• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Buna seara la toata lumea !!!

#1
Sunt nou in lumea espresso-ului ....si nu prea Smile)).  Va povestesc: sunt din Vaslui dar de 12 ani locuiesc in " judetul " Verona. Asa ca de acum 12 ani am " facut cunostinta " cu amicul nostru comun pe care il vrem toti ...acasa ( espresso ) Smile.  Adevarul este ca aici poti sa bei un espresso decent in toate barurile ....( naaa...ca am descoperit apa calda !!! ) Smile). Bunnn !!!  " Chiriasa mea "  ( care se intampla sa-mi fie si nevasta ......daca imi vede presentarea...presimt ca intru la hrana rece pt mult timp) decide sa ne luam o masina de cafea acasa . Plecam pt " obisnuitul" Philips de plastic de 80 euri...si la magazin ,cat cascam gura la aparate trece un nene ( client) si ne sugereaza sa luam Gaggia Baby Twin . Dupa o rapida consultare in famile ...decidem sa mancam conserve pt 3 luni ( Big Grin ) si o luam cu 350 euri ( in 2007) . Din 2007 pana ...acum o luna ( 2016) am baut cafea ...deci repet, cafea nu espresso ( Angry ) cu sita presurizata si cu dopul ala negru in portafiltru... fake crema . Acum am aflat ca ,poate , as fi putut bea un espresso decent si cu Gaggia ...dar ignoranta...!!!  Nu m-am dat niciodata in cap dupa cafea...dar nevasta-mea iubea masina aia si doar ea o folosea 2 cafele si un capuccino  pe zi . Acum Gaggia incepe sa dea semne de oboseala ( butoanele digitale mergeau cand voiau ,pompa tragea greu ..) decid sa facem un upgrade . Luam un Gaggia Classic ...dar il trimit inapoi ( la Amazon) pt ca, vazandu-l in realitate , eu nu-l consider un upgrade de la Baby Twin ( din contra :Sad  ) . Deci il trimit inapoi si  dupa lungi analize ( si o diferenta " consistenta" in euri ) cumpar Lelit PL41 PLUs. Si ajuns acasa in incercarea de a-l exploata la maxim ...incep sa ma informez pe net si ...( .SESAM DESCHIDE-TE ) .....descopar lumea espresso-ului si implicit acest forum ...de la care am invatat o gramada de lucruri. Si asa dupa masina ...am descoperit ca trebuie sa cumpar rasnita ,tamper...si tot tacamul. Dar am inceput sa invat sa fac espresso ..... si sunt inebunit dupa el Heart Tongue .  Deja dupa 2 saptamani cu Lelit PL41Plus ... am decis ...sa-mi vand un rinichi ...si " sar" la  Lelit PL62 S ( E61, HX  ). Huh
 
Reply
#2
Am sarit peste Lelit Pl62S si m-am dus la Quick Mill QM 67 DB 57
 
Reply
#3
(25-02-2016, 23:45)Tito Wrote: Am sarit peste Lelit Pl62S si m-am dus la Quick Mill QM 67 DB 57

Exact asta am facut si eu, dar am luat un Isomac Zaffiro (second), grupul ala E61 Big Grin  Dumnezeule!?! ce exctractii poate sa scoata chiar cu o garnitura cam obosita (astept deja altele noi) fata de Saeco-ul Poemia(depresurizat) ce l-am avut inainte. Asta multumita forumului, pt ca eram pregatit sa iau un Lelit PL41TEM sau un PL81T si sigur in jumatate de an l-as fi pus la vanzare Wink
Dar oricum pt. mine a inceput vanatoarea pt o rasnita de minim 2 clase peste ce am acum.
Sa-l folosesti pt. multe God Shot-uri, sau care iti aduc tie placere!
Isomac Zaffiro, Kinu M47, Tamper 58mm-cstmd, - (Lelit PL43MMI)
 
Reply
#4
(25-02-2016, 23:45)Tito Wrote: Am sarit peste Lelit Pl62S si m-am dus la Quick Mill QM 67 DB 57

Salut.
La ce pret ai gasit espressorul? Eu inca nu ma pot decide intre Expobar si QM67... cu toate ca am citit o gramada despre ambele. Fiecare are plusuri si minusuri insa as opta, la prima strigare, pt calitatea lui QM67 cand o sa ma decid sa fac urmatorul pas.
Isomac Venus + PID Auber // Eureka Mignon // Tamper Motta Bubinga // Tamper dinamometric L-Beans // Site La Marzocco-7g, Bezzera-14g si VST-15g // Latiera Espro Toroid
 
Reply
#5
EU l-am luat la 1500 €. Oricum ....am avut si EU aceasi dilema si la fine m-am decis pt QM

Multumesc mult. Trebuie sa mai invat dar oricum se vede diferenta mare cu Lelit PL41plus. Pai atunci si EU iti doresc sa-ti gasesti rasnita potrivita care sa-ti permita sa " storci " la maxim Isomac-ul Smile
 
Reply
#6
Daca tot e coltul de....laudat.....vreu sa profit si eu sa pun 2 foto. Prima cu echipamentul in ziua inscrierii pe acest forum si a doua cu echipamentul complet upgradat de azi ( cand , in sfarsit, mi-a ajuns rasnita ) Smile. [Image: 23mwxdu.jpg]
[Image: 14vqsqv.jpg]
 
Reply
#7
toata consideratia pentru cele de mai sus, dar si pentru OT-ul din alt thread:

(08-03-2016, 22:01)Tito Wrote: ...DB-ul il pot asemana cu un automat DOAR PT COMODITATE  dar consider ca...plafoneaza Sad. Pt mine adevaratii ...pasionati ai espresso- ului sunt baietii cu HX cu un plus pt cei cu leviere. Desi imi pare rau  pentru ca pe unii ii vad uitandu-se la " cioara de pe gard " ( DB-ul) cand au un fazan gras si frumos in mana Smile. ...

... In plus eu am o mare nelamurire cu VARIO HOME. De ce este asa pompata rasnita asta ???? Eu o vad ca pret in jur de 450 Euro . De ce ar trebui sa dau banii astia pe "plasticoasa" asta de rasnita ...cand aproximativ cu aceasi bani pot sa cumpar rasnite cu motoare mai puternice, cutite mai mari si cu traditie veche in domeniul espresso ? ...                                                                                      
+1

continui sa ma mir - cand am timp - dece oare marea majoritate a pasionatilor de prepararea espresso-ului acasa, isi plaseaza echipamentele in bucatarie, sau in pivnita, sau in garaj?! si ma refer la forumul nostru, dar si la home-barista (unde probleme de genul "pe care sa-l iau", se rezolva nu rareori, cu a le lua pe toate...) unde in majoritate, pozele publicate arata colturi de bucatarii...
dupa care urmeaza argumentele cu 'nu-l iau p-asta ca'  'e prea mare, n-am unde sa-l pun' sau 'e prea inalt, nu-mi incape sub '...

vreau sa spun ca e important cum gandim, ca de facut... facem ce putem Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#8
Pozitionarea aparatului este o problema intr-adevar - poate ar util un topic separat.

Ideal ar fi un mic bar cu o mica chicineta altfel cum te descurci cu curatarea? La un HX cu rezervor este si mai dificil, multe flush-uri, tavita se umple repede, trebuie scursa si curatata des.

Nu ma vad tranzitand sufrageria cu tavita plina ochi de apa pana la bucatarie - in mod sigur las o urma de apa...
Bezzera BZ10, Ascaso I1-steel, V60, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75
 
Reply
#9
(08-03-2016, 20:56)Tito Wrote: Daca tot e coltul de....laudat.....vreu sa profit si eu sa pun 2 foto. Prima cu echipamentul in ziua inscrierii pe acest forum si a doua cu echipamentul complet upgradat de azi ( cand , in sfarsit, mi-a ajuns rasnita ) Smile.

In imaginea de sus toata caldura de la aragaz ti se ducea in hopper-ul cu cafea... era interesant sa fi pus un termometru acolo dupa o sedinta de bucatareala... Big Grin
 
Reply
#10
(09-03-2016, 10:32)renatoa Wrote:
(08-03-2016, 20:56)Tito Wrote: Daca tot e coltul de....laudat.....vreu sa profit si eu sa pun 2 foto. Prima cu echipamentul in ziua inscrierii pe acest forum si a doua cu echipamentul complet upgradat de azi ( cand , in sfarsit, mi-a ajuns rasnita ) Smile.

In imaginea de sus toata caldura de la aragaz ti se ducea in hopper-ul cu cafea... era interesant sa fi pus un termometru acolo dupa o sedinta de bucatareala... Big Grin
Mi-am luat DB pt comoditate , tin cafeaua in hoper ( mic) si nici nu ma preocup de retentia rasnitei. Deci da-ti seama ca nu-mi fac probleme nici pt temperatura si expunere la lumina in plus nu cantaresc ci folosesc timerul. Apreciez atentia voastră pt detalii .....dar eu sunt din ala care nu-si face ....."masturbari mentale " ci beau un espresso. Pana la proba contrarie .....cafeaua mea e CEA MAI BUNA .
 
Reply
#11
(09-03-2016, 11:29)Tito Wrote: ....... Apreciez atentia voastră pt detalii .....dar eu sunt din ala care nu-si face ....."masturbari mentale " ci beau un espresso. ........... .

Daca ar fi existat un buton de like, ti l-as fi dat cu mare satisfactie pt gandurile exprimate mai sus.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#12
Nu iti face griji, ca si eu sunt la fel, ba chiar sunt anti espressor acasa, doar ca n-aveam ce face frunzarind forumul in timp ce... imi beam cafeaua Big Grin

(09-03-2016, 11:29)Tito Wrote: Mi-am luat DB pt comoditate , tin cafeaua in hoper ( mic) si nici nu ma preocup de retentia rasnitei. Deci da-ti seama ca nu-mi fac probleme nici pt temperatura si expunere la lumina in plus nu cantaresc ci folosesc timerul. Apreciez atentia voastră pt detalii .....dar eu sunt din ala care nu-si face ....."masturbari mentale " ci beau un espresso. Pana la proba contrarie .....cafeaua mea e CEA MAI BUNA .
 
Reply
#13
(09-03-2016, 04:13)radudani Wrote: toata consideratia pentru cele de mai sus, dar si pentru OT-ul din alt thread:

(08-03-2016, 22:01)Tito Wrote: ...DB-ul il pot asemana cu un automat DOAR PT COMODITATE  dar consider ca...plafoneaza Sad. Pt mine adevaratii ...pasionati ai espresso- ului sunt baietii cu HX cu un plus pt cei cu leviere. Desi imi pare rau  pentru ca pe unii ii vad uitandu-se la " cioara de pe gard " ( DB-ul) cand au un fazan gras si frumos in mana Smile. ...

... In plus eu am o mare nelamurire cu VARIO HOME. De ce este asa pompata rasnita asta ???? Eu o vad ca pret in jur de 450 Euro . De ce ar trebui sa dau banii astia pe "plasticoasa" asta de rasnita ...cand aproximativ cu aceasi bani pot sa cumpar rasnite cu motoare mai puternice, cutite mai mari si cu traditie veche in domeniul espresso ? ...                                                                                      
+1

continui sa ma mir - cand am timp - dece oare marea majoritate a pasionatilor de prepararea espresso-ului acasa, isi plaseaza echipamentele in bucatarie, sau in pivnita, sau in garaj?! si ma refer la forumul nostru, dar si la home-barista (unde probleme de genul "pe care sa-l iau", se rezolva nu rareori, cu a le lua pe toate...) unde in majoritate, pozele publicate arata colturi de bucatarii...
dupa care urmeaza argumentele cu 'nu-l iau p-asta ca'  'e prea mare, n-am unde sa-l pun' sau 'e prea inalt, nu-mi incape sub '...

vreau sa spun ca e important cum gandim, ca de facut... facem ce putem Smile
Multumesc pt aprecieri . Conteaza mult pt mine deoarece sunt unul dintre.....fanii tai . Chiar profit de ocazie să-ti fac sincerele mele complimente pt postarile tale. Majoritatea lucrurilor invatate .....au fost din comentariile tale si de aceea.....JOS PALARIA !!!! Cat despre pozitionarea in bucătărie .....aparte ca sunt de acord cu DOT ... camera unde este asezată ma si a, in italiana se chiamă ..." salotto con angolo cottura " ...iar traducerea ar fi " sufragerie cu bucătăria intr-un colt " . Deci espressor-ul meu e si-n bucătărie.....si-n sufragerie !
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)