Hello There, Guest! Login Register


Biserica Cafelei de Specialitate

#1
Quote:Pe forumul asta sunt tot mai multe bisericute pentru marketing/reclama ...

As dori ca acest subiect sa fie mai pe larg dezbatut si explicatii suplimentare sa fie detaliate.

P.S. Cacofonia din numele subiectului este in aceeasi linie cu 'Biserica Catolica'
 
#2
Eu sunt ateu, asa ca nu fac parte din nici o bisericuță.

Dar era bine sa postezi și de unde a plecat discuția.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#3
(15-08-2016, 23:18)amarok Wrote: Eu sunt ateu, asa ca nu fac parte din nici o bisericuță.

Nu facem discriminari
 
#4
Atunci topicul asta e inutil.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#5
Nu e inutil, cand de la om la om se exprima asemenea pareri...

"Ziceai cândva de toxicitatea forumului... e o dezinformare și un soi de reclama mascata pentru cele câteva magazine de echipamente de cafea și prajitori care colaborează cu "forumul". În scurt timp o sa îmi cer ștergerea contului. E suficient."

Pot cita exact pentru ca este "plagiat" dintr-un email.
Si fiti siguri ca nu voi da persoana, fiind discutie privata.
Oricum nu conteaza, un membru al forumului, nu este Tito Smile si-a exprimat aceasta parere, si sunt sigur ca nu este singulara, daca s-a ajuns la deschidere acestui topic.
Este de ajuns ca sa traga un semnal de alarma, pentru cine vrea sa asculte.
 
#6
Cine dorește să nu mai posteze, poate sa nu o mai facă.
Sa ameninți ca nu mai postezi "daca", ca te retragi "daca", e pueril și denota o anume conduita și în viața reală.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#7
Sunt convins ca un astfel de subiect va starni numai controverse si reactii disproportionate.
Eu imi doresc doar sa abordam acest subiect in mod colegial si sa supunem dezbaterii dubiile si incertitudinile legate de posibilele 'promovari' si 'bisericute' care se formeaza in jurul unui interes, oricare ar fi el, altul decat propria parere legata de cafeaua de specialitate.

Il rog pe colegul @deenman (daca doreste) sau orice alt coleg care are o astfel de opinie sa o impartaseasca cu noi, fara patima, si sa intelegem ce il face sa creada acest lucru. Poate este adevarat, poate nu este adevarat.

Dezbaterea si transparenta reprezinta chintesenta unui forum pana la urma, iar eu nu imi doresc sa fiu 'grijuliu' si 'atent' cand laud un produs si/sau serviciu la gandul ca poate colegii vor interpreta actiunea mea ca un gest de 'marketing' survenit in urma unor 'discutii' avute in 'sanul' unei 'bisericute', eventual cu posibile beneficii.

Si cum 'terapia' cea mai buna este 'vorba' imi mentin in continuare pozitia ca un astfel de subiect trebuie abordat !
 
#8
Dacă vorbim despre același user cu nume similar pe Softpedia, i se mai întâmplă să exagereze în exprimare. Dar decât sa deschizi un nou topic în care sa avem motive de cearta mai bine îl întrebi pe el ce a vrut de fapt sa spună.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#9
(15-08-2016, 22:11)deenman Wrote: Pe forumul asta sunt tot mai multe bisericute pentru marketing/reclama.

Sint foarte surprins de afirmatia de mai sus, dar m-am abtinut sa scriu ceva pentru a nu perturba tema threadului in care afirmatia cu pricina a fost facuta.

La obiect: deci, daca cineva lauda un produs, bautura, aparat sau ce o fi, asta inseamna ca face reclama sau marketing, ca face parte dintr-o "bisericuta"? Aceasta perceptie negativista a lucrurilor, aceasta suspiciune permanenta ce-i urmareste pe unii, nu mi se pare deloc in regula - dar asta este doar parerea mea.
Pai daca asa este, atunci putem inchide linistiti forumul, si gata, fiecare isi bea cafelutza in liniste si nu mai impartaseste nimic, decit cu cei extrem de apropiati. Sau limitam zona de actiune a forumului in vinzari/cumparari si obtinut de procente la prajitori si aparate.
Hai mai bine sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ne bucuram de informatiile primite, pe care le digeram si le folosim, fiecare cum crede de cuviinta!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
#10
Dacă pe acest forum era interzisă reclama, desigur, cu ghilimele, vă garantez că mulți utilizatori de produse Tidaka de exemplu, nici măcar nu auzeau de ei. Îmi cer scuze anticipat, dar reacțiile de acest gen par ale unuia care nu îi iese shotul. Zâmbetul unui shot reușit iese numai chirurgical. Hai să vorbim numai de frumos și gustos, că avem cu ce!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#11
Dacă e vorba de același user Softpedia, omu e obișnuit la greu cu bisericuțele. O fi confundat forumurile.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#12
intr-o viziune subiectiva (cum altfel?), vad topicul acesta ca un fel de luare de atitudine in sensul 'tragerii la raspundere', 'infierarii' chiar, a unei 'conduite necorespunzatoare', a unei abateri de la principiile noastre, de la 'linia partidului' etc.

chiar trebuie sa cerem explicatii detaliate pentru orice afirmatie care scartaie disonant in corul doritor de bine al forumului?

oare chiar nu putem face deosebire intre (1) incercarile unora - firi mai libere, mai deschise, poate chiar mai naive inca  - de a exprima si ce nu le place, in felul lor de obicei, adica incomod sau inabil chiar si (2) comportamentul agresiv, cu coada in sus si trufa ridicata, smecheria sau chiar marlania de mahala, care mai patrunde de-afara, din cand in cand, prin largile crapaturi din forum?!

ma opresc aici cu zicerea mea in topic, pentru ca mi se pare redondanta, ca si topicul de altfel... in plus, raspunsul ce ar suna normal in context, ar fi: 'daca nu-ti place de ce te bagi ?!'

ma intorc deci off-topic, la un fel de abordare formala; e ceea ce mi se pare deranjant... dece "biserica" asociat cu "cafea" ?!
daca e 'de bine' (pasiune=credinta=sacru), atunci e 'de rau',
daca e 'de rau' (ateu, deradere, bagatelizare...ha!), atunci e 'de rau'
etc.

si mai e o chestie cu caco...
 
(15-08-2016, 22:45)eugenm Wrote: ...Cacofonia din numele subiectului este in aceeasi linie cu 'Biserica Catolica'

...cam asa se face acum mai cu toate: cand vorbim, vorbim in numele unei institutii, cea a adevarului personal si emitem sentinte din pozitia a ce ne dorim si credem ca suntem: liberi si cu drepturi;

sorry, ca vorbesc intr-un context in care nu stiu in ce stadiu a ajuns limba romana cu cacofoniile...sau daca acestea isi mai au rostul sa fie identificate; ca sa bat campul mai departe, as zice ca cacofonia (sic...) e inofensiva in comparatie cu... 'cacofagia' [Image: smile.gif]

pe vremea cand faceam eu scoala era mai simplu - academia sau ce institutie o fi fost, dicta clar: in limba romana se admit numai 3 cacofonii (legale deci, sa le zicem): Biserica Catolica, Tactica Cavaleriei si Ion Luca Caragiale [Image: smile.gif]
si toate povestea folosea... ca s-o inveti, dovada c-am ramas cu ele ...

si tot in vremea aia, in care nici eu nu mai sunt, "Biserica Cafelei" ar fi fost considerata o cacofonie, sau cacafonie - cum vreti [Image: smile.gif]

si revenind la 'fixul' meu, alaturarea cuvantului Biserica la cafea, mi se pare cel putin o proasta inspiratie, gandindu-ma la respectul ce-ar trebui sa-l manifestam reciproc ca oameni, noi, cei... atei si cei ce totusi cred intr-o Biserica...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
#13
Imi permiteti sa va spun ca ati inteles cat se poate de prost acest demers !
Absolut tot continutul (atat mesajul scris cat si cel nescris) al colegului de forum @deenman a fost inteles (cel putin de catre mine), este cat se poate de pertinent, corect din multe puncte de vedere si nu cred ca are nimeni nimic de zis ... mai putin fraza de inceput, fata de care eu unul simt nevoia de precizari suplimentare sau de discutii mai detaliate.

Asa cum dumneavoastra considerati ca pozitia mea poate fi inteleasa ca o atitudine de 'tragere la raspundere', in linia aceluiasi fir logic de gandire imi permiteti sa prezum ca si postul dumneavoastra este tot o 'tragere la raspundere'. Am invitat politicos si matur colegii de forum care considera adevarata afirmatia colegului @deenman (inclusiv dansul) sa dezbatem acest subiect. Nu este NICIO tragere la raspundere si cred ca mi-am expus clar si fara dubiu punctul de vedere.

Legat de dizertatia dumeavoastra privind Biserica, cred ca daca exista putina bunavointa se intelege ce am avut de spus. Nu am insinuat ca este vorba de o cacofonie ce TREBUIE acceptata, am atras doar atentia asupra faptului ca eram constient de 'prezenta' ei. Restul este opinia dumneavoastra !
Daca sunt persoane care se simt deranjate de alaturarea celor doua 'institutii' in contextul aceleasi fraze, le cer scuze, nu aceasta a fost intentia si sunt convins ca la prima sesizare moderatorul acestui forum va putea modifica titlul subiectului.
 
#14
Cred ca de multe ori se confunda acest forum de specialitate cu unul social. Aici o mai luam pe arătură din când în când, prea multa cofeina probabil, dar sa deschizi un topic ce îndeamnă la galceava mi se pare puțin exagerat.
Repet, dacă se dorește a dezbate zicerea unui post, e de preferat a fi făcut "la fata locului ", ne lămurim, și de îi cazul, face Liviu curățenie la final.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#15
Am deschis un topic separat nu pentru a cauta galceava ci din respect pentru subiectul ce priveste 'Prajitoria Claro'. Nu consider ca ar fi fost corect sa continuam 'acolo' un off-topic.
Deasemnea daca un subiect sensibil nu poate fi dezbatut in termeni amiabili si plecam a priori de la ideea ca va degenera in galceava atunci nu suntem cu adevarat sudati intr-o comunitate.

Daca subiectul nu va fi dezbatut va muri instant in fasa, daca va degenera atunci se va inchide.
 
#16
Nu vad nici un subiect cat de cat legat de acest forum în acest topic. Mai ales ca postul de unde a plecat se referea la bisericuțe, nicidecum la "biserica cafelei".
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#17
Presimt ca va urma o doxa-balacareala la nivel inalt, limbi de stilet, sfichiuri de matase si final de ban.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
#18
(16-08-2016, 17:28)amarok Wrote: Nu vad nici un subiect cat de cat legat de acest forum în acest topic. Mai ales ca postul de unde a plecat se referea la bisericuțe, nicidecum la "biserica cafelei".

mie mi se pare ca subiectul are de a face cu acest forum, din moment ce se afirma o presupunere, ca se pare ca noi, forumistii, formam "bisericute" si facem "marketing". De ce sa treci asemenea prezumtii cu vederea? Si da, o atitudine ar fi putut fi, ca postingul respectiv sa fie ignorat, dar uite ca asta nu a avut loc. Si atunci, ce este asa de grav in a incerca sa discutam civilizat despre aceste presupuneri, care pot fi adevarate, sau nu? De fapt, daca o luam la rece, orice feedback pozitiv este o micro-bulā-albā a unei macro-activitati de marketing. Altfel nu ne ramine decit sa tinem pentru noi, ca ne place (sau nu) cafeaua de la prājitorul X, ce se ofera in saptamina Y, in coffee shopul Z.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
 
#19
Parca suntem în parlament unde fiecare "ales" trebuie să vină cu propunere legislativa ca sa dovedească ca nu doar a dormit în plen, ci a și avut "activitate".
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#20
(16-08-2016, 17:44)VladP Wrote: ...De fapt, daca o luam la rece, orice feedback pozitiv este o micro-bulā-albā a unei macro-activitati de marketing. Altfel nu ne ramine decit sa tinem pentru noi, ca ne place (sau nu) cafeaua de la prājitorul X, ce se ofera in saptamina Y, in coffee shopul Z.

Totul este sa discernem cat mai corect intre sariturile la jugulara datorate disonantei cognitive a unora carora li se pare ca i-ai atacat la judecata alegerii unei cafele sau echipament, si soparlele plasate cu talent si atentie ca sa induca nevoia imperioasa de a cumpara gimmick-ul X, fara de care nu bei cafea, domne... ci orice altceva... Wink
 
#21
In loc sa desfacem o punga de cafea proaspat prajita si sa ne bucuram de aromele ei sau o bericioaica Imperial Fuck din congelator, ne aruncam in ape tulburi cu nisipuri miscatoare, ca sa ne infierbantam si mai mult de cele 33 de grade din aer.
E vara, la munte vremea e cam instabila dar merge de un traseu, in Delta pelicanii stau la poze, iar marea tot calda a ramas. 

Noroc ca avem filosofi pe forum care ne ofera cheia dilemelor noastre:
(16-08-2016, 14:28)baloozzy Wrote: Îmi cer scuze anticipat, dar reacțiile de acest gen par ale unuia care nu îi iese shotul. Zâmbetul unui shot reușit iese numai chirurgical. Hai să vorbim numai de frumos și gustos, că avem cu ce!

Eu ce sa mai zic, ca de o luna beau numai mizerii de cafele sau ceaiuri de coada soricelului la aeroplasticpress... CRed ca o sa inchid forumul cateva zile de nervi, pana imi reimprospatez sangele cu espresso si cold brew. Si daca tot n-am fost, ma duc sa vad cum e la bisericuta [Image: smile.gif]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
#22
Acum ma atingi pe mine la religia seringii... devine personal Angry

Ma duc sa ascult putin REM, poate imi trece...
 
#23
https://youtu.be/j7oQEPfe-O8
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#24
(17-08-2016, 17:30)Lyvyoo Wrote: .....Eu ce sa mai zic, ca de o luna beau numai mizerii de cafele ......

Eu am primit acceptul de a-mi prepara singur cafeaua la doua din expresoarele hotelului in care stau. Tongue
In schimb am incercat sa-i invat pe cei ce le deservesc sa scoata ceea ce am reusit eu .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
#25
(17-08-2016, 18:07)amarok Wrote: https://youtu.be/j7oQEPfe-O8

https://www.youtube.com/watch?v=xwtdhWltSIg Wink
 
#26
Dacă v-a trebuit vacanță...
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#27
https://www.youtube.com/watch?v=GmqtV3iF7mc

nu stiu de ce se pun melodii de pe youtube, da' ma bag si io. Wink
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
#28
Era renatoa supărat și încercăm sa nu se ofileasca de tot după deprimaciunea de Lmr
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
#29
Big Grin

https://www.youtube.com/watch?v=VpIj_4igMVI
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
#30
Vedeti avantajul unui GC si a unei rasnite micute ? Eu le duc in vacanta cu mine. Nu pot sa rezist 10 zile cu ce este acolo la greci. Am renuntat la haine ca sa am loc in portbagaj.

Legat de muzica, ascultati David Bowie - Lazarus. Astept impresii.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)