• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


CIALDE?

#1
Cine da sfaturi pentru espresso perfect din cialde?Smile
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#2
Sincer , nu cred ca exista espresso perfect din cialde. Varianta asta comoda de preparare contine de obicei robuste.. Eu am incercat odata de curiozitate cu cialde din Spania si mi-a ajuns!
Gaggia Classic, Lelit PL43MM
 
Reply
#3
Ciorba perfecta poate Smile Espresso perfect in niciun caz.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
(01-10-2014, 12:57)horia51 Wrote: Cine da sfaturi pentru espresso perfect din cialde?Smile
Dumnezeu...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#5
(01-10-2014, 12:57)horia51 Wrote: Cine da sfaturi pentru espresso perfect din cialde?Smile

Producatorul pe cutia ambalajului!
Acuma denumirea de expresso in acest caz e pur comerciala. Cafeaua e mai apropiata de cea la "filtru" decat de un expresso.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
Banuiesc ca s-a lamurit ca pe acest forum nu isi avea loc aceasta intrebare Wink
Expobar Office Leva EB-61 1 GR + Eureka Mignon + Hario Mini Mill + Concept Art:c.espresso, c.cappuccino + Latiera Motta 50cl + termometru lapte concept art+ IMS 16/20g +IMS E61 200IM
 
Reply
#7
Banuiesc ca toti aveti dreptate.
Dar eu ascult si Bon Jovi si Maria Lataretu si Eminem si Abba si Smiley si Pink Floyd si Elvis si Aura Urziceanu si Sting, Zeppelin, Toni Iordache, Nicusor Predescu, Prokofiev, Gerswin...
Asa a fost si este pentru mine si la 18 ani si la 63 ani!
Ca "Cialde" este un compromis inter filtru, press si espresso, da!
Ca strambam din nas, nu sunt de acord.
In 1978 cumparam de la Comturist boabe Wiener Cafe in pungi aurii. Intrebati parintii! Aveau un usor gust de mucegai. Stiti de ce?
Raspuns: Soferii de TIR plecau de la Constanta dupa amiaza cu TIR-ul sigilat plin cu saci de iuta si cafea boabe. Ajungeau la Harsova, parcau pe malul Dunarii, deschideau gurile de aerisire din interiorul cargo-ului si toata noaptea cafeaua uscata tragea, tragea umezeala din batranul Danubiu. La Bucuresti la "Zorile" (in spatele Academiei Militare) descarcau sacii si le ramaneau intre 50-150 kg. cafea boabe (usor umezite).
La Armeanul-pe Brezoianu langa Gambrinus, mirosea a cafea buna, prajita si macinata pana la Rosetti.
S-au baut tot felul de cafele bune si rele in toti anii! Nu fiti prea pretentiosi. Am baut erzat si la Julius Meinl in Viena.
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#8
Povestesti frumos si e o placere uneori sa citesti astfel de literatura gen Confesiunile unui cafegiu. Dar cu ultimul rand nu sunt de acord. Aceasta e noutatea adusa de internet in viata oamenilor, faptul ca te poti informa nelimitat! Or, daca din informarea ta afli ca poti bea cafea de calitate mai ieftin si mai bine decat din cialde, automate, capsule si alte prostii, de ce sa nu fim pretentiosi? Un kg de cafea proaspat prajita pleaca de la 60 de lei. O cialda cu 7g de mix arabica / robusta costa 1 leu, 1.5 sau 2 daca e arabica, adica un pret de 140-200 lei /kg. De ce ai plati dublu / triplu pe niste mizerii de cialde, mai ales ca vorbim de bautul cafelei acasa?!!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Mie imi place de horia, povestile sale si apreciez intrebarea pe un forum unde majoritatea beau cu totul altceva. daca ii place ceva diferit si vrea informatii / pareri, nu trebuie sa l izolam, sa l batjocorim, sa ne prefacem ca nu vedem intrebarea s.a.m.d. eu personal apreciez oamenii out of the box cum se spune, care le incearca pe toate sau incearca pur si simplu ceva nou. Bravo.
Eu Horia nu am baut niciodata cialde si nu prea stiu multe despre ele. Poate ne informezi tu, poate ai ceva argumente pro fata de un espresso etc.
Stima.
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#10
Prima masina ce am condus-o (desi inca nu aveam varsta pt carnet) a fost dacia 1300 a lui tata. Condus insemnand mai mult topaituri scurte cand stateam la cozile kilometrice pentru ratia de benzina. Acum, de la passatul actual (amarok-ul paste in fata depozitului) sa ma-ntorc la acea dacie mi se pare un masochism inutil si probabil spatele meu ar protesta frenetic.
Ce a fost a fost. O fi fost bun in acele vremuri, dar vrand nevrand evoluam. Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#11
Hello!
Sunt bucuros ca ati iesit la atac! In haita...Multam si pentru gandurile bune!
Raspunsul cel bun este ca altcineva, cu alte gusturi meschine, da 50 eur. pentru o brisca de capsule (brisca=caruta/docar/trasura) sau cialde. Mai toti sunteti impotriva lor dar multi nu prea stiu de ce. Optiunea mea se vede din echipamentul din semnatura. Cu site nepresurizate si tamper, cu Papajacques Guatemala Antigua si rasnita in 16 trepte nu mai este nevoie sa-mi fac autobiografia. Mi s-a recomandat Gaggia Clasic de catre un expert. Am tratat cu respect indicatia si sunt multumit. Ca am si vecini care-mi sapa legumele si via pe care-i tratez rapid cu cialde, inseamna ca folosesc optiunile espresorului in mod placut si ieftin.
Ca student fumam Gauloises blonde si Papastratos. De 20 ani nu mai fumez. Faceam nes in armata pe care-l incalzeam cu 2 cuie bagate intr-o piatra de remi si apoi in priza. Sper sa mai beau 500 espresso pana zice dr. STOP! Apoi dau cadou echipamentul.
Stati pe aproape!

(02-10-2014, 08:13)decadurabolin Wrote: Mie imi place de horia, povestile sale si apreciez intrebarea pe un forum unde majoritatea beau cu totul altceva. daca ii place ceva diferit si vrea informatii / pareri, nu trebuie sa l izolam, sa l batjocorim, sa ne prefacem ca nu vedem intrebarea s.a.m.d. eu personal apreciez oamenii out of the box cum se spune, care le incearca pe toate sau incearca pur si simplu ceva nou. Bravo.
Eu Horia nu am baut niciodata cialde si nu prea stiu multe despre ele. Poate ne informezi tu, poate ai ceva argumente pro fata de un espresso etc.
Stima.

1/2 reverenta.
Totusi, Horia in loc de "horia".

Multumesc!

(01-10-2014, 23:43)Lyvyoo Wrote: Povestesti frumos si e o placere uneori sa citesti astfel de literatura gen Confesiunile unui cafegiu. Dar cu ultimul rand nu sunt de acord. Aceasta e noutatea adusa de internet in viata oamenilor, faptul ca te poti informa nelimitat! Or, daca din informarea ta afli ca poti bea cafea de calitate mai ieftin si mai bine decat din cialde, automate, capsule si alte prostii, de ce sa nu fim pretentiosi? Un kg de cafea proaspat prajita pleaca de la 60 de lei. O cialda cu 7g de mix arabica / robusta costa 1 leu, 1.5 sau 2 daca e arabica, adica un pret de 140-200 lei /kg. De ce ai plati dublu / triplu pe niste mizerii de cialde, mai ales ca vorbim de bautul cafelei acasa?!!

Salut!
Daca doream "Cafissimo Clasic" nu-ti ceream sfatul. Mi-ai recomandat Gaggia Clasic, nu mi-ai spus si de unde sa-l cumpar. Deschide asta .
Prima recomandare. Si eu am vazut firma aia si am luat. Sunt multumit. Este o masina buna!

(01-10-2014, 18:32)Maximuss Wrote: Sincer , nu cred ca exista espresso perfect din cialde. Varianta asta comoda de preparare contine de obicei robuste.. Eu am incercat odata de curiozitate cu cialde din Spania si mi-a ajuns!

Illy in cutie metalica are 100% arabica.
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#12
Ma scuzati, dar o data am scris cu h mic si o data cu H mare, e vorba doar de o mica greseala de scriere...totusi.
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#13
(02-10-2014, 17:42)horia51 Wrote: 1/2 reverenta.
Totusi, Horia in loc de "horia".

Tu singur te-ai semnat horia (51).


Attached Files Thumbnail(s)
   
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#14
frateee
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
Nu-s ieftine deloc la 100-200 lei/kg, dacă asta e ideea. Că-s comode, rapide, nu știu ce, bune de servit grădinarului, e in regulă, asta e opțiune personală.
Cele mai multe conțin cafea oribilă sau inferioară, care valorează maxim 10-20 lei/kg.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#16
Deci, Horia, nu-ti strica impresia despre noi Smile Daca mai scoatem coltii, nu o facem la modul personal ci cu referire la aparatul / cafeaua respectiva. In cazul acesta, cialdele sunt foarte ok sa maresti bpm-ul muncitorilor din gradina sau de pe camp. Dar daca alaturi sintagma "espresso perfect" unei astfel de metode, e normal sa starnesti "sistemul natural de aparare al espressomanilor" Smile

In rest, chiar imi place tonul povestioarelor tale si cu toata sinceritatea ti-as propune sa scrii si un articol pe blog despre cum se bea cafeaua candva in Bucuresti, eventual in analogie cu vinul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
Wiener Cafe era cafea produsa in Romania pentru export?
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#18
Ai inteles gresit: cafa venea cu vaporu dela Constanta si era transportata cu camionu la Bucuresti via Harsova (pe atunci singurul pod rutier peste dunare).
Vienerul parca era austriaca eu m-am intalnit cu ea ca luasera ai mei din shop-uri (ce-or gasit) ca venise un zvon ca urma statul sa-ti schimbe automat in lei echivalentul in dolari castigati pentru munca in strainatate.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#19
Quote:n 1978 cumparam de la Comturist boabe Wiener Cafe in pungi aurii. Intrebati parintii! Aveau un usor gust de mucegai. Stiti de ce?
Raspuns: Soferii de TIR plecau de la Constanta dupa amiaza cu TIR-ul sigilat plin cu saci de iuta si cafea boabe. Ajungeau la Harsova, parcau pe malul Dunarii, deschideau gurile de aerisire din interiorul cargo-ului si toata noaptea cafeaua uscata tragea, tragea umezeala din batranul Danubiu. La Bucuresti la "Zorile" (in spatele Academiei Militare) descarcau sacii si le ramaneau intre 50-150 kg. cafea boabe (usor umezite).

Din ce e mai sus se intelege ca venea cafea verde in romania, soferii faceau o manarie, iar la final dupa prajire, cafeaua ce purta numele de Wiener Cafe avea gust de mucegai.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#20
Mi-o amintesc perfect. Exista si inainte de 89, cand o luai de la "shop-uri" (Comturist-uri, dar le ziceam shop-uri) sau de pe trenurile internationale care intrau in tara pe la Curtici. Dupa 89, o aduceau bisnitarii o vreme, dar deja oferta se tot diversifica. Nu m-am gandit niciodata ca se prajea/ambala aici, dar cred ca ar fi pomenit ceva nea Florescu in carte si nu-mi amintesc sa fi zis. Sau poate nu era felia dumnealui si n-a pomenit din invidie Smile
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#21
(02-10-2014, 19:51)amarok Wrote:
(02-10-2014, 17:42)horia51 Wrote: 1/2 reverenta.
Totusi, Horia in loc de "horia".

Tu singur te-ai semnat horia (51).

Eu ma alint. La anii mei si la cati elevi am trecut prin Bac. nu observ. Chiar si maidaneza mea merita Ama in loc de ama...

(02-10-2014, 18:28)decadurabolin Wrote: Ma scuzati, dar o data am scris cu h mic si o data cu H mare, e vorba doar de o mica greseala de scriere...totusi.

Uite'asa, mai "...ne radem...", vorba lui Dorel.
Descoperim ca avem cu cine colocvia,
Ajungem in pag. 2,
Aflam ce este "cialde" si ce vrea Ea,
Stim ce masini mai cumpara romanii,
Pe ce echipamente de cafea mai da lumea banii,


Ok prietene! Intrand aici mi-am asumat totul, inclusiv simpatiile.

(02-10-2014, 21:58)sms Wrote: Nu-s ieftine deloc la 100-200 lei/kg, dacă asta e ideea. Că-s comode, rapide, nu știu ce, bune de servit grădinarului, e in regulă, asta e opțiune personală.
Cele mai multe conțin cafea oribilă sau inferioară, care valorează maxim 10-20 lei/kg.

Maestre, sa ai un G. Clalsic cu optiune si sa nu-l folosesti este ca si cum ai avea o colega frumusica ce are o sora virgina! Te incita?
Apoi te intrebi de ce risipesti banii pe G. Clasic cu optiune, cand puteai cumpara un Cimbali M100 HD?
Totusi imi respect gradinarul cu Arabica 100%
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#22
(02-10-2014, 22:10)Lyvyoo Wrote: Deci, Horia, nu-ti strica impresia despre noi Smile Daca mai scoatem coltii, nu o facem la modul personal ci cu referire la aparatul / cafeaua respectiva. In cazul acesta, cialdele sunt foarte ok sa maresti bpm-ul muncitorilor din gradina sau de pe camp. Dar daca alaturi sintagma "espresso perfect" unei astfel de metode, e normal sa starnesti "sistemul natural de aparare al espressomanilor" Smile

In rest, chiar imi place tonul povestioarelor tale si cu toata sinceritatea ti-as propune sa scrii si un articol pe blog despre cum se bea cafeaua candva in Bucuresti, eventual in analogie cu vinul.

Erata:
In titlul noului thread nu se va citi "..Espresso perfect cu cialde" ci numai :
Cum gonesti musafirii dupa un pranz sarac!

Eroarea apartine unui jucator amator de biliard care la varsta voastra nu stia ca exista si varianta "snooker". Si pentru ca Tu esti Jupanul, te rog muta subiectul la . Cine s-a indragostit de mine ma gaseste si acolo.

am vrut sa scriu OFF TOPIC
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#23
Forumul asta mai tre' sa aibe si polemici altfel ni se strapezesc dintii de la atatea expresso cremoase!
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#24
Ma amuza teribil toata discutia aceasta pe un subiect ce ramane usor in umbra.....este plina de ironii fine si atacuri de tip "gentleman englez", cu povestioare f. interesante. Bravo d-l Horia, aveti nerv si talent surprinzator de a scrie intr-un stil "spumos"....ca o sampanie (french made).
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#25
Diversitatea de gusturi si opinii este binevenita !
Cererea formeaza piata si nu invers !
Daca pe piata exista cialde , capsule , cafea preambalata , ibrice , chinezarii de prparat cafea sau aparate performante inseamna ca asta este cererea .
Tot piata ofera celor interesati si posibilitati pentru a evolua .

Forumul se intituleaza , totusi " espressoman " .
Este dedicat procedeului de preparare a unei cafele prin metoda espresso cu tot ceea ce implica acesta , de la manopera pana la echipamente .
Prepararea unui espresso implica niste etape de preparare , folosirea unui anumit tip de cafea si a unor echipamente pe care nu le-am inventat noi , cei de pe forum .
Aici cautam reteta unui " espresso perfect " in armonie cu gusturile , preferintele si echipamentele din dotarea fiecarui impatimit .
Tehnicile de marketing au identificat in piata si segmentul celor mai grabiti , mai comozi , care nu vor sa se complice si accepta pacaleala unei bauturi preparate cu aceleasi tipuri de aparate dar cu o cafea preparata si preambalata sau prin folosirea unor aparate complet automatizate .
Implicarea operatorului devine minima , reducandu-se la actionarea butonului pornit-oprit si la pozitionarea cestii sub orificiul prin care se scurge lichidul .
Deja , fie si numai acest aspect al cafelei premacinate si preambalate in doze potrivite unei extractii , indeparteaza bautura obtinuta astfel de ceea ce se numeste espresso , chiar daca extractia se realizeaza cu un expresor .
Dpmdv nici nu consider ca suntem in zona polemicilor , avand in vedere ca discutam de lucruri din zone diferite .
Ca vorbim de cafea obtinuta prin metoda ibric , presa , la cafetiere , automate , semiautomate din cialde , cafea preambalata , proaspat prajita samd , mi se pare o problema de optiune personala a fiecaruia .
In aceasta optiune personala se reflecta insa , fie necunoasterea , dezinteresul , comoditatea sau indiferenta fata de calitatea rezultata in ceasca ori , dimpotriva , o dorinta de a savura o bautura deosebita , dorinta care porneste din interesul fata de ceea ce consumam si care determina activitatile detaliate pe acest forum .
De multe ori distanta de la un lucru slab la mediocru sau de la mediocru la foarte bun este mica .
Este valabil si la cafea !
Depinde ce doreste fiecare !

Cum este mai bine , este tot o problema de gusturi , optiuni si , de ce nu , de un stil de viata !

Parerea mea !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#26
Textul de mai sus ar trebui sa fie pus sticky pe toate paginile. Este clar, concis si relevant pentru discutiile de aici.
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#27
Ernest are dreptate. Prea frumos ai scris Radu, ca sa nu te pun la gazeta de perete Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Equō nē crēdite, Teucrī! Quidquid id est, timeō Danaōs et dōna ferentīs.

Multumesc lui Radu. Lucid si hotarat. Nominalizare la "Seful clasei". Hai Lyvyoo! Pune thread-ul la OffTopic ca mai avem si alte surprize.
In cei 35 de ani de meserie, inclusiv ca diriginte, aruncam "Calul de lemn" in curtea clasei. In polemica iscata arbitram calitatea dialogului si formarea caracterelor . De multe ori stateam peste program sa terminam discutia.

Exista si un risc. Preotul Laocoon care a rostit celebra alocutiune Equō nē crēdite, Teucrī! Quidquid id est, timeō Danaōs et dōna ferentīs, a fost rapus impreuna cu fiii sai de catre sarpele gemen urias venit pe mare la vointa Minervei care nu dorea terminarea razboiului.

Cine pune capat "disputei"?
Sa aruncam "cialda Troiana" la recyclebin si sa pandim alte ocazii autumnale de umplut cesti si pahare!Wink
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#29
(02-10-2014, 08:13)decadurabolin Wrote: Mie imi place de horia, povestile sale si apreciez intrebarea pe un forum unde majoritatea beau cu totul altceva. daca ii place ceva diferit si vrea informatii / pareri, nu trebuie sa l izolam, sa l batjocorim, sa ne prefacem ca nu vedem intrebarea s.a.m.d. eu personal apreciez oamenii out of the box cum se spune, care le incearca pe toate sau incearca pur si simplu ceva nou. Bravo.
Eu Horia nu am baut niciodata cialde si nu prea stiu multe despre ele. Poate ne informezi tu, poate ai ceva argumente pro fata de un espresso etc.
Stima.

Salut!
Incantat de arbitraj. Cu sinceritate declar ca cele mai multe cafele -serie le-am baut acasa facute de Mama. La ibric, infuzie cu caimac de naut. Despre cialde am aflat prin anii '97 cand pe ruta Ploiesti-Bucuresti am oprit intr-o noapte prin zona Ciolpani sa beau o cafea. Era ceva cald, amarui, rapid, gust de filtru. M-am reintalnit cu Dansa in reclama pe youtube vazand multe materiale despre Gaggia Clasic. Cum acasa la Campina avem mereu pe cineva in curte la sapat/construit, sotia face zilnic cafea de politete. Nu puteam sa omit prilejul de a face repede o cafea "de politete" si sa scutesc sotia de efort. Am incercat la noul aparat Gaggia Clasic un extract de cialde. Am onorat musafirii nepretentiosi cu Illy arabica 100%. Au multumit. Din testele mele a iesit tot un filtru in presiune un pic mai bun decat filtrul pasiv din Julius Meinl macinat.
Banuiesc ca din multele cafele baute prin Mall-uri, benzinarii, ...au fost si cialde. Nu am confundat niciodata cu ristretto autentic.
Acum fac extract espresso doppio din 20 g. boabe proaspat prajite recent, macinate proaspat si baute dimineata fara zahar si lapte. Astept sa ma obisnuiesc cu latiera si sa-mi prepar un Cappuccino!
Wink
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#30
Cu sistemul asta m-am intalnit in Germania la rudele sotiei. Gabi le foloseste si acum din 2 motive: nu bea expresso (ca-i prea tare) si sunt comode: usor de preparat, usor de curatat. Cum ea inainte bea un fel de infuzie de cafea, cialdele sunt "tari" pentru ea... Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)