• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Cafea: COMERT versus HORECA

#1
Salutare,

stie cineva care este explicatia pentru care 1 kg de cafea boabe in comert este mult mai ieftin decat 1 kg de cafea boabe ale ACELUIASI producator in varianta HoReCa???

Diferenta este de la circa 40 lei in comert fata de 100 si peste pentru varianta HoReCa!!!

Ce diferente sunt si daca merita sa platesti de 2-2,5 ori mai mult pe cea HoReCa la folosire acasa???

Multumesc
 
Reply
#2
In general varianta HoReCa este destinata unor clienti care sa o vanda mai departe preparata. Iar acei clienti nu au sculele necesare (un espressor si 2-3 rasnite inseamna o investitie serioasa, plus service-ul aferent).
Presupun ca o parte din costul cafelei se regaseste in costurile cu echipamentele, mentenanta, training pentru utilizatori.
Desigur, clientul este obligat sa foloseasca doar cafea de la furnizor si se obliga la anumite cantitati lunare.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#3
Ca si consumator final nu te intereseaza aceasta diferenta. Ca si horecar, daca vrei sa cumperi cafea din supermarket si sa pui in cafenea, nu te opreste nimeni, doar ca acel producator nu iti va mai da in custodie espressor, rasnita, cesti, "stimulent" in arginti de pastrare a exclusivitatii etc.  

Dar toate aceste lucruri palesc in fata bullshit-ului ce sta in pungile cafelelor de marca, indiferent de nume, cunoscute ca si mari cafele italiene, cu reclame suculente si ambalaje stralucitoare. Asadar, nici nu mai conteaza ca o iei la pret de horeca sau o iei la pret de dumping, tot aia e. Mi s-a intampla si pe bere lucrul acesta, tata facandu-mi cadou un bax de bere Heineken. Cum eu beau 99% artizanala, am preferat sa-i dau cadol inapoi sa-l directioneze spre alti amatori si eu sa dau 10-14 lei pe  sticla de 0.33 de bere artizanala (da stiu, deocamdata e foarte scumpa).

Pana cand horecarii nu vor trece la filosofia cumpararii in regie proprie a aparaturii si alegerii cafelei pe masura gustului si calitatii, sectorul acesta va fi improscat cu zeama de pelin, si odata cu el si consumatorii neinformati.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Am inteles ideea. Merci de sfat!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)