• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua la birou si despre cum putem schimba cafeaua folosita...

#1
Salut,

Propun un topic nou despre cafeaua folosita la munca si ce putem face pentru a shimba cafeaua folosita cu una mai buna.

Voi incepe eu:

Lucrez de peste 4 ani intr-o multinationala unde sunt nevoit sa beau o cafea foarte proasta.(de cand am inceput sa cumpar cafea proaspat prajita nu am mai putut bea cafea la munca) Nu imi dau seama daca este problema de la aparat sau cafeaua folosita.Cafeau este Rioba Platinum si costa cam 70 de ron kg-ul.Aparatul folosit este un expresor automat saeco ,nu cunosc modelul dar am atasat un o poza cu un model similar.Vreau sa incerc sa schimb cafeaua aceasta cu una proaspat prajita,in acest sens voi cere mai multe oferte la mai multe prajitorii (am inceput cu Sarkis) apoi voi merge la departamentul care se ocupa de achizitia cafelei cu oferta si voi propune sa o schimbe tinand cont ca toata lumea se plange de cafea.Stiu ca birocratia este mare intr-o firma dar macar incerc sa fac ceva Smile .Noi suntem in jur de 200 -250 de oameni ,cu 7 sau 8 expresoare,din cate am inteles se folosesc cam 50 de kg de pe luna de kafea, deci sper sa pot obtine si o reducere substantiala. As propune la inceput sa schimbam cafeaua doar la un expresor si sa vedem cum decurg lucrurile.

Daca aveti alte idei care m-ar ajuta va rog sa nu ezitati.

Va tin la curent.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#2
Pfuui... Si eu am inceput de cateva saptamani munca de lamurire in firma.Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#3
Lucrurile au inceput sa se miste,am primit 2 oferte si un refuz pana acum (cantitatea ceruta era prea mare ),am discutat si intern si am inteles ca se doreste o solutie completa, adica mentenata -service + cafea...Mai indoiesc ca voi rezolva ceva pentru ca birocratia este mare ,dar cel putin incerc Smile
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#4
La mine se face doar la filtru, deci ar fi nevoie doar de cafea. Si totusi e complicat...Undecided
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
merg pana la CEO daca e nevoie Smile))
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#6
Un AeroPress Coffee poate rezolva ceva...
BZ10S PM//VH*Mahlkönig//15&18 Ridgeless*VST//PF naked//T.d.Concept-Art//man at work
 
Reply
#7
(18-06-2013, 16:00)chitsro Wrote: Lucrurile au inceput sa se miste,am primit 2 oferte si un refuz pana acum (cantitatea ceruta era prea mare ),am discutat si intern si am inteles ca se doreste o solutie completa, adica mentenata -service + cafea...Mai indoiesc ca voi rezolva ceva pentru ca birocratia este mare ,dar cel putin incerc Smile

Tocmai aici e problema prajitorilor in Romania. Din pacate aspectele financiare ii impiedica sa se dezvolte in aceasta directie...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Poate si asta, dar banuiesc ca la o cantite mai mare de cafea nu ar fi aceeasi calitate..
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#9
De ce spui asta? E posibil sa mai difere o sarja de alta, in functie de mana fiecaruia, dar calitativ nu cred sa fie probleme...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Cred ca singura problema este de productivitate. Pentru productii serioase e nevoie de utilaje mai mari, dar ar trebui sa fie suficient de dezvoltat, pentru ca altfel daca investeste mult si ramane fara un client de un asemenea calibru risca sa dea faliment.

Ar fi si o varianta sa luati 50 de Aeropress-uri... Smile Sau unul "gigantic", de vreo 10l (comanda speciala, cu o presa de 5t cu tot)
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#11
Salut,

Chiar acum am lecturat un articol legat de subiectul acesta - bautul cafelei la birou http://www.zf.ro/companii/starbucks-vrea...e-10984603 si se pare ca exista semnale ca piata se poate reorienta, lumea vrea si calitate, mai exista si altceva in afara de automatele cu monede.

Din fericire pentru mine, nefiind un bautor impatimit de cafea, nu sunt afectat prea tare - la lucru sunt doar automate cu prafuri, cafeaua o beau acasa la espressorul achizitionat recent.

PS nu consider marca mentionata in articol un etalon in domeniul cafelei, vroiam sa subliniez ca exista un potential pentru afeceri in domeniu.

(19-06-2013, 00:19)Lyvyoo Wrote:
(18-06-2013, 16:00)chitsro Wrote: Lucrurile au inceput sa se miste,am primit 2 oferte si un refuz pana acum (cantitatea ceruta era prea mare ),am discutat si intern si am inteles ca se doreste o solutie completa, adica mentenata -service + cafea...Mai indoiesc ca voi rezolva ceva pentru ca birocratia este mare ,dar cel putin incerc Smile

Tocmai aici e problema prajitorilor in Romania. Din pacate aspectele financiare ii impiedica sa se dezvolte in aceasta directie...
Gaggia Evolution
 
Reply
#12
Stai linistit, nu se pune problema de reclama atunci cand vorbim de Starbucks. E o cafea mult prea ordinara... Si sustin in continuare ca un grad de prajire muuuult mai light, ar fi salvat din amareala draconica.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#13
Intre timp am primit si un raspuns de la "conducere" :momentan au alte prioritati si au multe proiecte in desfasurare dar vor tine cont de "recomandarile" mele ...pe viitor ma gandesc sa cumpar 500 de g de cafea proaspat prajita -sa vad ce feedback primesc de la colegi,si eu sunt curios daca o sa fie o diferenta notabila..
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#14
Salut,

Intre timp au schimbat cafeaua dar nu si aparatele,folosim Lavazza la punga de 3kg, insa nu pot spune ca e o imbunatatire la gust. Imi doresc sa beau o cafea la munca apropiata la gust de cea de acasa sau de o cafenea in firea ei. Momentan nu beau cafea de la birou si ma trezesc in fiecare dimineata cu 30 de minute inainte (5 minute preparare +15-20 pana o beau) ,uneori cand ma duc cu masina o iau in pahar de plastic si mai scutesc din timp,mi se intampla chiar sa intarzii la munca uneori din cauza asta... Big Grin Am mai discutat cu oamenii din companie si am aflat ca exista in plan sa se cumpere aparate noi dar nu am o data exacta,probabil ca anul viitor.

Over and out.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#15
Nu am mai scris de ceva timp aici:

Au inceput negocierile(licitatie) cu mai multe firme si suntem in faza finala pentru alegerea unui furnizor, solutia dorita este una completa: cafea, mententata si aparate de cafea. Din pacate nu cred ca se poate ca o singura firma sa poate sa le faca pe toate perfect, am avut si o alta oferta din partea unui furnizor de pe forum insa am fost lovit cu un refuz pe motiv ca suntem in faza finala si urmeaza semnarea contractului iar dupa 1 Mai vor sosi noile aparate.

Voi reveni cu update.

Over and out.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#16
Marea problema in firmele care dau cafeaua gratis la angajati este modul de selectie al serviciului. Toate discutiile pleaca de la buget (care de obicei este gandit la pret/bautura, si nu prea depaseste 0.8 lei)
La firma aceasta cu 8 ambra, (probabil cu sediul pe NorduluiSmile), este un caz fericit, deoarece automatele apartineau companiei si puteau cumpara o cafea la un pret mult peste ce se bea de obicei la serviciu. Tot un caz fericit poate fi si solutia in care se ofera gratuit de catre firma o cafea vending (aleasa pe baza bugetului), iar periodic se afla un alt automat in probe cu bani (sediul din Crangasi).
La serviciu. o solutie norocoasa poate fi espressorul cu capsule, sau automate "mai profi" din gama WMF, Saeco Ideea, cu o cafea mai "spalata".
Nu prea am intalnit espressoare clasice si rasnite prin sedii de firme.
Sunt multi furnizori vending cu cafea proaspat prajita, insa nu o comunica cum trebuie sau comunica pe automat "brenduri" de renume.
 
Reply
#17
Unde sunt is in general folosite pentru protocol, pentru vizitatori.
Fac bine la imaginea firmei respective.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#18
A trecut ceva timp de cand am deschis acest topic... De 2 luni am parasit firma respectiva pentru o alta multinationala unde cafeaua nici macar nu este gratuita.

Avem mai multe tonomate in cladire + la cantina (de la Qzine) exista un aparat cu 2 grupuri + rasnita. Din pacate cafeaua nu este una extraordinara dar in mod sigur este mai buna ca la tonomate, probabil ca nu folosesc cafea proaspat prajita iar oamenii nu sunt instruiti, aparatul pare unul profi dar nu am vazut exact ce marca este.

Cu alte cuvinete.. am cazut din lac in put, in mod sigur aici imi va fi foarte greu sa schimb ceva..

Am uitat sa precizez, preturile sunt intre 3.5 si 7 ron pentru o cafea la cantina.

Atasez si o poza cu aparatul nou de la fosta firma...
[Image: IMG_20140703_00078.jpg]
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)