• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


CafeThe'scu - prajitorie artizanala

#1
Salutare,

Am remarcat zilele trecute un magazin in curs de amenajare, situat pe Calea Mosilor nr 255, foarte aproape de rondul de la Obor, in locul fostului magazin Otter (precizare pentru cei care sunt familiarizati cu zona). Pe firma scrie CafeThe'scu - prajitorie artizanala asa ca am presupus ca se va ocupa cu vanzarea de cafea proaspat prajita. Smile
Vitrinele erau acoperite cu o folie de plastic opaca asa ca nu am putut arunca nici o privire in interior.
Am postat aici cu speranta ca poate cineva dintre noi stie ceva despre acest business si ne poate oferi mai multe detalii.

O zi buna tuturor!
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
 
Reply
#2
De asemeni, Cafethescu este si pe Facebook !!
 
Reply
#3
(31-03-2016, 18:53)dgabrielad Wrote: De asemeni, Cafethescu este si pe Facebook !!

Si online http://cafethescu.ro/
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
 
Reply
#4
Am vazut cateva cafele interesante pe site-ul lor. A comandat de curand cineva? Poate face cineva vreun review la aceasta prajitorie..
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
 
Reply
#5
Am luat eu acum ceva vreme, o Etiopie si un El Salvador parca. Au fost decente, prajite corect, dar fara nimic special. Din cate imi amintesc, ambele erau prajite mai spre caramel si ciocolata.
Locul e foarte fain, mare, spatios, cu prajitorul la loc de cinste  [Image: smile.gif]
Rocket Appartamento || Lelit PL41TEM || Kinu M47 || Hario V60 || Aeropress || Accesorii Motta, Concept-Art, Tidaka
 
Reply
#6
Salut,
Voiam sa deschid un topid, dar vad ca exista deja. Am cumparat eu de la Cafethescu si am ramas placut impresionat. Pana acum am luat Huehuetenango si Columbia La Cristalina.
Despre Huehuetenango. Gustul este exact ca in Guatemala. Am fost in zona in urma cu doi ani si am stat o luna. Am tot cautat la noi gustul cafelei de acolo. In Bucuresti am mai luat din alte cateva locuri, dar parea sa nu se apropie macar. M-am bucurat sa gasesc la Cafethescu exact gustul cafelei prajite in Antigua. Foarte cremoasa si cu o aroma fructata, dulce. Boabele sunt mici, normal, pentru o cafea crescuta la altitudine. Prajirea este uniforma.
Columbia a fost ok. Tot cremoasa, dar prefer Guatemala.
Altele nu am incercat.
Ca si minus, este greu sa gasesti cafeaua preferata prajita in ziua respectiva. De obicei are 2-3 zile. Si la fel ca la alte prajitorii bucurestene, recipientele nu sunt ermetice.
Alte pareri?
La Pavoni Europiccola Millenium, Macap M5 Plus, Motta 51mm
 
Reply
#7
(01-09-2017, 12:32)dragos_nedelcu Wrote: Salut,
Voiam sa deschid un topid, dar vad ca exista deja. Am cumparat eu de la Cafethescu si am ramas placut impresionat. Pana acum am luat Huehuetenango si Columbia La Cristalina.
Despre Huehuetenango. Gustul este exact ca in Guatemala. Am fost in zona in urma cu doi ani si am stat o luna. Am tot cautat la noi gustul cafelei de acolo. In Bucuresti am mai luat din alte cateva locuri, dar parea sa nu se apropie macar. M-am bucurat sa gasesc la Cafethescu exact gustul cafelei prajite in Antigua. Foarte cremoasa si cu o aroma fructata, dulce. Boabele sunt mici, normal, pentru o cafea crescuta la altitudine. Prajirea este uniforma.
Columbia a fost ok. Tot cremoasa, dar prefer Guatemala.
Altele nu am incercat.
Ca si minus, este greu sa gasesti cafeaua preferata prajita in ziua respectiva. De obicei are 2-3 zile. Si la fel ca la alte prajitorii bucurestene, recipientele nu sunt ermetice.
Alte pareri?

Cu un delay de ceva luni (nu-mi dau seama cum de mi-a apărut acest post în feedul de Tapatalk), nu te prea ajută să găsești cafea în ziua în care a fost prăjită. Cei care prăjesc cafea de specialitate în general o lasă 24h la degazat înainte de a o ambala.

Dar, pentru espresso, ar trebui lăsată cam 7 zile. Unii recomandă și 10. Depinde destul de mult de prăjire. 

(fun fact, total off topic, ne tot vedeam la cățărat prin 2006-2008)
Dalla Corte Mina | La Pavoni Europiccola + radiator de grup de la Tije | Kinu M47 v3 & v1 | Dienes Mokka
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)