• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua Illy pe National Geographic - Megauzine-fabrica de cafea Ily

#1
Salut,

Chiar acum este pe National Geo-Fabrica de cafea ILY
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#2
Salut,
Am prins absolut intamplator acea emisiune-documentar despre megauzine,in acel episod :Illy.Pentru mine concluzia e clara:calitatea,inovatia,pasiunea sustinute cu perseverenta iti deschid drumul pentru a fi cel mai bun.
Lelit PL043MMI , Gaggia Color
 
Reply
#3
Intr-adevar ,insa la scara industriala mai greu de pastrat calitatea pentru toate loturile. Smile
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#4
Cafeaua este un produs destul de perisabil...

Ca sa exageram putin, e ca si cum s-ar gandi o companie din Europa/Asia/America sa faca paine proaspata pentru livrat in toata lumea.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
Exact! Calitate, calitate... dar mai trebuie si prospetime. Daca e intr-adevar totul natural, dupa o luna nu mai ramane mare lucru din buchetul initial de arome, deci faza cu "cel mai bun" pica Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Tocmai si din aceasta cauza, ramane vechea zicala: Multi vad, putini cunosc!
Illy este o corporatie, marketing-ul este la loc de cinste, un sfert din pretul produsului este cutia de tabla. Wink
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#7
Eu prefer cafeaua boabe ILLY decat cea proaspat prajita.Prefer o cafea unde fiecare bob e controlat si produsul final pus intr-o cutie de tabla presurizata (aici platesti tu pretul,dar multi vad putini cunosc),adica aerul e inlocuit cu un gaz inert la o presiune mai mare si in felul acesta cafeaua ramane proaspata ,iar la final in ceasca vei gasi acei compusi aromatici.Francesco Illy a pantentat presurizarea in 1930 si pana acum e folosit acest procedeu cu mici modificari.Vacumarea obisnuita care se practica nu are acelasi efect pozitiv asupra cafelei ca si presurizarea.
Asa ca...ai si calitate si prospetime si faza cu cel mai bun nu pica,e relativa pentru ca fiecare considera un produs ca fiind bun dupa experiente ,informatii.
Lelit PL043MMI , Gaggia Color
 
Reply
#8
Man, eu vand 300-500 de cafele pe zi, nu se compara bobul ala selectionat cu niciun fel de cafea de origine proaspat prajita..dar fiecare cu parerea lui si o respect.
Am incercat si voi testa tot timpul, pe clienti, orice ca acesta sa fie multumit insa atunci cand in ceasca este o kona proaspat prajita, se incheie treaba. Smile
Vand kona hawai houlualoa pentru gurmanzi iar Ethiopia yirgacheffe, Guatemala antigua si Kenia nyeri in mod normal cu 1.2€/ ceasca, prajita cu un hottop, in comun cu alt prieten detinator de bar.
Am incercat toate tipurile de cafea preambalata precum illy si illy in special, si...nu !
Si crede-ma ca imi dadeau distribuitorii expresoare nuova simonelli, cesti tot felul de accesorii chiar si bani, numai sa vand cafeaua lor.
Esti cumva distribuitor de illy ?
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#9
Hei Ioni,

Povestea e frumoasa, marketingul la fel, ce e in ceasca... Zi-mi tu ceva preparat, un aliment in lumea asta care e mai bun din cutie, conserva etc, decat produsul respectiv proaspat preparat/pregatit.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#10
Ioni, ca sa te edifici mai bine despre diferentele de baza, cisteste acest articol - http://www.espressoman.ro/care-este-cea-mai-buna-cafea/

Ce cafele proaspat prajite ai testat paralel cu Illy si nu ti-a placut?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Ca sa raspund ;nu sunt distribuitor de cafea Illy si da,cred ca cele mai bune sunt alimentele proaspete fata de fructele si toate cele care se gasesc conservate ca sa tina cat mai mult.Dar,ce sa facem daca cel mai mare dusman al cafelei e oxigenul?Din fericire presurizarea rezolva in mare parte aceasta problema.Dupa cat timp consumam cafeaua care e deja expusa aerului ,ca initial a fost cafea proaspat prajita in acea punga de hartie sau in cutie de metal presurizata,e altceva;numaratoarea inversa a inceput.
In cazul meu si acum sa-i raspund lui Liviu,fata de cafeaua proaspat prajita pe care am cumparat-o,Brazilia Santos si care e buna,cu exceptia faptului ca are la mine un gust acru pe care trebuia sa-l acopar cu zahar,cafeaua boabe de la ILLy nu mai avea acel gust suparator de acru,ci unul echilibrat,care mi-a placut foarte mult si parca cu fiecare sorbire descopeream ceva nou la gust.Gusturile sunt diferite ,asa ca sunt sigur ca altcineva ar fi perceput altfel si chiar total diferit.Presiunea espressorului am coborat-o la 10 bar,rasnita e reglata pentru echilibrul cerut: 60 ml in 25 sec.Voi continua sa cumpar in continuare cafea proaspat prajita de diferite tipuri si cafea boabe Illy,nu raman ancorat intr-o idee fixa;gusturile se pot schimba ,sunt sigur ca pot gasi si alte tipuri de cafea la fel de buna ca si Illy,pentru care la mine acum e un standard.
Lelit PL043MMI , Gaggia Color
 
Reply
#12
indiscutabil, gusturile difera si nu se discuta.
Doar tin sa fiu in cealalta extrema si sa marturisesc ca, nu demult, tocmai ce am aruncat o cutie - ma rog, 75% din continutul ei, ce mai ramasese - de ... Illy. Deco, ce-i drept, dar Illy. Pentru mine, mirosea oribil si nu oferea nimic. Avea cam 6 saptamani de la deschidere, imi mai serveam consoarta, o mai foloseam ca.. prima cafea dupa back-flush. Mi s-a cerut deco, m-am executat, am gustat. Infiorator, pentru mine. Am renuntat la ea, am comandat deco de la Sarkis, incomparabil.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#13
Ioni, ne dai o poza cu brasilia aia acra in ceasca ?
Nu carcotim, vrem sa ajutam... presupun ca de aia ai scris aici Wink
Acru, amar, acid, ars, e diferenta intre astea si daca delimitezi bine, ajuta la determinarea cauzei. Inclin sa cred ca nu brasilia dar, hai sa vedem poza !
 
Reply
#14
Ioni, illy face prajire industriala, la alte temperaturi si in alte conditii, niciodata dar niciodata prajirea industriala nu se va compara cu prajirea gen hottop sau probat pentru ca vorbim de alti timpi, alte temperaturi si alte cantitati.
Un utilaj industrial daca ar folosi parametrii lui Sarkis(exemplu) nu ar praji niciodata cateva tone pe zi.
Oare de ce cam tot ce este facut manual, este mai bun si mai scump totodata ?
Fiecare consuma ce doreste, ce ii place si ce poate, acum facem o discutie prieteneasca daca tot a fost ridicata mingea la fileu. Smile
Acum visavis de "acreala" din cafea, am folosit multe soiuri, prajeli cu timpi diferiti si pot spune ca aproape de fiecare data cand schimbi cafeaua trebuie oarecum reglat gradul de rasnire.
Cu cafeaua trebuie sa ai rabdare si experienta ca in ceasca sa obtii rezultatul care trebuie...toate la timpul lor, as vrea sa purtam discutia asta peste un an...Smile
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#15
(14-12-2013, 01:19)Ioni Wrote: ...ce sa facem daca cel mai mare dusman al cafelei e oxigenul?Din fericire presurizarea rezolva in mare parte aceasta problema...
Oarecum exact, pentru ca neglijezi exact factorul "TIMP", pe care nici mama presurizarii/depresurizarii nu-l poate rezolva...

Ia in calcul ca inclusiv cafeaua verde este afectata de trecerea timpului. Dupa momentul prajirii, pentru cafea incepe o degradare accelerata a aromelor

O alta intrebare: poti compara cu capuccino facut acum cu acele conserve de la Illy?
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#16
Ma bucur sa vad ca a crescut putin topicul,atunci cand am vazut documentarul am fost impresionat de istoria si pasiunea fondatorilor.Chiar voi incerca o cutie de Ily dupa ce termin punga de la contego . Sa va fie ceasca calda! Smile) (ca un fel de salut)
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#17
vad ca aici pararerile sunt unanime,toti ganditi la fel in subiectul asta,eu asteptam de la cei cu experienta mai multa si mai informati sa intervina atunci cand cineva spune ceva gresit,nu de alta dar poate mai sunt oameni care citesc ce scriem noi,nu doar noi ce postam aici.Ma refer la colegul "sms" si la ce a scris mai sus ,ca sa comentez putin e ca si cum ai uita un mar undeva timp de 6 saptamani,il gasesti,te minunezi ca e stricat si miroase urat,il arunci,iei altul din copac,vii acasa cu el si ce sa vezi:incomparabil.Nu i-a spus nimeni de aici: "Prietene,vezi ca orice cafea de 6 saptamani e buna de aruncat",mai ales cea decofeinizata,la care metoda folosita dauneaza gustului si aromei cafelei.Atata timp cat e de partea noastra,nu mai are rost sa intervenim,indiferent ce aberatii spune.
@SudTeamRomania,ma intreb de ce nu sunt mai multe prajitorii in toate orasele,oare chiar nu au aflat oamenii ca cea mai buna e cafeaua prajita,nu conteaza de unde e adusa,cum e transportata,in ce conditii e depozitata,cum e prajita,cum e racita,stim doar ca miroase foarte bine si uneori in ceasca gasim o cafea buna uneori nu si asta pentru ca sunt multe variabile care nu tot timpul sunt favorabile.Tu cred ca stii foarte bine asta pentru ca vinzi cafea,produsul final si parerea ta e mai avizata.
Ma mai intreb,retoric bineinteles daca cele 114 controale de calitate de la Illy din momemul culegerii cafelei si pana la ambalare nu sunt inutile,ce atatea controale,degustatori profesionisti,amestecuri de cafea pentru un rezultat cu greu obtinut;cateva prajitorii si gata.In cele mai bune hoteluri din lume se serveste cafea Illy,aici pe forum sau pe blog am citit de useri care au baut cea mai buna cafea Illy in cafenele din Italia sau Romania,nu cred ca degeaba au scris.Fiecare consuma ce vrea,dar nu puteti ignora si subestima o companie care e in top si la care telul e un produs cat mai bun.
@Mihai L,macar daca folosesti cuvantul presurizare sau mama ei,macar sa stii la ce ajuta si da,chiar daca e greu de inteles, factorul "TIMP" e benefic cafelei in recipiente presurizate,cafeaua suporta un proces de "imbatranire" unde componentii volatili intra in uleiul continut de boaba ,datorita presiunii din cutie.In felul asta se garanteaza o perioada mai lunga de pastrare,de pana la 2 ani.Totul se schimba dupa ce ai deschis cutia ,o consumi intr-o saptamana,maxim doua , nu sase saptamani.
Lelit PL043MMI , Gaggia Color
 
Reply
#18
sincer, mie mi se pare ca tu bei apa din balta si-i spui cafea, dar nu mi-am permis sa spun ca aberezi
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#19
Nu este usor sa detii o prajitorie de cafea, oamenii sunt inca necunoscatori in segmentul asta, tocmai deasta suntem noi cei care oferim altceva, mai bun, mai profesional, mai natural si mai original.
Peste tot in lume, sunt prajitorii de cafea traditionale de nivel Sarkis ori something.
Nu-i contest pe Illy, au tehnica si marketingul lor, poate unic la nivel industrial
Am testat si eu la bar, Illy, la cutii de 3kg, este buna, dar NU ca cea pe care o prajesc eu...cel putin la kona, care imi iese un pic mai scump decat illy, gustul si aroma este o placere.
Dar sa stii, la Illy, o buna parte din pret se regaseste in ambalaj si brand, de ce sa nu bei la acelasi pret, o cafea cotata cu 97 de puncte pe http://www.coffereview.com, in conditiile in care illy nu depasteste 90 de puncte.

https://www.coffeereview.com/allreviews.cfm

Cauta pe search-ul siteului, illy( si nu numai), si vezi parerile celui mai profi site din lume in acest domeniu...
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#20
(15-12-2013, 01:36)Ioni Wrote: ...da,chiar daca e greu de inteles, factorul "TIMP" e benefic cafelei in recipiente presurizate,cafeaua suporta un proces de "imbatranire" unde componentii volatili intra in uleiul continut de boaba ,datorita presiunii din cutie.In felul asta se garanteaza o perioada mai lunga de pastrare,de pana la 2 ani.Totul se schimba dupa ce ai deschis cutia ,o consumi intr-o saptamana,maxim doua , nu sase saptamani.
Deci un proces de imbatranire.. cat de controlat este astfel incat o cafea ambalata acum o luna sa fie identica cu una ambalata acum 23 luni? Si care in maxim doua saptamani o runci ca nu mai are nimic in ea...?

In continuare se confunda marfa cu ambalajul...
Hotelurile/restaurantele vor o cafea care sa le ofere un gust constant, la un volum mai mic sau mai mare de vanzari care sa nu-i oblige la nimic. O prajitorie mica nu poate sustine variatii de genul asta si prin definitie este locala. Hotelurile NU sunt renumite prin cafea, este un serviciu ca toate celelalte (prosop, sapun, mic dejun, suc...).
La cate hoteluri vezi macar 3-4 sortimente distincte de cafea? Si apropo, cele mai multe folosesc peste si alte carnuri/legume congelate pentru ca nu-si permit sa caute zilnic la piata marfa proaspata si oricum nu gasesc permanent. De ce sunt putine si foarte cautate restaurantele care servesc fructe de mare proaspete...?

Prajitorii nu prea exista pentru ca timp de zeci de ani la noi nu prea au existat particulari (comunismul, remember...?). Sunt generatii intregi care au crescut cu ideea ca Wiener era cea mai buna cafea comparativ cu cea de la alimentara, cine stie de cand prajita si tinuta in saci, deschisa. Si care nici nu se prea gasea. Dupa '90 nu exista cerere, nu exista know-how.

Iar daca insisti pe Illy, eu sunt revoltat ca ignori Tchibo si Jacobs, cu a sa alintaroma... De ce crezi ca specialistii lor sunt sub Illy? Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#21
Bun, hai ca v-ati ambalat toti...

(14-12-2013, 01:19)Ioni Wrote: fata de cafeaua proaspat prajita pe care am cumparat-o,Brazilia Santos si care e buna,cu exceptia faptului ca are la mine un gust acru pe care trebuia sa-l acopar cu zahar,cafeaua boabe de la ILLy nu mai avea acel gust suparator de acru,ci unul echilibrat,care mi-a placut foarte mult si parca cu fiecare sorbire descopeream ceva nou la gust.

Din cate inteleg eu opiniile diferite au aparut cand Ioni a facut afirmatia de mai sus. Hai sa nu dam cu pietre in Illy ci mai degraba sa ne concentram pe ce "deranjeaza" in afirmatia lui Ioni. Si anume, faptul ca brasilia aia proaspat prajita este ACRA !
Ioni, ca sa fim constructivi, eu totusi insist sa postezi o poza aici cu brasilia in ceasca. Toti stim ca dintre cafelele comerciale Illy ocupa o pozitie fruntasa dar hai sa rezolvam problema cu brasilia ca, la fel, toti stim ca o brasilia proaspat prajita numa acra nu are cum sa fie !
Te asteptam cu poza si discutam apoi unde e problema cu brasilia Wink
 
Reply
#22
Eu zic sa nu mai discutam atata teorie,propun ca la urmatoarea intalnire sa facem o comparatie folosind acelasi expresor :cafea illy vs ceva proaspat prajit,chiar daca nu ar fi acelasi gen de cafea putem face o comparatie la detaliu(gust retrogust,etc) . Totusi eu nu am vazut perioada de prajire pe acele cutii de la Illy ,chiar daca este presurizata si tine 1 an de zile (zic ei) ar fi fost ok sa aiba data de prajire pe cutie.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#23
Pierdem timpul cu un astfel de test, am trecut peste asta demult, tocmai ce vorbim acum se bazeaza pe experienta.
Hateganul spune bine ce spune, trebuie sa-l ajutam/indrumam pe Ioni, undeva el greseste, si greseste pentru ca fiecare soi de cafea are mod diferit de preparare.
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#24
Cred ca am baut prea multa cafea ieri,imi pare rau daca am ofensat pe cineva.
Sunt de acord cu tot ce ati postat de atunci,voi pune si cateva poze sau chiar un filmulet cum arata cafeaua din ceasca.Am facut cateva teste azi cu cele doua tipuri de cafea Illy si Brasilia,ambele sunt pe terminate,au peste o saptamana de cand sunt deschise.Pe langa astea am pus in functiune si espressorul Francis Francis Y1.1 touch care functioneaza cu capsule iperEspresso de la ILLy si pe care il foloseam inainte sa cumpar Gaggia Color.Ca o paranteza iese o cafea buna cu aceste capsule( stiu ce parere aveti despre capsule), mie nu-mi place ideea de avea plastic cu apa fierbinte,de aceea si retinerea de a-l folosi,dar espressorul mi se pare o bijuterie.Pe scurt,acum la cafea Illy am simtit un gust de acru,la cealalta s-a mentinut la fel,cred ca aveam 6-7 cesti de cafea in fata cu diferite tipuri de tampare,de rasnire si intre cesti erau mici diferente.De aceea cred ca "SusTeamRomania"are dreptate,tine de modul de prepare si faptul ca espressorul meu are limitarile lui.
Retin o intrebare a lui "Mihai L" de ce Illy si nu Tchibo sau Jacobs,e simplu:imi plac lucrurile de calitate si aici am simtit ce e vorba de asa ceva,m-am interesat,am cumparat,am experimentat,am citit ,imi plac si cestile lor care sunt facute in colaborare cu artisti cunoscuti.Personal mi-am cumparat acele cesti simple,albe ci logo-ul Illy,facute dintr-un portelan gros,pentru a pastra cat mai bine temperatura.
Lelit PL043MMI , Gaggia Color
 
Reply
#25
Daca vorbim de espresso, nu ai cum sa compari 6-7 cesti de cafea in acelasi timp. In afara de ultima preparata, celelalte sunt reci si bune de dat la canalizare.
Ai sa vezi, ca, aici, pe forum, daca pui problema la modul constructiv, va sari lumea sa te ajute. Aici, oamenii sunt binevoitori, chiar daca, uneori, inversunati impotriva cafelelor de pe rafturi, in scurt timp vei realiza ca totul este justificat.
Ai nevoie si de timp ca sa parcurgi forumul si sa inveti sa prepari cafeaua. Toate pe rand si va fi bine.
Asteptam pozele Wink
 
Reply
#26
Ioni, personal nu iubesc soiul Brazilia oricare ar fi el, am baut o cafea extraordinara de la delicateseflorescu.ro, se numeste avedis carabelaian forte, este un blend bazat pe Columbia facut si prajit dupa tehnica armeneasca a domnului Florescu, un "monstru" al cafegiilor din Romania, incearca asa ceva si vei uita pentru totdeauna...illy !
Respect !
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#27
Ioni, de la ce prajitor era acea Brazilia si cat timp de la prăjite avea?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Espressor- 9 bar presiune
espresso- 20-30 secunde/25-30 ml
temperature apa-88-94 grade
cantitate 6-10 grame cafea
greutate tampare 3-15 kg

Succes, sper sa iti iasa un espresso perfect Big Grin
La Spaziale, Eureka, V60, Woodneck, Sifon
 
Reply
#29
Nu stiu cat de benefica este interventia mea in " luminarea" lui Ioni deoarece sunt procesator de cafea si poate fi interpretata ca fiind o parere rauvoitoare , nu este adevarat, dorinta mea este de a servi voi ce cafea va place , ca este de la mine sau din alta parte nicio problema ideea este ca sa va educati gusturile dupa care "in deplinatatea facultatilor mintale " sa alegeti ce vi se potriveste .
Pentru ca tot vine Craciunul incerc o comparatie , carnatii de porc de la o firma de mezeluri si cei din porcul bunicii crescut in "batatura" care sunt mai gustosi ? , nu au 114 controale de calitate, nu au fost "atent selectionate de specialisti in domeniu " Trebuie sa intelegem , noi in lumea noastra a celor care mai au un dram de minte ca "UN PRODUS DE CALITATE NU ARE NEVOIE DE RECLAMA " ,. Nu contest calitatea cafelei mai susmentionate dar ..... "CAUTA SI VEI AFLA "
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#30
O sa incerc cat se poate de scurt sa explic de ce este nevoie de 1xx controale. Cateva motive care te obliga la atat de multe controale. Au certificari ISOxxx de care nu se pot lipsi. Asta obliga. Au 9 tipuri de cafea in unicul lor sortiment. Asta obliga. Amestecul de cafea este realizat bob cu bob. Fiecare bob provine din silozul lui personal si este amestecat cu celelalte boabe dupa reteta. Adica 2boabe de un fel, alte 5 de altfel si tot asa. Asta obliga. In fiecare an este alta recolta. Asta inseamna ca in fiecare sezon vei avea probleme sa scoti exact ce ai scos in lotul trecut si asta este inacceptabil. Trebuie sa gasesti boabele potrivite la ferme. Asta obliga. Trebuie sa amesteci in asa fel boabele in cat sa ai acelasi gust in cutie. Asta obliga. Si sunt muuuuuuulte altele dar deja m-am intins mult prea mult cu povestea despre Illy.
Fac toate astea o cafea mai buna decat multe altele? DA.
Fac toate astea o cafea delicioasa? NU.

(15-12-2013, 01:36)Ioni Wrote: In cele mai bune hoteluri din lume se serveste cafea Illy.
In cele mai bune hoteluri din lume, se serveste cea mai buna cafea. Personal, cele mai bune cafele, le-am baut in hoteluri, nu in cafenele. Si nu, nu este vorba de romanul Illy si nici de alte brand-uri cunoscute. Am stat foarte mult timp in Franta. Acolo cafeaua este execrabila. Dar am fost norocos sa beau cafea excelenta la ... cantina. La cantina la care mancam zilnic, exista o zona gourmet. Acolo mancam si beam cele doua cafelute zilnice. La cantina, ma intelegi? Aia e francezi ! Habar nu au de cafea dar cand e vorba de gourmet, stiu mai bine ca oricine cum se pune problema Smile
Cam despre asta e vorba si aici pe forum.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)