• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua de la Starbuks dispare din AFI Cotroceni

#1
A trecut lumea pe cafea buna sau ce naiba? Smile Sau nu mai are bani nici de cafea proasta?

http://www.b365.ro/starbucks-si-sephora-...92419.html
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Păi din articol reiese că afi nu îi mai dorește...Și o să aducă brioche doree, care probabil nu o să aibă cafea mai bună.
Sub nici o formă nu ar fi rămas starbucks fără clienți în afi...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#3
Am citit undeva cum ca in perioada urmatoare ar mai inchide inca 3 locatii aflate in diferite mall-uri...au si de ce!!! am primit cadou doua blenduri - kati kati / Christmas blend 2014 - cu datele de fabricatie pe pungi 06/2014 repectiv 08/2014 comercializate aici in UK... cadoul e cadou si le - am incercat pe amandoua, fie de sine statatoare, fie amestecate si rezultatul a fost acelas: o zeama arsa, fara gust fara aroma ( m-a prins momentan pe India de la HasBean ) bleahhhh... diferenta este urias urias de mare, nu inteleg de ce nu-si optimizeaza logistica a.i. cafeaua sa nu stea mai mult de o luna de la "fabricatie" pe raft ?
Gaggia Pure / Sage the Smart Grinder Pro / VST 15g / Hario Mini Mill /
 
Reply
#4
E prea mare compania. Crezi ca e rentabil sa aduca 1000 pachete de cafea saptamanal in Ro?
Unul din castigurile cresterii retelei il reprezinta si optimizarea costurilor de productie si transport. Prin urmare, de la 1-2000 de locatii cu prajitor propriu sa ajungi la o prajitorie pentru Europa.
Iarasi, partea cu identitatea de pierde. O prajitorie mica de aici cu siguranta va avea alte rezultate fata de alta din Cluj sau Sofia.
Suplimentar, trebuie alimentate locatiile cu cafea verde, le trebuie autorizatii pentru productie, etc...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
Am auzit ca in State au deschis cafenea cu prajitorie in interior. Acum sa-mi amintesc cine mi-a spus si poate gasesc si un link. Ar fi o lovitura...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Pleaca din locatii pentru ca sunt chiriile mari.

Compania care detine franchiza Starbucks in Romania (SC Marinopoulus III SRL sau ceva de genul asta) nu cred ca o duce suficient de bine dpdv financiar.

Starbucks a inceput ca o cafenea-prajitorie in Seattle insa de atunci s-au indepartat foarte mult de spiritul cafelei. Acum cred ca au ajuns sa vanda mai mult zahar decat cafea.

Sa pui un prajitor de cafea in fiecare cafenea Starbucks ar fi un cosmar logistic si nu numai. In primul rand ar costa enorm toata initiativa iar in al doilea rand afacerea s-ar atomiza ceea ce nu cred ca este in interesul actionarilor si in al treilea rand costul cafelei ambalate ar creste destul de mult (economy of scale).
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#7
SC-ul cu pricina o duce chiar bine cu 6mil de euro CA. Poate stie Ernest mai multe despre aceste mutari.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Sunt cumva de acord cu " optimizarea logisticii " care duce la extindere dar rezultatul final: cafeaua ... e de toata jena. Daca ai in minte sa vinzi cafea "Christmas blend" si tu o prajejsti in Iulie-August inseamna ca gandesti businessul doar pentru profit, neaducand nimic aport la calitate. Si nu cred ca avand prajitorie in Olanda nu se pot gandi la un proces de productie/distributie in Europa mai scurt a.i. sa se poata incadra cu termenul de consum de o luna, hai doua dupa care o pot retrage de pe raft si prepara in locatiile lor unde nu se baga de seama, lumea preferand sa bea cafea cu vadra ( cu muuuult lapte ).
Gaggia Pure / Sage the Smart Grinder Pro / VST 15g / Hario Mini Mill /
 
Reply
#9
Sunt business-uri care nu pot creste pastrand avantajele initiale. Cafeaua este unul din ele. Painea ar fi un altul... In general zonele care implica produsele proaspete.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#10
Cred ca este putin vorba de jocuri de culise.
Cei ce administreaza Brioche Doree au mai multe business-uri in Afi si sunt destul pe apropiati cu acestia.
 
Reply
#11
Am scris pe site un articol despre asta, e doar o relocare in acest caz. Noua entitate care administreaza sbx in romania a decis ca are nevoie de o mai mare vizibilitate in randul oamenilor "normali", plus castigarea turistilor (atatia cati sunt) din orasele mari. E interesant ca in bucuresti se muta din america house in pipera si din afi in unirii, dar in acelasi timp deschid in mall-ul din iasi (cu influente semnificative asupra cts-ului de acolo). Oricum, e de urmarit evolutia asta
Cat despre prajitor in cafenea, tot in seattle o sa fie, pentru a pune in evidenta conceptul lor de "reserved"
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#12
Sper ca totusi nu o muta si pe aia de la Victoriei, ca asa auzisem.
Brioche Doree e o posirca fata de Starbucks, desi asta stiu ca nu spune multe. Macar la Starbucks stii la ce sa te astepti cand te trece o nevoie si n-ai nimic in zona.
Bezzera Magica MN | Eureka Mignon
 
Reply
#13
De ultima ora, adica ieri... Marinopulos si-a vandut toata franciza Starbucks din Ro unei firme din Polonia.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)