• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cafea Germania Fausto si Quijote-kaffee

#1
Salut!

In cautare de noi locuri de unde sa mai cumpar cafea am dat peste astea doua din Germania "Fausto si Quijote-kaffee" pe forumul kaffee netz.
Ati comnadat de la ei?
Merci!
Rocket Espresso Cellini Evoluzione V1,Compak E8 on demand,VST 18g ridgeless,Espro VST tamper,Mypressi Twist v2
 
Reply
#2
Nu stiu cat ar merita. Cheltuielile de transport vor creste cam mult valoarea cafelei.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
(10-10-2014, 23:10)amarok Wrote: Nu stiu cat ar merita. Cheltuielile de transport vor creste cam mult valoarea cafelei.

Fausto vad ca trimite cu DHL si nu cred ca ar ajunge mai scump decat de la Hasbean.
La 2kg este in jur de 11-12 euro transportul la amandoua.
Rocket Espresso Cellini Evoluzione V1,Compak E8 on demand,VST 18g ridgeless,Espro VST tamper,Mypressi Twist v2
 
Reply
#4
Ce prajitorii ai incercat din Romania si ce nu ai gasit la ele ca si gust, astfel incat sa te faca sa crezi ca din Germania va veni o cafea mai buna ? Teoretic, in acest moment (octombrie 2014) sunt foarte putine motive sa cauti alternative afara, desi mereu in domeniul cafelei vei avea noi lucruri de descoperit.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(10-10-2014, 23:52)Lyvyoo Wrote: Ce prajitorii ai incercat din Romania si ce nu ai gasit la ele ca si gust, astfel incat sa te faca sa crezi ca din Germania va veni o cafea mai buna ? Teoretic, in acest moment (octombrie 2014) sunt foarte putine motive sa cauti alternative afara, desi mereu in domeniul cafelei vei avea noi lucruri de descoperit.
Cel mai recent am cumparat de la Ecuator Cafe si am fost multumit de raportul pret calitate.
Din Constanta am mai cumparat de la Haute Cup insa preturile 30-40 Ron/250gr mi se pare cam mari.
Probabil o sa comand de pe Fausto 2x4 sampling pack 250gr sa vad care e treaba cu ei...
Rocket Espresso Cellini Evoluzione V1,Compak E8 on demand,VST 18g ridgeless,Espro VST tamper,Mypressi Twist v2
 
Reply
#6
Pai mai ai inca 20 in Romania neincercate... E pacat sa nu descoperi macar o parte dintre ele si sa cheltui banii pe costuri de transport din afara. Daca in trecut ne doream diferite tipuri de prajiri si nu le gaseam in tara, de data asta avem pe alese.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(10-10-2014, 23:22)iuli78 Wrote: La 2kg este in jur de 11-12 euro transportul la amandoua.
Asta inseamna 6 euroi / kg = 26.4 lei in plus la kila. Daca pretul nu-i tentant nu stiu daca merita. E drept ca-n Germania cafeaua nu e accizata si tva-ul e mai mic, dar trebuie sa-ti faci calculele bine.

PS: Vezi ca atunci cand raspunzi e suficient sa apesi butonul "reply". Quote sau "+" in acest caz se foloseste pentru a raspunde unui post mai vechi decat precedentul si / sau daca vrei sa subliniezi doar o parte a mesajului anterior.


LE: Luand Roma extra ca si referinta fata de Harmony (desi am indoieli ca ar fi similare) pretul / kg (de fapt 4x250g) e de 7.4 x4 = 29.6 euroi. Cu transportul (6E) ajungi la 35.6 euro = 156 lei (chit ca-i cursul bnr si nici o banca nu schimba la atat), cam multisor decat cei 130 de leuti platiti de subsemnatul pentru Harmony. Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#8
La Fausto pana in 20kg transportul este 11 euro prin DHL Paket EU.
Rocket Espresso Cellini Evoluzione V1,Compak E8 on demand,VST 18g ridgeless,Espro VST tamper,Mypressi Twist v2
 
Reply
#9
Bun pret.
Intrebarea e cata cafea tre' sa comanzi ca sa merite? Si cum local gasesti cafea proaspat prajita la 18 euroi kila cu tot cu transport nu vad avantajul de a aduce cafea de afara.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
(11-10-2014, 09:59)iuli78 Wrote: La Fausto pana in 20kg transportul este 11 euro prin DHL Paket EU.

Inainte de a exista atatea prajitorii in tara si eu am luat , fie singur , fie in " cooperativa " , cafea de la Hasbean , din Germania , Olanda etc ...
De peste tot a venit o cafea prajita foarte light .
Pe Expobar , la care stabilitatea termica este un punct forte , de la 93 la 95 gc reglaj PID , scoteam ceva bun dar pe Lelit , unde extractia incepea la 94 si se termina la 87gc , iesea prea acida .
Din experienta personala pot sa afirm ca pe aparatele cu o cadere de temperatura de 7-8 gc , in timpul unei extractii , cafeaua va iesi prea acida pentru gustul multor utilizatori de cafea prajita prea light .
Acesta este aspectul pe care incerc sa-l sugerez celor care vor sa comande afara cafeaua , ca in functie de aparatul din dotare sa se intereseze asupra gradului si a datei de prajire .
Mai multi colegi de forum am inceput sa colaboram cu Sarkis si sa experimentam , acum vreo 3 ani in urma , diferite amestecuri de cafele si , mai ales , diferite grade de prajire .
Asa am avut prilejul sa constat ca o cafea prajita pufin mai tare ( macar city+ , pana la full city ) da rezultate mai bune in ceasca la Lelit in termeni de gust si consistenta a shotului .
Intre timp au aparut multe prajitorii in tara care , afirm cu toata sinceritatea , fac treaba mai buna ca cele de afara . Eu am incercat , pe langa Sarkis si cafea de la Papajaques , Ecuador , Guido si Origo si nu am fost dezamagit niciodata .
Mai mult , faptul ca sunt mai multi prajitori a condus si la o diversificare a soiurilor pe care le gasim si , foarte important , avem posibilitatea sa experimentam diferite abordari ale procesului de prajire , avand in vedere ca fiecare prajitor are propria viziune , propriul stil si experienta in acest domeniu .

Mai mult , eventualele nemultumiri au fost rezolvate destul de prompt , de cele mai multe ori , acest cadru al forumului , fiind un camp de dezbatere urmarit si de prajitori , carora am observat ca nu le este deloc indiferent ce discutam noi , aici.

Este motivul pentru care eu , de 2 ani nu mai iau cafea de afara , nici macar din cea verde ! Gasesc in tara , acum tot ce dresc , la preturi corecte .

Da , merita sa mai comandam pe afara soiuri pe care nu le gasim in tara , in rest , cred ca nu merita efortul .
Mai intai ar trebui sa epuizam oferta interna ( ceea ce va fidestul de greu ) , dupa care sa incercam si altceva .

Nu doresc sa fac reclama preferentiala niciunui prajitor .
Toti cei pe care i-am incercat merita aprecieri in egala masura !

Este doar parerea mea !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
De acord cu aprecierile legate de diversificarea ofertei interne si de standardele de calitate ridicate ale prajitorilor interni, care reusesc sa elimine int cea mai mare masura nevoia/tentatia de-a comanda din strainatate. Felicitari lor, tuturor, impreuna cu crezul ca merita sustinuti, pentru ca altfel vom avea cu totii de suferit.
Eram un client constant al prajitoriilor din Anglia, dar dezvoltarea pietei interne, calitatea, preturile date de concurenta m-au facut sa nu mai comand.
De acord si cu faptul ca din strainatate ti se livreaza in general boane prajite light.
Pe de alta parte, din experiente repetate cu Square Mile, Hasbean, Union Roasted, dar si cu prajitorii din Ungaria si SUA, am constatat ca atunci cand recomandarile erau pentru espresso, prajirea nu era deloc light. Mergeau mult mai profund, fara exceptie.
De ce as mai comanda din strainatate acum? Ca moft, poate. De curiozitate, de-a testa amestecuri noi ale unor prajitorii consacrate. Si-n plus, Square Mile, Hasbean, Workshop si Union (cred), cu care am avut de-a face mai mult sau mai putin, sunt direct ''traderi''. Sigur, platesti pretul pentru asta, dar uneori parca-ti vine sa mai sari calul sau, cum ziceam, sa-ti faci un moft.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#12
Fausto și Quijote erau prajitoriile mele preferate pana am început sa prăjesc singur... Nu am avut niciodată motiv de nemulțumire, gradul de prăjire mi s-a părut tot timpul corect, insa atunci când comandam eu nu erau trecute pe ambalaje datele de prăjire. Nu stiu daca acest lucru s-a schimbat sau nu.
E61 Bezzera Mitica TOP, ECM Casa, Home made roaster
 
Reply
#13
(11-10-2014, 23:19)unromeo21 Wrote: Fausto și Quijote erau prajitoriile mele preferate pana am început sa prăjesc singur...  Nu am avut niciodată motiv de nemulțumire,  gradul de prăjire mi s-a părut tot timpul corect,  insa atunci când comandam eu nu erau trecute pe ambalaje datele de prăjire.  Nu stiu daca acest lucru s-a schimbat sau nu.

Am incercat sa comand de la Quijote, dar nu au trecuta Romania printre tarile in care livreaza. Tu de unde ai comandat?
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#14
(30-11-2014, 14:28)cristian88 Wrote:
(11-10-2014, 23:19)unromeo21 Wrote: Fausto și Quijote erau prajitoriile mele preferate pana am început sa prăjesc singur...  Nu am avut niciodată motiv de nemulțumire,  gradul de prăjire mi s-a părut tot timpul corect,  insa atunci când comandam eu nu erau trecute pe ambalaje datele de prăjire.  Nu stiu daca acest lucru s-a schimbat sau nu.

Am incercat sa comand de la Quijote, dar nu au trecuta Romania printre tarile in care livreaza. Tu de unde ai comandat?
De aici din Germania... Nu cred ca luam de la ei dacă eram în. ro
E61 Bezzera Mitica TOP, ECM Casa, Home made roaster
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)