Hello There, Guest! Login Register


Cafea Bio la 37 de lei?

#1
Am descoperit o cafea excelenta pentru prețul ei. Comparativ cu cafeaua cea mai ieftina de la Florescu care e vreo 70 lei/ kg, gustul cafelei de aici este net superior. Plus prețul de 37 lei/kg pentru o cafea certificată BIO Organic mi se pare o afacere bună. Am gasit-o la Lidl Bușteni. Nu stiu daca e si in București. Nu pare o ofertă limitată. Am tot luat din vară. Astept păreri. [Image: 40844e8f97e72cef5d08323aba2c1579.jpg]

În ceasca arată bine, nu ca în poză..

Iată și o confirmare a calității: https://www.toytowngermany.com/forum/top...ve-coffee/

Si chestia cu Bio nu cred că trebuie tratată cu indiferență. Niste boabe chimizate puternic si apoi prăjite pot face ravagii în corpul nostru in timp. Pe Youtube sunt suficiente filmulete cu chimicalele cu care sunt stropite culturile de cafea.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#2
Am vazut-o si eu si m-am intrebat acelasi lucru... macar pentru birou, unde se consuma 1 kg pe saptamana, nu ar avea timp sa se duca aromele...
Tentatia a devenit si mai mare cand saptamana ante-trecuta a fost redusa la 19.90 lei !!!
Acum imi pare rau ca nu am luat... Sad
Dar tot e bine ca stim de acum inainte Smile
Totusi, cum de poate fi scoasa la un pret asa de mic, e intrebarea... Confused Huh
 
Reply
#3
E cam arsa. Si indiferent de parametri iese amara. Espresso o tolerez doar cu zahar. In cappuccino mai merge
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#4
Sa o uitam atunci... ai mei s-au invatat cu aciditatea light-ului prajit de mine... Big Grin

Eu tot astept sa testeze cineva pe asta...

http://shop.meinl.com/euro_de/coffee/mor...-500g.html

Pe hartie este cea mai apropiata de ce bem noi... light prajita, o boaba din 3, si singura care am gasit-o pe un raft cu data prajirii scrisa si mai mica de 3 luni ! In momentul asta la K'land se vinde prajita din august.
Si pretul on topic... 44 lei kg !
 
Reply
#5
Nu e arsă deloc!!! Si nici amară nu am reușit să o scot nici chiar cu 18 grame per shoot. Nu simt nevoia de zahăr în ea. Chiar îi strică aroma. Sigur ai incercat-o?

Răspunsul cu prețul ar fi în forumul din Germania. Cafeaua pe care noi dăm câteva sute de lei pe kg este plătită cu câțiva lei la sursa. Banii ii fac importatorii si distribuitorii.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#6
Am băut kilograme, dar poate greșesc eu undeva.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#7
Cam asta e culoarea. Eu zic ca e medium-light prăjită nicidecum arsă. [Image: 13586f7eee890e767c010a524d1b850a.jpg]

Bine, nu prea ,,light"😀
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#8
La banii ăștia merită încercată. Eu am tot timpul în dulap o punga. Dar trecerea de la cele de la prăjitori când se termină înapoi la ea nu mă încântă.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#9
Ok. Nu o comparăm cu cafele din gama 200-300 lei/ kg sper... cu toate ca pe forumul din germania tocmai asta au facut. A iesit mai bine decat multe cafele premium. Nici boabele nu arată prea bine dar asta ma bucură. E ca si cu fructele din raft. Dacă sunt perfecte si fara pete înseamnă că nu mai sunt comestibile. Despre Julius Meinel am luat eu din Ocean în vară cu 20 lei punga de 500 gr. Pe urmă au scumpit-o. E f buna dat depinde mult de gusturi. Sotiei nu i-a plăcut.

Tocmai despre asta vorbeam. Eu am trecut de la cafea de la ,,prajitori" la ea si mi-am dat seama că nu mai cumpăr niciodată Matinal de 7 lei suta, chiar proaspăt prăjită. Ultimul Matinal l-am pus sotiei apoi eu mi-am făcut un Bellarom. Am crezut că am incurcat ceștile. În fine, totul depinde de gust si de extracție. Nu suporta o rasnire prea fina. Atunci iese amară si cam acră. In plus, nu am buget de cafea rara...
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#10
Am încercat si eu acea cafea de la Lidl doar de curiozitate si pentru ca era foarte ieftină. Poate si pentru am confirma sau infirma de ce cumpăr cafea de la prajitori.

Fără sa te descumpanesc, dar nu are absolut nici o legatura cu cafeaua pe care o luam de la prajitorii. Boabele sunt pline de ulei iar băutura rezultata (espresso doar prin modul de preparare) este una cu gust de cenușă.
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1
 
Reply
#11
Si un articol interesant despre acrylamida din cafeaua prajita light, https://authoritynutrition.com/acrylamide-in-coffee/
Daca painea trebuie sa o prajesti light pentru a minimiza cantitatea de acrilamide se pare ca la cafea lucrurile stau exact invers...

(13-10-2016, 17:21)sorinherea Wrote: Am încercat si eu acea cafea de la Lidl doar de curiozitate si pentru ca era foarte ieftină. Poate si pentru am confirma sau infirma de ce cumpăr cafea de la prajitori.

Fără sa te descumpanesc, dar nu are absolut nici o legatura cu cafeaua pe care o luam de la prajitorii. Boabele sunt pline de ulei iar băutura rezultata (espresso doar prin modul de preparare) este una cu gust de cenușă
Nu sunt descumpanit. A mea are crema, are gust, e ok. Nu sunt impresionat dar nici nu m-a dezamagit mai ales ca e bio si ieftina. Ce magazin frecventezi?
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#12
Mihnea, in general, ce scrie in acest articol ca si principiu, e litera de lege. Daca nu esti de acord cu ceva de acolo putem pune in dezbatere, dar numai dupa incercarea mia multor prajitorii.

Cum ma asteptam la reactii mai "fierbinti" m-am mirat sa vad un topic asa linistit, cu asemenea subiect. Dar de ce? Pentru ca mai sus colegii au tratat cafeaua ca o alternativa de birou, ca o curiozitate etc.

La nivel de PRINCIPIU, cafele astea care stau cu lunile / anii prin supermarket, sunt de fapt surogate, variante comerciale ale ceea ce ar trebui sa insemne cafea adevarata. Si nu e nimic de ascuns cu faptul ca toti am pornit band cafea de marca de la supermarketul X sau de la barul Y. 

E adevarat si faptul ca ai pornit la drum cu un prajitor care nu prea se mai regaseste prin gusturile celor pe care ii mai aud si eu vorbind, din diverse motive. Florescu are extraordinar de multe merite in startul dat prajitoriilor mici, e printre cei care aduce cafele rare autentice, dar asupra gustului ne putem pronunta fara sa avem frica de numele sau. Iar realitatea este ca sunt foarte multi prajitori in ziua de azi care la acelasi pret ofera un gust in ceasca mult diferit, un stil de prajire mai elaborat si nu in ultimul rand o cafea mai de calitate daca e sa ne referim la blend-urile ieftine.

Stie toata lumea ca Mihai de la Sarkis, elevul care si-a intrecut maestrul, colaboreaza de mult timp cu Florescu in privinta cafelei verzi, si daca dam la o parte Gheisha, St Elena etc., mai toate cafelele prajite de Mihai sunt mai ieftine decat la maestru si de un gust superior. echivalentul acelui Matinal de 7 lei nu exista la Sarkis, caci blend-urile sunt proprii fiecaruia. Ma rog, nu e Mihai subiectul, dar in materie de prajitori, incearca si iar incearca, mergi pe stiluri de prajire apropiate gustului tau, profita eventual si de reducerile pe care ei ni le acorda ca sa nu irosesti bani multi la inceput de drum cand inca mai cauti, si peste cateva luni sigur vei gasi o multime de alternative delicioase in zona 80-120 lei / kg. Eventual mergi la prajitoriile care au si degustare si testeaza.  

In mod normal, diferenta intre o cafea de marca din supermarket si una de la o prajitorie ok, este incredibil de mare. Daca niste boabe au trecut de 30 de zile de la prajire, deja sunt de dat dusmanilor  [Image: smile.gif]  Ia uita-te pe punga aia, gasesti data prajirii? Nuuu, pt ca lantul industrial presupune data de expirare de doi ani, nu aratarea adevarului catre consumator. Cafele Bio au si la prajitorii, daca tii neaparat la acest lucru. Desi orice leguma sau fruct din piata (nu zic de rosiile din supermarket) inseamna cateva mg de pesticid inghitit.

E de retinut aici ca certificarile nu fac o cafea mai buna la gust, indiferent ca scrie pe ambalaj Bio, Fair Trade,  Rain Forrest Alliance etc. Doar creeaza un comfort psihic. Nu neg ca o cafea bio poate avea spre zero ierbicidare, dar asta nu o face mai buna la gust. Si daca intr-adevar tii la aceasta caracteristica, atunci mai degraba apelezi la un prajitor de incredere (oricare vrei) care aduce cafea de specialitate luata in stare verde de la marii importatori mondiali de cafea verde, ce au contarcte direct cu fermele. Intotdeauna acest lant al cafelei de specialitate va fi mai sigur decat ce ne servesc corporatiile germane, italiene etc. drept "cafea".

Deci tine minte topicul acesta  si nu uita sa-l updatezi peste cateva luni  [Image: smile.gif]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
Ok. Postul a pornit din dezamagirea fata de gustul unei cafele care trebuia să mă convingă cât de cât si care, în comparație cu ceva din supermarket mi s-a parut clar sub nivel. Sigur că o să încerc și alte variante. Până acum mi-a adus cineva cafea proaspăt prăjită dar slăbuță, la preț de depozit, 20-30 lei pe kg. Ca gust era ce-i drept mai bună.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#14
Off topic... cum e Redmi-ul asta 3? ca ma tenteaza si pe mine...
 
Reply
#15
Am uitat sa scot semnătura! Mereu trebuie să editez postul.
Este superb! Foto bunicel, video ok, ca telefon l-am resoftat. Romanii își bagă mâna în el și nu mai primește niciun update. Cu softul lor e dezastru dar se poate resofta de acasă, descărcând aplicația miui pe pc. Sunt multe forumuri pe tema. Acum am ultimul update miui8 cu care merge superb. Bateria de 4100 este mă ține o zi fără probleme și sunt un utilizator compulsiv câteodată. Cel mai bine intra pe un forum si ai mai multe răspunsuri. Aici riscăm să supărăm pe cineva.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#16
O zi fara probleme la mine este degradare... la cum ma tine actualul 2-3 zile Smile si cu baterie de 1700...
Asa ca deocamdata nu.
Imi trebuia numai rezolutie mai mare la ecran, 1280 macar, nimic altceva in plus.
 
Reply
#17
Pana acum 2 ani se numea bio crema Peru sau Honduras si era chiar buna.apoi a aparut sub varianta lor proprie" bellarom "si este de o calitate mult inferioara.tot la lidl in saptamana italiana apare cafeaua italiamo traditionale(100%arabica)sau magnifico(50-50)sunt prajite de"torrefazione lucchese del caffe).cea traditionale e foarte buna iar magnifico e incredibila pt varianta de 50-50.acum se gaseste in magazine italiamo magnifico la doar 35 lei iar cand apare traditionale la 40 lei chiar merita!nu se compara cu ciudatenia de bio la 37.am probat zeci de sortimente de cafea boabe intre 60-150 lei (kimbo,danesi,New York,origo,Brasiliana etc)si sa fiu sincer nu cred in prajitoriile mici autohtone.
 
Reply
#18
(28-10-2016, 17:26)claudia972 Wrote: si sa fiu sincer nu cred in prajitoriile mici autohtone.

Care sunt motivele pentru care nu?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
#19
Nu stiu daca au acces la cea mai buna materie prima si cred ca de multe ori rezultatele prajirii lor pot diferii mult de la un lot la altul.o cafea Foarte buna (nu stiu soiurile dar arabice100%)a fost produsă cu un aparat de prăjit AIDA pe care îl comercializează o firma din Târgu Mureș . Sunt din Craiova și nu vreau sa le fac reclama dar aparatul acela e incredibil
 
Reply
#20
Parerea mea este ca ai baut prea putina cafea proaspat prajita si probabil de calitate slaba. Dar invatam cu totii, nu -i problema, numai sa vrem. Treci macar prin 10 prajitorii si mai revino cu noi impresii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#21
Deci italiamo traditionale la Lidl Craiova ???? Renato cu minipresso tau si cafeaua asta cred ca ai gasit ce se cauta in subtitlul forumului Smile
 
Reply
#22
...tot cam asa cum nu cred nici eu in Italiamo , nici crema si nici traditionale....cu mentiunea ca l-am incercat pe amandoua , au fost utile doar sa fac un rodaj la rasnita....
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#23
Subtitlul este cafea BIO la 37 lei la Lidl.e o cafea doar de ibric imposibila in espressor.am făcut peste 1 milion de cafele la saeco royal profesional și am probat sute de tipuri de cafea.in săptămâna italiana la Lidl in toată România poate exista Italiamo Tradizionale prăjită in Toscana care este 100% arabica și mult peste alte cafele de peste 70lei
 
Reply
#24
Am stiut eu ca sunt păcălit cand am luat cafea de la Claro si Sarkis Smile
 
Reply
#25
Subtitlul este cafea BIO la 37 lei la Lidl.e o cafea doar de ibric imposibila in espressor.am făcut peste 1 milion de cafele la saeco royal profesional și am probat sute de tipuri de cafea.in săptămâna italiana la Lidl in toată România poate exista Italiamo Tradizionale prăjită in Toscana care este 100% arabica și mult peste alte cafele de peste 70lei
 
Reply
#26
Asa m-am pacalit si eu acum cativa ani cand asteptam saptamana italiana sa ma aprovizionez cu cafea si preparam cu o mizerie de Krups EA 9000 de toata jena , pana cand am facut un schimb de idei cu Lyvyoo , apoi am citit aproape tot forumul cu mici exceptii. Acum l-as dona , dar nu ma lasa nevasta ( ca poate va mai folosi vreodata ) , mai bine presa franceza....asta vis-a-vis de "saeco royal profesional".... [Image: sad.gif]  , cat despre pajirea , 100% arabica in Toscana , eu n-am curaj sa spun ca nici cafeaua pe care o prajesc eu acasa nu e 100% arabica , dar sa-i mai cred si pe altii ...Bio... [Image: biggrin.gif] ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#27
Se vede bobul de arabica ca doar desfaci punga
 
Reply
#28
No offence , dar nu e chiar indicat sa credem chiar tot ce se scrie pe punga...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#29
Oricum am înțeles ca saeco e de ras cum sunt și prăjitoriile din Toscana
 
Reply
#30
Saeco nu face espressoare. Automatele nu sunt espressoare!

Stilul italian e foarte discutabil. Avem adepti si pe forum, dar macar sa fie referire la prajitoriile care duc cafeaua in second crack-ul italian, dar o fac constient, in stilul preferat de localnici. Cand vorbim de marci industriale deja se duce naibii orice urma de aroma si bem lemne prajite la pret de cafea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)