Welcome Back Log In Create Account

Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)

Scump. Si Illy era OK la 20 de lei cutia dar 30-35 nu merita.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(30-04-2017, 21:19)Zaheyu Wrote: Scump. Si Illy era OK la 20 de lei cutia dar 30-35 nu merita.
(subl. mea)

iata afirmatii gen sentinta...
evident, e vorba de preferintele tale, desi probabil n-ai incercat Izzo acesta;

in ce ma priveste, cred ca un blend italian adevarat, facut cu talent, nu de prajitor, ci de omul specializat in blenduri, merita la fel de mult ca si cafeaua proaspat prajita, care se vinde la noi cu 140-180 lei/Kg...
dar astea sunt parerile mele; si respect parerile celor care considera oribil orice blend mai intunecat...
toti avem dreptul sa ne cautam... fericirea, nu?  [Image: smile.gif]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
La Metro acum si cafea de origine.punga de 0,5 boabe. Ethiopia,Colombia etc.sub marca rioba..Am defacut o punga de Ethiopia (24 lei)si care pare Ok.Rioba in general nu sunt de Buna calitate.

Reply
Are și data prăjirii pe ea? Așa găsim și la Lidl, nu știu dacă e o alegere fericită.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Probat blend:2 Brazil 1 Ethiopia 1 Indonesia in speranța ca Brazilia nu e acida și ca ar merge cu celelete.rezultatul tot acrișor acida așa ca am fost nevoit sa o combin cu altceva din arsenalul propriu .sa fi fost o Brazilia spălată ? Rele nu sunt dar nici de folosit in espresso ca 100% arabica nu se poate.

Reply
Vad ca suntem consateni, pot incerca si eu una din astea, sa vad minunea... cafea acida la supermarket... :s

Pot aduce eventual o mostra de "limonada" marca proprie :D

Cum altcumva decat spalata... :s cand o sa vedem naturala la preturi de Rioba, ne lasam de prajit :)

Si de ce asociezi dumneata spalata cu aciditatea, ca e invers ! Huh

Reply
La fel stiu si eu, washed e mai acida. Eu fug de aciditate, asa ca la filtre intra, altitudine joasa si natural.

Brazilia spalata e destul de rara, si scumpisoara.
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
Ma refer la aciditate ca un defect nu ca prospețime (bright) deci calitate

Reply
Si pe mine m-ai facut curios! Cafea acida nici la prajitorii nu mai gasesti pe toate drumurile, dar la supermarket?! Cred ca nici extrasa cu apa rece nu as reusi sa scot aciditate din ea. :)

"Aciditate ca defect" inseamna acreala si este caracteristica boabelor insuficient prajite sau prajite foarte light, in general. Ar fi culmea sa vad asa ceva in supermarket. Cool
Dar ar putea fi si o cafea extrasa incorect.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Chiar o cafea nu prea scumpă :costa Rică tarrazu prăjită mediu e acida.E shb si rămâne acida pe o plaja larga de prajire

Reply
Dar aici nu mai vorbim de un defect, vorbim de o aciditate naturala a soiului respectiv.
In orice caz, in prajirea comerciala au ei grija sa nu mai ramana nici urma de aciditate.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Așa este.trebuie o temperatura potrivită pt ca aciditatea sa fie o calitate.eu comand diferite cafele de origine și fac Blend. Ca sa nu risc doar Salvador și Nicaragua ma asigura ca baza.dar sunt ceva mai scumpe.corp incredibil și deloc acre.mai reușesc cu Columbia ethiopia Tanzania Guatemala sa mai fug de acid (acru) deoarece eu nu fac extracție pe profesionale ci doar espresso pe Saeco. așa ca nu pt jongla cu reglajele.oricum scot blenduri bunicele

Reply
Piata cafele din Romania inseamna in 2015 aprox. 350.000 de tone!
Ca sa vezi cata cafea proasta bea romanul nostru!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Care cafea ar fi mai ok?
Illy Espreso sau Illy Espreso Dark ?
Ma intereseaza din punct de vedere al aromei mai intense si al gustului mai dulce (sau mai putin amar).

Reply
Incearca Illy Espresso pt inceput, nu dark. E oricum f dark si ea, din punctul meu de vedere cu mult peste o Lavazza dintre cele 2-3 decente care exista. Stiu ca cei mai slabi cu duhul de pe aici vor arunca cu tamaie, dar daca esti amator de blenduri clasice italienesti si vrei ceva nu foarte dark, vezi Lavazza Top Class. Sau Super Crema. Sunt convins ca majoritatea ar fi suprinsi sa vada ca nu sunt carbuni in pungile alea. Dar nah....are si reversul medaliei, nu vei gasi f recent prajita, e stropita din greu cu chimicale ca sa conserve bine mirosul, etc etc.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Multumesc.
Mi-am comandat expresor dar nu am rasnita , de aceea deocamdata merg pe variantele comerciale si nu cele proaspat prajite .

Reply
Te paste un Kin ;)

Reply
Insert rant here:

Noua lansata gama Jacobos L'or cred ce exemplifica cel mai bine tot ce e mai rau la cafeaua comerciala. Cu tupeu de mega corporatie, la 33 de lei 500g, au scos la vanzare "cafea" cu pretentii premium care nici macar nu e 100% arabica. O sa spuneti ca nu e nimic gresit intr-un amestec robusta+arabica, prospat prajit, dar e destul de evident ca n-are cum sa fie ok o cafea prajita si ambalata cu luni bune inaintea momentului cand ajunge la raft.

End rant.

Reply
(24-10-2017, 06:59)PrinzEugen Wrote: Multumesc.
Mi-am comandat expresor dar nu am rasnita , de aceea deocamdata merg pe variantele comerciale si nu cele proaspat prajite .

Poți cere și cafea râșnită de la prăjitorii, va fi mult mai bună decât cea din magazin. Cel mai bine, totuși, este să îți râșnești tu.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
@dev

- ...Ehhh...cred ca ti-a placut negresa si nu vrei sa recunosti... :D Tongue ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Recomand:
Mokabar http://www.mokabar.it/en/ 
Corsini http://www.caffecorsini.it/en/ American blend pentru filtru
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
Damian The Man Wrote:... e stropita din greu cu chimicale ca sa conserve bine mirosul, etc etc.

da, sunt zeci, uneori sute de aditivi cu care se 'trateaza' cafeaua comerciala; sigur, toti sunt 'food... approved', mai ales daca nu-s din China...
problema e insa mai generala, se aplica si la cafeaua boabe verzi - cam asa cum pun ... producatorii/taranii nostrii azotat de amoniu si alte chimicale, in exces, sa fie recolta!
sigur, ar fi urat din partea mea sa insinuez ca si comerciantii autohtoni din lumea cafelei ar folosi asemenea metode ca sa accentueze varia mirosuri in... ceasca;
dar chiar asa: e asta, lumea speciala a cafelei, o adunatura de sfinti?  Smile
(sau o imbracam noi in haine colorate, doar tot se apropie decembrie...)

sunt mai multe cafenele din Bv, care vand cafea prajita... aromata; unii, aveau si rasnita separata pentru cafelele aromate...
nu mai vorbesc de cea din rafturi, cu alintaromele ei ...

dev Wrote:... la 33 de lei 500g, au scos la vanzare "cafea" cu pretentii premium care nici macar nu e 100% arabica. O sa spuneti ca nu e nimic gresit intr-un amestec robusta+arabica, prospat prajit, dar e destul de evident ca n-are cum sa fie ok o cafea prajita si ambalata cu luni bune inaintea momentului cand ajunge la raft.

ai probabil dreptate, cand te referi la cafelele comerciale din rafturile supermarketurilor;
sunt pregatit sa fac fata multor oribilitati - e suficient sa intru putin in trafic pe strazile orasului - dar si pe mine m-a luat prin surprindere o cafea Julius Meinl
(aveam si acasa, in copilarie, niste cutii de tabla cu Meinl pe ele...  [Image: Kftgsh5.jpg]  )
la care am recurs intr-un moment de stoc zero;
a fost singura data cand am folosit ceva orez prefiert in disperarea de a scapa de mirosul persistent din rasnita!
deci da, cafeaua comerciala ordinara - practic toata - nu se poate bea pentru ca e veche, e chimizata si pentru ca e un mixaj brutal cu o robusta inferioara!
robusta, care isi face treaba: cafeaua e mai 'tare', boabele se pastreaza cat-de-cat mai mult, costurile sunt mult mai scazute etc.

ce am mai spus de cateva ori, e ca robusta poate fi si in varietati superioare, mai scumpe decat o arabica medie, si ca arabicele au ceva robuste la origine;
ce mai, dupa personajul din lumea cafelei care alege si cumpara cafeaua verde pentru o firma, cel de-al doilea ca importanta pentru mine, e cel ce face amestecurile, acel 'blender' care poate face o miscela cu robusta, cat se poate de placut baubila - din nou, pentru mine! - si, important, baubila multe luni dupa ce a fost preparata!
am prajit robusta de multe ori si stiu ca robusta se prajeste peste medium, si se foloseste in blenduri abia dupa 3-4 saptamani! si daca nu e o robusta ordinara, cu miros de closet de tara, blendurile facute cu ea sunt chiar bune...
exista destule miscele de robusta cu arabica la nivele medii de prajire, care ar merita incercate de cei carora nu le place cafeaua din boabe subprajite/subdezvoltate; cei amatori de acele 'caramel bomb' de care se vorbeste mai ales cand e vorba de spring-levers...
sunt de cautat blenduri de calitate distribuite in afara Italiei si ma limitez la 2 din ce am avut acasa mai multe Kg anul acesta, ambele napolitane:
Passalacqua Harem Coffee (30€/Kg), dar si Espresso Bar,
Kimbo Superior Blend, dar si Kimbo Espresso Bar - Miscela esclusiva per Autogrill (18€/Kg)

rdumitrescu Wrote:... Poți cere și cafea râșnită de la prăjitorii, va fi mult mai bună decât cea din magazin. Cel mai bine, totuși, este să îți râșnești tu. 

o solutie temporara, de mare compromis pentru espresso, dar superioara oricarei cafele cumparate gata rasnita, este sa-ti cumperi o rasnita modesta, la 180-200 lei (de ex. Krups GVX2 ), cu care vei obtine oricum macinaturi superioare unei rasnite cu elice!
rasnita era mult mai buna decat parea, acum 5 ani, cand am folosit-o; si acum le mai am (2) si le folosim la condimente... de-atunci au aparut si altele, de-astea de bucatarie ...
nu e nici o rusine sa folosesti asa ceva! Smile cafeaua conteaza!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Ce branduri de cafea imi puteti recomanda pentru o cafea de calitate (pentru o cafea de brand) dar cu un raport pret/calitate bun? Cafes Richard Rouge / Perle Noir a incercat cineva? Comparativ cu Illy sau Pellini Top, este mai calitativa? Ca pret este putin mai scumpa...
CoffeePlace - Cafea boabe comerciala

Reply
Cafeaua respectiva e ~120-130 ron/kg. La pretul asta iei cafea prajita de prajitorii din tara, si e mult mai proaspata, calitativa si corect prajita decat ce gasesti in pungile respective.

Foloseste cafea prajita de 1-10 zile, si rasneste-o in momentul in care o consumi. Pt alte nelamuriri citeste forumul.

Reply
Sunt sigura ca asa este dar, dupa cum o spune si titlul acestui topic, sunt interesata de cafele comerciale. Nu pentru consumul propriu, ci pentru comercializare aici. Nu pot vinde cafea proaspat prajita. E riscant sa cumpar in cantitati mari pentru ca trebuie sa o ai mereu proaspata, iar daca o cumpar in cantitati mici nu as putea practica un pret decent la vanzare. Asa ca, pe moment, ma axez pe cafele comerciale... In mare parte sunt cafele mai de buget dar as vrea si cateva variante mai premium, care totusi sa nu coste exorbitant de mult. Imi puteti recomanda ceva? Multumesc frumos!

Reply
Nu poti vinde cafele proaspat prajite pentru ca trebuie sa fie proaspete dar poti vinde cafea de brand care poate fi veche?
Cafelele de brand fie ca sunt premium sau nonpremium su t axeleasi mozerii. Materie prima de claitate slaba, carbonizata cu tona in prajitoare industriale.
Cafea proaspat prajita arabica 100% poti gasi de la 80 lei/kg cam cat Lacazza si Illy iar calitatea este net superioara.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
https://dexonline.ro/definitie/calitativ
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(28-10-2017, 13:32)stefandinescu Wrote: Nu poti vinde cafele proaspat prajite pentru ca trebuie sa fie proaspete dar poti vinde cafea de brand care poate fi veche?
Cafelele de brand fie ca sunt premium sau nonpremium su t axeleasi mozerii. Materie prima de claitate slaba, carbonizata cu tona in prajitoare industriale.
Cafea proaspat prajita arabica 100% poti gasi de la 80 lei/kg cam cat Lacazza si Illy iar calitatea este net superioara.

O cafea de brand este tratata si ambalata astfel incat are un termen de valabilitate de 1-2 ani. Am inteles ca o cafea proaspat prajita este mai buna si sunt de acord. Nu incerc sa intru in polemica pe tema cafea proaspata vs de brand, va ceream o recomandare constructiva. E clar ca o cafea de brand are un raport pret/calitate mult mai prost ca cea proaspata. Oamenii investesc in fabrici, angajati, ambalaje, muult marketing etc. Dar exista oameni care prefera, chiar si in conditiile astea, o cafea comerciala.

Reply
Acesta nu este locul potrivit pentru sfaturi referitoare la cafele comerciale. Nu consumam si nu putem recomanda astfel de cafele.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
(28-10-2017, 13:50)stefandinescu Wrote: Acesta nu este locul potrivit pentru sfaturi referitoare la cafele comerciale. Nu consumam si nu putem recomanda astfel de cafele.

Ok, multumesc oricum. Titlul topicului m-a indus in eroare.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)