Hello There, Guest! Login Register


Cafea Bio la 37 de lei?

#61
Cuprins de teama o sa vin cu cafeaua pe care o folosesc eu (nu cea de la lidl) pt impresii obiective. Nu eu am pacatuit in templul cafelei praspat prajite deoarece nu am deschis subiectul eu.am sa contactez specialistii din Craiova peste catevazile.
 
Reply
#62
Ups! Azi am râșnit Bellrom cu noua mea râșnița, Mazzer SJ. Așteptările erau mari. Rezultatul in schimb mi-a adus aminte de ceea ce spunea cineva mai devreme, gust de lemne si cenușă. Nu am putut să o beau. În schimb cafeaua de la prăjitor s-a schimbat total în si mai bine. Aroma a fost incredibilă. Deci buba era la mine si la râșnița din dotare si nu in ultimul rand poate, la temperatura de extracție. Am coborât pid-ul la 88 de grade si Bellaromului nu i-a plăcut deloc. Mâine o să o scot la 95 să văd dacă nu cumva mai încinsă fiind se mai estompează gustul neplăcut.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#63
Pentru fanii acestei cafele, sâmbătă 12.11. E 20 lei pachetul

La lidl
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#64
claudia972 aka Radu din Craiova are o perspectiva diferita a cafelei caci face business (masiv cel mai probabil), in domeniul vending. Cum acolo orice banut se inmulteste cu o mie sau cateva sute de pahare pe zi, iar hardughiile se strica mereu, prafurile nu sunt neaparat ieftine, o cafea de acest gen poate fi o alternativa. Prajitorii artizanali nu cred ca vor intra prea curand in sfera vending-ului, pentru ca aici accentul se pune pe un pret extrem. Totusi, nu pot sa uit ca Mihai Honciuc la piata Gemeni a eliminat la un oment dat toate aparatele vending de acolo, punand un pret de 2 lei pe cafeaua servita la automatul propriu, proaspat prajita bineinteles. Deci chiar si clientul de piata agroalimentara are capacitatea sa faca diferenta intre o cafea de duzina si una proaspata. Poate ca X lei in plus la costul de achizitie, dar pt o cafea arabica proaspata, ar face diferenta fata de aparatul de vending Nescafe de alaturi.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#65
Oare se va termina vre-odata in tara asta cu prostirea oamenilor pe banii lor ??? [Image: angry.gif] ( respectiv pe cafeaua lor ? )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101
 
Reply
#66
Dumneata chiar vezi posibila o lume unde totul sa se consume proaspat si bio ?

Aveti la tot ce mancati aceleasi pretentii ca la cafea ?

Raspunsurile... tocmai au luat un Nobel Wink
 
Reply
#67
Aici e mai mult din categoria:prost sa fii dar sa-ti revii! Avand alternative, chiar si la acelasi pret, nu vorbim numai de calitate, nu poti da in noi cu robusta in SC si noi sa zicem saru mana pentru masa!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#68
Scuze dar nu folosesc vending.si ei am eliminat toate Dulapurile vending.am adaos mic si sunt pretentios.garantez ca nici tchibo nu vinde pe langa mine.poate am proaspat prajita?oricum o sa contactez forumistii din Craiova pt prezentare esantion.saptamana viitoare.

Rectific"si eu"
 
Reply
#69
Am extras-o la 95 de grade. Apoi la 98 ( temperatura in boiler). Acum este toată în coșul de gunoi. Mi-aș fi dorit mult ca penultimul meu post pe această temă să nu fie total pe dos față de primul. Nu îmi pot explica totuși cum o râșniță bună poate schimba in rău gustul unei cafele. Poate pentru că scoate totul din ea, acea aroma pe care nu mi-aș fi dorit să o simt? Am râșnit ultimul shoot cu Skerton. În extracție era gustul acela acrișor dar plăcut care m-a făcut să încep acest post. Cred că ar trebui să îmi revizuiesc si părerea despre Florescu. Este foarte posibil ca eu să fi fost cauza dezastrului din ceasca si nicidecum cafeaua Matinal. Așadar o să revin cu un update după ce mai încerc cafeaua Matinal cu râșnița cea nouă.

Data viitoare o sa fiu totodată mai atent la verdicte dar sper că cei care au urmărit această postare au văzut statutul meu de începător în ale cafelei bune.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#70
De obicei cafeaua industrială/comercială e prăjită dark. Deci tentativele tale cu schimbarea temperaturii au fost în direcția gresită. Corect ar fi ca la o cafea dark sa încerci o temperatura mai joasa 88-89 °.
 
Reply
#71
Asta era ideea. Ieri am extras-o la 90 si apoi la 88. Nu era ok. Azi am încercat la temperatura mare. Diferența a fost în bine dar nu semnificativă.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#72
Cam tot ce e in romania e dark.
 
Reply
#73
dap, la fel si cafeaua. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#74
Dacă tot a reapărut postul ăsta trebuie sa fac o rectificare necesară. Între timp am schimbat atât expresorul cat mai ales râșnița. Am primit cadou din nou un pachet de cafea de la Florescu de la un prieten. Am râșnit și extras. Trebuie să îmi cer scuze pentru prima postare in care făceam comparație cu cafeaua de Lidl. Nicio legătură. Florescu este totuși un reper între prajitori. Iată cum un Hario Skerton și un începător în dat la manivelă pot ruina gustul unei cafele bune și estompa accentele lemnoase și pe alocuri afumate ale unei cafele de supermarket. Cam atât.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#75
Pt cei din Craiova care au dorit o mostra de la un neprofesionist și cu care am avut ceva contre pe forum ,pot sa le ofer așa ceva
 
Reply
#76
Am cumparat acum 1 an cafea bio de la lidl. Era destul de prajita, nu asta e deranjant, ci faptul ca nu am reusit de nici o culoare indiferent de gradul de rasnire sa o fac sa curga bine.

Chiar sunt curios daca din asta se pot distinge ceva arome la 37 ron/kg. Insa nu sunt nebun sa cumpar 1 kg pt 2-3 cafele.
 
Reply
#77
Pt alte cafele de genul, discutam pe topicul dedicat
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#78
(13-10-2016, 19:37)renatoa Wrote: Off topic... cum e Redmi-ul asta 3? ca ma tenteaza si pe mine...
Îți pot spune cum e Redmi 5 plus....un telefon de buget extraordinar costa undeva la 170 eur

Trimis de pe al meu Redmi 5 Plus folosind Tapatalk
 
Reply
#79
Sambata va intra in oferta 23 lei
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)