu : Nationala 2016
 
Reply
#24
Mi-as fi dorit sa ajung si eu azi ?
Am fost ieri in schimb, cand m-am intalnit cu RaduCarutasu. Am analizat cestile Apulum si am identificat doua modele foarte frumoase plus un dealer in Bucuresti care vinde si la bucata. O sa revin cu poze si contacte pe topicul dedicat. Am stat ceva si pe la Hedone, discutand cu Dragos pe teme tehnice. Ca si veste buna, pentru cine are 4000 cel mputin pusi deoparte, Dragos lucreaza la un espressor cu presiune variabila electronic, tip Vesuvius. Insa mai e de asteptat ceva timp.
Apoi peste cateva ore am revenit cu Mr.Beantec, sosit din Germania cateva zile, o enciclopedie in materie de aparatura si tehnica.

Un targ slabut cu o componenta de cafea slab reprezentata, dar mi-a placut Ethiopia Yrga de la Hotspot, degustata cu RaduCarutasu si Laurentiu Stefan. Ma rog, Laurentiu avea o tehnica ciudata, preferand o supraextractie gen picurare, cu oprire la 10ml din 19g, pentru un gust mai sarat. Interesanta abordarea pe undeva, desi usor "suprarealista" Smile

La categoria prajire a castigat Alex Niculae, pe locul 2 Catalin de la The Coffee Shop si 3 Ernest de la Origo, cf. pretentiosului Stefandinescu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
(14-11-2015, 20:25)eugenm Wrote: O reala placere sa ii cunosc pe VladP si MihaiL !
Pot spune doar atat, astazi m-am simtit bine langa oameni pasionati de cafea.

Si pentru mine a fost o placere sa cunosc personal espressomani adevarati, sa dezbatem si sa filozofam impreuna pe teme diverse si interesante. Va multumesc!
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E
 
Reply
#26
Pe ce echipamente s-a facut prajirea ?
 
Reply
#27
Probatino 1kg
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Un Probatino din ce stiu eu !
 
Reply
#29
(15-11-2015, 10:47)VladP Wrote:
(14-11-2015, 20:25)eugenm Wrote: O reala placere sa ii cunosc pe VladP si MihaiL !
Pot spune doar atat, astazi m-am simtit bine langa oameni pasionati de cafea.

Si pentru mine a fost o placere sa cunosc personal espressomani adevarati, sa dezbatem si sa filozofam impreuna pe teme diverse si interesante. Va multumesc!
Confirm, parerile au fost unanime! Si a fost o zi placuta (am stat de pe la 11-11:30 pana dupa orele 19!).
Avem si poze.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
Un prim lot de poze l-am postat la mine pe fb: https://www.facebook.com/mihai4lupu/media_set?set=a.698634803606969.1073741893.100003813674951&type=3

Pot fi descarcate si de aici: http://s.go.ro/mef4m9ci
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)