Hello There, Guest! Login Register


Bursa SH a forumului, prea scumpa?

#1
Sper sa nu credeti ca vreau sa jignesc aceasta rasnita ofertand pretul asta. Nu contest calitatile si starea aparatului. Doar ca, orice produs, odata ce castiga vechime de la achizitionare, pierde din valoare. Iar 60% dun valoare mi se pare mai aproape de realitate, fata de 76% cat s-a cerut. In fine, daca nu se vinde in perioada aceasta a sarbatorilor cand lumea e mai darnica... o sa ne reauzim dupa, daca o sa mai fie finante ?
Lelit Elizabeth | Fiorenzato AllGround | Kinu M47
Ex: La Cimbali M21S Junior | Gaggia Classic 
Eureka(Nuova Simionelli) Mondial | Porlex Mini.
 
Reply
#2
In fond fiecare e liber sa opteze pentru un pret .Incercarea de a negocia un pret de asemenea este fireasca.Ceeea ce nu mi de pare tocmai ok este discutia despre cat este cererea?Si eventuala inducere a ideii ca nu vor fi bani dupa sarbatori mi se par cel putin incorecta intr-un proces de negociere.Ai numarul de telefon ,suni ,te interesezi si cumperi sau nu.Atat.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#3
Face parte din negociere. Mie mi se pare ca sistemul de pe forum, putin prea elegant, avantajeaza vanzatorii.
Multe produse se vand SH la preturi nefiresc de mari.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#4
Intr-un fel e normal sa cumperi un produs sh mai scump pe forum decat de pe un site de vanzari, pentru ca vanzatorul (in majoritatea cazurilor) e de "incredere" si mai ales a folosit chiar el acel produs nu e un revanzator in talcioc. Iti poate spune eventualele chichite (acolo unde sunt). Chilipiruri nu veti gasi aici, doar sanse mari de a cumpara un produs care si face ce scrie in descriere...  Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Pana aici ai dreptate. Dar nu tot ce se vinde aici e din gama profi, adica cu durata de utilizare f. mare in mediu domestic. Unele sunt produse de consum/utilizare casnica la care durata de viata declarata rar depaseste 1,5x perioada de garantie. Acestea se depreciaza mai rapid.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#6
As aprecia daca aceste comentarii ar fi in alt topic.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#7
Maine mut discutiile undeva, ca sa-i lasam omului topicul liber. Acum nu pot.

Pe forum se discuta in general despre masinarii performante, chiar daca sunt casnice. Observi Zaheyu ca nu bagam in discutie Krups, DeLonghi sau alte chinezarii, automatele etc. De ex. vei gasi lejer pe forumurile de afara Gaggia Classic cu 10-15 ani vechime, deci treaba cu 1.5 x garantia, pica. Si cel mai important, procentul mai mare de siguranta pe care ti-l ofera un produs utilizat de un pasionat, cu trasabilitate clara cu "jurnal" pe forum eventual versus un gigel de pe olx despre care nu ai auzit in viata ta nimic. Asa se intampla si in alte comunitati de pasionati. E bine totusi ca oamenii au de unde alege, olx/okazii sau Espressoman. Pana la urma, daca aparatele se vand inseamna ca au pretul corect in raport si cu precizarile de mai sus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#8
Quote:1-Face parte din negociere.
2-Mie mi se pare ca sistemul de pe forum, putin prea elegant, avantajeaza vanzatorii. 

3-Multe produse se vand SH la preturi nefiresc de mari.
3- pretul final de vanzare este cel corect deoarece reprezinta vointa libera , comuna , a celor implicati in tranzactie . 
Banii fiind la cumparator iar marfa la vanzator este clar ca schimbul nu se poate realiza decat in baza unei intelegeri . 
Convingerile , dorintele si nevoile fiecaruia dicteaza termenii acestei intelegeri . 
Atata timp cat finalitatea intervine ca urmare a unui acord eu , cel putin , nu inteleg notiunea de pret nefiresc de mare , la un produs pentru care nu exista un monopol s-au pentru care nu se exercita vreun fel de presiune asuplra partenerilor interesati .
1- negocirea se poarta pe baza unor argumente rationale , masurabile , verificabile si cuantificabile . 
Argumente de genul celor conform carora produsul A pierde x% din valoare doar pentru ca nu il mai vinde magazinul ci o persoana privata , nu mi se pare corect . 
Daca o masina SH este vanduta de o reprezentanta , este corect pretul fixat de aceasta . 
Daca este vanduta direct de proprietarul , care a avut mare grija de aceasta , oare pretul poate fi apreciat ca nefiresc de mare ? ( personal ar fi trebuit sa platesc la o reprezentanta 8.500 Ron pentru o reparatie pe care am rezolvat-o , in alta reprezentanta cu , atentie , doar 10 lei si 15 minute de manopera ) .
2- Forumul   mi se pare elegant pentru toti cei care posteaza si nu doar pentru o parte a celor care fac acest lucru . 
Ca o paranteza , o Vario s-a vandut , fara acest gen de aprecieri , cu 1490 lei la sfarsitul lui 2013 .
Nu am citit , pana acum , nicio recenzie negativa din partea cumparatorului . 
Concluzia , produsul a ajuns la cel care a considerat pretul ca fiind corect si nu la altul care il aprecia ca fiind nefiresc .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#9
Poti cumpara o masina la aceeasi suma de bani cu 30000 sau 300000 (reali) km facuti. Una e sa cumperi de la cineva cunoscut tie, cu care fie vorba te vei intalni si-i vei putea arata obrazu' la o adica si alta e sa cumperi de la colt de strada sau te miri unde. Si aici apar useri ocazionali atrasi de o vanzare, dar si useri vechi, care atunci cand vand nu o fac neaparat pentru profit, ci si (oi fi eu mai idealist) din convingerea ca-i fac un bine colegului de forum.

Revenind la produsul in cauza, rasnitoiu:
Eu am vario de nici un an, l-am curatat de 2 ori si altceva nu i-am facut. De altfel nici nu stiu ce ar trebui sa-i mai fac. Userii mai vechi in domeniu ne pot spune care sunt piesele de uzura si eventual durata lor medie de viata.
Pentru ca, idealizand, daca schimbi consumabilele o data la 5 ani si astea costa 500 lei in total, rasnitoiu nost se "degradeaza" anual cu 100 lei. Asa ai un pret de plecare, iar daca vanzatorul declara (si nu avem motive sa nu-l credem  Big Grin) ca a folosit foarte rar jucaria, degradarea e mult mai mica.
So care stie ce si cum?  Huh
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
Dragilor toti am vrea. Vario sau Quamar la pret de Lelit dar din pacate nu se poate. Si eu vreau sa cumpar acest Vario si am oferit pe el atat cat am crezut ca merita dupa mine. Vanzatorul in acest caz Adrian a considerat ca e prea putin, dar nu mi s-a parut si nu mi se pare normal sa comentez pretul cerut de om.
Danny ca sa fiu rau. Tu dai Gaggia ta la 600, ca tot sh e?
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
 
Reply
#11
Din experienta mea: pe parcursul anului trecut am vandut echipamentul vechi si am achizitionat rasnita si espressor, ambele second-hand, ca noi costau cat jumatate de masina. Inevitabil prin cautari a aparut si sectiunea de anunturi a forumului espressoman, dar vazand preturile n-am simtit nici un imbold sa ma inregistrez, sa dau un PM sa incerc sa negociez etc.
Cred ca am vazut doar 2-3 topicuri in care preturile cerute aveau legatura cu realitatea si, in toate cazurile, produsele erau deja vadute cand am dat eu de ele cu google. Ca exemplu, cand ceri 80% din pretul de magazin pe o rasnita entry-level care costa noua cateva sute de lei si a fost deja folosita cateva luni, se poate spune ca ai pus un anunt ca sa-ti omori timpul. Parerea mea, desigur.
 
Reply
#12
Si totusi s-a vandut. De ce?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
(01-01-2015, 21:21)Adri@n Wrote: am achizitionat  rasnita si espressor, ambele second-hand, ca noi costau cat jumatate de masina.(...)

 cand ceri 80% din pretul de magazin pe o rasnita entry-level care costa noua cateva sute de lei si a fost deja  folosita cateva luni, se poate spune ca ai pus un anunt ca sa-ti omori timpul.

Parerea mea, desigur.

sa o luam invers:
Desigur.
Daca nu te grabesti sa vinzi ceri oricat. Daca nu se vinde scazi pretul. Daca se vinde poti sa te gandesti ca ai cerut prea putin  Big Grin
depinde de masina. Si aici plaja preturilor e mare: bombe (si bune, dar si cu surprize ulterioare) la preturi bune pana la masini cu istoric cunoscut si eventual cu garantie la preturi binisor mai mari.

Si daca tot vorbim de experienta: mi s-a intamplat de multe ori ca un client sa-mi zica "am vazut o lanterna identica in piata la juma de pret", ce sa-i raspund decat altceva "de ce nu o cumperi de acolo", continuarea in unele cazuri e "pai am cumparat-o si s-a ars ledul. Dumneavoastra aveti leduri de schimb". Raspunsul e simplu: "Nu am, DAR daca se arde ledul (foarte rar de altfel, majoritatea se strica de la socuri "serioase") se schimba lanterna. De aceea aveti 5 ani garantie". Partea distractiva e ca de la astfel de clienti nu am avut niciodata probleme ulterioare in garantie!!!  Wink
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#14
Quote:Si totusi s-a vandut. De ce?

Nu stiu la ce te referi, exemplul meu era pur teoretic (pornit de la o rasnita pe care o vazusem aici pe site acum vreo 10 luni sau cam asa ceva).

Iti dai seama insa (din nou, vorbind la modul general) ca un exemplu nu inseamna mare lucru. Poate cineva isi dorea fix modelul respectiv si obiectul nu mai era pe stoc la importator etc.

Mai exista alt aspect: intre oameni care se cunosc foarte bine tranzactiile pot avea valori diferite semnificativ de "pretul pietii" pentru ca uzura obiectului poate fi cunoscuta perfect. Daca stii ca vecinu' scoate masina din garaj doar Duminica si in vacante, stii ca n-a avut niciodata un accident, ca fereste si o gropita etc etc iar apoi il vezi ca vrea pe ea cu 5% peste ce se cere in targ pe o masina adusa de samsari cu 500.000 de km dati inapoi la 60.000, normal ca dai. In schimb, Cutarescu Gheorghe care il suna pe vecin pentru anuntul postat pe oleicsi nu stie toate astea si e foarte probabil sa nu vrea sa plateasca acest premium (in cazul respectiv foarte modest)

Ce spuneam eu era ca (din observatiile mele de asta primavara-vara) premium-ul cerut la anunturile de pe bursa acestui forum este foarte mare.
 
Reply
#15
(02-01-2015, 00:50)amarok Wrote: sa o luam invers:
Desigur.
Daca nu te grabesti sa vinzi ceri oricat. Daca nu se vinde scazi pretul. Daca se vinde poti sa te gandesti ca ai cerut prea putin  Big Grin
depinde de masina. Si aici plaja preturilor e mare: bombe (si bune, dar si cu surprize ulterioare) la preturi bune pana la masini cu istoric cunoscut si eventual cu garantie la preturi binisor mai mari.

Mi-ai luat-o inainte, cam asta am scris si eu mai sus, doar ca un pic din alt punct de vedere Big Grin
 
Reply
#16
E normal sa fie mare pentru sursa in majoritatea cazurilor e cunoscuta. E ca si cum l-ai sti pe vecinu cu masina sau macar pe cineva care-l cunoaste.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#17
Quote:Mai exista alt aspect: intre oameni care se cunosc foarte bine tranzactiile pot avea valori diferite semnificativ de "pretul pietii" pentru ca uzura obiectului poate fi cunoscuta

Uite ca ai scos singur porumbelul  Smile   Practic despre asta vorbim ca si factor care pastreaza mai mult din valoarea produselor. Si cand o sa implemetez un nr. minim de postari pe forum pentru a publica anunturi (in curand), aceasta valoare se va conserva si mai bine Smile 
Te intrebasem daca s-a vandut sau nu pentru ca acolo se pot observa cel mai bine consecintele acestor preturi mai mari ca pe site-urile de anunturi. Si dupa cum se vede in sectiunea de tranzactii incheiate, 95% din vanzari se perfecteaza. Nu stim pretul real obtinut, dar conform propunerii lui nickso, pe viitor cred va trebui sa fie public.  
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#18
(02-01-2015, 01:07)Lyvyoo Wrote: Uite ca ai scos singur porumbelul  Smile 

Care porumbel? Big Grin Ca vorbim despre un exemplu la care s-ar gandi orice om normal psihic si care nu traieste la 400km de cel mai apropiat vecin.

Ideea de baza e alta: pe vecinu' il cunosti din viata reala, nu din mediul virtual. Vezi masina aia cu ochii tai, stii ca n- avut incidente samd. Pe cand in mediul virtual poti sa discuti nu stiu cat cu alt pasionat de acelasi hobby, asta nu inseamna ca-l stii ce fel de om e, daca e grijuliu cu bunurile de folosinta zilnica (sau dimpotriva genul care strica orice) etc etc.

De-asta spun eu ca premium-ul cerut la obiecte vandute de oameni oarecum cunoscuti din mediul virtual (sau cel mult de la o intalnire la un pahar de ceva) este absurd.

 
(02-01-2015, 01:07)Lyvyoo Wrote: Si cand o sa implemetez un nr. minim de postari pe forum pentru a publica anunturi (in curand), aceasta valoare se va conserva si mai bine Smile 

Am mai vazut filmul asta pe multe alte forumuri, in general nu se termina bine. Numarul de regulars al unui forum de nisa tinde sa ramana relativ mic, in schim cei care au de vandut vreodata ceva sunt mult mai multi. Ii elimini pe astia din ecuatie si foarte curand stergi praful pe la sectiunea de anunturi.

(02-01-2015, 01:07)Lyvyoo Wrote: Te intrebasem daca s-a vandut sau nu pentru ca acolo se pot observa cel mai bine consecintele acestor preturi mai mari ca pe site-urile de anunturi. Si dupa cum se vede in sectiunea de tranzactii incheiate, 95% din vanzari se perfecteaza. Nu stim pretul real obtinut, dar conform propunerii lui nickso, pe viitor cred va trebui sa fie public.  

Ai observat singur problema: nu stim unde si cu cat s-au vandut respectivele produse. Si oricine poate spune orice cu privire la pretul obstinut pe un produs vandut in cadrul unei tranzactii private.

Daca ai curiozitatea, urmareste un timp site-urile mari de anunturi , o sa fii uimit sa vezi ce mai apare din cand in cand pe-acolo si la ce preturi. Pe urma compara cu 20% discount fata de pretul de magazin la o rasnita folosita cateva luni...
 
Reply
#19
@Adri@n:
Teoretic ai deptate. Practic, nu prea. E ca si cum ti-ai lua o masina si vreme de 3-5 ani scrii balarii pe un forum auto in ideea ca poate o vei vinde acolo cu un pret mai bun.
Pe urma mai este un factor important: istoricul ramane, cumparatorul la fel. Pe forumuri in general tepele sunt rare si uzual apar de la userii noi. De cele mai multe ori ies la iveala. Un user cu 2-3-5 ani vechime nu prea risca sa-si pateze reputatia. Chiar, l-ai vedea pe Radu sau pe Liviu facand asa ceva? Big Grin
Nu de alta, dar un forum nu este obligatoriu. Se presupune ca ai o pasiune care te tine acolo...

Si apropo de tepe, vezi si pe alte site-uri unde se tine un ranking de "vanzator" (vezi computergames, ebay, etc). La fel functioneaza, doar ca este implementat un sistem de review-uri.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#20
Cred ca riscul de a lua teapa pe un stfel de forum tinde in mod fatal spre zero.O spun ca un patit care a luat teapa de la un user cu referinte excelente pe marele site de vanzari okazii.Si am primit o cutie chinezesca de surubelnite in locul unui obiectiv foto Minolta.Frumos nu?Si pentru ca nu puteam dovedi nimic,nemernicul se dadea si cat se poate de ultragiat,jignit .De vina eram tot eu.Sigur vina mea este ca am ales sa folosesc si posta romana.Norocul meu daca il pot numi noroc,este ca a costat doar 250 de lei.Altii au primit caramizi in loc de laptop-uri.Si mai frumos nu?Chestia cu pasiunea este intr-adevar foarte serioasa,e un foarfece serios.Smecherii nu prea au rabdare si nici pornirea" paguboasa" de a suferi pentru ceva in care cred.In general profilul unui astfel de maruntis uman este legat de dificultatea de a respira daca nu fura sau inseala macar cu un varf de ac.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#21
"Cred ca riscul de a lua teapa pe un astfel de forum tinde in mod fatal spre zero".ImI cer scuze pentru stilul prea eliptic,ma refeream la acest forum .Patania cu teapa are legatura cu un situl strict commercial ce e bazat doar pe interesul de a vinde si de a cumpara si nu pe pasiune.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#22
(02-01-2015, 11:13)organon Wrote: ...O spun ca un patit care a luat teapa  de la un user cu referinte excelente pe marele site de vanzari okazii.Si am primit o cutie chinezesca de surubelnite in locul unui obiectiv foto Minolta.Frumos nu?Si pentru ca nu puteam dovedi nimic,nemernicul se dadea si cat se poate de ultragiat,jignit ...

Cateva rating-uri negative la un asemenea nivel ii strica definitiv imaginea. Ca sa o ia de la 0 va pierde destul, mai mult decat a castigat cu tine.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#23
Astia ar trebui sa fie clientii parchetului pentru inselaciune,simpla repudiere nu prea le atinge obrazul.Isi fac alte conturi cu alte id-uri ,penru ca se ocupa cu asa ceva.Oricum de aici este ok sa cumperi daca nu poti sa iti permiti ceva nou.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#24
Desi nu am vrut sa intervin in aceasta dezbatere vreau sa fac cateva scurte precizari .

-Cine vinde pe acest forum  ( aici sunt de acord cu propunerea lui Lyvyoo si de a nu permite postarea anunturilor de vanzare in orice conditii si oricui ) ? 
Vanzarile au fost facute de utilizatori de aparate care le-au achizitionat , in general , direct de la importatori sau de la comercianti specializati , cunoscuti .
Exceptii au facut membri ai forumului , pasionati de tehnica , dar si de cafea , care au achizitionat asemenea aparate SH , le-au desfacut piesa cu piesa , le-au curatat , inlocuit , reasamblat si probat in cunostinta de cauza si stiind care vor fi asteptarile clientilor .
In acest ultim caz , pretul a fost mai mult decat decent .

- Cand se vande ?
Atunci cand se fac upgrede-uri si , in niciun caz cand s-au defectat aparatele .
Aici nu se fac " cosmetizari " cu scopul de a pacali pe cineva .
Aici , cei pasionati vor un rezultat mai bun in ceasca si , atunci , fac eforturi deloc negljabile , pentru a-si cumpara echipamente din categorii superioare .
Aici nu se vor gasi " chilipiruri " deoarece cei care vand nu au " epuizat " aparatele  . Marea majoritate a acestora sunt abia la inceput de drum , durata lor de functionare fiind de multi , foarte multi ani .
Asa cum forumul este unul de nisa si potentialii vanzatori si cumparatori sunt avizati , pretentiosi si stiu bine ce fac atunci cand opteaza pentu una sau cealalta dintre cele doua pozitii . Toti stiu ca aici nu se dau tepe !
Preturile finale sunt cele corecte ,atata timp cat tranzactiile se incheie .

Ca o observatie personala , nu cred ca forumul va avea de suferit daca numarul de tranzactii va fi redus .
Pasionatii de cafea cauta cu totul altceva aici .
Ei vor un espresso perfect si stiu ca acesta nu se obtine oricum si cu oricefel de echipament .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#25
Cu scuzele de rigoare pentru ca intervin atat de tarziu intr-o discutie pe care, se pare ca, am provocat-o, imi permit sa fac cateva observatii:
1. O sa incep cu un comentariu la Radu Carutasu
(26-12-2014, 11:50)RaduCarutasu Wrote: Argumente de genul celor conform carora produsul A pierde x% din valoare doar pentru ca nu il mai vinde magazinul ci o persoana privata , nu mi se pare corect . 
Daca o masina SH este vanduta de o reprezentanta , este corect pretul fixat de aceasta . 
Daca este vanduta direct de proprietarul , care a avut mare grija de aceasta , oare pretul poate fi apreciat ca nefiresc de mare ? ...
Ca o paranteza , o Vario s-a vandut , fara acest gen de aprecieri , cu 1490 lei la sfarsitul lui 2013 .
Nu am citit , pana acum , nicio recenzie negativa din partea cumparatorului . 
Concluzia , produsul a ajuns la cel care a considerat pretul ca fiind corect si nu la altul care il aprecia ca fiind nefiresc .
Diferenta dintre un produs SH achizitionat de la un proprietar persoana fizica si o reprezentanta/o companie este ca in cazul in care faci acea achizitie de la firma respectiva ai un contract si o garantie (intre 6 luni si 1 an in functie de produs). Daca se intampla ceva in perioada respectiva, in baza contractului mai poti face ceva. In cel mai rau caz te adresezi autoritatilor. In cazul persoanei private ce faci? Scrii aici pe forum si incepi o argimentatie care cel mai probabil nu o sa duca nicaieri.

Referitor la degradare. Chiar daca nu ar fi vorba de o degradare fizica, tot ramane una morala. Si chiar daca produsul respectiv se prezinta in "stare perfecta", ce se va intampla daca totusi se va defecta? Cumparatorul va reclama acest lucru, vanzatorul va spune ca la el a mers perfect si ca nu a fost utilizat corespunzator etc. Cred ca acesta e un motiv destul de solid atunci cand cumperi un produs SH: iti asumi acest risc pentru o anumita suma de bani. Iar aceasta sum, dupa cum am semnalat intr-o postare anterioara cred ca e mai apropiata de realitate intr-un procent de 60-65% din valoarea produsului nou.

Fara sa vreau sa lezez in vreun fel imaginea lui Adrian sau a oricarui alt membru de pe acest forum, ar fi totusi de mentionat faptul ca inscrierea pe acest forum nu se face pe baza de invitatie din partea vreunui membru existent ci este "la liber". Prin urmare as fi curios cine garanteaza pentru toti membrii de aici (inclusiv pentru mine) ca nu o vor face "lata" si apoi se vor retrage cu eleganta inscriindu-se sub un alt nume de utilizator.

2. 40-65% din pretul de raft...
(26-12-2014, 23:12)diabloviciu Wrote: Dragilor toti am vrea. Vario sau Quamar la pret de Lelit dar din pacate nu se poate. Si eu vreau sa cumpar acest Vario si am oferit pe el atat cat am crezut ca merita dupa mine. Vanzatorul in acest caz Adrian a considerat ca e prea putin, dar nu mi s-a parut si nu mi se pare normal sa comentez pretul cerut de om.
Danny ca sa fiu rau. Tu dai Gaggia ta la 600, ca tot sh e?
As vrea sa raspund precizand ca am achizitionat espressorul Gaggia Classic la un pret care s-a incadrat in marja de 60-65% din pretul nou.  Aparatul a aratat "ca nou" de parca nu s-a facut nici o cafea cu el.

Iar ca o paranteza, momentan sunt in discutii pentru o rasnita noua, neatinsa,  iar pretul este de 40% din valoarea produsului nou din magazin. Iar discutia are loc in afara forumului. Daca se finalizeaza tranzactia o sa precizez toate detaliile.

3. Riscuri
(02-01-2015, 11:13)organon Wrote: Cred ca riscul de a lua teapa pe un stfel de forum tinde in mod fatal spre zero....
Cred ca sunt doua riscuri:
1. Cel despre care scria organon si altii, de a primi o caramida in loc de o rasnita. Aici cred ca aveti dreptate, riscul tinde spre zero.
2. Riscul de a achizitiona un produs supraevaluat doar pentru ca persoana care il vinde e un membru pe acest forum. Parerea mea este ca produsele care se vand aici ar trebui sa aiba un pret mai mic decat pe site-urile specializate in vanzari (o_x, to _ _ ai, o_ _ _ ii) astfel: daca o media de pret a unui echipament este de XXX lei, aici ar trebui sa fie cu cel putin 10-15% lei mai ieftin. 
In rest, tot respectul pentru munca depusa de Liviu pentru acest forum. Am invatat multe de aici si citesc cu interes discutiile pe aceasta tema.
Lelit Elizabeth | Fiorenzato AllGround | Kinu M47
Ex: La Cimbali M21S Junior | Gaggia Classic 
Eureka(Nuova Simionelli) Mondial | Porlex Mini.
 
Reply
#26
Dannyd

Discutiile pe aceasta tema pot fi interminabile si nu cred ca ar duce la vreo concluzie care sa fie insusita de toti .
Orice garantie se refera la defecte de fabricatie , vicii ascunse si nu la consumabile .
Trebuie analizat aici si daca pretul unui produs SH achizitionat , acopera eventualele uzuri si nu defecte din celelalte categorii , pe care nici garantia nu le acopera .

Cat despre uzura morala , aceasta intrvine in general la produsele " la moda " .
La o rasnita si la un expresor performante cred ca nu prea Isi are rostul discutia in jurul unui beculet sau butonas .
Aici conteaza capacitatea de a livra in ceasca un lichid de calitate .

Ai concluzionat foarte bine , aici discutam si invatam , inpartasind din experientele personale , cum sa obtinem , tocmai , aceasta calitate . Iar asta nu se poate cumpara nici de pe olx , nici de pe ........
Restul , vanzari , achizitii sunt optiuni carora le dam sau nu curs .
La acestea avem alternative si este foarte bine .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#27
(02-01-2015, 10:42)Mihai L Wrote: @Adri@n:
Teoretic ai deptate. Practic, nu prea. E ca si cum ti-ai lua o masina si vreme de 3-5 ani scrii balarii pe un forum auto in ideea ca poate o vei vinde acolo cu un pret mai bun.

Diferenta mica dar esentiala fiind ca pe forumul ala ipotetic poti scrie orice balarie in vreme ce masina vecinului o vezi zilnic, il vezi si cat o lasa dimineata sa se incalzeasca motorul inainte sa bage talpa-n ea samd.

(02-01-2015, 10:42)Mihai L Wrote: Pe urma mai este un factor important: istoricul ramane, cumparatorul la fel. Pe forumuri in general tepele sunt rare si uzual apar de la userii noi. De cele mai multe ori ies la iveala. Un user cu 2-3-5 ani vechime nu prea risca sa-si pateze reputatia. Chiar, l-ai vedea pe Radu sau pe Liviu facand asa ceva? Big Grin
Nu de alta, dar un forum nu este obligatoriu. Se presupune ca ai o pasiune care te tine acolo...

La chestia asta deja vad ca ti-a raspuns pe larg dannyd. Mai trebuie tinut cont de un lucru: nivelul de cunostinte, cultura (generala sau intr-un anumit domeniu) samd nu au de multe ori nimic in comun cu CARACTERUL unui om. Ajunge sa te uiti la persoane gen Plesu sau Vadim ca sa intelegi imediat ce vreau sa spun.

(02-01-2015, 10:42)Mihai L Wrote: Si apropo de tepe, vezi si pe alte site-uri unde se tine un ranking de "vanzator" (vezi computergames, ebay, etc). La fel functioneaza, doar ca este implementat un sistem de review-uri.

Daca a ajuns un forum pentru copilasi compulsivi gen computergames sa fie comparat cu ebay ne-am lamurit. Si chiar pe ebay trebuie sa casti de 7 ori ochii la chestii gen valoarea tranzactiilor userului X samd , pentru ca ala poate sa-si fi construit un feedback impresionant vanzand obiecte cate costa pana in 10$ si pe urma sa traga o teapa, cu sau fara intentie. Pe urma te uiti daca a mai vandut obiecte din aceeasi categorie cu cea care te intereseaza etc etc.

Discutand la obiect, in cazul echipamentelor pentru espresso ce anume iti garanteaza ca pasionatul Y, om serios de felul lui, isi da seama ca o pompa si-a cam schimbat sunetul ca urmare a depunerilor/uzurii mecanice? Astept cu interes raspunsul.
 
Reply
#28
(02-01-2015, 12:59)RaduCarutasu Wrote: - Cand se vande ?
Atunci cand se fac upgrede-uri si , in niciun caz cand s-au defectat aparatele .
Aici nu se fac " cosmetizari " cu scopul de a pacali pe cineva .


Cine anume garanteaza pentru capacitatea vanzatorului de a evalua starea tehnica a aparaturii detinute (si pe care a dat in multe cazuri o gramada de bani)?
Cine garanteaza ca pasionatul de espresso X, cunoscut doar din mediul virtual, este un om onest?

Food for thought, vorba americanului.
 
Reply
#29
Revin cu ideea ca tehnic ai dreptate, dar practica ne arata altceva.
E greu sa fii pasionat de ceva, sa stai cativa ani pe forum si pentru 2-300 lei sa dai o teapa si sa risti excluderea din comunitate.
Atentie, pe un forum e destul de dificil sa te ascunzi (pastrezi exprimarea, experientele... de cele mai multe ori esti recunoscut de alti forumisti Tongue ).

Site-urile de vanzari sunt pentru multi care traiesc din diverse tranzactii. Si pentru care obrazul poate fi sau nu important.

L.E.: Inca ceva - vorbim aici de buna credinta a vanzatorului, nu de eventualele defecte care pot aparea. Si in general, intre doi utilizatori onesti se pot remedia de comun acord niste defecte de acest gen.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
Cred ca vorbim despre lucruri diferite.

Banuiesc ca e toata lumea de acord ca in cazul unui forum de nisa, cu membri pasionati de un anumit domeniu, riscul sa primesti o caramida in ambalaj cand cumperi ceva de la un user cu vechime este practic nul.
 In cazul site-urilor de anunturi riscul asta poate fi evitat doar cumparand  cu predare personala, chestie care cam elimina din ecuatie achizitiile din alte localitati samd. Lucru nu foarte relevant pentru bucuresteni si eventual pentru locuitorii altor cateva orase mari, dar foarte important pentru cei care traiesc in orase mai mici sau chiar in mediul rural.

 Cam la fel stau lucrurile  si cu aparatele evident defecte, care pur si simplu nu functioneaza. DOA cum zic americanii cu un termen imprumutat din lumea medicala. NU despre asta vorbeam eu, pentru ca genul acesta de tepe sunt f usor de evitat, indiferent de unde cumperi, cata vreme nu este implicata o tranzactie prin posta.

In schimb, ce aduceam  in discutie este "zona gri" a aparaturii cu anumite probleme. De-aia cumparatul cu proba e sfant (mai ales daca stii ce cumperi si esti cat de cat priceput)  iar in cazul asta practic nu mai conteaza ca iei de pe tocmai/olx sau de la alt membru al unei comunitati. Si premium-ul despre care vorbeam devine nejustificat. Sper ca acum e clar.

Exemplu concret: tu cumperi de la alt membru cu vechime o rasnita scumpa dar iesita din garantie. Peste o saptamana iti iese fum din ea, desi o utilizezi corect. Cel de la care ai luat-o si care a folosit-o fara nici o problema 2 ani cam in ce baza ar putea sa-ti dea banii inapoi?  Pe de alta parte tu n-o sa te consideri cumva pacalit daca lucrurile raman asa?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)