• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Brewtiful

#1
http://www.startupcafe.ro/stiri-afaceri-...anciza.htm

"Investitia intr-o astfel de franciza ajunge la circa 40.000 euro, osciland in functie de specificul retailului in care este amplasata.
Suma include, pe langa cele mentionate, si training de specialitate, respectiv un supervizor full time."

Faina afacere... sa tin pe unul langa mine pe banii mei, ca sa dea raport undeva ca fac bine ce fac...
 
Reply
#2
Am vazut eu ieri un ditamai LaMarzocco cu 2 grupuri intr-un butic din mall-ul Promenada si m-am mirat ce cauta acolo.
Acum am vazut ca e un Brewtiful din asta in magazinul Sole.
O sa-i dau mai multa atentie cand oi mai trece pe acolo.
SAB E 96, OE Pharos, Kinu M47, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g, IMS 7g si VST 20g cantare Joe Frex si Brewista, tampere Lelit 58mm si ConceptArt dinamometric, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#3
Si ti s-a parut ca se omorau " ...sa creasca numarul de clienti in orice tip de magazin, dar si rata de fidelizare a acestora" ? Confused Huh
 
Reply
#4
Pai nu cred ca-si dau seama prea multi din clientii magazinului de ce e acolo. Eu zic ca aproape aceeasi rata de fidelizare puteau s-o atinga si cu un automat de 2000 de lei. Si nu le ocupa jumatate din spatiul inchiriat. 
Dar vorbesc si eu asa, ca nu stiu care e abordarea lor. Cand o sa mai trec pe acolo, o sa intreb.
SAB E 96, OE Pharos, Kinu M47, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g, IMS 7g si VST 20g cantare Joe Frex si Brewista, tampere Lelit 58mm si ConceptArt dinamometric, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#5
Acum vreo luna am trecut pe la Promenada, dar nu m-au impresionat suficient ca sa cer o cafea...
Si cum sa zici brewtiful la o cafenea fara brew...???  [Image: biggrin.gif]
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Am baut azi un shot la Promenada. Cica o Columbia prajita la inceputul lunii.Conceptul e de tip magazin in magazin. Nu cred ca au legatura cu magazinul Sole, in sensul ca bauturile sunt de vanzare si nu oferite clientilor acestuia. Cafeaua e acceptabila, nu cea mai buna, dar nici de aruncat. Daca am retinut corect, aduc cafea de la Baia Mare.
SAB E 96, OE Pharos, Kinu M47, Fiorenzato F5, filtre La Marzocco 14g şi 17g, IMS 7g si VST 20g cantare Joe Frex si Brewista, tampere Lelit 58mm si ConceptArt dinamometric, baza tampare Motta şi alte acareturi.
 
Reply
#7
Brewtiful este detinuta de aceleasi persoane care detin si Quickmobile sau Sole, de aceea se gaseste in magazinele lor.
Cafeaua folosita este prajita de Pressco Baia Mare, cafeaua este buna, am cumparat de la ei destul de multe sortimente si toate au fost bune.
 
Reply
#8
Vizitez Brewtiful din City Constanta cand ma scoate sotia la cate o sesiune de cumparaturi [Image: smile.gif]. Acum aduc si cafea prajita de la Pressco la 39ron/250grame. Am si comandat de la Pressco Columbia El Encato si Etiopia Guji Liyu ambele foarte bune, dar Etiopia e chiar delicioasa.
Nuova Simonelli Oscar; Mazzer Super Jolly; DIY fluid bed roaster
 
Reply
#9
ce nu inteleg eu de ce nu extrag in single, ceri un espresso si ei fac double unde arunca un single....nu cred sa nu extraga aparatul la single un espresso bun.
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E(ambele de vanzare)
 
Reply
#10
(21-12-2016, 23:56)Mariano Wrote: ce nu inteleg eu de ce nu extrag in single, ceri un espresso si ei fac double unde arunca un single....nu cred sa nu extraga aparatul la single un espresso bun.
Exact asa fac si la Brewtiful in Timisoara, chiar daca ceri espresso, chiar daca ceri cappuccino.
Data viitoare o sa ii intreb de ce nu fac single [Image: smile.gif]
Lelit PL41E, Nuova Simonelli Grinta, Hario Mini Mill, Tamper Motta 57mm, sita dus IMS Competizione, latiera JoeFrex 590ml
 
Reply
#11
pt ca ar trebui sa schimbe setarea rasnitei si nu le merita. Si chiar si asa nu ar iesi la fel de bine asa ca prefera sa nu se complice.

Ca si paralela, am cerut la Guido o dubla si un capucino pt sotie. Au aruncat jumate de shot ca sa faca capucino. Apoi mi-au facut o dubla... pe care au aruncat-o ca nu le-a placut cum arata. Si abia apoi mi-am primit dubla sa o si beau. A durat ceva, dar pe de alta parte, sotia o declara in continuare cea mai buna cafea bauta vreodata - incluzand acasa, alte locuri din Ro si cafenele de afara pe unde a baut Smile
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#12
pai noi cu Lelit-uri si alte asemenea ce sa mai zicem, ar trebui sa aruncam juma din ce cumparam. Nu este in regula, eu de ce nu modific macinatura cand folosesc sita single de la Marzocco, am potrivit cantitatea pana au iesit 30sec, adica la 10g macinatura la 25g lichid. Nu cumva nu stim sa folosim aparatele si sa adaptam sitele....Acum inteleg de ce baruri cu renume folosesc permisbila de vrajitoare [Image: smile.gif] Dritan toata ziua trage de leviere, de ce-i place asa de mult sa se ridice pe varfuri.... [Image: smile.gif] Oricum este un simpatic, ati vazut de 1 Dec ce stegulet a pus in cappuccino, cred ca una din barmanite este de pe la noi....Luna trecuta a fost prin Budapesta sa viziteze baruri cochete, oare o stii unde este Constanta....
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E(ambele de vanzare)
 
Reply
#13
eu n am vazut nicio cafenea de specialitate serioasa care sa ti dea espresso single facut din sita single, toti fac din sita dubla si arunca (sau fac altceva) cu a doua jumatate.
chiar am vazut cafenele care in care precizeaza ca nu servesc espresso single pt ca nu se poate mentine consistenta shot-ului.
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | Comandante | OE Lido E | VST 15/18/20g | Gene CBR-101
 
Reply
#14
ok, atunci de ce o arunca si nu este la oferta, 60ml la 5lei....bei cat poti daca este prea multa, cum sa o arunci? Ciudatenia naibi, aici este ceva......M-ati facut curios, in Februarie plec in Tirol, ma uit sa vad ce arunca austriecii [Image: smile.gif]
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E(ambele de vanzare)
 
Reply
#15
Sau altii, cum ar fi The Underdog din Grecia, folosesc shot-urile ramase pentru cold brew-urile lor tonice. Mai exact, iti servesc alaturi de cold brew un shot de espresso care a fost lasat la infuzat cu un amestec de plante. E vorba de acele shoturi care au ramas.

Tot cotinuand ideea de reciclare, am inteles ca in Londra unele cafenele (cum ar fi Prufrock), colecteaza resturile de lapte frotat (care de obicei e aruncat), pentru a-l da la o firma care face branzeturi din asa ceva.
La Marzocco GS/3 AV, Kinu M68 & M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)