23-08-2016, 23:53
De ceva timp, sotia mea impreuna cu mine ne gandim, din ce in ce mai serios, sa ne deschidem o cafenea.
De ce? Am calatorit, am cautat, am gustat dar in Timisoara, sunt putine locuri in care poti bea o cafea buna, si chiar mai putine locuri unde poti bea o cafea de specialitate preparata corect.
Cel mai impresionat am fost recent la Espresso Embassy in Budapesta (http://espressoembassy.hu/). Daca aveti drum pe acolo, va recomand sa nu ratati o vizita. Un loc simplu in care se serveste o cafea excelenta. Cand am fost eu acolo, aveau 2 sortimente (ceva Ethiopia, si celalalt nu mai stiu), si nu am fost intrebat de care vreau dar presupun ca alegeau ei ce era mai potrivit pentru tipul de bautura comandat.
Deci am inceput sa ne facem calcule, sa ne intrebam prietenii, oameni pe strada. In principiu, suntem in faza in care facem un studiu de piata. Vrem sa vedem daca sunt oameni interesati sa bea o cafea buna.
Acum as vrea sa apelez si la comunitatea Espressoman pentru sfaturi, mai ales de la acei membrii care au experienta in domeniul acesta.
Ma intereseaza informatii de genul: cam cate cafele se consuma intr-o zi la cafeneaua ta, in ce intervale orare (cafele pe ora), sfaturi de amenajare, investitii, ce greseli ati facut si ar fi bine sa le evit, etc...
Pe scurt vreau ca aceasta in aceasta cafenea sa se serveasca cea mai buna cafea din Timisoara la un pret competitiv, si intr-o atmosfera relaxanta.
De ce? Am calatorit, am cautat, am gustat dar in Timisoara, sunt putine locuri in care poti bea o cafea buna, si chiar mai putine locuri unde poti bea o cafea de specialitate preparata corect.
Cel mai impresionat am fost recent la Espresso Embassy in Budapesta (http://espressoembassy.hu/). Daca aveti drum pe acolo, va recomand sa nu ratati o vizita. Un loc simplu in care se serveste o cafea excelenta. Cand am fost eu acolo, aveau 2 sortimente (ceva Ethiopia, si celalalt nu mai stiu), si nu am fost intrebat de care vreau dar presupun ca alegeau ei ce era mai potrivit pentru tipul de bautura comandat.
Deci am inceput sa ne facem calcule, sa ne intrebam prietenii, oameni pe strada. In principiu, suntem in faza in care facem un studiu de piata. Vrem sa vedem daca sunt oameni interesati sa bea o cafea buna.
Acum as vrea sa apelez si la comunitatea Espressoman pentru sfaturi, mai ales de la acei membrii care au experienta in domeniul acesta.
Ma intereseaza informatii de genul: cam cate cafele se consuma intr-o zi la cafeneaua ta, in ce intervale orare (cafele pe ora), sfaturi de amenajare, investitii, ce greseli ati facut si ar fi bine sa le evit, etc...
Pe scurt vreau ca aceasta in aceasta cafenea sa se serveasca cea mai buna cafea din Timisoara la un pret competitiv, si intr-o atmosfera relaxanta.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13E, La Spaziale Astro 12D, AeroPress, V60.