Cafflano este putin cunoscut la noi, eu personal il folosesc de ceva vreme. De gasit este disponibil acum in urmatoarele coffee shop uri : Guido Roastery , Cofi Factory si 2 Minutes Floreasca.
Un video relevant cum se foloseste este :
https://www.youtube.com/watch?v=fWgFnnXvMoI
Ca si impresii personale, pe langa portabilitate, cred ca filtrul metalic este elementul cel mai deosebit. Am facut comparatii cu Aeropress ( care era favoritul meu personal pana acum ) si rezultatul in ceasca are ca si regula generala un corp mai pronuntat, exista fine uri care se depun si gustul pentru mine este mai echilibrat deoarece uleiurile trec intr o masura mai mare prin acest filtru. Personal il folosesc cu Ethiopia Sami de la Guido insa am avut si alte variante foarte ok, dar in general cafele indraznete, cu note fructate. Macinatura pentru mine este in French Press si Espresso iar ca si timp total de extractie, nu depasesc 2 min, cu o ratie de 1 g cafea la 12 ml apa, 95 grade. Totul e variabil si dupa gust insa
O surpriza privind promovarea o avem de la Mihai Morar, care apare si pe instagramul ul Cafflano
https://www.instagram.com/p/BSuGL9Pgoim/...cial&hl=en
https://www.instagram.com/p/BS57iEfgilp/...cial&hl=en
Cafflano Klasic e f bun pentru plecari sau in rucsac la birou, mi a inlocuit setup ul Kinu 47 + Aeropress datorita greutatii si faptului ca am si paharul inclus. Rasnita e un mic upgrade la Hario Skerton insa cam atat, nu se compara cu Kinu nici ca omogenitate nici ca usurinta de rasnire.
Setarea rasnitei este explicata aici, folosesc si eu macinatura de la al 10 lea pas de regula :
https://www.youtube.com/watch?v=Zz35NirU2bk
un tutorial cu filtru de hartie de la Bella Barista Uk, eu personal folosesc fara filtru.
https://www.youtube.com/watch?v=wKQV90j64JQ