Hello There, Guest! Login Register


CEADO E37s

Si eu zic sa o desfaci si sa verifici daca este de dat jos ceva care retine cafea. Insa consulta-te cu Beantec inainte caci ai rasnita in garantie si poate te asista live video daca nu te descurci (desi e simplu), ca mai face si de astea Smile  
E37s cam asa este raportata, putintel cam problematica in single dose, fiind o rasnita cu rezultate ok on demand, adica boabe in hopper si rasnire la cerere.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Eu o am din mai 2017 si încă nu am obținut curgeri 100% ok, chiar ma gândeam cum sa fac și cui sa cer părerea.
Pe Vario reușisem sa obțin astfel de curgeri, de asta dau vina mai curând pe rasnița decât pe celelalte elemente ale procesului.
Mai sunt ceva forumiști cu experiență pe astfel de rasnița prin Titan? Poate ne vedem la un moment dat, ca tot vin ceva zile libere.
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV
 
Reply
Offf !Da,ce sa zic,cred ca depinde de cafea.Am avut si eu unele cafele la care m-am cam chinuit,fiind greu sa stapanesc o rasnire potrivita.Cred ca din cauza asta m-am orientat catre anumiti prajitori.O sa strici ceva cafea pana o sa o stapanesti.Poate ar fi bine sa pui cate 21 de grame sa zicem,nu chiar 18 sau 19 si sa incerci din aproape in aproape .In functie de cafea cele 7 secunde sunt relative.Sunt probabil legate exact de ce spuneau colegii,adica de cafea in hopper.Acum nici 20 de secunde nu sunt deloc ok,e clar ca e un reglaj dus mult prea spre fin.Ce sa zic ,de când iau de la Yume mai ales,si nu fac reclama,problemele astea nu au mai aparut deloc.Dar vorba lui Liviu,ia legatura cu Beantec si vezi ce spune el.Asta cred ca e solutia daca nu reusesti sa ii dai de cap schimbând cafeaua si prajitorul in incercarile tale.Inteleg frustrarile pe care ti le cauzeaza pentru ca am trecut si eu prin unele momente mai dificile la inceput,dar zic sa perseverezi.Rasnita e foarte buna,merita din plin.Peste cateva luni cred ca vei fi multumit.Bafta!I
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
Cat costa aceasta rasnita? Nu ies cafele bune de la toate prajitoriile? Nu e ok in single dosing? 
Scuze organon, “rasnita e foarte buna, merita din plin. Peste cateva luni cred ca vei fi multumit.”??
Cat costa aceasta rasnita? 2.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
 
Reply
Ziua 2

Am folosit rasnita cu boabe in hopper si acum rasneste 19gr in 6.8 secunde

Extractia pare mai ok (se vede un channeling dupa 10 sec insa, vizibil si cu gaurele in puc)

rezultatul este foarte apos, parca e v60

Atasez o poza unde se vede cum arata ....

Idei?
19 gr in 34 out 33 secunde

ok[Image: 912d3c70fc4e0f4d08a91aedd0aa7e41.jpg]

[Image: fa5fc083dd99d9524df48b42dc3eb66c.jpg]

[Image: 97c830f6d1ed1ac1cad44df25cf118fd.jpg]
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
Poza te rog cu setarea granulatiei.
La a cata gaurica din dreapta e reglat levierul de reglat granulatia?
Asa patesc si eu cand ma duc prea fin.Ala e 'espresso' neemulsionat.Am patit-o pe Gaggia nu pe Magica Big Grin
Incearca cu 17gr in sita,mentine granulatia asta.Nu poti controla in nici un fel preinfuzia?
 
Reply
sa nu fie cafeaua de vina ....daca la timpi iese bine.
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
 
Reply
daca si cu rasnita asta nu iasa cafeaua.....atunci cu ce??? Huh
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
Face espresso, dar este o rasnita cu care se lucreaza foarte greu, ai nevoie de mult exercitiu ca sa ajungi unde trebuie. Si dupa ce ajungi unde trebuie si o compari cu niste colosi de 2000-3000euro iti dai seama ca scoate cafea usor acra. Ca sa o zic elegant.

Big Grin
 
Reply
Cred ca toti ne-am batut capul cu acesta rasnita...
Sfatul e unul foarte simplu, minim 40g in rasnita (cat sa iasa din acel locas si sa atinga hopper-ul) si sa faci neaparat wdt dupa (efectul e incredibil, daca nu ai cu ce incearca cu o scobitoare ceva) 
Parerea mea personala din analiza pucului si a extractiei as pune circa un gram mai putin in sita si as ridica temperatura la 94 (nu stiu exact la cat ai extras) sa vezi daca e o schimbare la crema dar cel mai probabil e de la cafea.
Vad ca ai IMS , ce inaltime e ? 24.5 , 26.5 ?
Extractia prin pf-ul fara fund cum arata ?
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
 
Reply
@AlexBB eu cred ca trebuie doar sa te obisnuesti cu ea, si nimic mai mult.
eu de ex o folosesc doar in single dosing, bag 19.1g si scot 19-19.1g fara exceptie.
trebuie sa iei si o pompa din aia de apa de la carrefour/auchan/etc.
in rest bafta si rabdare

si uitasem sa spun, in single dosing trebuie wdt neaparat.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
Rasnita este foarte buna.Cine doreste, o cumpara ,cine nu ,nu.Isi ia altceva.E simplu.Cafeaua poate avea un gust acru dar asta mai depinde de multi alti factori nu numai de rasnire.Poti da chix cu orice rasnita,pentru ca daca ar fi una perfecta, toti am cumpara-o pe aceea.Am avut si extractii cat se poate de aromate asa ca acru nu este o caracteristica.O am de 7 luni si nu cred ca e mai dificila in exploatare in raport cu alte scule din categoria ei.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
(23-11-2017, 23:41)Denis Wrote: Face espresso, dar este o rasnita cu care se lucreaza foarte greu, ai nevoie de mult exercitiu ca sa ajungi unde trebuie. Si dupa ce ajungi unde trebuie si o compari cu niste colosi de 2000-3000euro iti dai seama ca scoate cafea usor acra. Ca sa o zic elegant.

Big Grin

Strugurii sunt acri! Ca sa o zic elegant.
 
Reply
(24-11-2017, 09:51)bogy Wrote: Strugurii sunt acri! Ca sa o zic elegant.

Din pacate strugurii nostrii sunt mai acrii decat ai lui Denis
 
Reply
O sa ti ia ceva timp sa intelegi acreala.
[Image: FcerKBV.jpg]
 
Reply
Cine se așteaptă ca o râsnită, să-i dea ce are mai bun în ea, de la prima întălnire, se înșeală. Are șanse să sfârșească în căutarea râșniței pereche. Părerea mea.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
Pai au fost mai multe intalniri, am ajuns si in pat cu ea. Ultima intalnire a fost un menaj a trois, a inghitit timp de 4 ore cafea. E cam obraznica ca scuipa pe afara si cam acra, simti ca te musca de limba si uneori si din alte parti ale corpului, dar probabil e de la espressor. Cool

Lasand gluma la o parte faceti ce vreti. Am fost in pozitia de a cumpara ceado e37s, si am cercetat vreo 3 luni de zile, am probat am citit, am intrebat. Am renuntat la ea, pentru mine nu a fost suficient doar faptul ca e silentioasa, mica, rasneste repede, si nici basmele ca e capabila single dose, in final gustul a fost sub asteptarile mele.
 
Reply
eu unul m-am impacat repede cu ideea ca am renuntat atunci la E37
pe masura ce a mai trecut timpul si am mai citit pe forum, am devenit si mai impacat  Smile
bine, a contat si experienta pozitiva pe care am avut-o si o am cu ECM 
daca se mai organizeaza vreun eveniment de testing si pot veni, o aduc sa facem un versus. sunt increzator  Big Grin
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
@Cosmin Ims este de 26,5

Pucul arata mai bine cu 21/22 gr decat cu 18/19

Fol rasnita cu boabe in ea acum

Prima jumatate a extractiei arata bine dupa care incepe dansul curgerii..

Mi se pare apos rezultatul si este si amar si acru in acelasi timp, nu denota o aciditate placuta ci mai degraba ceva ft agresiv demn de dat la chiuveta...
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
Încearcă sa cumperi de undeva 2-3 kg de cafea mai ieftina, dar de prajitorie, nu de supermarket, și sa le treci prin rasnița, s-ar putea sa fie mai bine.
Pe de altă parte și 22 g în sită de 26.5 g (dacă am înțeles eu bine dimensiunea sitei) mi se pare cam puțin. De exemplu eu folosesc 19 g in sită de 18 g.
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV
 
Reply
Nu nu
Sita este 14/20 cu inaltime 26,5
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
(24-11-2017, 12:36)vladdooo Wrote: eu unul m-am impacat repede cu ideea ca am renuntat atunci la E37
pe masura ce a mai trecut timpul si am mai citit pe forum, am devenit si mai impacat  Smile
bine, a contat si experienta pozitiva pe care am avut-o si o am cu ECM 
daca se mai organizeaza vreun eveniment de testing si pot veni, o aduc sa facem un versus. sunt increzator  Big Grin

Vladdooo,
Cum e ECM Titan fata de Kinu ? Ai simtit diferente notabile in ceasca ?
Gaggia Baby, Kinu M47
 
Reply
E diferit: ECM are cutite plane de 64mm, Kinu avea conice de 68mm
Foarte pe scurt pot spune ca sunt de acord cu RaduCarutasu: unele cafele aveau gust mai bun pe Kinu, altele au gust mai bun pe ECM
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
@Alex: da, fix asa imi facea si mie (vezi postarile mele initiale in acest thread sa vezi efectul de "dunga") dar s-a rezolvat usor cu WDT - ia un ac si agita circular in cafeaua rasnita in portafiltru.

tind sa cred ca geometria discurilor dau o distributie ciudata a macinaturii.
sunt curios daca e37s se poate upgrada cu cutite de titan si daca ar fi diferente --- sunt disponibile ca set cele pt e37t
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
 
Reply
O sa incerc Wdt
Pt cei care folositi rasnita cu boabe, cum o setati?
Avand in vedere ca spre fin se merge cu cutitele pornite... pana miscam de manetuta, la viteza de rasnire draguta scoate deja peste 20 gr...
Se pot pierde 100 de grame in acest fel
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
Informatiile citite pe acest thread sunt foarte interesante. Am citit cateva threaduri lungi pe home-barista si acolo lumea se plange predominant de problema care se manifesta pe vechiul model (acel spray-ing random de particule de cafea cand se bloca clapita de cauciuc de la SCC). Nu am vazut nimic legat de channeling/acreala.

Sunt curios care ar fi explicatia. A reusit cineva sa ajunga la o concluzie? Citisem undeva (nu mai gasesc articolul) ca intr-un puc trebuie sa existe si un procent de fines pentru o extractie reusita. E posibil ca rasnita asta sa produca prea putine? Cel putin pe foaie are toate atuurile necesare, nu pricep care ar putea fi problema.
Pavoni Europiccola (+coffee-sensor mods) / Niche Zero / Timemore Sculptor 078s / Kinu M47

 
 
Reply
Problema e ca pe foaie arata bine multe produse ce au legatura cu cafeaua. Doar ca in practica sunt diferente insa la rasnite nivelul de experienta cu cafeaua parca trebuie sa fie cel mai ridicat, sa ti poti face o parere.

O rasnita poate determina in mod constant channeling insa ar trebui ca si calitatea macinaturii sa fie dezastruoasa. Am.remarcat asta la Vario insa la Ceado ma indoiesc sa fie asa rea. Cel mai.probabil sunt erori dr extractie ale celor care posteaza astfel de lucruri.

Eu personal am.vizitat fabrica Ceado la un moment dat si pot spune ca sunt foarte organizati, lucreaza nemteste. Ce pot spune este si ca Ceado este la.baza firma de storcatoare de fructe si business ul.cu rasnite este recent. Cand i am vizitat abia comandau un aparat de analiza al particulelor macinate, se plangeau ca este 25000 euro.

Concluzia mea este ca Ceado e.o.firma care a luat in serios ij ultima vreme subiectul Rasnite si vor progresa in continuare. Am.vazut pretul de pe forum si probabil este o.solutie de luat in calcul la acel pret. De noi sunt multe variante in bugetul ala.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
Iata cum am rezolvat eu problema cu rasnita mea.Aveam ceva probleme cu extractia si nu stiam ce sa fac.Fiind bine sfatuit de Lyvyoo ,am cumparat un OCD .Apoi am renuntat si la tamperele clasice si am luat unul dinamometric pe care l-am fixat la 14 kg.Asi mai vrea pe viitor sa iau si un cub sanatos in care sa asez fara grija portafiltrul.Dar cu astea doua achizitii problemele au disparut ca prin farmec.Curgerea a devenit uniforma ,cremoasa ,in timpii corecti,iar cu pucul rezultat se poate juca hochei.Ma si miram sa nu scoata ce trebuie pentru ca aspectul caelei rasnite este foarte frumos,uniform,pufos,ca la carte.Deci cu o investitie minima se poate rezolva fara a va mai bate capul cu masuratori si articole stufoase.Sunt argumente zic eu solide bazate pe observatii propriis sensibus.Pentru a merge pana la capat, voi lua si acel cub ,dar unul solid cu posibilitatea de a regla pozitia portafiltrului,asta ca sa nu mai ratez orizontala.Cu varsta e mai greu sa apreciezi si asta mai ales dimineata.

propo ,stie cineva o sursa,un magazin in Romania care comercializeaza acest cub Tidaka?
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
Un sfat pentru utilizatorii rasnitei, de cateva saptamani folosesc sita IMS superfine 14/16g si datorita gaurilor mai mici sunt fortat sa macin mult mai grosier si pot spune ca rezultatele sunt unele foarte bune.
Nu am renuntat la wdt dar prin pf-ul fara fund se vede clar o imbunatatire a extractiei si a gustului. 

Probabil ca rasnind mai grosier ascunde mai bine problemele de single-dosing ale rasnitei.

https://www.eb-lab.coffee/new-products-1...b702th24sf
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
 
Reply
(11-03-2018, 14:58)cosmin_mac Wrote: Un sfat pentru utilizatorii rasnitei, de cateva saptamani folosesc sita IMS superfine 14/16g si datorita gaurilor mai mici sunt fortat sa macin mult mai grosier si pot spune ca rezultatele sunt unele foarte bune.
Nu am renuntat la wdt dar prin pf-ul fara fund se vede clar o imbunatatire a extractiei si a gustului. 

Probabil ca rasnind mai grosier ascunde mai bine problemele de single-dosing ale rasnitei.

https://www.eb-lab.coffee/new-products-1...b702th24sf


eu am folosit si IMS (de ~ 3 ani sunt pe VST) si mi s a parut mult sub ca si gust fata de VST. Pe ceado am incercat la inceput ambele modele si am ramas tot pe VST iar de curand am folosit un IMS de 17g pt ca mi a picat pe mana si iar mi s a parut ca o bate VST ul de 18g. adevarul ca n am avut din asta superfina, doar cea normala.
P.S. nu am actiuni la firma VST Smile
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)